VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NYTT PROJEKT

Unknown-1

Torsdag. Det vilar ett sådant konstigt lugn över staden. Nästan tomt på T-banan och på jobbet är många fortfarande lediga. Vi åker till Kungsberget i morgon för skidor till på söndag. Bor i stuga nära backen och jag har aldrig varit där men tyckte det passade perfekt nu under trettondagen.

 

På söndag  em har jag bjudit min mamma och Threst mamma på musikalen Mamma Mia på Cirkus så vi kan inte uttnyttja hela söndagen i backen tyvärr utan jag måste köra hem redan vid 11:30.

IMG_0175

Såhär såg vardagsrummet ut på visningen

Och så är det här med boendet. Jag måste ta mig vidare. Det går inte. Jag saknar en uteplats så jag blir galen. Har bott i den här lägeheten ganska exakt ett år. Och det blir inte bättre. Men det är så fruktansvärt svårt att hitta något häromkring. Drömmen är ju att köpa boende i en villa. Ibland gör man ju lägenheter i hus, så man har tillgång till en trädgård men de dyker sällan upp till försäljning och här i Enskede landar de på runt fem miljoner för 70-90 kvadrat och de pengarna har jag inte.

 

Jag förstår att jag måste söka mig längre ut i förorterna för att komma ner i pris. Radhus är ett alternativ men de är få och hamnar på nästan samma prisplapp om det inte är ett renoveringsobjekt. Lennox är ju mer rörlig och kommer snart att kunna byta  t -bana och ta sig till skolan själv även om jag bor längre ut men det är klart jag vill stanna i området men det lär bli en omöjlig ekvation tyvärr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och  jag måste sälja först, för att veta hur mycket pengar jag har att köpa nytt för. Och var ska jag bo under tiden? Frågan är vad jag får för min fyra på 83 kvadrat. Sist jag hade en mäklare där trodde han runt 3 800 miljoner. Och för det får jag inget radhus.

Även lägenhet på botten med uteplats är intressant förstås.

Nya projekt att ta tag i.


Kommentarer


  1. Eva 5 januari, 2017 on 17:17 Svara

    Nu är du för mycket!!

    • Lisbeth Zetterlöv 5 januari, 2017 on 19:28 Svara

      Vem är du Eva som avgör att det är för mycket

    • AnitaL 5 januari, 2017 on 23:40 Svara

      Då slipper vi väl dig i fortsättningen?

      • Mari 6 januari, 2017 on 16:06 Svara

        Vad är det för en kommentar?
        Borde skämmas om du nu tycker illa om Lotta varför då läsa hennes blogg?

  2. Hope 5 januari, 2017 on 17:25 Svara

    Lycka til❤

  3. Cath 5 januari, 2017 on 17:46 Svara

    Vilka vansinniga priser det är?. Det blir bara dyrare o dyrare men bra investering att satsa på boende men vad hjälper det, man måste ändå ha någonstans att bo. Jag o barnens far bodde i villa en kortare tid då barnen var små sen separerade vi. Jag avskydde det, insyn, alla visste om man var hemma eller inte så ”oprivat”. Född ”lägenhetsunge” och kommer så förbli. Ny sambo sen många år nu, vuxna barn o lägenhet i Vasastan så underbart!

  4. Helen 5 januari, 2017 on 17:47 Svara

    Det händer ju att folk hyr ut villor också…..? (Kanske tar hutlöst betalt, men det kunde kanske vara ett alternativ om man inte får loss pengar till köpeskilling….)

  5. Helena 5 januari, 2017 on 18:10 Svara

    Fina Lotta❤
    Känner så med dig❤ Jobbigt att inte kunna landa i boendet då det är viktigt för din egen trygghet.
    Jag håller tummarna mitt hårdaste för att du ska hitta något som du/ni kan trivas i.

    Kärlek till dig❤

    Helena

  6. Sarah 5 januari, 2017 on 18:34 Svara

    Men 3 800 miljoner kan man väl köpa nästan vad som helst för?? ?

    • Monika B 5 januari, 2017 on 18:57 Svara

      Ja, för den summan kan Lotta köpa ett slott med tillhörande park. Och lite annat. 😀

      • Helena 6 januari, 2017 on 14:28 Svara

        ????

  7. Ewa 5 januari, 2017 on 19:11 Svara

    Så fint och mysigt du har det jämfört med bilden från visningen.. lycka till i ditt sökande, förstår dig. Har nu bott 12 år utan trädgård och det blir inte enklare, saknar att öppna dörren och ta min kaffekopp och gå ut i trädgården.

  8. LN 5 januari, 2017 on 19:26 Svara

    Skulle gärna också vilja ha uteplats (vem vill inte det?) men har inte ens balkong och bara det skulle betyda lycka..Man får (om man inte har pengarna eller kan skaffa fram dem) helt enkelt anpassa sig, så är det här i livet.

  9. Cath 5 januari, 2017 on 20:12 Svara

    Tyvärr måste man ha två bra inkomster för ett boende i Sthlm med närförort. De nya amorteringsreglerma har inte gjort saken bättre allra helst inte för ungdomar.
    3,8 kan verka mycket utanför stan men inte här, sen har man ju lån oxå det är inte cash. Även om Lennox kan åka längre nu så kan ju ändå inte Lotta flytta hur långt ut som helst och är förmodligen begränsad till en linje.
    Tufft men lycka till, allt går!!

  10. Polly 5 januari, 2017 on 21:52 Svara

    Du verkar vara en ödmjuk och tuff kvinna. Bra kombo.
    Förstår att du gått igenom mycket och inte är på topp nu.
    Samtidigt så får jag inte ihop att du förespråkar det enkla och ömmar för alla som har det sämre i samhället ena stunden och andra stunden är det ren materialism och där inget är good enough.
    Du kanske inte ser det men du har så mycket andra inte har; barn, kärlek, äger ditt hem, fina vänner, jobb du trivs med, relation till din familj och du är frisk.

  11. Nilla 5 januari, 2017 on 21:58 Svara

    Lotta, jag har precis varit i din sits och jag följde min magkänsla och flyttade ganska snart efter att jag fått i ordning min drömlägenhet. Den var allt jag drömt om, men sen när jag landat så var det något som fattades, en känsla som låg och grodde varje dag, som liksom störde vardagen. Jag fick försvara mig en hel del, men vi är lika gamla så vi FÅR hålla på och ha oss 😉 Äntligen vet vi vad vi vill och då är det bara att köra. Leta på och följ ditt hjärta, vi lever ju bara en gång!! <3

  12. Jenny 5 januari, 2017 on 22:09 Svara

    Tussmötevägen 300
    Arvikagatan 88
    Luftskeppsgatan 10
    Det är iaf 3 st med uteplats.. Helt rätt att söka sig vidare om man inte trivs tycker jag.. Fördelen nu är att du ändå har ett boende så det är kanske inte lika akut, mer tid att hitta ett boende mer likt det man har i tanken…

  13. Yvonne 5 januari, 2017 on 22:38 Svara

    Lycka till, du hittar säkert rätt till slut. Det är också ett år sedan jag flyttade och jag stortrivs. Markplan med altan och öppen planlösning! Känns som villaboende! Kan inte bli bättre!

  14. Annika 6 januari, 2017 on 07:14 Svara

    Hej
    Brukar inte kommentera men tipsar gärna om Farsta där jag själv växt upp. Arvikagatan nämnde någon, Farsta strand, nära till kommunikationer och vattnet, jättehärligt. Skarpnäck annat alternativ, har ju lgh i markplan lr stora balkonger. Lite billigare dessutom.

  15. Anki 6 januari, 2017 on 08:46 Svara

    Kan en mysig balkong vara ett alternativ? Tror du har en 4:a, en trea med balkong kanske inte är dyrare?

    Ni som ifrågasätter Lotta, det här handlar ju inte om att jaga status eller nåt sånt – om själen inte trivs och man har möjlighet ändra till ngt som ger en ro – är det fel?

    Lycka till Lotta!

  16. Carro 6 januari, 2017 on 09:27 Svara

    Förstår känslan.. Känns det inte rätt får man försöka ändra på det. Men skulle ändå råda dig att inte sälja utan att hitta nytt boende.. kan bli svårt att hitta ”drömboendet” och har du redan sålt och måste lämna lägenheten ett visst datum är det lätt att det blir ett nytt ”panikköp”.. Har en bekant som sålde sitt hus innan nytt hittades, vilket resulterade att fyra pers tillfälligt fick flytta in på 50 kvm i lånad lgh och sen tog det 1,5 år innan nytt boende hittades, och då var det långt ifrån vad de hade önskat när de sålde sitt gamla hus. Lycka till i jakten! ?

  17. Diana - "La madre" 6 januari, 2017 on 10:23 Svara

    Alltså det här med att trivas i sitt hem är ju jätteviktigt så självklart ska du söka dig vidare om du ändå inte trivs. Trivs man inte i sin borg så kommer man ha svårt att känna sig tillfredsställd i livet i övrigt också tror jag. Jag vet själv hur det är med tanke på att jag velat flytta länge nu. :/

    Kolla mot Farsta hållet, det byggs en hel del radhus där.
    Men om du känner att du vill ha uteplats så kanske det funkar med en markplan eller? För det byggs ju massor där nu i Svedmyra har jag för mig, i Stureby och dina trakter.
    Lycka till med nya letandet.

  18. vita_margarita 6 januari, 2017 on 12:45 Svara

    http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-enskededalen-stockholms-kommun-tappgrand-24-9463475

    Glöm inte att titta på Blocket Bostad och Lokus (lokala annonser).

  19. Anne 6 januari, 2017 on 18:54 Svara

    Lotta,
    Jag vet att en granne kommer att sälja en trea på bv med solig uteplats i en trevlig förening Götalandsvägen 237-253, Brf Armborstet 1 Älvsjö centrum. Det går en buss mellan Älvsjö och Svedmyra. Lycka till!

  20. Åsa 7 januari, 2017 on 13:43 Svara

    Du kan ju köpa en 2a och bo i vardagsrummet.Det kan bli riktigt mysigt med en skärm. Hela livet handlar om att hitta lösningar. Jag bor i vardagsrummet och det funkar bra.

  21. Jeanette 8 januari, 2017 on 08:28 Svara

    Förstår dej till 100%
    Jag har bott i hus och lgh med uteplats så länge jag kan minnas.
    Händelser i livet har gjort att jag nu bor 1tr upp och vantrivs. Har försökt i 2år.
    Till våren ska jag försöka byta. Måste ner på backen

    Kram du vackra kvinna

  22. Kathrine 12 januari, 2017 on 15:18 Svara

    Hej!

    Ett tips är t.ex denna lägenhet, men framför allt området är otroligt mysigt med havet 300 meter österut och Järlasjön 300 meter västerut. 5 minuter till Sickla köpkvarter och 7 minuter till Slussen.
    Lycka till! Kram!

  23. Kathrine 12 januari, 2017 on 15:26 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *