VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ALLA DAGAR I VECKAN

IMG_1253Foto: Malin Bondeson

Sitter kvar på jobbet helt ensam. Klockan är 18.12 och jag ska gå och skriva. Lite är det som att ha två jobb. När jag slutat det ena tar det andra vid fast det skiljer inte så mycket, bara VAD jag skriver om. Är sugen på sushi men kan inte äta ute som förr, det funkar inte när man är ensamstående och har rätt mycket mindre pengar att röra sig med än förut.

Det är ingen fara. Det finns många som har det mycket svårare än mig förstås men det är baksidan av myntet. Mindre boende, mindre umgänge med vissa vänner, mindre pengar i plånboken,  jag måste rätta munnen efter matsäcken rejält och det är också ett nytt sätt att leva på. Men hellre fattig som än lus för man  kan inte leva någon annans liv. Punkt.

Och det är så värt det. Alla dagar i veckan.

Nu ska jag ta mina Lee jeans och förpassa rumpan till nästa plats.


Kommentarer


  1. Melisandre 17 oktober, 2016 on 18:34 Svara

    Du har rätt; hellre mindre pengar och leva sitt eget liv på sina egna villkor!
    Kram fina du!

  2. Karin 17 oktober, 2016 on 19:40 Svara

    Förstår dig och känner igen mig i dina tankar rätt ofta. Usch vad det är svårt och jobbigt ibland och vad det gör ont. Djupa dalar men tyvärr inte så höga berg.

  3. Diana - "La madre" 17 oktober, 2016 on 20:37 Svara

    Vackra du, så härliga bilder. Fattar inte hur du kan ha det tight med pengar, du har väl två löner, bloggen och HÄNT men jag kanske har fel? Hur som helst så har du ju rätt i det du skriver, hellre lever jag mitt egna liv, precis som jag vill ha det men kanske med mindre pengar än att leva tokrikt men ett liv jag egentligen inte ens vill ha. Då är ma inte rik ändå. Så ha det bäst nu, ta väl hand om dig så ses vi snart igen. 😀

  4. Louise 18 oktober, 2016 on 14:14 Svara

    Skrev inte du nyss att du skulle vara med i ett nytt avsnitt av joller? I så fall hittar inte jag det avsnittet. Vilket avsnitt ska det vara ?

  5. Karin Färdenstam 19 oktober, 2016 on 08:26 Svara

    Gott att du skriver det där med mindre pengar. Vi är ju många som är ”vanligt folk” med ”vanlig inkomst eller pension” som bara kan läsa och suckata efter att ha så mycket pengar att man kan göra vad man vill, köpa vad man vill, när man vill.
    Vissa bloggar är ju så. Pengarna flödar, om man säger så. (sen kan jag ju undra om allt som skrivs är sant)
    Lycka till med ditt skrivande.

  6. tiptip 19 oktober, 2016 on 09:32 Svara

    Jo klart när man väl puttat sig själv eller blivit puttad över kanten är det bättre att leva själv än någon annans liv. lång väg dit bara.
    du har ett fint boende, och jobb och massa kul engagemang och en bok som blir mer än välläst så no worries.
    jo jag fattar att folk har försvunnit men var de något att ha då egentligen eller så är de bara rädda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *