Muffins till Agnes

Det är inte alltid lätt att hitta på mat till de små. Det är så många rekommendationer att det ibland bara snurrar i huvudet. Jag hamnar lätt i samma spår och kör några rätter som får gå runt. Igår fick jag ett recept av svärmor,  som hon fått av en kund, på muffins till de små. Du kan variera dem i oändlighet så att de inte tröttnar heller. Perfekt!

fullsizeoutput_1e73

fullsizeoutput_1e75

fullsizeoutput_1e74

Ingredienser:

1,5 banan

2 ägg

2 dl mjöl (mandelmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, välj vad du vill)

1 tsk bakpulver

Rivna morötter/bär av valfri sort/rivet äpple/rivet päron, etc.

Kanel, vaniljpulver eller kardemumma beroende på ”fyllning”.

Gör så här:

Mosa bananen något. Ta gärna en banan som håller på att bli för gammal. Lägg i 2 ägg och vispa med elvisp ett tag tills det blir lite pösigt. Häll sedan i allt utom ”fyllningen” och vispa/rör ihop det. Lägg i fyllningen om du har rivet den. Idag tog jag hallon och blåbär och då hällde jag i lite smet i formarna, sedan lite bär och sedan lite smet till. Jag fyllde formarna till 2/3 eftersom de inte svällde så mycket. Jag valde mandelmjöl idag, men ska testa 1/2 vetemjöl och 1/2 grahamsmjöl nästa gång. Det blev förövrigt 9 muffins.

Hur blev det då? De blev faktiskt riktigt goda! Jag kan tänka mig att äta någon då och då också. Agnes gillade dem jättemycket. Just nu vill hon i princip bara plocka själv och jag delade den bara i delar så att hon kunde göra det. De är ju mjuka i konsistensen så det är inga problem för dem att tugga i sig det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *