VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

OCH BOKEN DÅ?

I Sverige är det en helt ok försäljning om en bok säljer runt 3.000 ex. Lite plus minus noll för förlaget. Jag blev väldigt förvånad när jag hörde det. Trodde siffran skulle vara betydligt högre men böcker konkurrerar ju med mycket annat brus nowdays.

När jag var och handlade på ICA  BEA här i Enskede i går såg jag den i butiken. Väldigt roligt då det alltid är kul med lokal anknytning. Många verkar ha laddat ner den som ljudbok och under taggen #himlenkanvänta på instagram kan man se de som taggat boken. Så glad för all publicitet jag får förstås.

 

Och det här var också kul. Fint sällskap med kioskvältaren Fredrik Backman. Men det allra finaste är de mail och kommentarer på blogg och instagram som kommer. Jag läser dem alla. Och svarar. För utan sina följare är man ingen.

 

”Hej Lotta! Mitt namn är Catja och imorse (18/6) började jag läsa din bok. Din fantastiskt välskrivna och öppna bok. Jag älskade den från första blad, till det blad där jag tappade en jordgubbe och det blad där lunch spilldes ut. Jag älskade den fem timmar senare när jag vände på det sista bladet och jag hade tänkt att vänta med boken tills jag låg i stolstolen på stranden om ett par veckor, men jag är så glad att jag inte lät semestern vänta. Tack för en kärleksfylld bok!
Hoppas du får en fantastisk sommar!

 

”Lotta, jag har nu sträcklyssnat på din bok. Jag är mer än tagen. Och du är suverän som uppläsare, du har en rogivande röst, och du berör så mycket. Du verkar så full av liv och tillförsikt och så mycket kärlek.” Lev livet, dansa och sjung, älska som aldrig förr och omfamna det som kommer. Stora varma kramar

”Kära Lotta, igår fick jag din bok av mina allra käraste vän Maria. Hon vet att jag har följt din blogg i alla år. Igår kväll började jag läsa och nu rinner tårarna när jag har läst dina sista rader. Tack för att du delar med dig av din historia, släpper in oss i ditt liv, skriver om stort och smått. Känslan av att veta att någon annan som är runt 50 har samma tankar som gnager inombords, att det skaver i någon annans själ det där om allt det vi har som många andra inte har det hjälper att veta när man själv funderar hit och dit.Du är fantastisk som har följt ditt hjärta nu, att du fortsätter söka efter den Lotta som du vill vara för att vara en lycklig Lotta. Jag är glad att det verkar som du är lycklig för det mesta, glad att din bok fick sluta så just nu. Glad att du valt att gå din egen väg.

 

Jag vill egentligen bara säga det varmaste TACK till dig Lotta och jag vill att du ska veta att dina ord är starka och de hörs och att du med dina ord och ditt engagemang gör livet mindre ångestfyllt och mer begripligt för andra egentligen oavsett vad vi funderar över i våra liv. Tack för din bok, för dina kloka ord, för att du berättar även om det som inte vitt, vackert, ljust och välordnat. Jag önskar dig allt gott i livet! Tack och varm varm kram,

”Hej Lotta, jag jobbar som inläsare för MTM, myndigheten för tillgängliga medel, som förser bibliotek och studenter på alla nivåer med inlästa böcker. Jag har just läst klart din bok och vill tacka för din berättelse. Tack för att jag fått ta del av ditt liv, din resa och dina tankar en stund. Det har varit en väldigt njutningsfull uppgift att läsa den och jag hoppas jag gjort den och dig rättvisa.”

Läkarmissionen gjorde en stor intervju med mig i deras tidning Journalen.  Tack, väldigt fint med det utrymmet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Kommentarer


  1. Alice Wallhoff 20 juli, 2017 on 21:20 Svara

    Fem timmar?? Det tog mig två och en halv timme. Sträckläsning. Till två på natten, då var jag klar.

  2. Zenita 21 juli, 2017 on 00:57 Svara

    Hej Lotta!

    Jag läste också din bok från pärm till pärm.

    Jag förstår inte vad som gjorde Threst så upprörd. Jag tycker att han fick ett rättvist porträtt. Ni var två som ibtevfick det att fungera och ni är två som får ta ansvar för det.

    Vad gäller skrivandet, så är du en högst medelmåttig (medioker) skribent. Jag antar att förläggaren har haft ett hårt jobb med din bok

  3. Marja 21 juli, 2017 on 01:24 Svara

    En väldigt konstig kommentar om Lottas skrivande, Zenita. Jag tycker Lottas har en personlig stil och skriver bra, både på bloggen och i boken. Språket flyter, ofullständiga meningar fyller sitt syfte, ordförrådet är mycket bra och det finns ett antal slående metaforer. Jag njöt av att läsa boken på det sätt den var skriven.

  4. marianne 21 juli, 2017 on 09:57 Svara

    Beställde till almedalsbiblan i visby. Jag har läst den, den är lättläst och ärlig.

  5. Maria 22 juli, 2017 on 00:41 Svara

    Idag var jag på BEA och råkade springa på din bok. Efter lite funderande köpte jag den, började sedan läsa den ståendes vid köksbordet och stod där ända tills jag i allhast fick slå igen den – det kom ner någon för trappan och jag hade heeelt andra uppdrag än att läsa en bok om jag säger så 🙂
    Får fortsätta snart igen!

  6. Jessica 22 juli, 2017 on 11:11 Svara

    Hej Lotta,
    Du ska veta att du även har läsare utom Sveriges gränser. Jag bor i Tyskland sedan 25 år tillbaka och har följt din blogg i många år men har konstigt nog aldrig kommenterat utan varit en stilla lyssnare. Tack vare att din bok finns som ljudbok kunde jag lätt ladda ner och börja lyssna. Det blev inte många pauser för det var väldigt svårt att lägga den ifrån sig. Otroligt bra skrivet och framförallt öppet och ärligt. Tack för mycket spännande läsning!
    Kram

  7. Charlotte 23 juli, 2017 on 13:05 Svara

    Jag vill tacka för din väldigt välskrivna bok som jag precis har läst. Jag arbetar på ASIH och träffar de patienter som inte haft samma ”tur” att klara sig så väl som du från sin sjukdom. Väldigt gripande och tänkvärt som jag kommer att bära med mig under arbetet med dessa patienter. Jag har läst din blogg i flera år och fick nu lite bakgrundshistoria till en del av det jag läst. Har precis satt boken i handen på min svärdotter och hoppas hon ska uppskatta den lika mycket som jag gjorde.

    • vimmelmamman 23 juli, 2017 on 19:03 Svara

      Hej Charlotte. Tusen tack och tusen tack för det fina jobb ASIH gör, efter vad jag har förstått. Kram Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *