VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HOS LILLEBROR

I lördags tog vi bilen till min lillebror Thomas och hans sambo Jennie i Dylta, utanför Örebro. Lennox har varit hos sina kusiner, eller sysslingar och det var dags att hämta honom.  Thomas och Jennie bjöd på lunch så min kusin Steve och hans Kicki tog med Lennox dit. En så härlig dag även om det började dugga på eftermiddagen.

Lennox har varit hos min kusin Steve, här med sin Kicki.

Vi ses ju sällan. Det är 25 mil hit men alltid lika trevligt förstås. En buffé dukades upp och vi sov över en natt, till idag söndag.

Min pappa kom från Fjugesta ensam för mamma, och min moster, alltså Steves mamma, var i Riga.

Smörgåstårta och goda ostar.

Thomas har byggt pool hela sommaren och nu bygger han däck, Jennis föräldrar var också på plats. Och så satt vi och drack lite vin framåt 24 innan vi gick och la oss. Såg solen gå ner över skogen och jag saknar ihjäl mig efter en uteplats.

Och vi måste ta ett snack om det här med barn och alkohol. Herregud så mycket barn som som dräller omkring medan packade föräldrar som står på beach-clubar och fester med handen i luften och där partyt är viktigare. Ungarna får somna bästa fan de vill, hur sent som helst och har bara ett nummer som ändå ingen hör i dunka-dunket och fyllan om något skulle hända.

Eller alla de middagar som urartar, där mamma och pappa raglar omkring och nyper barnen lite för hårt i kinderna, ger dem en massa godis så de kan få ha vuxenfesten ifred och det är klart att det ingen dör av det men det är inte ok när barnen själva kommenterar det.

Jag dricker absolut alkohol och jag kan bli påverkad runt barn. Men inte till den gräns att jag raglar, vinglar, knappt kan prata och tappar både humör och vinglas. Jag kan skjuta ut mig rejält och festa loss men väljer den kvällen då jag är barnfri.

 


Kommentarer


  1. Karin Svensson 24 juli, 2017 on 06:23 Svara

    Fulla föräldrar eller nyktra föräldrar,
    spelar ingen roll för barnen är ändå fullkomligt
    uppslukade i sina mobiler och ser inte vad
    som pågår runt omkring dem.
    (ironi) .. kanske

  2. eva 24 juli, 2017 on 15:33 Svara

    Håller med dig hemskt tråkigt att se, men samtidigt så tycker jag även om man är barnfri att man inte
    behöver bli så packad någon gång öht där det finns barn!

  3. Sofia 24 juli, 2017 on 16:04 Svara

    Alkohol och barn går inte ihop. Mina barn kan absolut få vara med på fest, men då är jag nykter och om nivån går upp till berusning på resten av sällskapet så går vi hem eller går och lägger oss. Minns själv som barn hur obehagligt det var att somna när man hörde mammas och pappas överförfriskade kompis garva ute i vardagsrummet. Alltså ingen alkoholist-uppväxt ö.h.t. utan vanlig svensson-middag med grannarna, som väl alla har. Jag vill inte utsätta mina barn för det. Vill.inte heller utsätta andras barn för det, så jag håller mig städad när det är barn runt om helt enkelt. Dricker mig sällan berusad f.ö. Låter kanske som en moralkärring, men jag tror att det är viktigt att visa att det är normalt och ok att vara nykter! Man behöver inte vara gravid eller köra bil för avstå alkohol. I tider som dessa där alla dessutom detoxar bort varenda liten cell i kroppen i syfte att leva hälsosamt (?) kan man ju undra varför det ska vara så svåååårt att låta bli det där mysiga glaset med rött…

  4. Marie 29 juli, 2017 on 23:45 Svara

    … och ännu viktigare är att vara glad och ha roligt även som nykter! Mina barndomsminnen ( också från vanlig icke alkoholistfamilj) var att mamma var tråkig och pappa verkade ha roligt .. och min slutsats blev alltså : roligt = dricka lite. Så dumt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *