VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SÅ KOM DE DÅ FRÅN GALLERIX

Lennox fångad av Camilla på hennes lantställe

Det jag hela tiden sett framför mig när jag legat på nätterna, grubblat fram och tillbaka på om jag, vi, skulle ta språnget att skiljas, det har handlat om det här vägandet.

Det man vinner och det man förlorar. Det jag ändå kunde konstatera där i mörkret var att jag skulle få bestämma själv över hur mitt hem skulle se ut.

Jag är ju besatt av bilder. Och när jag skulle välja motiv på mina tavlor var det enkelt. Men ändå svårt. Alla mina möten på alla mina resor, men vilka skulle jag plocka ut?

Den här pojken hade suttit flera veckor och väntat på sin mamma som var sjuk i tuberkolos och låg i sjuksalen bakom honom. Jag måste byta plats.

Svårt att ha den här bilden i sovrummet då den är så oerhört sorglig. Den andra föreställer Marielle från Burundi. Hon säljer barnkläder på marknaden i Bujumbura och önskar sig mest av allt en cykel.


Bild från tidningen mama

Det fick bli de starkaste minnena. Men många av dem har aldrig fångats på bild förstås. Jag valde Gallerix efter att ha kollat runt och jämfört.

En tidig morgon på Gotland, vi hittar en kohage. Den andra bilden är från Tanzania, en flicka väntar på sin mamma som ska få glasögon och jag passade på att stjäla en kram.

Omslag på mama. Kvinna i Tanzania med en svårt sjukt barn. Vi köpte malariatabletter men jag vet inte om han överlevde. Jag försökte ta reda på det sist men hade inte hans namn.

Gallerix var prisvärda och snabbast. Och jag ville ha den där klassiska svarta ramen som förstås de flesta har men i jämförelse med pris och leverans så blev valet Gallerix.  De har både ramverkstad och printstudio och man kan få smarta tips på hur man hänger tavlor snyggt.

Och så kom de då och blev lika fantastiska som jag sett framför mig. Nästan ännu bättre! Vilka otroliga motiv. Personliga men ändå så vackra att man kan tro att att de är köpta. Och när jag ser dem kan jag precis dra mig till minnes hur det kändes.

Massajkvinna i Tanzania förra året. Så cool, vilken hållning. Hon pussade oss alla innan hon tog sin stav och vandrade vidare.

Köket. Lennox äter hamburgare på Gotland. Den andra bilden är på nästan vuxna gatubarn som levt sina unga liv på gatan i Rwanda och som jag träffade för två år sedan med Läkarmissionen. Den tavla jag faktisk gillar allra mest.

Det här citatet såg jag på ett instakonto och bestämde direkt att jag skulle ha på väggen. Jag har även låtit trycka det på en silverbricka som armband. Otroligt inspirerande, åtminstone för mig och försöker ofta ha det i min tanke när jantelagen slår mig i nacken.


Sol i mitt kök. Har sovit till nio. Nu skriva bok hela dagen och sedan  till Hannas Graafs showroom (FEMME) och möta upp några tjejer för middag på Pontonen men har så ont i en vad, rött, lite svullet, ont att gå. Kanske måste se om det är en propp. Men det gör väl ondare?


Kommentarer


  1. Annika 20 augusti, 2016 on 15:27 Svara

    Smärta gör olika ont för alla… men låter ju rätt besvärligt att inte kunna gå ordentligt! Är området varmt?
    Skadar inte att kolla upp det! (hellre en gång för mkt…)

  2. Inga-Lill Gunnarsson 20 augusti, 2016 on 15:37 Svara

    Hej Lotta jag läser din fantastiska blogg sen länge.Brukar inte kommentera men nu tycker jag absolut att du ska ta kontakt med sjukvården ang. din vad.Hälsn. från Inga-Lill pensionerad sjuksköterska.

  3. Nina 20 augusti, 2016 on 17:05 Svara

    Vackra tavlor – alla med sina olika budskap!

    Ha en härlig kväll med Hanna & co. Och du, kolla upp vaden sen. Man kan enkelt ta ett prov för ev propp.

  4. K-S 20 augusti, 2016 on 18:41 Svara

    Hej,
    Tycker så mycket om din blogg. Hur visste du när det var dags att ta steget att skiljas. Ligger vaken om nätterna och undrar vad som händer. Tre barn älskar mitt hus och egentligen min man också men känner att något har hänt… Måste snart ta steget vad fick dig att göra det. Styrkekramar K-S

  5. Annika 20 augusti, 2016 on 20:21 Svara

    Underbara bilder

  6. Åsa 20 augusti, 2016 on 21:32 Svara

    Fantastiska foton och extra roligt att de har en historia. ??
    Håller med om att du bör kolla vaden… ?

  7. Anne-li 21 augusti, 2016 on 00:15 Svara

    Läste nyss på din instagram och jag undrar om du snart ska fylla 50? Du hänger ut de stackars unga tjejerna med bild och kallar dem drinkluder…Väldigt omoget av dig vuxna kvinna. Det hade kunna varit en av dina döttrar.

    • Lotta 21 augusti, 2016 on 02:03 Svara

      Mina döttar hade lärt sig att betala sin egen dryck. Det har inget med min ålder att göra.

      • Katja 21 augusti, 2016 on 12:25 Svara

        Det har definitivt med din ålder att göra. Är du inte mer vuxen och mogen än så? Hade du kallat dina döttrar för drinkluder omt dom tackat ja till ett glas?
        Jag begriper inte hur en vuxen kvinna tänker när hon tar en blid på fina unga tjejer, lägger ut på instagram och kallar dom drinkluder?!
        Och hur du kommenterar att du minsann precis tackat nej till ett glas för du kan betala för dig själv?

        Hacka på killarna som försöker köpa tjejer än att ge dig på ungdomar på väg ut i vuxenlivet. För fan!

      • A-K 21 augusti, 2016 on 12:33 Svara

        Så det är upp till dig att bestämma att andra ska göra enligt dina åsikter annars hänger du ut dem på din insta? Så jäkla besviken blev jag när jag såg din hemska text och bilderna på unga kvinnor som gjort sig fina. Och så sitter du som 50-åring och drygar dig mot dem. Du kunde vara deras mamma och med ditt beteende så verkar du tro att du är 20 år och jämför dig med dem då du minsann tackade nej till en drink då du tjänar egna pengar. Och så kallade du dem drinkluder. Du har sjunkit som en sten i mina ögon, ditt riktiga jag kom fram. En Lotta som jag tyvärr inte är helt förvånad över.

        Nu har du tagit bort bilden efter många upprörda kommentarer. Du kan ju alltid skylla på alkohol och att du nyktrat till nu på dagen. Högmod går före fall och jag trodde verkligen med allt du varit med om att det fanns ett verkligt gott hjärta. Fy fan.

      • Mamma 22 augusti, 2016 on 11:44 Svara

        Men jag trodde att du var ena dem som tycker att alla kvinnor ska stötta varandra och inte förtjänar skit för sina val? Att kalla unga tjejer luder för att de gör val man själv inte skulle göra är väll högst anmärkningsvärt? Dessutom när samhället ser ut som det gör måste vi mammor föra över en god kvinnosyn till våra söner. Detta uttalande tycker jag var väldigt förnedrande mot unga kvinnor och okejar den prägel som många killar idag har i sitt kvinnotänk. Hoppas verkligen det var en ren fyllekommentar.

  8. Suss 21 augusti, 2016 on 09:46 Svara

    Hej. Underbara bilder 🙂 Hur ser rodnande och svullnaden ut på din vad? Rodnad, svullnad och smärta kan tyda på en propp i benet och det behöver inte alltid göra ont. Take care och håll på koll på det. Hälsningar från sjuksyster Suss!

  9. sigrid 21 augusti, 2016 on 10:59 Svara

    ja gskule inte kunnat ha dessa foton som prydnad på väggarna man seer nog av dem i tv

  10. ak 21 augusti, 2016 on 12:20 Svara

    Jag

  11. ak 21 augusti, 2016 on 12:22 Svara

    Tycker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *