En till Allt för föräldrar webbplats

Mera guidad meditation för att minska din stress, oro och rastlöshet i en tid fylld av ovisshet….

Här får ni en guidad meditation från min första bok ”Viloläge”, som jag hoppas kan ge lite sinnesro.

Och här nedan ett par rader från samma bok om attityden i meditation:

”Det finns en förlegad bild av att meditation innebär att krampaktigt inte tänka på någonting och att blockera alla sinnen från intryck. Meditation har faktiskt ingenting med det att göra. Faktum är att det vore omöjligt. När du mediterar finns tankarna och intrycken fortfarande där, men du ger dem ingen uppmärksamhet eftersom du riktar ditt fokus mot ett visst objekt. Det är detta, den balanserade och accepterande närvaron som krävs för att hålla uppmärksamheten stilla, som är essensen i meditation. Det hjälper dig att upprätthålla ett jämviktstillstånd i sinnet, ett jämviktstillstånd mellan uppmärksamhet och avslappning. När du blir förtrogen med detta tillstånd utan att bli för fixerad och när du kan uppleva en vila i denna närvaro framträder både sinnesro och glimtar av lycka.” ( ”Viloläge – Mindfulness och meditation i vardagen”)

Ni får gärna ställa frågor här nedan om det är något som ni tycker verkar komplicerat eller inte förstår med meditation.

Kram, Magnus

https://soundcloud.com/magnus-fridh/stillhetsmeditation

Skärmavbild 2020-04-18 kl. 14.33.47

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *