VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BRÖSTEN

  

Håller på att bli sjuk. Blivit smittas av Lennox förstås och nu sitter jag här i soffan, fryser och börjar få ont i halsen.

   

Mammografi häromdagen. Jag ville ra bild på mig själv i maskinen, ja alltså inte så brösten syntes. Men det fick jag inte. Fast det bara var jag själv på bilden. Synd och konstigt. 

De verkar inte fatta att det bara är ett sätt att få fler att gå på sina kallerser. Alltid bra att visa i bild. Men det ojjade sig över. Vad finns att dölja? Min rygg på en bild. 

  
 Så jag tar en gammal bild därifrån istället. Snälla. Gå nu på din kallelse. Den räddar liv. 


Kommentarer


  1. Johanna 29 april, 2016 on 08:28 Svara

    Men herregud, vad är det för människor som inte går??? Detta är ju i stort sett gratis, och som du sa räddar ditt liv!! Märkligt…..

  2. Marianne 29 april, 2016 on 08:44 Svara

    Min BC blev upptäckt genom mammografi, så den var liten och kunde botas med cellgift, strålning och nolvadex efter mindre op. men det var en svår tid, så jag håller med om att gå på varenda mammografiundersökning man får, dessutom känna själv på brösten varje månad. Tack Lotta.

  3. Ann-Britt 29 april, 2016 on 15:14 Svara

    Har gått varenda gång! Billig och bra undersökning. Håller med dig Lotta och uppmanar alla att gå. Kommer gå så länge jag får. Är nu 69 år. Kram till fina dig!!!

  4. Siv 29 april, 2016 on 20:42 Svara

    Ett bra och viktigt inlägg, Lotta! Själv har jag flera cancerfall i släkten och vet hur viktigt det är att undersöka sina bröst. Tyvärr når den här informationen alla. Kanske beror det på kulturella skillnader eller språkförbistring – inte vet jag. Hoppas på en uppsökande verksamhet. Det skulle, förhoppningsvis, minska lidanden för många.

    • Siv 29 april, 2016 on 22:19 Svara

      … ska vara… tyvärr går den här informationen INTE alla.

  5. Hope 30 april, 2016 on 08:08 Svara

    Det där tycker jag är så märkligt att man inte går på mammografi och cellprovstagning. Min svärmor berättade att väninnor till henne som är läkare påstår arr det räcker att man känner efter själv men min svärmor överlevde tack vare mammografin.
    Och flera vänner till mig struntar också i att gå, undrar om det är för att dom är rädda?

  6. Cath 30 april, 2016 on 08:21 Svara

    Jätteviktigt att kolla sig regelbundet. Insåg att mina döttrar hade struntat att gå då de blev kallade på cellprov, de gör de inte om kan jag säga! 🙂
    Men inte kan du väl känna dig sjuk nu igen? Det är ju oftare än till o med folk som arbetar inom förskolan. Jag äter vitaminer och har själv ingen kontakt med barn men minns inte sist jag var förkyld. Ibland skulle det få vara skönt att stanna hemma och dra täcket över huvudet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *