VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRUKOST MED LM

IMG_18

Här står jag med BH:n ut och in.

Frukost på Juno med Läkarmissionen. Vi pratar säkra förlossningar och vikten av deras Mors-dagskampanj. Så många barn får aldrig träffa sin mamma, så många mammor får aldrig träffa sitt barn för att något går fel vid förlossningen.

IMG_12

Maria, till höger är en riktig eldsjäl. Hon har jobbat på Panzi i Kongo och är väldigt insatt i det mesta som har med Panzi att göra. Mysigt och viktigt att träffas med andra som gillar det LM gör och vi vill ju sälja så många förlossningar som möjligt förstås.

IMG_14

Blev så glad att smoothie. Jag är ju en riktig smoothiejunkie.

IMG_15

 

IMG_16

Valda delar av Stockholms gospelkör var på plats vid 8:30 och vi blev alla väldigt berörda av deras stämsång. Här nedan är hela gänget som jobbar på LM.

IMG_29

Nedan Lisa som driver populära bloggen Knivlisa. Vi pratade näthat, hur man får bort trollen. Helt nyligen upptäckte jag en kommentar som var väldigt…elak. Och upptäcker att personen skrivit runt 20 olika kommentarer under lång tid, alla med en fruktansvärd ton och personangrepp.

Jag mailade personen och sa att jag kommer att polisanmäla och att hon är blockad, hon kan inte lägga kommentarer längre. Jag gillar inte stängda kommentarsfält, har inga problem med kritik om de framförs sakligt och balanserat.

IMG_3

Men nu var det inte nättroll vi skulle prata om utan Läkarmissionen. Fin frukost. Fint initiativ. På Söndag är det Mors Dag. Köp en sängplats till en gravid kvinna.

IMG_4

Själv är jag sjuk. Rejält förkyld och har feber idag tror jag. Synd. Livet är i expressfart. Mysdag med Lennox, ”Nyhetsmorgon” på lördag 9:40 och sedan direkt till Göteborg för ”Sommarkväll” och på måndag stor releasefest för boken. Trycka i sig Alvedon eller vad gör man?


Kommentarer


  1. Monique 25 maj, 2017 on 21:47 Svara

    Jag förstår att nättroll inte är huvudfokus i din blogg, men detta är andra gången som du berättar att du anmäler någon.

    Jag vill gärna veta hur ärendena hanteras och vilka konsekvensern blir för dessa personer.

    /M

    • Marie 25 maj, 2017 on 22:51 Svara

      Anar en viss besvikelse i din kommentar. Det är väl för fasen bara bra att nättroll anmäls. Ta kontakt med vederbörande myndighet om du nu vill veta hur sådant utreds och vad konsekvenserna blir. Varför ska Lotta behöva svara på det.

  2. Cath 26 maj, 2017 on 16:41 Svara

    Mycket nyfiken på brottsrubriceringen och om polisen lägger resurser på sådant?

    • Siv 28 maj, 2017 on 18:59 Svara

      Nej, det tror jag inte, Cath. Alla kan ju polisanmäla vad som helst. Antar att anmälan tas emot, men lämnas utan åtgärd. Någon rim och reson måste det väl vara vad vi använder våra skattepengar till. Lotta har ju tidigare skrivit att hon polisanmält ett antal personer för ”förtal”. Förtal är att man sprider osanna rykten om någon. Om man däremot tar illa vid sig för att någon skriver en elak kommentar på ens blogg, kan det ju knappast vara fråga omförtal. Ungefär som om du och jag skulle mötas och du/jag säger till varandra att du har ful klänning/är tillgjord/girig/falsk/m.m. (obs påhittade exempel). Skulle du eller jag kunna göra en polisanmälan som sedan utreds? Inte riktat till dig Cath, men en reflektion angående din fråga. Hoppas solen skiner hos dig också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *