Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Barcelona – Dag 1

Catalonia Port heter vårt hotell, ett litet, charmigt och fräscht hotell nära till både Ramblan, hamnen och alla shoppingstråk. Trots att klockan knappt var 12 när vi kom fram och ville checka in fanns rummet färdigt och spjälsängen redan inställd. Rummet i sig passar oss perfekt eftersom det utöver det vanliga ”sovrummet” finns en liten alkov som har blivit Lilla As sovrum. Där kan hon ligga ostört utan att vi behöver springa fram och tillbaka och därmed störa hennes sömn.

Packade upp lite snabbt och gav oss sen direkt ut i jakt på lite mat och blöjor. Livets nödvändigheter alltså! Mat och öl hittade vi på Placa Reial som ligger i närheten. Är ni någonsin här i staden och vill äta den mest smaklösa paellan (gjord på buljong och inte med saffran) så är ni välkomna till denna restaurang. Annars – ät någon annanstans – för inte ens kryddor kunde rädda min dyra paella.

Ölen serverades i ett av de mest otympliga glas jag har sett – men svalkade iaf!

Torget i sig var desto trevligare, medan vi satt och åt sprang en väldigt schnauzerklippt Bouvier des Flandres runt och charmade gästerna på torget. Förhoppningsvis hinner jag se h*n en annan dag då kameran var lite för seg för en springande hund. Enligt min guidebok är detta dessutom ett av de värsta knarkinfesterade områdena kring La Rambla och det gör mig lite konfus. Visserligen fanns polis med knarkhund på plats, men jag hade nog förväntat mig ett Sergels torg upphöjt i 10.

Istället för knarkare var det bara ett trevligt torg.

Lilla A njuter av utsikten

Vår premiärtur på Ramblan tog oss upp till Carrefour, en supermarket med rejält många kunder och långa köer. Mat till A var ju bara att glömma så vi får leta efter det imorgon istället, annars får jag beställa in barnvänliga rätter. Sin egen barnportion för 11 Euro är hon inte värd – så mycket kan vi iaf konstatera. Blev ju knappast någon sömn natten som var, det kombinerat med både sommarvärmen hemma i Sverige, stressen över att försova sig och nu värmeväggen man går in i härnere gör ju att energin rinner ur en rätt fort.

Vi gick därför tillbaka till vårt hotellrum och bytte om för en sväng i poolen istället. Plaskdamm vore kanske ett mer passande ord, men den gör sin funktion just nu när det gäller att blöta ner A och även oss själva. E hade nog önskat att den vore lite svalare – men vad sjutton. Varmt vatten – varmt i luften. Klockren kombo!

A var iaf snabb att hitta en kompis. En liten fransk tjej som dessutom hade vett nog att svara A med hennes egna ord (he=hej). Om tjejen visste vad hon sa vet jag ju inte, men hennes mamma hade iaf enorma problem att få upp henne ur vattnet. Lilla A var precis lika begeistrad hon och för tredje gången idag har jag fått höra att jag har ett socialt barn. Mjae. Till och från kanske.

Bara ögon för den franska flickan

Inbördes beundran

Efter lite bad har vi tagit en promenad bort mot hamnen och stranden. Det låg kanske inte riktigt lika nära som jag hade trott, men det finns transportmedel nära tillhands, så man behöver inte göra som vi gjorde idag och gå hela vägen iaf. Mina fötter gör iaf ont, vi har avverkat rätt långa sträckor om man ser till det sammanlagda gåendet under dagen och kvällen. Dessutom är jag helt slut. Lilla A ligger däckad i sin resesäng, vi ska titta på ett avsnitt av True Blood och sen blir det att sova – långt och länge!

Planen för imorgon är just att inte ha någon plan. Vi får se vart dagen tar oss – ut blir det garanterat iaf!

0 reaktioner på ”Barcelona – Dag 1

 1. Wow vilken perfekt kombo-resa ni verkar göra!!! Storstad och shopping, sol och bad – med barn!!! Denna ska jag lägga på minnet till nästa sommar 😉
  Ölen såg fantastiskt gooood ut…!
  Ha det gott!

  1. Det tycker jag! Temperaturen är perfekt för att vilja bada, men ändå orka strosa runt i staden!

   Och E hälsar att den såg godare ut än vad den var! 😉

 2. Jo du, det där torget känner jag ígen. Där hittar man flummare;)
  Ta er in i Gamla stan…

  Nu kommer jag inte ihåg vad parken heter, men det finns en park som ligger utanför stan, högt upp på ett berg. Man har utsikt över hela stan där uppe. Finns ett fik man kan sitta vid och bara njuta! Och en park att gå i såklart.

  1. Jepp, Gamla stan ligger bara något kvarter bort – så dit kommer vi varje gång vi börjar gå känns det som.

   Parc Guell ska vi ta oss upp till någon dag hade vi tänkt!

 3. Ni ser ut att ha det superhärligt!
  Vilket fantastiskt kort när A tittar beundrande på stortjejen =)
  ha det så bra och semestra lite åt mig också då jag ska jobba hela sommaren :/

  Kram // C

 4. Jag jobbar på H&M nu, så jag hann aldrig bli arbetslös efter mammaledigheten =)
  Så just nu är det mycket jobb, men visst njuuter jag i fulla drag när jag väl är ledig.

  Enjoy Barcelona =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *