VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LÖRDAG-10-15-2016

Kamera Olumpus Pen-F

Hemma och hänger runt i collegetröja och mysbyxor. Hela helgen. Skönt. Skulle gå under om jag även fyllde mina helger med saker. Behöver bara få låsa in mig. Göra ingenting.

Kristina Murray Brodin har skrivit den här fina barnboken om barn som får för sig att mamma och pappa inte gillar dem längre, Lennox gillade den mycket, han läste den på bara några minuter men budskapet är väldigt fint, att saker nästan alltid är som vanligt fast man som barn inte tror det.


Och hittar lite bilder från min renovering. Usch. Köket. Jag kom bara hit och tittade på processen ibland, det var ju december, Och det är ju såhär att jag förmodligen kommer att sälja till våren.

img_9531.jpg

 

img_9537.jpg

Det går inte. Jag har försökt men jag saknar en uteplats och en öppen planlösning så det gör ont. Men jag måste samla ihop mig, skriva klart boken för nu klarar jag inte att hantera en försäljning med allt vad det innebär också.

Lennox rum

img_9520.jpg


Mitt sovrum

img_9516.jpg

Jag är väldigt stolt över att jag själv, med hjälp av kollegor och vänner lyckats skapa det här på kort tid, ett hem växer fram, jag vet. Men jag orkar inte vänta. Bodde ju länge inhyst i lånad lägenhet och bodde varann vecka i huset, och kan verkligen förstå hur jobbigt det är för ett barn att behöva flytta på sig, men  behövde få mitt eget. Fort. Som jag burit, kånkat, slitit och släpat och letar Blocketfynd.

En hel natt körde jag alla kläder i kartonger, först från huset till lånad lägenhet, sedan några månader senare, till den här lägenheten. Sent var det så jag var tvungen att vara tyst och svinkallt. Lånade en av Thrests små byggbilar.  Och sedan upp 6 till jobbet på mornarna.

Jo, jag var duktig. Tycker faktiskt det. Sedan var det ju andra saker som var jävligt jobbiga men som jag inte kunde skriva på bloggen. Men det kommer. Allt det där kommer i boken 31 maj.

 


Kommentarer


  1. Yvonne 15 oktober, 2016 on 18:44 Svara

    Den lägenheten blir inte svår att sälja. Förstår dina tankar om öppen planlösning och uteplats. Flyttade samtidigt som dig och har nu det i min nya bostadsrätt. Vill aldrig högre upp igen! Men att hitta den perfekta lägenheten tar tid så leta när du får tid och lust och låt det ta den tid det tar! Lycka till!

  2. Carro 15 oktober, 2016 on 19:57 Svara

    Längtar efter din bok!!

  3. Biggan 16 oktober, 2016 on 00:57 Svara

    Man måste väl sätta Lennox i främst. Ta först reda på om han tycker det är OK med ytterligare en flytt. Och låt honom vara med och välja lägenhet.
    Sen måste du ju hitta din nya bostad först innan du säljer denna, så du och Lennox inte hamnar i limbo i en mellantid.

  4. Anki 16 oktober, 2016 on 08:15 Svara

    Biggan, du adresserar Lotta på ett väldigt ofräscht och nedlåtande sätt, som om hon inte kan tänka själv. Talar du så med dina kollegor, vänner etc? Det har ju varit tydligt att Lotta inte trivs i sin lgh, och det vet säkerligen Lennox också. Han vill garanterat flytta för att det ska bli till det bästa, de flyttar ju inom samma område och han har kvar kompisar etc plus huset han alltid bott i. Lotta drar ju inte iväg till andra sidan stan.

  5. Caroline 16 oktober, 2016 on 13:50 Svara

    Personligen anser jag inte att ett sådant beslut ska ligga på ett barn. Det är klart att Lotta kan diskutera detta med sin son, men i slutändan är Lotta mamman och är den som tar alla stora beslut. Barn måste inte får vara med och bestämma alltid. Det är då som gränserna suddas ut mellan föräldraskap och barnen. Det ska vara tydliga och klara gränser mellan vad barn ska få bestämma eller inte, tycker jag. Sedan ska självklart hänsyn tas till barnen men stora viktiga beslut ligger hos föräldrarna att ta.

    • anne nordberg 16 oktober, 2016 on 18:30 Svara

      Håller totalt med dig. Barn kan inte ta sådana stora beslut. Barn kan inte bestämma i såna frågor. Det förstår väl vem som helst ju. Såklart man ska diskutera med barnen, fråga dem om deras åsikter också men det är de vuxna som bestämmer!!!

  6. Kajsa 17 oktober, 2016 on 11:16 Svara

    Du skriver i inlägget: ”Sedan var det ju andra saker som var jävligt jobbiga men som jag inte kunde skriva på bloggen. Men det kommer. Allt det där kommer i boken 31 maj.”
    Samtidigt skriver du att du inte kan berätta om det av hänsyn till Lennox. Blir det mindre jobbigt för honom om du skriver om det i en bok istället? Inget illa ment med min fråga, jag bara undrar hur du tänker?

  7. Amalthea 17 oktober, 2016 on 16:30 Svara

    Du har gjort det otroligt bra! Jag förstår dig fullt ut ang uteplats och lite mer space.
    Flyttade själv till lgh efter vår separation och kunde bara inte trivas hur mkt jag än försökte och hur fint jag än hade omkring mig. Även om vi bara har sommar några futtiga veckor (om ens det) så är det ett måste med uteplats, lite blommor och en grill när sommaren anländer.
    Det blir en helt annan frihetskänsla.
    Lätt att man känner sig ”instängd”annars.
    Jag upplevde även att första lgh efter separationen fick dåliga energier, då jag mådde så dåligt första året i den.
    Knäpp man är!!
    By the way så tror jag du kommer sälja fort och dessutom kunna göra en vinst.
    Jag hoppas du hittar något som passar er bättre. Magkänslan ljuger aldrig.
    Allt gott till dig du starka, modiga kvinna ❤️

  8. Emme 19 oktober, 2016 on 00:07 Svara

    Sälj! Flytta! Börja om i något som inte är förhastat, praktiskt för tillfället.

    Vi byggde hus. Vårt drömhus. Och när det var klart vantrivdes jag och fick ångest. Det var nära att vi skiljde oss pga jag blev så ”galen” (pga huset). Vi sålde. Släkt och vänner tyckte vi var knäppa i huvudet. Vi köpte ett mediokert hus och TRIIIIIIIIIVS och livet vände åter!

    Lycka till, Lotta! Detta är DITT beslut. Trivs du blir du lyckligare. Blir du lyckligare blir du en (ännu) bättre mamma och det är det enda som Lennox bryr sig om – inte läget på din lägenhet.

  9. Ywonne Bjärkenrud 6 november, 2016 on 10:36 Svara

    Lotta.

    Behöver din hjälp efter timmars letande på nätet. Vet du vad ditt kökskakel i nya lägenheten heter???? Letat som en galning o vet inte hur jag skall göra för att finna det. I övrigt så tycker jag trivs du inte så flytta. Vårt hem är där vi samlar kraft och skall känna oss trygga. Trivs vi inte riktigt får vi inte 100% vila utan alltid ett litet stresspåslag om än omedvetet. Så var rädd om dig, hitta något du/ni trivs med, fortsätt göra det du tycker om, lev ditt liv och gör dina val som berikat ditt liv bättre förebild kan inte Lennox få. Varm Kram //Y

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *