Mitt namn är Vivianne Treschow, 36 år. Jag har en man som heter Adam, tillsammans har vi en 3 år gammal dotter, Antonia och nu väntar vi vårt andra barn. Jag och Adam träffades när vi båda var 18 år gamla och 7 år senare flyttade vi till Italien där jag jobbade som programledare och skådespelerska. 10 år senare har vi flyttat tillbaka till Stockholm och nu gäller det att åter vänja sig vid att leva i Sverige. Från det exotiska och glamorösa till det mer praktiska och funktionella. Att hitta en bra balans i att få ihop barn, äktenskap, jobb, sig själv och det sociala.

Annons
Annons
Annons

Höstdeppig?

Nu har inte solen varit framme på snart två veckor och imorgon börjar det dessutom regna. Regnet kommer stanna i minst en vecka och kylan har infunnit sig. Energin har lagt sig på sparlåga och sommarens glädje är som bortblåst. Det är nästan omöjligt att inte känna sig lite deppig då och då. När detta händer är det bra att ha saker man ser fram emot att tänka på. En sak som alltid hjälper mig är att tänka på julen Inte långt kvar nu och hela december är en underbar månad. Sen ska man tänka på vad som är mysigt att göra i mörkret och kylan. Här är några tips som håller humöret uppe och hjälper deppigheten: Tända många ljus , ofta. Tända brasa (om man har en), baka, dricka varm choklad. Klä sig ordentligt och jogga utomhus. Promenera i parken/skogen bland alla vackra löv och färger. Ha många filmkvällar med hela familjen. Dessa saker hjälper att ta sig genom den mörka perioden och göra det bästa av den. Till och med njuta av den till bästa förmåga. Dagarna är korta, på kvällarna behöver lysas upp med ljus, mys och extra mycket kärlek!

Annons

Donald Trump

Jag trodde inte att jag kunde bli mer bestört av denna människa men jag hade fel. Han hintar nu att han inte skulle acceptera en eventuell förlust. Dvs att han inte stöttar demokrati. Denna man som påstår att allt är riggat är rentav farlig. En människa vars karaktär är lika rutten som ett gammalt äpple. Han fortsätter att skapa rubriker . Den största av alla är hur han över huvudet taget har hamnat där han har hamnat . Helt obegripligt för mig och jag hoppas att senaten kommer se till att något liknande aldrig kommer upprepas .

Annons

Rädsla för clowner

Jag strand på min underbara vän Louise idag som berättade att en av hennes väninnor var riktigt orolig för denna clownhysteri som råder, främst för sina barn.  Min spontana tanke var att vi inte kan låta några knäppa , fega och desperata (efter uppmärksamhet) människor ha en sådan inverkan på oss. Vi måste leva våra liv som vi alltid gör. Självklart med lite extra beredskap men dessa knäppisar (och nu pratar jag inte enbart om de som klär ut sig till clowner och skrämmer barn) tar till med ordliga gärningar och de förtjänar inte vår uppmärksamhet eller vår reaktion. Att sprida oro är precis dessa fegisar vill , så vi kan inte spela dem i händerna. Alternativet är att sitta hemma och inte lämna sitt hus/lägenhet , vilket för mig inte är ett alternativ.

annons