VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TID ÄR BOKAD

SAM_0592

Det var ett tag sedan jag röntgade mig. Det märks. Orolig. Tror lite av den här nattliga oron består av en del tankar inför om jag fortfarande är frisk. 

Jag är så fruktansvärt trött. Och jag vet varför. Hinner inte med. Sovet mellan 1-06, Allt ansvar, jag tycker det är svårt och tung.  Stora förändringar på jobbet.

 Hela printbranschen är i ett paradigmskifte men det kommer vi kunna se, i backspegeln om flera år. Det har varit väldigt stora förändringar det senaste året för mig. Både privat och i yrket. Och.

Att ensam uppfostra ett barn. Att sätta ramarna kring vårt lilla liv. Och jag är inte ensam, eller unik. Herregud, över 50 % skiljer sig. 

sladdar_26943559

Men jag har varit duktig och lyssnat på er. Bokat tid hos en gynekolog, en specialist på St Görans den 30 juni. 

Så får vi utreda om de här svettattackerna, oron och rivet i kroppen består av klimakteriet. Hatar ju sjukhus bara.


Kommentarer


  1. B. 21 juni, 2016 on 22:45 Svara

    Vad det gäller Lennox så har ni väl båda lika ansvar hoppas man ju iaf. Men att fatta de stora besluten i livet vad den än gäller är nu ditt eget ansvar. Inte lätt alls. Tror du är i klimakteriet,kommer vid din ålder och är jobbigt jag vet för jag har varit där. Oro svettningar som följer och då som för dig i samband med skilsmässa tär på dig. Önskar dig allt gott du är unik glöm inte det.

  2. Maja Gräddnos 22 juni, 2016 on 09:00 Svara

    Jag vet hur tufft det är att skilja sig. Det kostar otroligt mycket kraft att bygga upp ett nytt liv, att sätta en ny vardag.
    Men det konstiga är att nu, fem år efter skilsmässan, ser jag tillbaka på de här åren som de lyckligaste i livet. Jag är lite förundrad själv. Jag tror att det beror på att jag för första gången i livet (jag och min exman träffades när jag var 18 och vi flyttade ihop direkt) måste göra alla mina val själv. När man har tagit sig igenom det första året och alla beslut som man måste ta själv för första gången hamnar man i en tillvaro som man faktiskt har valt. Man har valt köksstolarna och man har valt att köpa en ny tvättmaskin för att man ville ha just den maskinen (inte det märke som ens ex gillade). Man har valt att vara ute och festa eller att vara hemma. Man har valt försäkringsbolag och vad man gör på mammaveckorna och böckerna i bokhyllan. Man har valt och valt bort vänner och bekanta. Det ger, kände jag, en luftighet i tillvaron som jag inte hade innan. En tid i livet utan kompromisser. Jag upptäckte hur mycket jag hade anpassat mitt liv efter någon annans intressen, bekantskapskrets, matvanor och dygnsrytm. Det var spännande att upptäcka vem jag var när jag valde själv.
    Att skiljas är som att födas in i ett nytt liv. Och födslar gör ont och kostar enorma mängder energi. Men det blir bra efteråt.

  3. marianne 22 juni, 2016 on 09:32 Svara

    Det GÖR otroligt ont att skilja sig. Det kan vara som ett dödsfall.
    Men Lennox har det säkert bra, ni är två om honom. Det är nog klart du har kvar oron sen cancertiden, så lätt går det inte över för du trodde ju länge att du inte skulle få överleva. Det kan göra ont länge, ett posttraumatiskt symptom.

  4. Lotta 22 juni, 2016 on 13:20 Svara

    Jag håller med dom andra vad gäller att skiljas. Oavsett om man har tagit det gemensamma beslutet eller ej. Det är ett år sedan för mig och jag håller på att leta fram ” Lotta”. vem är jag efter 18 års förhållande? Man är så van att ha varit på ett viss sätt och haft någon att bolla vardagen med. Nu står man helt själv med allt och det tar tid att känna sig trygg och bekväm i den nya rollen. Man har både vunnit och förlorat vänner. Runt mig tiger alla, låtsas om som inget har hänt. En märklig känsla runt en förlorad släkt. Men jag låter det vara så. Jag fokuserar på mig och vad jag mår bra av och den jag vill vara. Vi får helt enkelt lita på att saker tar tid och har sin gång. Huvudsaken barnen mår bra och blir sedda av oss vuxna, och att vi pratar med barnen.

    Bra att du har tagit tag i ev klimakteriebesvären. En sak i taget. Mycket har hänt på detta år och ibland går det lite för fort för att man ska hinna med. Ibland måste man trycka på bromsen och ta en paus.

    En stor Styrkekram, för vi är många som kämpar där ute❤️

  5. maria 22 juni, 2016 on 19:13 Svara

    Så då har du fått remiss dit? Annars kommer man inte dit, går inte att beställa tid själv mig veterligen.

    • Siv 22 juni, 2016 on 20:02 Svara

      Jag undrade också. I Göteborg är det stört omöjligt att komma till gyn-mottagning på sjukhus utan remiss. Enda utvägen är att åka in akut, om det är befogat, eller att söka sig till en privat mottagning. Underbart om man slipper det i Stockholm. I så fall är det något att lyfta fram för andra landsting!

      • maria 22 juni, 2016 on 20:46 Svara

        man måste ha remiss i Stockholm om det inte är akut så klart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *