Annons

Fix och röj

fullsizeoutput_21df

Fika på brunnslocket på baksidan efter ett dagsverk. Agnes älskade att ha picknick ute. Det får bli repris på den!


Är det redan tisdag? Vart tog helgen vägen? Dagarna bara rullar på och på söndag fyller Agnes 1 år! Snälla stanna tiden lite! Idag står bullbak och provtårta på schemat, tillsammans med en promenad i det härliga vårvädret. Den får man inte försaka när solen skiner!

I lördags var vi hos cateringföretaget och bestämde meny och andra praktiska detaljer till bröllopet. Så skönt att få det gjort! Det enda vi inte bestämt är dessert eftersom vi ska bestämma tårta först. Man vill ju inte att det ska bli ”kaka på kaka” smakmässigt.

På eftermiddagen hann vi inte med så mycket. Jag var ute och gick en runda med Agnes så att hon fick sova. På kvällen var vi nämligen bortbjuda och då vill man ju gärna att hon ska var någorlunda pigg. Hon höll ut bra till kl 20 och sedan däckade hon i sin vagn fram till halv tolv. Då vaknade hon och ville inte ligga kvar. Det var inte så mycket att göra förutom att åka hemåt. Det känns ju inte riktigt bra att låta henne sitta uppe mitt i natten i flera timmar. Det gjorde inte jättemycket eftersom vi skulle vrida fram klockan en timme.

Agnes vaknade kl 8 på söndagen (thank god!) så vi fick lite sovmorgon. Välbehövligt! Hela söndagen hade vi planerat att fixa massvis ute i trädgården. Rishögen skulle eldas upp och vi behövde rensa upp på baksidan. Väldigt lämpligt så sov Agnes 2×2 h så vi kunde jobba på ostört. Hon var säkert trött sedan kvällen innan. Spontant kom min kusin förbi på fika på förmiddagen, vilket var supertrevligt! Vi hann med nästan allt vi planerat och det blev sådan skillnad. Vi beskärde vinbärsbuskarna också vilket gjorde så mycket. De var helt förvuxna och många grenar döda. När spinningen var gjord på kvällen var jag slut som artist! Som jag sov sedan! Totalt däckad i 9 timmar. Agnes vaknade nämligen vid 07:45 igår. Hur underbart! Jag är så bortskämd med sömnen just nu!

Igår stod besiktning av bilen på schemat och på eftermiddagen var vi hos vänner och fikade, och vips så hade den dagen gått också!

Hoppas ni haft en härlig helg!

KRAM

Annons

Utepremiär

fullsizeoutput_21d4

fullsizeoutput_21d6

I fredags blev det utepremiär på Lexan (racern) och gud så roligt, blåsigt, kallt och jobbigt det var. :) Det gick i helt OK tempo och jag kände mig hyfsat stark i benen. Flåset var det ingen större fel på, det var benen som inte riktigt orkade. Det brukar vara så första rundan. Redan andra rundan  brukar det gå mycket bättre. Jag hoppas på att få till två rundor under kommande vecka. Det återstår att se hur det går. Kvällarna är ganska uppbokade. Det är inte hela världen om det bara blir en runda, men två är helt klart önskvärt!

Annons

Nytt till hemmet

ellos

Dörrstopp / Kanna / Överkast / Bäddset / Sängkappa

Ellos har fått in så himla mycket snyggt i inredningsväg. Jag skulle kunna klicka hem hur mycket som helst, verkligen! På min önskelista står lite nya grejer till sovrummet, ett nytt överkast, nytt bäddset och en sängkappa. Jag har en förkärlek till vitt så det får gärna flytta in lite nytt av den varan.

Nu till våren sommaren så kommer ju ytterdörren stå öppen med jämna mellanrum, ett snyggt dörrstopp är ju aldrig fel, eller hur? Gillar verkligen det ovan från Day. Vi dricker ju också mer saft och då behöver vi verkligen en fräck kanna. Tycker denna var urtuff!

Innehåller affiliatelänkar

Annons
Annons

Lekdejt och tårtbak

Jag har bestämt mig för att jag ska bli bra på att göra tårtor. Det kommer ju inte bli färre tårtor framöver. Att få till en tårtbotten är inte lätt. Jag har typ misslyckats varenda gång jag gjort det tidigare, men nu har jag gett mig den på att jag ska greja det. Igår kväll satt jag och läste på hur man ska göra för att lyckas och det vete vasen om det inte gick helt OK nu på förmiddagen. Jag tänkte provbaka en tårta i veckan som Mr K får ta med sig till jobbet så att jag inte står och panikbakar på lördag kväll. Det har jag ingen lust med. Den här tårtbotten åker in i frysen eftersom det ska bli lättare att skära lagren om man gör det. På tisdag tänkte jag ta upp den och lägga i fyllningarna. På onsdag åker locket på. Återstår att se om jag lyckas. Fortsättning följer…

fullsizeoutput_21c6

Åh, vilket härligt väder vi har nu hörni! Det ska ju fortsätta hela helgen! Vi ska köra ett stort röj i trädgården på söndag. Imorgon ska vi träffa cateringföretaget till bröllopet och på kvällen är vi bortbjudna. Ja, det var den helgen det. :)

fullsizeoutput_21c8

Åh, vad jag njuter av solen nu! D-vitamin!

fullsizeoutput_21c7

Tog på mig en gammal favorit idag från Gina Tricot. Älskar den här koftan som också funkar lite som kappa. Räcker att ha en t-shirt och jeans till. Sådana plagg gillar jag skarpt!

Idag har jag och Agnes lekdejt kl 12 och i eftermiddag när Mr K kommer hem från jobbet ska jag ut på premiärturen på racern. Cykelträningen inför Tjejvättern börjar. Nu jäklar!

Hoppas ni får en fin fredag!

KRAM