VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

REUNION

Tidigare i somras bestämde jag mig för att bli bättre på att träffa mina gamla vänner. Jag har varit dålig på att höra av mig. Livet kom emellan  och hela förra sommaren skrev jag bok. Jag har ju, som alla andra, vänner från olika grupperingar.

Dels några från mitt jobb på Väderkvarnens servicehus här i Stockholm, dels några gamla Örebrokompisar som de här två och så vänner jag träffat genom Threst, under våra 14 år tillsammans. Och så Örebrogänget som bor kvar i Örebro. Lite spridda skurar helt enkelt.

 

Så nu försöker jag styra upp. Igår var Anna-Carin och Anna här. Anna-Carin  (t h) och jag spelade hockey i Kumla på fredagar när vi var runt 20. Hon hämtade upp mig med sin bil när jag bodde på Gustavsgatan i Örebro.

Sedan flyttade hon också till Stockholm och bor nu med sambon Pierre och tre barn i Tyresö och jobbar på Gudrun Sjödén som controler.

Och Anna, också från Örebro, har jag känts sedan länge. Minns faktiskt inte hur vi lärde känna varandra. Jo, NEH, tror jag. Nu bor hon med sambon Johan och två barn i Bromma och har precis fått nytt jobb som inköpschef på Nordiska Galleriet.

Jag älskar att träffa så här gamla vänner. Det är något speciellt med det. Att när det finns sallad kvar och Anna säger ”Lotta, du lämnar ju aldrig mat, ät upp du”. För att hon känner mig och vet det sedan gammal. Finns något fint i det.

 

Vi satt länge och pratade. Bestämde att vi måste ses oftare. Det är säkert 10 år sedan jag träffade dem på det här sättet, vi har sprungit på varandra, Anna var på min bokrelease men en härlig kväll igår och vi hade så mycket att ta igen.

Nu sitter jag här.  Ska ta mig till Jofama och kika på deras vårnyheter. Och ikväll bara vara hemma. Har en föreläsning på torsdag i Jönköping, kirurgveckan så måste förbereda den.

 

 


Kommentarer


  1. Cath 20 augusti, 2017 on 00:56 Svara

    Du får ursäkta men jag har så svårt att tycka synd om dig. Jag läser och jag läser, du är min enda blogg och det är mitt val. Nej jag har inte köpt din bok, känner att vi alla gör vår resa med medvetna val! Har så svårt att se att du är mer än mig… kanske du är, livet liksom. Finns självklart preferenser vilket har gjort att jag valt att följa dig.
    Gillar dig, annars vore jag inte här. Men då du famlar borde du söka vänner i din egen ålder, kanske finns facit där?

    • Lotta 20 augusti, 2017 on 09:40 Svara

      Hej C. Vänner i min egen ålder? Jag fattar inte. De här på bild är 45, resp 50, och alla mina vänner är runt den åldern. Desstom har vänskap, precis som kärlek, inget med ålder att göra, gud så hemskt om man ska vara så inskräkt att man utgå från det. Du behövet inte alls tycka synd om mig, det är inte planen med inlägg. Kram

    • Maria 20 augusti, 2017 on 11:22 Svara

      Cath, ursäkta mig men var du onykter när du skrev? Ett osammanhängande och rätt otrevligt inlägg. ”Svårt se att du är mer än mig”?? Det är ditt eget perspektiv – att Lotta skulle vara mer än dig. Ingen människa är mer än någon annan. Dessutom – Lotta är verkligen inte en person som tycker själv hon är mer än andra, tycker jag är tydligt i bloggen. Nä, skärp till dig….och ha en fin söndag.

  2. FrkM 20 augusti, 2017 on 15:49 Svara

    Jag tror många som är mitt i livet känner igen sig i dig när det kommer till vårda vänner. Livet kommer emellan på olika sätt. Ibland är det flyt och ful fräs framåt. Ibland knockas man omkull av tråkigheter som i ditt fall sjukdom och separation.

    Vi får båda se till att det blir av! För visst är det underbart med vänner som man bara kan plocka upp tråden med även om det gått en tid. Det är för mig sanna vänner.

    Vill också passa på att tacka för en bra bok. Klara sig själv syndromet känns tydligt igen. Vi får nog bli lite bättre där också genom att öva oss på att ta hjälp och stöd ibland 🙂

  3. Kia,ängeln Simons mamma 21 augusti, 2017 on 13:30 Svara

    Hej Lotta,sträckläste din bok,jättebra Känner igen mej i mycket.Ska snart in och göra min första datortomografi av lungor och buk efter min tarmcancer Dagens datum 21/8 är exakt datum jag låg på operationsbordet förra året.Sommaren har varit fullbokad Allt från Öland,ner till Krusenstiernska med ”Flaggan i Topp” med bla Robert Gustafsson,Varbergs Kusthotell och sommar huset i Strömstad Däremellan hinna träffa vår största glädje,barnbarnet Saga snart 8 mån.Nu åter till vardagen…hoppas ni mår bra,du Lennox och Jonathan (får inte glömma Loppan)Har ju en Julius(Ragdoll katt)Hårig och hårar men ack så mysig! Kramar Kia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *