En till Allt för föräldrar webbplats

Magnus

Jag heter Magnus Fridh och är meditations- och yogalärare. 

Ja, Fridh är mitt riktiga efternamn. Har flera gånger fått höra att en del tror att det något slags taget ”yoganamn” :-) Men det är ett vanligt så kallat ”soldatnamn”. Inget annat. 

Jag kommer från en liten stad som heter Karlshamn i Sveriges minsta, men vackraste landskap, Blekinge. Men sedan länge bor jag i Stockholm. För att vara mer exakt så bor jag i Vasastan med min fru Ida och våra två tonårsdöttrar Maja och Nellie (18 & 16). 

Jag lärde mig meditera när jag var tonåring. Jag ska berätta mer om det en annan gång. För att förklara måste jag nämligen berätta en lång historia som tar med dig hela vägen till Tibet och tillbaka. Så här i efterhand, så var nog en stark orsak att meditation funkade så direkt på mig, att det blev ett slags självmedicinering mot de ADHD:iga dragen som jag alltid burit på. Det får jag också berätta mer om en annan gång:-) Hur som helst så fungerade meditation och yoga direkt på mig, jag älskar att utöva det och jag har gjort det i stort sett dagligen sedan dess. 

För 10 år sedan grundade jag och en vän en app som heter Mindfulness Appen. Ni vet, det var på den tiden när alla spelade Angry Birds på iPhone 3. Det kom en massa appar som gjorde många stressade och vi kom på att vi skulle göra precis tvärtom; En app som sänkte stressen och gjorde folk lugna. Ett slags fristad i den digitala världen. Jag jobbade nästan åtta år med appen och fler än 3 miljoner människor laddade ner den och mediterade med appen vilket är fantastiskt. Men sedan 2018 har jag lämnat mitt arbete med appen och skriver nu böcker om meditation, ger kurser, ordnar retreatsresor mm. Min senaste bok heter ”Att vara stilla när allt skyndar” som kom ut på Bonnier Fakta i höstas.  

Jag och Sheila Arnell har precis startat vårt About Yoga, vilket känns väldigt spännande och tänker tillsammans sprida det vi själv utövar och försöka göra det förståligt och tillgängligt för alla och envar. Vi vet ju hur mycket positivt det har bidragit till i våra liv. Jag kommer att skriva om många olika saker här men mitt fokus ligger just på detta. Sedan, är jag ju en tonårsförälder och kämpar själv på i vardagen. Detta vill jag såklart också dela med mig av. Hur får man den där vardagen att funka så bra som möjligt? Hur hittar man lugn och ro i stressen? Hur kan man vara stilla när allt bara hela tiden skyndar? 

Kram Magnus 

 

289123

191031_rynefelt_528

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *