Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Babybjörn Bärsele One goes Tallinn.

2013-04-06 (7 av 32) 2013-04-06 (8 av 32) 2013-04-06 (9 av 32) 2013-04-06 (13 av 32) 2013-04-06 (18 av 32)

Babybjörn One inklusive varsin 3,5 åring på stadsvandring. Är den inte släppt i Estland än så är den definitivt välskådad med alla vända huvuden längs vägen. 

Minns ni kanske när vi var i Tallinn i början på april tillsammans med grannarna? På dagen där när båten hade lagt till så skulle vi göra stan. Med lånevagnar från båten var det tänkt (eftersom dessa hade lovats att finnas likt på Helsingforsbåtarna) men ombord skakade man bara på huvudet och hade aldrig hört talas om att det skulle finnas sån service. Nähäpp. Som småbarnsförälder har man dock alltid en plan B.

Grannarna var nämligen en av testfamiljerna för One och har därmed två upplagor, en prototyp samt den färdiga produkten. Hurra sa vi och lät varsin 3,5 åring ”hoppa” upp på ryggen för promenad. Där satt de sen i flera timmar. Två trötta tjejer, varav den ena lyckades somna. E som agerade bärare i vår familj verkade inte tycka att det var några problem trots att tiden rann iväg. Bra betyg! Fast det där med att få in snitsen på hur man fäster och spänner selen kan behöva lite övning innan man ger sig ut i praktiken. Om ni inte vill kallsvettas med gallskrikande barn. Självklart hände det inte oss.

Av någon anledning hamnade Lilla A något snett i sin sittställning, vilket inte alls gick att korrigera när vi var på marsch utan hon hade då behövs lyftas ur för att justera. Det var inget som störde henne, så vi lät det vara. På dessa bilder är dragkedjan åtdragen för att maxa sittytan, hade vi öppnat upp den hade benen hamnat mer lodrätt och förmodligen stört de som bar istället eftersom dessa barn ändå är ca 100 cm.

2013-04-08 (24 av 32)

 

En Babybjörn Bärsele One innehållandes en 14 månaders på ca 10 kilo

Så hamnade till slut även det minsta av våra två barn i selen (när storasystern bestämde sig för att klocka in i syrrans Bugaboo) och hängde där ytterligare några timmar. Inte riktigt lika bekvämt var utlåtandet från E, främst för att det är bekvämare att bära på ryggen men också för att Lillasystern har en tendens att hela tiden luta bak huvudet och därmed helt sakna stöd. Säkerligen hade hon velat testa det utåtvända läget, men icke sa nicke. Nu är ju våra så pass stora att båda har möjlighet att åka på ryggen och därmed är dessa lägen egentligen inte av intresse för oss.

Summa summarum – jag gillar Babybjörn Bärsele One fortfarande. Den fyller absolut sitt syfte och har en hel del flexibla funktioner som kräver att man lär känna sin sele ordentligt innan man inser storheten. Jag älskar spännena och ”klickfunktionerna” men ogillar att viktspannet enbart går upp till 15 kilo.

 

En reaktion på ”Babybjörn Bärsele One goes Tallinn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *