Vigseln

IMG_5660

Vigseln ägde rum i Brunns kyrka utanför Ulricehamn, där Agnes är döpt och Mr K’s farmor är konfirmerad. Jag ville länge vigas i min hemkyrka, men vi hittade ingen festlokal som vi tyckte om i närheten så då föll valet på den här istället. Vi valde att skapa våra egna traditioner med vår egna ”hemkyrka”. Sett i efterhand är vi jättenöjda med det. Kyrkan är lagom stor och eftersom vi inte var jättemånga gäster ville vi ha en ombonad känsla, inte ett eko, som det lätt kan bli i stora kyrkor.

fullsizeoutput_2895

Vi ville ha en traditionell vigsel som inte var för känslosam. Vi valde att fråga min gamla körledare om han ville sjunga då han har en fantastisk tenorröst och den passade bra in på vår tema där ett av ledorden var elegant. Han framförde två låtar, Ave Maria av Schubert och You raise me up av Lovland och Graham. Det var väldigt skönt att inte ha någon traditionell bröllopslåt av Sonja Aldén, det blir så himla känslosamt då. Känslorna är ”all over the place” ändå. Känslan när han tog den ena höga tonen efter den andra var magisk. Jag lyfte nästan själv från golvet och kunde inte sluta le. Magiskt!

Även kantorn är en vän till familjen, precis som solisten, och vigselförrättaren (som också döpte Agnes). Det känns så fint att även de personerna finns i våra liv annars, och inte bara den dagen.

Vi hade inte pyntat kyrkan jättemycket. Utmed altargången hängde vi småbuketter med brudslöja. På altaret stod två större buketter och i fönstren lade vi eklöv. Jag har tyvärr inte jättemånga kort på det nu, men det kommer fler när vi fått korten från fotografen.

IMG_5658

IMG_5659

IMG_5661

När gästerna kom hälsade min systers man och Mr K’s bror välkomna. Mr K’s bror hade även lite allmän information för gästerna kring hur vi ville ha det med fotografering och publicering av kort på sociala medier. Majoriteten av gästerna skulle även åka bussen, som vi fixat, ut till festlokalen och praktisk information kring det behövdes också.

En av de roligare grejerna som hände var att prästen missade att hålla för sin mick när hon pratade med oss ute i vapenhuset innan vigseln. Gästerna skrattade gott inne i kyrkan. 🙂

Som ingångsmusik hade vi Mendelssons bröllopsmarsch från en Midsommarnattsdröm. Så pampig att gå in till!

Det momentet jag var mest nervös över var löfterna. Hur skulle jag reagera? Skulle jag kunna hålla tillbaka tårarna? Skulle Mr K det? Vi hade bestämt att vi bara skulle titta på varandra och ingen annan. Det hjälpte verkligen! Vi var båda lugna och stadiga på rösten och efteråt sköljde en enorm lättnad över mig. We did it! Ringen fick Mr K kämpa lite med, svullen som jag var, men till sist gick det. Gästerna fick sig ett gott skratt åt det också.

När sista psalmen var spelad och vi vände oss om var det så himla skönt att ha vigseln överstökad. Det var detta momentet vi själva hade kontrollerat till 100 %. Det som skulle komma efter visste vi inte lika mycket om, precis så som det ska vara.

Som utgångsmusik hade vi Brudmarsch från Delsbo.

fullsizeoutput_2899

fullsizeoutput_289a

fullsizeoutput_289e

När vi kom ut ur kyrkan igen var det dags för riskastning och samtidigt öppnade himlen sig och vi alla fick gå in i kyrkan igen. Typiskt!

Eftersom vi hade tidig vigsel, redan 14:00 och många gäster ätit tidig lunch på grund av det bjöd vi alla gäster och nyfikna på kaffe och fika efter vigseln. Såklart hade det varit trevligast att ha det utomhus, men vi fick ta det inne i kyrkan istället. Detta uppskattades verkligen av alla och även de som inte var bjudna på bröllopet fick något tillbaka för att de kom och tittade. Det gav även oss tid att mingla runt och prata med dem.

Efter kaffet slutade det regna och kunde vi gå ut och ta lite kort och mingla innan vi skulle åka för att ta porträtt innan bröllopsmiddagen.

Mr K’s föräldrar överraskade oss med en helt fantastiskt fin bil som ramade in allt på himla fint. Den stämde så väl överens med stilen på allt annat. Verkligen så uppskattat!

fullsizeoutput_28a9

fullsizeoutput_28ac

Nästa inlägg: Bröllopsmiddagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *