Renovering vardagsrum

Efter renoveringen av biblioteket gick vi på vardagsrummet direkt. Vi började i början på november (tror jag) och tänkte att vi hinner nog klart till jul. Det blev tight! Mitt upp i alltihop gifte sig min syster och jag var tärna. Det skulle inte bara planeras möhippa utan också fixas med både det ena och det andra inför bröllopet. Men vi hann. Fjärde advent var vi klara och kunde storstäda inte bara vardagsrummet utan resten av huset eftersom det där förbenade byggdammet var precis överallt!

Före såg rummet ut så här:

IMG_1415

IMG_1417

IMG_1419

Som ni ser är det ett stort rum. Jag skulle gissa på över 40 kvm. Detta var ett av rummen som vi blev helt förälskade i när vi var på visningen. Det som gjorde att det blev lite stressigt och drog ut på tiden var vävtapeten som satt på väggarna. Det tillsammans med en bård högst upp. Mr K slet verkligen med förarbetet och rev i princip all tapet. Det trixiga var att vi har tretexskivor bakom och det är viktigt att inte får med sig ytan på dem när man river tapeten. Jag överdriver inte när jag säger att vi höll på i flera veckor, bara med förarbetet. Till slut blev det då dax för tapetsering. Som jag längtat till denna dag. Innan det hade jag målat alla fönstren och balkongdörren, plus alla lister. Jag hatar spröjs efter detta rum. Allt jäkla tejpande och målande… Men slutresultatet blev bra och då försvinner all den där irritationen som man haft inom sig.

IMG_1926

IMG_1930

Detta var direkt efteråt, men det har hänt en del sedan dess. Här kommer några bilder på hur det ser ut idag.

IMG_3682

IMG_3684

IMG_3685

IMG_3498

Elen är färdig. Gardiner har kommit upp. Vi har köpt ny soffmöbel, fått tag på en matta och piffat till det lite mer. Vi är dock inte helt färdiga än. Jag vill klä om sitsarna på stolarna till matsalsbordet och vi behöver också införskaffa oss en ny tv-bänk. Men just nu funkar det bra som det är! Vi kommer nog dit tids nog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *