VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TIMESAVER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En bra sak med att fylla 50, förutom den här helvetiska östrogenbristen då, är att man verkligen nu gör precis vad man vill, det finns lite mandat och känner mig tryggare än någonsin i det. Det går liksom inte att förkasta vad en 50-åring tycker, vi har ju faktisk levt ett tag, hahahaha.

Och jag är inte heller mycket för att spela vacker utan spackel. Jag använder både fillers, löshår och fransförlägning. Att förlänga fransarna är ju något som blivit helt accepterat, många, många använder den tekniken för att slippa sätta på mascara på morgonen utan kan vakna med mörka, fylliga fransar. Det verkar inte skapa någon större hysteri längre.

Var och varannan kvinna jag ser har inte sina egna fransar men däremot väcker botox och fillers fortfarande djävulen hos många, fast syftet är precis detsamma. Att framhäva, förändra, förstärka vissa drag hos oss. Det ena socialt accepterat, det andra inte.

Jag går till Vicky på Eyelash Design. Fransarna sitter någon månad drygt och älskar fylligheten.

 

 


Kommentarer


  1. Mia 17 januari, 2017 on 23:07 Svara

    Måste säga att jag har svårt att fatta att så många vågar sätta dessa lösfransar. Tänker på allergiska reaktioner. Jag får ofta allergiska reaktioner och ögonen är ju så viktiga. Skulle aldrig våga och i kretsar där jag umgås är det inte vanligt med dessa fransar. Känner faktiskt ingen som har det vad jag vet. Ibland går det verkligen till överdrift, för långa fransar ser komiskt ut.

  2. B. 17 januari, 2017 on 23:08 Svara

    Underbart vackra ögon och de bruna ögonen. Så klart man ska göra det man tycker är bra för att må bra, Lotta du är en fin kvinna följt dig lääänge.

  3. LN 18 januari, 2017 on 05:30 Svara

    Personligen tycker jag inte det är snyggt och har inte sett en endaste person som jag tycker ser bättre ut med det, det ser för plastigt & tillrättalagt ut för min smak, men så gillar jag inte löshår odyl heller. Tex. långa fake naglar ger mig rysningar på riktigt. Struntar dock fullständigt i om andra vill ha det, var & en gör givetvis som den vill. Annars är jag intresserad av tex. kläder och annat ytligt, så det har inget med ”fåfängsfobi” att göra i mitt fall. Det viktigaste är väl i slutändan att var och en känner sig bra & tillfreds i det han/hon väljer att pryda/fixa sig med. När det kommer till att spruta in saker i kroppen så är det nog för att det är lite mer invasivt än att klistra på lösfransar, utanpå kroppen, som folk reagerar mer på just det. Man vet ju inte vad som händer inuti, i det långa loppet, även om det just nu sägs vara ofarligt.(mkt, som i alla tider sagts vara helt ofarligt, men som sen visat sig vara mindre bra för kroppen, det finns ju trots allt vinstintresse hos en stor part i detta-tex.bla läkemedelsindustrin)

  4. Josefin 18 januari, 2017 on 06:38 Svara

    Oj vilket vackert öga… Ni brunögda är verkligen lyckligt lottade ty det är ju sååå himla fint!

    Såklart du ska snoffsa upp och piffa till ditt yttre bäst du vill. Resultatet blir ju jättefint för hallå hej hur många 50-taggare ser så fräscha ut som dej? Ditt fix är ju ett investerande inte bara i din egensedda spegelbild utan även i ditt personliga varumärke som ju ska exponeras inte bara härvia bloggen utan även på ditt arbete i mötet med så många andra personliga varumärken samt nu snart när din bestseller till bok ska lanseras både här och där. Jag menar vem skulle inte vilja känna sig vacker och fin när så otroligt många granskande ögon kommer vändas emot en? Man kan aldrig behaga alla men så länge man behagar åtminstone sig själv är man iaf på rätt spår ty DU (ja såklart även Lennox förstås) är ju viktigast i just DITT liv!

    Så länge du mestadels gör dessa tja, tillfixkorrigeringar mest för dej själv och din egen skull och för DITT välbefinnande är det ju helt okej även om ju just jag då tror att du utan alltihop fortfarande hade varit minst lika fin också då. Lite annorlundare såklart men åndå väldigt fin.

    Hur kan jag så bestämt veta det då? Jo, för din insida och ditt omtänksamma hjärta är så himla ädelt och fint och sånt kära Lotta kan ingen någonsin aldrig applicera med nåt extra utanpå. Det bara finns där.. Tyvärr inte hos tillräckligt många.

    Ex Ditt engagemang för Emma och hennes skitungar, Cancerrehabfonden samt glasögoneribiten i fattiga regioner med flera, allt sånt är såå otroligt själageneröst fint gjort av dej!!

    Vidare kan man inte heller köpa sig talang vad gäller att beskriva och sätta ord i sådan följd att dom tillsammans verkligen berör och även den magiska konstarten är du verkligen begåvad med.

    Du duger precis som du är och själv väljer att vara!

    Kram

  5. Helen 18 januari, 2017 on 12:03 Svara

    Är det helt ute att ”permanenta ögonfransarna” dvs att färga dem man har (för att slippa hålla på med mascara)? Det kanske var något man gjorde på stenåldern? Jag sparar ännu mera tid genom att inte göra något alls åt fransarna (och minimalt i övrigt). Skulle dock kunna tänka mig att färga dem så att man ser lite mindre trött ut (utan att behöva hålla på varje morgon) – för då känner man sig också liiiite mindre trött:)

    • Cath 18 januari, 2017 on 14:47 Svara

      Jag har förstått att extremt ljusa kan ha nåt att vinna med att färga ögonfransarna men jag som redan har svarta ögonfransar behöver ändå mascara för att de ska synas. Så jag har inte begripit det där med att bara färga, en väninna sa iof att hennes ögon såg ut som två ”pisshål i snön” utan vare sig färg eller mascara och det gör nog inte mina :). Dock inga fejkfransar, tycker det ser alldeles för onaturligt ut, men upp till var och en.

  6. Åse 18 januari, 2017 on 13:23 Svara

    Undra hur du hade sett ut utan all fillers m.m
    Säkert som andra skabbiga 40-50 åringar utan fillers.
    Lotta är ingen naturlig skönhet. Folk glömmer det hela tiden.

    • Sofia 18 januari, 2017 on 13:56 Svara

      Vadå glömmer? Varför skall vi tänka på det? Hon är ju bra som hon är inkl botox, fillers, lösögonfransar och hårextensions.

    • Hope 18 januari, 2017 on 14:20 Svara

      Skabbig, oj då 😉

  7. Siv 18 januari, 2017 on 16:06 Svara

    Personligen känner jag ingen som använder lösögonfransar. Kan tycka att det ser rent av löjligt ut, när ungdomar kletar på sig onaturligt långa fransar, men tycker samtidigt litet syn om dem som är så osäkra i sig själva. Du skriver att du känner dig säkrare än någonsin, Lotta. Jag tycker nog du verkar mer och mer osäker, varför skulle du annars konstra till dig så. Det blir tyvärr bara patetiskt – på någon sätt lyser
    åldern ändå igenom på hals händer. Varför inte försöka vara dig själv? Du duger säkert som du är, men först måste du nog mogna en del och bearbeta ditt bekräftelsebehov.

    Du har ju tidigare skrivit att du försöker att lära Lennox att vara nöjd med sig själv… Vilket intryck får han?

  8. Siv 18 januari, 2017 on 16:09 Svara

    … tappade visst någon bokstav och ord i förra inlägget, men utgår från att det ändå är läsbart!

  9. Myrtuva 18 januari, 2017 on 18:09 Svara

    Hoppsan..vad mycket avundsjuka

    • L 18 januari, 2017 on 19:02 Svara

      Kollade lite bilder från Ellegalan och läste kommentarer från läsare. Många som skrev att de knappt kände igen bloggerskorna (som stod på röda mattan på galan) från bloggarna de följer.Varför, jo, för att bilderna från galan
      var ofiltrade och de som visas i bloggarna är så otroligt filtrerade. Kan vara bra att påminnas om, speciellt för lite yngre tjejer, att det man ser inte är på riktigt utan förskönat och att vi alla i verkligheten har lite skavanker här & där.

    • Siv 18 januari, 2017 on 19:50 Svara

      Som vanligt… Om man har synpunkter på Lotta är man tydligen både avundsjuk, missunnsam och bitter!!! Nej tack ”beundralottamaffian”! Väx upp!

      • Lena 19 januari, 2017 on 12:46 Svara

        Synpunkter?
        Det handlar nog snarare om hur du uttrycker dig ; ”…varför skulle du annars konstra till dig så”, ”…blir tyvärr bara patetiskt”, ”…först måste du nog mogna en del”, ”…bearbeta ditt bekräftelsebehov”.
        Det är ganska många elakheter du hinner med på sju rader.
        Att ha en åsikt är inte samma sak som att vara elak. Uttrycker du dig på samma sätt ansikte mot ansikte med andra människor?

  10. Agneta 18 januari, 2017 on 19:06 Svara

    Men jösses – alla har olika behov.Lotta representerar varenda vecka hon har ganska höga utseendekrav på sig och lever ett helt annat liv än det jag gör.Såklart skiljer sig våra prioriteringar åt vad det gäller det mesta.Men aldrig i livet att jag skulle komma på tanken att skriva så nedsättande kommentarer som en del avundsjuka individer härinne gör. Man gör som man trivs med – precis som Lotta skriver – e man över 50 så gör man banns mig som man vill.Men det verkar som om missunnsamheten kommer med åldern,,,,, Gör nåt åt DEN istället för att skriva skit – ändra det ni är missnöjda med och förändra ert liv till de bättre så MÅR ni också bättre och med det kommer lite snällare kommentarer och mindre fördömanden om hur andra gör.LEV här och nu!

  11. Maria 18 januari, 2017 on 19:38 Svara

    Positiva sidan upp tjejer! Vi ska stärka varandra, inte trycka ner. Då blir världen och vi själva mycket trevligare. Inte rikare, inte finare, men trevligare! DET i sig har oanade positiva konsekvenser!

    • Elsa 18 januari, 2017 on 22:58 Svara

      Amen!

    • vita_margarita 19 januari, 2017 on 06:07 Svara

      Fast måste vi visa våra barn och ungdomar att utsidan är viktigast? Ja, jag vet att det är så i vårt samhälle, men vill vi ge den förebilden till våra tjejer?

  12. Marie 19 januari, 2017 on 10:35 Svara

    YOU GO GIRL!!!!
    Hade jag råd skulle jag göra allt det där och lite till… :):)

  13. Anette 19 januari, 2017 on 10:50 Svara

    Lever utomlands.
    Här är det inte så vanligt med lösögonfransar av det skäl att det på sikt ger allergier.
    Händer oftast inte med en gång…men precis som med akrylnaglar så uppstår överkänslighet ganska ofta.

    Finns så bra Mascara istället.

  14. MImmi 19 januari, 2017 on 15:31 Svara

    Tycker att man får göra som man vill med sitt utseende. Det viktigaste finns ju på insidan. Där har ju Lotta bevisat många gånger om att hon bär och är djupt förankrad.

  15. Mika 19 januari, 2017 on 21:14 Svara

    Hej Lotta!
    Tycker det är så jäkla bra att du skriver om det här ämnet och håller med dig angående att var och en gör som dem vill, ska ingen annan döma en för. Har dock ännu några år kvar till 50 men märker redan av förändringar i hud och kropp, inte så kul då man mentalt känner sig som yngre trots livserfarenhet. Bara för att själ, hjärta och kropp vart ute för slitage varför ska man acceptera att man ser sliten ut. Nej, jag tycker det är helt upp till var och en vad man vill göra. Jag håller med dig visst är det väl konstigt att det är legalt att prata om lösnaglar, fransar, löshår etc. Men att prata om att dra i lite extra fukt i ansiktet det är genast laddat. Allt handlar om skönhet vare sig man pratar om smink vita tänder frisyr, träning etc. Ja, det är klart sen finns det ju de som säger att de inte bryr sig om sitt yttre..men sminkar sig och fixar sig annars. Vart går gränsen och vem ska bestämma det? Ingen annan än jag själv hoppas jag. 😉

    Tack Lotta jag tillhör de som blir glad över att du tar upp ämnet. Ska boka tid vid den klinik du skrev om i ett inlägg, få bort mina hängande kinder och skarpa nasolabialveck så jag kan få se lite piggare ut. Livets erfarenheter sätter lätt sina spår i ansiktet. Glabella har blivit djup av för mycket tänkande och bekymmer, glad att man kan fixa det! Tänk vad utvecklingen gått framåt, nu kan man tillföra lite hyaluronsyra som minskar med åldern, slipper kirurgiska ingrepp som med tidigare ansiktslyft.

    Tack för att du delar med dig! Vem vill inte se pigg och fräsch ut undrar jag stilla…vem vill ha taxöron bara för att man ammat barn, varför ska man få höra att man har ålderskomplex så fort att man vill piffa sig, nej vi kvinnor har rätt att få ta hand om oss på det sätt var och en vill. De som inte bryr sig…ja det är upp till dem, huvudsaken var och en trivs med sig själv och gör man inte det, ja då ansvarar man själv för att ordna det. Mår man bra och trivs med sig själv blir man också trevligare mot sin omgivning. Tror behovet av att klanka ner på andra människors val minimeras också betydligt om man trivs med sig själv och mår bra. =)

    Go girl! 😉
    <3

  16. Anne-li 20 januari, 2017 on 14:24 Svara

    Men det är väl skillnad med att ha lösögonfransar och lösnaglar mot att spruta in gift (Botox) i ansiktet? Det är klart att man får göra som man vill med sitt utseende, men det är en lyx som inte alla har råd med.

  17. Thom 27 januari, 2017 on 06:47 Svara

    Vilka bittra inlägg från vissa – och tragisk patetisk avundsjuka. Lotta har ju faktiskt kämpat mot elände och en grym sjukdom få personer orkar med. Är så starkt att idag vara aktiv och våga visa saker från dagen. Ser helt fantastiskt ut som 50-åring och är Wow!. Verkligen snyggt. Och kvinnor som visar mod, mental styrka, positivitet är attraktivt. Lotta – fortsätt vara den stjärna du är!

  18. Löshår Ellinor 30 januari, 2017 on 16:11 Svara

    Löshår!
    Väldigt vacker bild på dig. Jag tror dem flesta av oss använder oss av skönhets saker som löshår och fransar etc. Testade själv på en hårförlängning nyligen på http://www.hairtastic.se och blev sjukt nöjd. Har alltid haft väldigt tunt och slitet hår innan så känns skönt med lite mera fyllnad på håret. Ha det bäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *