Tjejhelg

Sorry för dålig uppdatering, men har haft fullt upp helt enkelt!

I lördags morse gick jag upp vid kl 6 för att ge mig iväg på tjejhelg med med barndomsgänget. Som vi alla längtat efter detta! Jag körde till en av tjejerna och ställde min bil och sedan bar det av söderut där vi plockade upp 3 tjejer till på vägen ner mot Helsingborg.

fullsizeoutput_1f3b

fullsizeoutput_1f3d

fullsizeoutput_1f3e

Vi började med att ta färjan över till Helsingör för att luncha. Där tog vi plats på en uteservering (!) i solen och bara njöt. Underbart! Jag tog en panerad rödspätta med pommes och bearnaisesås. Mums!

fullsizeoutput_1f3f

Efter lunchen åkte vi tillbaka till Helsingborg för lite shopping och fika. Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att gå till Ebbas fik.

fullsizeoutput_1f40

fullsizeoutput_1f41

Den kakan satt var den skulle. Så himla god! Jag orkade inte hela… Vi hjälptes åt till slut. 🙂

Sedan blev det incheckning på hotellet. Vi slappade lite, duschade och fixade oss innan vi träffades på ett av rummen för att dricka lite gott. Vi hade inte bokat bord förrän 20:15 så vi behövde inte stressa, vilket var skönt! Man vill ju hinna umgås när man väl träffas och har kvalitetstid.

IMG_4868

IMG_4869

Vi gick till Pinchos och käkade, vilket jag inte hade varit på tidigare. Jag kan verkligen förstå varför man gillar konceptet, men jag kan också förstå varför man inte gillar det. Jag gillar att gå på restaurang och bli servad, men ibland är det skönt att bestämma allt själv också, framförallt om man har en tid att passa efteråt och inte vill riskera att komma försent för att man t ex får vänta länge maten, notan, menyerna, etc. Maten var jättegod och jag var lite väl optimistisk med 2 desserter. Jag kunde liksom inte bestämma mig. 🙂

fullsizeoutput_2142

Jag och en av tjejerna började med att dela på fyra rätter. Så mycket roligare, då får du ju testa fler.

fullsizeoutput_2143

Sedan tog jag sötpotatispommes och planka. Mums!

fullsizeoutput_2144

Sist Crème Brulee och daimkaka till efterätt. Daimkakan gick inte ner, efter tre tuggor fick jag ge upp. Ibland måste man se sig själv besegrad. haha

Vi somnade ganska tidigt och jag vaknade av mig själv vid 07:20. Härligt! Jag var inte ens hungrig och såg faktiskt inte fram emot hotellfrukosten, men det går ju alltid ner en del ändå. En morgonpromenad innan frukost hade helt klart suttit fint, men jag hade spinning inplanerad på kvällen så det kändes lite overkill.

fullsizeoutput_2147

fullsizeoutput_2148

Fullt godkänd hotellfrukost, men jag har ätit bättre. Inget slår Grand Hotel i Stockholm.

Vi var hemma redan vid kl 14 så vi hann med fika med Agnes farmor och farfar innan jag åkte iväg på spinningen vid halv sex. Sedan däckade vi tidigt kan jag säga. Jag var jättetrött.

Summa summarum: Mycket trevlig helg med mat för en hel vecka. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *