Dagens middagstips – fisksoppa

fullsizeoutput_1e70

fullsizeoutput_1e71

fullsizeoutput_1e72

Dagens lunch blev ren improvisation. Tanken var först en fiskgryta med ris till, men sedan svängde det någon gång på vägen och blev istället en fisksoppa. Vad hade jag i då?

Gullök, vitlök, fänkål, morötter, kålrot, vatten, fiskbuljongtärningar, grädde, créme fraiche, vitt vin, torsk, lax, persilja, gräslök och lite citronsaft.

Jag stekte först gullök och vitlök mjuka i stekgrytan. Sedan hackade jag fänkålen grovt och skivade två morrötter och lade i. I med typ 4 dl vatten, 2,5 dl vitt vin och 2 fiskbuljongtärningar. Jag lät det koka upp och sedan lade jag i 1 dl grädde och 1 dl créme fraiche. Kålroten tärnades och lades i. Detta lät jag puttra i kanske 20 min och sedan lade jag i torsken och laxen som jag tärnat. Det puttrade vidare tills fisken var klar och sedan lade jag i hackad persilja och gräslök med lite pressad citronsaft. Nästa gång ska jag ta i mer grädde för att få en rundare smak. Vi hade inte mer grädde hemma nämligen.

Till tog vi varsin fralla som jag bakat för någon månad sedan.

Det får helt klart bli en repris på den

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *