En till Allt för föräldrar webbplats

Guidad meditation

Vill du pröva att meditera? 

Det är inget svårt att meditera men det kräver lite övning precis som allt annat. Men redan efter fösta gången så brukar man kunna känna några av alla de fantastiska effekter meditation har att erbjuda. Den som jag själv tycker allra mest om är att jag blir rofylld av meditation. När jag blir rofylld så känns det som allt går lättare. Som jag beskriver min egen upplevelse av meditation i min senaste bok: ”

”I samma ögonblick som den mediterande går in i stillhetszonen blir det tunga lätt, det högt flygande grundat till marken, varje utmaning och motgång rimlig och jag tror ibland att jag vidrörs av något som är helt och klart lysande. Som kärlek. Första gången jag prövade meditation så var det som om en lugnande hand placerades på min axel och en röst viskade genom hela min kropp: »Det ordnar sig, det är som det ska och du är tillräcklig.« För en splittrad tonåring var det omvälvande ord och jag valde att ta dem till mig.Kanske känner du själv ett sådant behov ibland? 

Det jag kände där och då var tillräckligt för att meditation skulle bli en livslång följeslagare. Det är det första jag gör när jag vaknar på morgonen. Det sätter riktning för min vardag och för mitt liv i stort. Jag upplever det aldrig som att jag behöver försaka något annat för meditationen. Jag behöver den helt enkelt för att fungera på ett OK sätt.

För någon månad sedan blev jag intervjuad för en fin podd som heter ”Meditera mera” och i slutet på intervjun blev jag ombedd att guida en meditation. Här är den!   Hoppas den kan vara till hjälp och ge även dig lite rofylldhet och stillhet i din vardag. Och vill du höra hela intervjun så finns den här.

Har du några frågor om meditation så skriv gärna i kommentarsfältet så svarar jag

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *