VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KOMMENDÖREN

Fredagkväll. Feedback möte angående boken. Nu kommer den tillbaka och ska struktureras om, vissa kapitel ska byggas om, andra minskas och jag ska flytta om stycken för att förändra dramaturgin. Lite sådant. Jag har februari på mig att göra det. Och det är så roligt att de verkar tro på att den kommer att lyfta, en stark, personlig berättelse helt enkelt.

Vid 17 möter jag upp tjejerna på en fördrink på Grodan. Här ovan är Åsa och Anna. Nedan Kristina.  Vi gick vidare till restaurang Kommendören, har aldrig hört talas om det. Snyggt, mycket bistrokänsla och grym mat men väldigt jobbig ljudnovå. mycket på grund av att mycket var kaklat, snyggt men ljudet studsar.

Några år hummertacos, jag tog tonfisk till förrätt. Och några glas vitt vin. Sedan gick vid vidare till Escalier, kan det heta så? Så väldigt mysigt att ses. Jag förstår bara inte att det är så svårt att få ihop det men alla är så upptagna, jobb, familjer, logistik.

Nu har jag sovit till 11, lyssnat på Fadime dokumentären på P3, bästa dokimentärerna och ska snart iväg på väögörenhetsgala, privat i Friends Arena.

Väntar på att den här Divigelen ska kicka in, hormongelén jag fått utskrivet. Det är sjunde dagen nu och mår bättre, absolut men inte alls som vanligt. Har ju lägsta dosen, 0,5,  mg en liten förpackning som ska smetas in på låren. Vad händer om jag ökar dosen? Alltså tar en till varje lår, alltså 1,0 mg istället? är det farligt att själv öka på dosen? Måste jag ringa och rådgöra med min gyndoktor? Vill bara börja må bra igen.


Kommentarer


  1. Irene 21 januari, 2017 on 18:18 Svara

    Har hen informerat om cancerrisken med estrogenpåslaget i menopausen? Jag frågar inte för att skrämmas utan för att hävda vår rätt till informerat samtycke.

  2. LN 21 januari, 2017 on 18:28 Svara

    Ingen aning, men smetar man på huden kan man väl knappast riskera överdosering i ngn högre utsträckning? Men wow, har den hjälpt mot dålig sömn & svettningar redan efter 7 dagar? Måste skaffa. Har samma problematik som dig just nu och kan tipsa om (verkar hjälpa lite på mig iallafall) att skippa sockret, mina svettanfall tycks bli mindre av det av någon anledning, gissar! hormonerna korrelerar med sockret på ngt vis kanske.

  3. Emelie 22 januari, 2017 on 02:30 Svara

    ”Använd den mängd Divigel gel som din läkare har förskrivit. Din läkare strävar att förskriva den lägsta effektiva dos för att behandla dina symptom under kortast möjliga tid. Tala med din läkare om du tror att dosen är för stark eller inte tillräckligt stark”
    Från FASS läkemedelsinformation (http://www.fass.se/LIF/product?nplId=19961108000072)

  4. Anette 22 januari, 2017 on 07:56 Svara

    Tränar tufft 3-4 ggr iveckan, försöker utesluta socker och mjöl i kosten.
    Överdriver dock inte med kosten men upplever att det vi stoppar i oss har ett samband med välmåendet.

    Drabbas säkert snart också av klimakteriebesvär, dock är jag fyllda 52 och har inte någon känning än….

  5. Marie 22 januari, 2017 on 08:52 Svara

    Jag hade inga klimakteriebesvär alls – hur vanligt eller ovanligt är det? Men jag drabbades hårt i början istället, fick mens redan vid tio års ålder med rikliga blödningar och svåra smärtor – så jag har väl fått min beskärda del ändå, kan man säga! 🙂

  6. Ewa 23 januari, 2017 on 12:47 Svara

    Hej Lotta. Har du kollat dina kalium värde? Det sjunker i samband m menopausen. Övertalade min husläkare att få kolla detta värde, låg väldigt lågt. Äter nu D vit på recept, hög dos o mina tioåriga sömnstörningar är borta. Värt att kolla upp, så skönt att kunna sova igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *