VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BEVARE MIG VÄL

Du får ursäkta men jag har så svårt att tycka synd om dig. Jag läser och jag läser, du är min enda blogg och det är mitt val. Nej jag har inte köpt din bok, känner att vi alla gör vår resa med medvetna val! Har så svårt att se att du är mer än mig… kanske du är, livet liksom. Finns självklart preferenser vilket har gjort att jag valt att följa dig”. 

Jag vill gärna svara på det här. Det gjorde mig lite ledsen. Inte för att det är något påhopp utan för att personen i fråga verkar jämföra sig med mig. Och är det något jag alltid försökt förmedla både i bloggen och i verkliga livet är ingen är finare eller bättre än någon annan.

Gud bevare mig, vi har alla olika förutsättningar, olika bagage och livsval. Ibland är mitt liv flott och tjusigt, ibland skit och elände.  Allmängiltiga känslor som kan appliceras på oss alla. Jag råkar bara blogga om det.

Så nej. Jag varken är eller vill vara ”mer” än någon annan.

 


Kommentarer


  1. Agneta 20 augusti, 2017 on 13:40 Svara

    Sådär uppfattar jag inte alls din blogg :
    Först och främst: Majoriteten läser, för att du har en historia att berätta Lotta,av samma orsak köper de din bok. För att du är bra på att berätta och uttrycka nyanser.Många – alla – har en historia att berätta,jag också, jag skulle vilja säga till personen ifråga att: berätta DIN EGEN historia! Personen som har skrivit det här, är ju delvis inte på rätt spår för sig själv eftersom hen jämför sig med dig,(där skyller jag på Facebook faktiskt den haussar upp rejält med likes om precis allt – herregud vilken tävlan!)Personen önskar nog också få ut sig sitt, så det är bara att gå igång liksom…Du har väl aldrig någonsin Lotta, på något sätt, vad jag kan komma ihåg iallafall ,uttryckt att någon ska tycka synd om dig? Svårt att förstå vad hen fick det ifrån men jag tror att det är en person som inte mår så bra och har det kämpigt själv och det tar sig sådana här uttryck fast det inte är meningen.
    Vi lever alla ett berg-och dalbaneliv, det som betyder något är dem vi har omkring oss!

  2. Ann-Britt 20 augusti, 2017 on 16:59 Svara

    Håller med Agneta i hennes inlägg. Uppfattar dig som väldigt jordnära. Man får inte blanda ihop ditt arbete och Lotta privat. Vi är alla olika men vi måste respektera varandra och inte kasta skit via inlägg och sms. Tråkigt att många gömmer sig bakom telefon eller datorn. Kram på dig Lotta!!!

  3. Lina 20 augusti, 2017 on 22:02 Svara

    ?

  4. Malin 21 augusti, 2017 on 07:30 Svara

    Jag uppfattar inte alls att du vill bli tyckt synd om. Sedan kan folk uppfatta saken på sitt sätt utan att behöva anklagas av följarna får att må dåligt. Du själv har lämnat ett välavvägt svar, fortsätt så.

  5. Mia 21 augusti, 2017 on 08:03 Svara

    Fast jag kan hålla med till viss del. Av alla de bloggar jag läser så är du den enda som inte orkar bemöda dig med att svara dina bloggläsare. Bara när du får kritik eller något som inte passar dig. Aldrig när man skrivit något gulligt om dig eller Lennox, Aldrig när man peppat eller skrivit några tröstande rader. Om det betyder att du skiter fullständigt i det eller hur du tänker är svårt att veta. Men jag upplever dig arrogant vissa gånger.

    • Maja Gräddnos 21 augusti, 2017 on 11:32 Svara

      Men… Att blogga är att ge någonting helt gratis till sina läsare. Att kommentera är frivilligt och jag antar att man oftast gör det för att man vill ge någonting tillbaka till författaren. Det innebär faktiskt inte att att den som bloggar är skyldig att svara. Jag ser mycket hellre att bloggaren lägger sin tid på att skriva inlägg än på att besvara kommentarer.
      Blogginlägget är en replik och kommentaren en svar på den repliken. Annars skulle ju, i rättvisans namn, bloggaren ha rätt att tycka att varje läsare som inte kommenterar är arrogant.

      • Carina 26 november, 2018 on 18:30 Svara

        Du har helt rätt i mitt tycke, jättebra skrivet ? / Carina

        • Carina 26 november, 2018 on 18:32 Svara

          Du = Maja Gräddnos ?

  6. Åsa 21 augusti, 2017 on 09:40 Svara

    Och det är precis därför jag läser din blogg!! För att du är så…..vanlig. Som vem som helst, varken bättre eller sämre. Tycker absolut inte att du upplever dig som ”finare” än andra….hade du gjort det hade jag slutat läsa för länge sedan. För en sån blogg hade inte gett mig något, inte berört. Tvärtom vågar du blotta det jobbiga i livet, känslor som vi alla känner igen. Gillar verkligen kombon i bloggen; det glammiga livet kontra det vardagliga. Fortsätt med det Lotta ? Och du berör.

  7. Maja Gräddnos 21 augusti, 2017 on 11:10 Svara

    Den där kommentaren säger allt om den som skrev den och ingenting om dig. Vi ser alla på världen genom våra egna glasögon. Den personen som skrev kommentaren verkar ha ett par mörka och ledsna glasögon på näsan, glasögon som visar att: ”jag är sämre än alla omkring mig och alla tycker att jag är sämre än vad de är.” Bara så. Oavsett vad du skriver så kan du inte ändra den personens syn på sig själv.

  8. malin 21 augusti, 2017 on 12:26 Svara

    Håller inte med att bloggarna ger något gratis förutom i början. Det är gratis för följarna förstås, men annars i alla högsta grad en affärsverksamhet. Man gör sig attraktiv för sin publik och ju fler följare desto fler annonsörer och så vidare. Man vill kunna leva på sin blogg och det är i bästa fall en vinna-vinna deal mellan bloggaren och följarna.

  9. Cath 21 augusti, 2017 on 19:39 Svara

    Min tanke är inget djup som behöver analyseras. Jag har som sagt inte läst din bok, där finns kanske förklaringen. Men jag har fått uppfattningen att skilsmässan var ett aktivt val, vet inte allt men verkar inte ha varit någon otrohet inblandad, vilket kan leda till att man blir tvingad tlll delad vårdad vare sig man vill eller inte, då den andre väljer att lämna. Förr hade inte kvinnor så mycket val utifrån ekonomiska förutsättningar än att vara kvar i dåliga äktenskap. Idag har vi friheten o möjligheten att skilja oss, många klarar ekonomin men har uppenbarligen inte förstått förrän efteråt att set innebär att missa sina barns halva uppväxt och även ett fint hus och att bo i lägenhet. Jag har själv gjort den resan men med öppna ögon och som nån annan skrev det är bara då du får lite motstånd som du reagerar. Du är snygg, du är bra men oftast läser jag mellan raderna detta självpåtagna martyrskap. Det var allt! Har man inget snällt att säga ska man tiga.. men lite nyanserat ser jag inget fel i.

  10. Linda 21 augusti, 2017 on 20:59 Svara

    Nu ikväll tänkte jag (som aldrig kommenterar) att jag skulle in hit och bara skriva kram till dig. Såg nu att det behövdes.
    Tänker mycket på dig, att du är så ärlig i saknaden av L. Går igenom samma sak.
    Vi fick vårt mirakel och våra liv fick sådan stor mening, att få leva och uppleva enkla saker med ett barns ögon är en otrolig gåva.
    Jag är tacksam för mycket,faktiskt allt men ibland kommer stunderna då saknaden är stor.
    Du skriver om det och jag får ändå se att även om man är tacksam för livet, får känna saknaden och faktiskt tillåta sig att känna.
    Livet är kort, vi är tacksamma men vi måste få vara ärliga och få känna♡♡♡

  11. Agneta 21 augusti, 2017 on 21:11 Svara

    Cath:Du skriver att din tanke inte är något djup som behöver analyseras Men det stämmer inte riktigt. Det är delvis därför vi läserFör att vi analyserar,Lotta skriver ur hjärtan vad HON känner – om du blandar ihop detta med ett martyrskap, ska du veta att det blir oerhört svårt, för att inte säga omöjligt, att väga allt som skrivs som bloggare på guldvåg ,för att inte riskera att missuppfattas.Så lite nyans i kommentarerna kanske isåfall också vore på sin plats, eller hur?
    Det som du läser mellan raderna existerar inte alls för mig.

    • Cath 24 augusti, 2017 on 22:01 Svara

      Precis vad jag skrev, nyanserat skadar inte men uppenbarligen så är det inte ok.

  12. Hösten är vacker 23 augusti, 2017 on 21:02 Svara

    Cath,
    Ingen utsätter sig för skilsmässa o delad vårdnad lättsinnligt. Att insinuera att Lotta inte tänkt efter före är att förringa en vuxen och intelligent kvinna. Att konsekvensen av skilsmässan ändå gör ont är ett faktum. Hade det varit bättre för dig om lotta höll tyst om hur hon upplever att förlora tid med sitt barn?

    Och var kommer det ifrån att du jämför dig med lotta? Jag blir illa berörd för din skull. Känns som att du behöver en massa kärlek, stärka självkänslan och släppa taget om jante.

    Vi är alla ett.

    Kärlek o lycka till på din resa

    • Cath 24 augusti, 2017 on 21:51 Svara

      Lotta tror att jag jämför mig med henne, jag har aldrig skrivit det. Men jag skrev att Lotta borde ha jämnåriga kamrater tror hennes problematik inte skulle bli lättare men ändå att ha likasinnade att dela samma upplevelser med t ex klimakteriet som hon har våndats mycket över. Även separationer givetvis, riktiga vänner inte andra bloggare.

      • Maria 25 augusti, 2017 on 04:07 Svara

        Citat; ”har så svårt att se att du är mer än mig” – du gör där en jämförelse mellan dig och henne.

        Sen förstår jag inte varifrån du får att Lotta umgås mest med andra bloggare? Läser du ens hennes blogg??? Gör du det så ser du att hon umgås mest med vänner som INTE är kändisar/bloggare. Och som är i blandade åldrar, mycket även i hennes egen ålder. Hon JOBBAR med att intervjua kändisar. En helt annan sak.

  13. Elisabeth Eriksson 28 augusti, 2017 on 19:23 Svara

    Hej Lotta håller på att läsa din bok, den har verkligen fått mig att tänka på att livet kan ändras vilket ögonblick som helst, tack för att du är så modig och delar med dig. Må så gott kramar Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *