Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Kräm och smörgåsar.

2013-03-03 (4 av 13)

Enda skillnaden är att hon inte kladdar lika mycket längre.

Jag älskar värme, på riktigt. Skulle aldrig få för mig att klaga på att det är för varmt ute. I alla fall inte när jag inte är höggravid, för då är det hemskt, så mycket minns jag faktiskt. Men när det är varmt inomhus och luften står still har jag ändå rätt svårt att sova, det bara klibbar och jag känner mig inte bekväm alls. Så här i augusti är vår lägenhet som varmast, med runt 28 grader. Dygnet runt. Vi försöker vädra ur, se till att ha gardinerna nerdragna för att inte släppa in för mycket solljus. Annars skulle vi nog ha 30. Minst.

Det är ju inte så konstigt egentligen, vi har haft en helt otrolig sommar med massor av sol, vår lägenhet ligger högst upp i ett bostadshus utan några andra höga hus i närheten att bryta ljuset med. På morgonen är det vårt kök som badar i solskenet, från lunch och fram tills solen går ner är det våra andra tre rum som får sig sin skärda del. Om man nu undrar varför vi aldrig har några växter som lever här hemma så skyller jag alltid på det, att vi har för mycket ljus. En himla konstig sak att klaga på.

Så det är faktiskt lite svettigt just nu att vara hemma, att sova och att orka äta vettig mat. Så igår kväll gjorde vi något vi aldrig testat förr. Vi åt helt enkelt kräm och smörgåsar till middag. Tänka sig så överlevde alla det också, men det fick mig att tänka lite kring det här med lagade måltider eller inte. Jag är uppväxt med att det ska stå lagad mat på bordet varje kväll, men är det så för alla?

Vad äter ni helst till middag varma sommardagar? 

5 reaktioner på ”Kräm och smörgåsar.

 1. Åh vad gott med kräm. Det åt vi ibland på somrarna när jag var yngre. Perfekt mat när det är varmt ju. Annars brukar jag göra nån sallad eller räkmacka eller nåt sånt. Det ska vara nåt smidigt :)

 2. Vi har gjort som er enstaka kvällar och alla överlevde här med! Fast jag kände mig som världens sämsta mamma. Helt i onödan! De äter ju knappt annars. Då måste ju en macka o yoggi vara bättre än en halv gaffel spagetti o köttfärssås?.

  Paj är ju gott å enkelt, kan ätas kall med. Inte för vi lagat nån paj i sommar, men nu kanske vi gör.

 3. Pastasallader och saker som inte är så varma gillar jag på sommaren. Jag tycker inte att man behöver vara så noga med två lagade mål mat VARJE dag. Jag minns att vi ibland åt filmjölk och smörgåsar till lunch på sommaren när jag växte upp, och det funkade ju bra.

  En mamma som jag träffade en gång berättade nästan lite förvånat att hon kvällen före hade serverat sina barn glass till middag. Hon har tre barn och är alltid så ordningsam och ser till att de får bra mat, har ordentliga kläder och att allt är ordnat med dem. Plötsligt hade hon bara känt att hon inte orkade göra saker så perfekt jämt, så hon drog fram glass och tillbehör och serverade hennes lika förvånade (men glada) barn. Nästa dag var det lagad mat igen.

  Jag tror inte att barn blir förstörda av att man serverar nåt oväntat till middag ibland. :)

  1. Den taktiken gillade jag, glass till middag! Fast nej, det här med att få prestationsångest vad gäller barn är ju aldrig bra, så vi struntar i det tycker jag! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *