VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

STONETOWN

img_4282.jpg

Foto: Olympus.

Vi går upp tidigt. klockan ringer 6 och min AC funkar inte så jag är helt blöt av svett. Men det gör inget. Utsikten är makalös. Palmer och kritvit sand. Det lustiga är djuret som på bor taket här. Jag har bara sett skymten av det igår, ungefär som en apa, brun, hårig, lång svans och runda öron men det är ingen apa. Måste fråga.

img_4287.jpg

 

img_4269.jpg

Bussfärden tar cirka 1,5 timme till Stonetown där vi satt upp vår eyecamp i en skola. Och det är lång, lång kö när vi kommer. Kvinnor i en rad, män i den andra. Det blir ofta mycket bråk i kön. Om vem som fått vänta längst.

Många har gått flera mil och kommer långväga ifrån. Oftast går man till fots och hoppas på att få hinna komma in samma dag, annars får man helt enkelt sova ute och fortsätta köa nästa morgon.

img_4285.jpg

Här det Clara från Amelia som försöker hitta rätt styrka. Mina fötter har svällt. Har jätteont i de efter att ha stått upp i 30 graders värme. Men det är lugnt. Får vila dem nu när jag sitter här och bloggar. Klockan är 23:30 här och tyvärr är uppkopplingen helt katastrofal så det tar tid att få iväg ett inlägg. Men. Det är en del av mitt uppdrag för Specsavers. Att berätta hur vi sköter oss med de glasögon många av er har lämnat in.

När jag är klar med det här, fortsätter jag med min bok i natt. Måste bli klar hur trött jag än är. Bara att kötta på här. Ska bara hitta rätt AC-knapp först…


Kommentarer


  1. Cath 21 februari, 2017 on 10:43 Svara

    Bara en fråga, utan några värderingar. De ni har delat ut glasögon till tidigare har inte riktigt sett lika välklädda och välmående ut som dessa människor? Utgår därför ifrån att det finns olika religioner och folkslag i Zanzibar men lite nyfiken på hur eventuell uppdelning sker? Eftersom det nu helt plötsligt inte finns någon utan slöja av damerna? Råder det inre stridigheter eller lever alla sida vid sida i harmoni? Och nej jag är inte rasist, själv mixed som Lotta, är det väl bäst att påpeka, så ingen missuppfattar detta.

  2. Anne Jansson 21 februari, 2017 on 12:42 Svara

    Hej! På Zanzibar bekänner sig 99% till islam,så det är nog förklaringen till att så många kvinnor är beslöjade…..

  3. Linda 21 februari, 2017 on 13:32 Svara

    Kan det vara en Bush baby du sett? De finns på Zanzibar ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *