Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Ska vi smygstarta då?

Gissa vad? Det börjar bli klart. Det är en del småpill kvar, men snart så är det dags att på riktigt öppna upp och köra från den nya bloggen. Framöver kommer jag att dela upp bättre i kategorier, för att ni som inte vill läsa om exempelvis derbyn inte ska behöva. För bloggen kommer ha en hel del sånt i sig. Men är ni lite nyfikna på hur det kommer se ut?

Välkomna in till Fab F’Ämme och titta! 

Var sak har sin tid

Jag har känt ganska länge nu att jag börjar växa ur Alfva. Inte i storlek, men i ålder. I mognad. Intressen. Det spretar ganska rejält, vilket det måste kunna få göra eftersom det är min plattform och jag står för innehållet men njae – när man inte längre har motivationen att styra upp det som är och har varit så är det bättre att säga hejdå. Derbyn tar alltmer plats i mitt liv, men här i bloggen har jag inte velat låta den ta över. Trots att den borde. Derbyn, träningen för att bli bättre på derbyn, resorna, och till viss del barnprylarna kommer följa med mig framöver, för att de är en del av mitt liv.

Alfva föddes någon gång på 90-talet, senast 1997 när det blev mitt login till Lunarstorm. Därefter har det följt med och när jag velat vara anonym är det min fasad jag gömt mig bakom. Där jag har velat skydda barnen har jag gjort det genom att inte låta deras namn vara sökbara, för bilder är flera av mängder tänker jag. Nätet är så pass stort att jag egentligen inte är nämnvärt rädd för den exponeringen, inte heller är jag rädd för att jag hänger ut dem. De kommer fortsättningsvis självklart existera i bloggen, men småbarnslivet är ändå förbi (på de allra flesta sätt). Jag vill ha mer fokus på mig, på mina intressen. Det blir kanske inte mindre spretigt för det utifrån er synvinkel. Och så reklamen. Ska jag ha någon reklam kan jag lika gärna ta betalt för den. Annars slipper jag den helst.

Alla inlägg rörande resor och barnprylar kommer finnas kvar på något sätt. Detaljerna kring själva varandet är inte klara än. Den nya bloggen håller på att sättas upp och jag jobbar på den. Tills dess kommer det vara en del stiltje här. Jag hoppas ni förstår. Men jag försvinner inte, jag vill bara ha mer plats att vara mig själv. Oavsett om du vill läsa eller inte. Adressen? Den kommer inom kort och har mer än viss koppling till mitt nya derbynamn.

Puss på er!

Bokmalen: Boktips inför resan?

Det börjar bli dags att samla på sig litteratur inför semestern, min tanke är att i alla fall hinna läsa igenom fem eller sex böcker under lika många veckors semester. Hur det kommer bli i slutändan får vi nog se, det kan vara så att jag i slutändan prioriterar annorlunda och att barnen inte vill leka själva.

Bridget-Jones_Mad-About-The-Boy

Jag har en enda jag-måste-läsa-titel på min lista inför resan och det är Helen Fieldings uppföljare på Bridget Jones – nämligen boken som hon kallar About the Boy. Den har ännu inte utkommit på svenska i pocketformat, så vi kör den på orginalspråk. Det var faktiskt så att jag helt missat att denna ens fanns om det inte vore för att Towe tipsade om den nyligen.

Har du några bra och läsvärda boktips inför semestern?

Barnprylar: Tröjan från Phister & Philina

Den här tröjan från Phister & Philina köpte jag år 2010 på en rea, jag tror jag gav 79:- för den. Att bedöma ur vår garderob så här nästan fyra år senare så var det mina mest välspenderade klädespengar någonsin. Så mycket som den tröjan använts, så många gånger som den tvättats och ändå så håller den fortfarande väldigt bra kvalitet och är snygg i färgen. 
2014-05-10 (1 av 13)

2014-05-10 (2 av 13)

 

Tack vare muddarna går den trots att den är i stl 86/92 att använda från 74/80 och fungerar väl upp även i storlekarna. Lillasystern använder mest storlek 92 tack vare den där fina lilla magen som tar upp lite utrymme och denna sitter bättre än de flesta. Något smal och rak i modellen, med stor tryck på ryggen av en Babuschka docka.

Desto kortare användning fick vi av jeansleggingsen från Ebbe som jag fyndade i vintras. Storlek 86 är alltså redan för korta, trots att samma barn fortfarande använder storlek 80 i de flesta likvärdiga eftersom hennes ben är rätt korta (hon är 82,5 centimeter kort). Det lilla vi hann använda dem uppskattades i alla fall, tur att de också var på rea.