VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MIDSOMMAR-I GREKLAND

Vi vaknar som vanligt runt 9:30. Frukost och vi pratade idag om hur trevliga personalen är trots att de sliter som dårar. Alltid ett leende över, lite småprat trots  allt.

Det har varit 41 grader varmt idag och vi har faktiskt  softat på rummet några timmar, läst läxa under protest, tagit det lugnt.  Vid 16 tog vi en taxi in till Rhodos stad, det kostar fast pris 80 kronor och tar cirka tio minuter.

Att det är midsommarafton är inget jag tänkt på men ser att personalen fixat till det med kransar och styrt upp en specialkväll till ett ställe för traditionellt, svenskt firande. Men hör hur svenskarna i baren inte tilltalar personalen med respekt. De beställer med ”two beer”. Jag hör aldrig ”can  i order please” eller ”thank you”  när drycken kommer.

Hur ska barn kunna lära sig av sina föräldrar? Och jag är inge perfekt mamma. Det är farligt med perfekta föräldrar. Men blir galen när man inte behandlar folk som sliter och kämpar med respekt.

Vi har köpt kattvakt-presenter till Jonathans mamma och pappa som tagit hand om Loppan, så väldigt snällt och vi har saknat honom även om det dräller av katter här som jag förstås inte kan låta bli.

Vi tog glass och färskpressad juice nere vid hamnen och jag konstaterade att livet är märkligt, här sitter jag i Grekland med ny pojkvän och en unge full med godis och glass Midsommar 2017.

Lennox köpte sneakers och en väska och så knatade vi tillbaka till Gamla stan igen. Klockan 20:30 hade vi bord och jag tog den hemmagjorda hamburgaren, Lennox åt snabbt och gick sedan för att spela fotboll med ett gäng barn på den upplysta planen och vi tog in efterrätt och tittade på showen.

 

Jag har så många minnen med Lollo&Bernie från när Lennox var liten. Miniland,  ansiktsmålning och skattjakt. Hur man kunde stjäla till sig en timme i solstolen om man hade tur.

 

Här har jag ätit och druckit så mycket att jag lätt har lagt på mig något kilo och deras egenbakade, lövtunna pizzor! har aldrig ätit så goda i hela mitt liv. Drygt 300 bakas det on demand varje dag.

 

Här är en av poolerna, den för lite större barn. Men vi har faktiskt legat vid vuxenpoolen hela veckan med Lennox. Han har helst velat det själv.

 

Livet är så enkelt, ingen make-up, bara klänning och flip-flops. Äta. sova och bada. I morgon åker vi hem och jag vill som vanligt inte. Vill aldrig hem. Fattar inte men är genuint avis på de som längtar hem och är nöjda med en eller två veckor. Så skönt det måste vara.

Och jag tänker lite på dig som inte firar vid lövad brygga, dignande midsommarbord med sill och nubbe, solvarma jordgubbar och förtroligt prat med vänner.

På dig som vanknar ensam och hela helgen breder ut sig i evinnerliga timmar där det enda sällskapet är Instagrams flöde av små grodor och solnedgångar.

Som inte blev tillfrågad, som inte kan, inte vill, inte orkar. Det är till dig den här hälsningen är: Glad midsommar. Jag har varit du och du kommer att vara jag.

img_7346.jpg


Kommentarer


  1. Elisabeth 24 juni, 2017 on 07:03 Svara

    Första gången jag kommenterar hos dig. De där tre sista meningarna var skrivna till mig. Gick rakt in o jag tar till mig den sista meningen.
    Varmt tack Lotta ❤️

  2. Frida 24 juni, 2017 on 11:37 Svara

    Tack Lotta för fina ord om att sitta ensam på midsommar. Jag har jobbat natt i helgen och familjen är iväg och firar. Känns lite deppigt, men så skönt att läsa dina ord. Kram och njut av Grekland in i det sista!

  3. Lena 24 juni, 2017 on 12:15 Svara

    Förstår Lennox protesterade mot att läsa ”läxor” på sommarlovet. Jag är själv lärare och tycker absolut inte barnen ska göra skolarbete på sommarlovet, endast om dom inte är godkända i nått ämne kanske, men låt barnen vara lediga , precis som vuxna är på sin semester.

  4. LN 24 juni, 2017 on 16:19 Svara

    Tack för din hälsning, även jag har jobbat med solohelg, halvt självvalt, tycker det är rätt skönt att slippa ”små grodorna” samt framförallt hetsen kring de sk.storhelgerna, aldrig varit min bag riktigt. Är likadan, vill heller aldrig hem när man är ute på resa, men du, makeup fri & flipflops funkar finfint hemmavid också, promise (förutom flipflops på jobbet då kanske?)

  5. Helena 24 juni, 2017 on 18:39 Svara

    Lotta♥️ Har lyssnat på din bok på flyget till Nya Zeeland. Så otroligt fint skriven och så gripande♥️
    Jag har ju följt din blogg i massor av år men boken knockade mig ändå!
    Stor kram och kärlek till dig och de dina♥️

  6. Mia 24 juni, 2017 on 18:45 Svara

    Så fint skrivet av dig Lotta de sista meningarna. Tror att många känner en stor press på sig när det kommer till midsommar… lite som nyår. Det skall vara så perfekt, man skall vara så lycklig och man skall fira med de ”rätta”personerna. Vi firar inte midsommar speciellt, det är ingen skillnad från någon annan sommardag/kväll. Jag är uppvuxen i skärgården på en ö där man verkligen slår på stort denna högtid. Kanske därför jag har fått avsmak nu. Dina ord värmer nog många hjärtan.

  7. Mia 24 juni, 2017 on 18:56 Svara

    Glömde säga att jag har läst din bok. Man kände igen mycket från bloggen men det andra du skrev som handlade om dig och Threst berörde mig mest. Det var som att läsa om mitt egna äktenskap på pricken. Fast jag är inte lika modig som du Lotta. I år ”firar” vi 30 år tillsammans. Vet inte hur man vet hur eller när man skall våga ta steget ut! Kram

  8. Åsa 24 juni, 2017 on 21:15 Svara

    Tack för dina ord, de berörde mig mig djupt. Jag behövde få en midsommarhälsning från hjärtat.

  9. Monique 24 juni, 2017 on 21:54 Svara

    Jag har läst din bok idag. Gick snabbt, väldigt ”light” text, en redogörelse för ett skeende över tid: En början, en mitten och ett slut.

    Att Threst blir så upprörd, kan jag inte förstå. Du har skildrat en relation som blir utsatt för en stor påfrestning (din sjukdom) och som du och Threst hanterat på olika vis. Som jag läser din text, anklagar du honom inte, åtminstone inte mer än du anklagar dig själv. Han vill inte läsa reportagen som handlar om dig, för han ”lever i det”. Normalt. Du skulle vilja att han läste. Även det normalt.

    Jag ser inte att du på något sätt har hängt ut Threst. Din berättelse är berättelsen om tusentals par som väljer att gå skilda vägar efter en stor påfrestning. Inte unikt på något vis, och ur mitt perspektiv en saklig skildring av det hela.

  10. Ingrid 25 juni, 2017 on 03:53 Svara

    Hej
    Jag har läst din blogg i flera år, men aldrig lämnat en kommentar. Men din hälsning till oss som firat midsommar själva av olika anledningar.
    Min dotter dog 5 april i fjol i Oslo, 33 år ung i livmoderhalscancer. Jag satt hos henne varje dag i en månad, tills hon dog. Jag hade med hennes urna i en ryggsäck på tåget hem till Östersund. Dessa storhelger sover jag bort efter det.

  11. Biggan 25 juni, 2017 on 09:39 Svara

    Vill skicka en varm kram till Ingrid. Ditt inlägg
    berörde mig djupt.

    Själv är jag äldre och tillbringar helgen ensam och hemma, som så många andra i min ålder. Inga problem med det för mig, livet har olika perioder, det gäller att göra alla bra. Jag gillar läget och fixar en massa extra gott att äta.

  12. Christina Berglund 26 juni, 2017 on 04:56 Svara

    Till Ingrid,
    Vill skicka dig en innerlig kram.
    Ditt inlägg berör.
    ” allt kommer att bli bra”. Jag önskar det kan få bli det…❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *