En till Allt för föräldrar webbplats

25h Retreat – på Hotel Kung Carl 

”Det kan vara en befrielse att stanna vid rött ljus.” 

Så avslutar jag ett kapitel i min nyligen släppta bok ”Att vara still när allt skyndar” (Bonnier Fakta).

Efter att ha gått allt för snabba steg till jobbet så upptäckte jag en dag möjligheten att se signaler att sakta ner och vara mer närvarande i vardagen. Jag såg dem plötsligt överallt. När jag t.ex ställde mig för att diska märkte jag att jag hade ett val i hur jag tog mig an uppgiften och när jag vistades i mitt hem hade jag ett val att lämna min mobiltelefon på onåbara platser och istället närvara på den plats jag befann mig på. Så stannade jag upp när jag nådde korsningen Odenplan / Norrtullsgatan och blev helt stillastående när trafikljuset slog om till klart lysande röd färg:

”Trafiksignalen väckte något omedelbart, en intuitiv närvaro och jag känner min kroppstyngd, mina fötter är som rötter ner i asfalten. Jag sprider tårna, trycker dem mot marken. Vikten blir jämnt fördelad, grundningen kalibrerar den felplacerade energimobiliseringen och rågången stängs till det hastande. Jag lyfter blicken och på andra sidan gatan ser jag hur ett trevande solljus reflekteras i ett fönster på tredje våningen. De röda sekunderna som normalt upplevs långa, blir en behaglig känsla av att komma tillbaka till vad jag kallar ursprungsnivån. Som när man upplever att pusselbitarna faller ner på sina rätta platser igen. En del kallar det: När man slutar att bara vara i sitt huvud.”

Det kan vara fantastiskt att ibland dra sig undan från vardagen. Få den där egna tiden som kan vara så välgörande. Men för mig har meditationens effekter i min vardag alltid varit av största intresse

. Jag tänker att meditation ska fungera överallt. Att den ska vara oberoende yttre omständigheter. När jag var ny i mitt utövande så sökte jag tysta och stilla miljöer. Idag är jag inte beroende av det i de stunder jag spenderar i formell meditation. Jag upplever distraherande ljud mindre störande och saker kan få finnas runt om kring utan att det ”klistrar” fast på mig.

I ett samtal med min medarbetare Sheila Arnell kom vi på idén att skapa ytor för stillhet mitt i staden. Att möjliggöra rofylldhet till och med för den som knappt har tid med att kunna unna sig återhämtning och bryta av vardagen för att bli påmind om det som är viktigt för en god hälsa och välmående. Varför inte skapa en retreat mitt i staden och till och med på en plats som normalt sett inte är förknippad med tystnad och stillhet.

I höstas genomförde vi just ett sådant retreat på Berns Hotel. I morse kom vårt andra 25-timmars retreat till ända. Den här gången landade vi tillsammans med 18 retreat-deltagare i ett lugn mitt på Stureplan på vackra Hotel Kung Carl.

Deltagarna fock lära tekniker för att bli mer rofyllda, få lättare att koppla av, koppla ner, bli mer flexibla och stadiga – även i stunder av negativ stress och oro. Övningar som är lätta att ta till sig och som är användbara i vardagen. Vi yogade och mediterade från klockan 8 på söndagsmorgonen och skildes åt efter frukost vid 9 på måndagsmorgonen. Förutom det fick vi njuta av Hotel Kung Carls vackra rum, goda mat och mysiga atmosfär.  Jag tror att vi alla fick en inre välgörande avslappning och stillhet.

Tack alla som kom och kanske ses vi vid nästa tillfälle i april? Håll utkik efter nästa 25h-retreat mitt i stan.

 

Meditation/Yin med Smiling

Vi måste bara visa lite från ett härligt event vi höll i för Smiling förra veckan! Vi var på härliga Mindstory, som är Stockholms första renodlade meditationsstudio, där vi först bjöd in press och influensers att först yoga och meditera, som sen mynnade ut i att smaka Smilings nyheter.
IMG_4100

Älskar Cashewnötterna med Choklad. Min favorit utan tvekan! Sen är fruktbollarna en favorit hos barnen.

Smiling har även massa goda juicer och torkad frukt. Hela deras affärsupplägg är att dom skapar hållbar utveckling i deras odligensländer, och ser till att handel – istället för bistånd skapar långsiktig utveckling där det behövs! Så både bra och rena råvaror utan tillsatser, som såklart är eko, men även en hållbar kedja från början till slut.

IMG_4104 IMG_4103

Här är deras nya rawbars! På en filt i shalan, medans folk vilar i shavasana. Kanske alla saker jag gillar i en bild!

IMG_4112

Tävling – Vinn ett dygns yoga och meditationsretreat på lyxigt hotell

💫Tävling 💫
Eftersom vi tycker att alla ska få möjlighet att följa med på retreat någon gång så lottar vi nu ut 2 gratisplatser till vårt 25-timmars yoga & meditationsretreat den 16/2 på fina @hotelkungcarl mitt i Stockholm city (värde 6790:-).

Under ett dygn avskärmar vi oss från vardagen och äter gott, kopplar av, umgås men framförallt yogar och mediterar tillsammans.

Du får lära dig tekniker för att bli mer rofylld, lättare att koppla av, koppla ner, bli mer flexibel och stadig – även i stunder av negativ stress och oro. Vi kommer prova övningar som är lätta att ta till sig och som är användbara i vardagen. Och kanske, kan du redan under det här dygnet få en upplevelse av en inre välgörande avslappning och stillhet.

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att följa @about_yoga på Instagram samt tagga en kompis du skulle vilja ha med dig i kommentarsfältet i posten för tävlingen. En vän som du tycker förtjänar denna vinst! Lycka till! 💥  191031_rynefelt_102

Guidad meditation

Vill du pröva att meditera? 

Det är inget svårt att meditera men det kräver lite övning precis som allt annat. Men redan efter fösta gången så brukar man kunna känna några av alla de fantastiska effekter meditation har att erbjuda. Den som jag själv tycker allra mest om är att jag blir rofylld av meditation. När jag blir rofylld så känns det som allt går lättare. Som jag beskriver min egen upplevelse av meditation i min senaste bok: ”

”I samma ögonblick som den mediterande går in i stillhetszonen blir det tunga lätt, det högt flygande grundat till marken, varje utmaning och motgång rimlig och jag tror ibland att jag vidrörs av något som är helt och klart lysande. Som kärlek. Första gången jag prövade meditation så var det som om en lugnande hand placerades på min axel och en röst viskade genom hela min kropp: »Det ordnar sig, det är som det ska och du är tillräcklig.« För en splittrad tonåring var det omvälvande ord och jag valde att ta dem till mig.Kanske känner du själv ett sådant behov ibland? 

Det jag kände där och då var tillräckligt för att meditation skulle bli en livslång följeslagare. Det är det första jag gör när jag vaknar på morgonen. Det sätter riktning för min vardag och för mitt liv i stort. Jag upplever det aldrig som att jag behöver försaka något annat för meditationen. Jag behöver den helt enkelt för att fungera på ett OK sätt.

För någon månad sedan blev jag intervjuad för en fin podd som heter ”Meditera mera” och i slutet på intervjun blev jag ombedd att guida en meditation. Här är den!   Hoppas den kan vara till hjälp och ge även dig lite rofylldhet och stillhet i din vardag. Och vill du höra hela intervjun så finns den här.

Har du några frågor om meditation så skriv gärna i kommentarsfältet så svarar jag

Kram