VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

24 TIMMAR SENARE

 

I torsdags kom den här canvastavlan från Canvas of Sweden. Det tog bara 24 timmar från beställning till leverans och blev så himla fin i sovrummet ovanför sängen. Funderar på att göra en canvastavla till köket också. I vanliga fall gör man inte svart/vita bilder men som en service till kund löste de det ändå.

http://canvasofsweden.se/ väntar på mina veckogardiner från Himla, likadana vi hade i huset men det var fel mått så Thest behöll dem. Valet står mellan gråbruna och vita. Det går sakta framåt här hemma. Kaos i gästrummet. Bara inkastade saker. Inte likt mig.

image2

De är söndag och innebandymatch står på schemat i  Gubbängshallen. Sedan en brunch på Radisson Sas. Och sedan…. hem antar jag. Saknar mitt badkar. Brukar ju alltid att långa oljebad på söndagarna. Läsa i badkaret. Ha på musik. Några droppar parfym i vattnet. Men tar ett täcke och myser med Lennox i soffan istället.


Kommentarer


  1. Marianne 7 februari, 2016 on 17:43 Svara

    I gubbängsskolan har jag gått, så jag kan hela Enskede med omnejd.
    Men, se till att du inte blir alltför beroende av Lennox, nu behöver han nog sina kompisar.
    Och – var är Katten?

    • Monica 7 februari, 2016 on 22:54 Svara

      Du förnekar dig inte, Marianne! Alltid en vass udd i dina kommentarer.

      • Marianne 8 februari, 2016 on 10:53 Svara

        och du är en korkad liten jasägare

        • Marianne 8 februari, 2016 on 11:19 Svara

          Är det din blogg idag?
          Har Lotta utsett dig som ‘uppfostrare av tanterna’.
          Det tror jag inte, hon är en vuxen och mogen person.

  2. eva dahl 7 februari, 2016 on 18:25 Svara

    underbart foto !!!

  3. Diana 7 februari, 2016 on 21:01 Svara

    Åh härliga Gubbängen!! 😀
    Men nu har jag nog faktiskt släppt det där området en hel del. Vet att skolan där är kaos, så varför utsätta sitt barn för det. Kommer du ihåg att vi pratade om det. Nu har jag kommit till ro, äntligen. 😉
    Låter mysigt att mysa med lillkillen!! Klart ni ska umgås, familjen är viktigast.
    Superfin tavla.

  4. tiptip 8 februari, 2016 on 15:23 Svara

    Vill också ha sådan tavla med pics på barnen gärna ett rörigt foto
    jag är så fascinerad av att du får iordning lägenheten så snabbt. skulle det var jag så skulle flyttlådorna vara kvar ett år senare. har nämligen hänt men det var i ett otäckt litet småländskt samhälle. vem vill packa upp då?
    Men blir lite avundsjuk på effektiviteten som ger bra effekt också!

  5. C-G Johansson 10 februari, 2016 on 05:12 Svara

    Hej Vännen Min … din tavla med dig och killen är suveränt vacker just i svart/vit och på canvas. Hela den sängkammaren har du möblerat oerhört stilfullt. Färgsammansättningen i hela rummet som det visas är underbart vackert och rogivande.
    Hoppas du har kommit över den värsta tiden efter delningen min vän, jag är så glad att du fick tag i en lägenhet nära (om det var det du ville?) och det kommer att bli fint.
    Jag har nu levt ensam efter en skillsmässa för 20 år sedan snart.
    Vi hade 2 barn och det var det tuffaste jag varit med om att missa den dagliga kontakten trots delad vårdnad. Yngsra killen var 14 år, en känslig ålder. Vi klarade inte alla mina resor, sena arbetsnätter, representation, mängder med utbildningar som gjorde att jag låste in mig hemma eller att var på Uppsala Univ, KTH, LiTH samt utbildningar i England och mest i USA. Min stackars hustru fick klara allt med hus och trädgård oftast helt själv. Mina resor i USA kunde vara 1-2 månader per gång då jag besökte alla stora Amerikanska företag över hela kontinenten, jag var även projektledare och chef för system under utveckling så min del i familjelivet blev tyvärr väldigt lite.
    Jag säger detta Lotta för att efter vi träffats i Lilla Tibro så var vi ihop dag som natt, vi flyttade till Sthlm når jag startade min karriär på LM Ericsson vid Telefonplan och det var mitt 1:a sökta jobb efter Ingenjörsexamen. Strunt samma, lägenhet i Tensta, bostadsrätt, min blivande fru sökte jobb mm mm mm
    Sedan flyttade vi till Viksjö/Järfälla och ett radhus som vi efter 5 år sålde och köpte ett bra mycket större hus, nybyggt ..
    Men detta kom ju nu när vi hade första barnet, flicka nu snart 40 🙂
    Killen kom senare och det var väl nu som mina problem med mycket resande mm kom in i bilden, mycket studier i Sverige, England och USA och sedan chefsutbildningar mm mm

    Blev ingen tid över och jag ångrar förstås att det blev som det blev .. men vi had bra bilar tjänstebilar, chefsjobb, bra lön men mängder med resor och jobb.
    Min stackars hustru orkade inte sköta detta ensam hemma, självklart inte. Vi skildes och flyttade isär för snart 20 år sedan.

    Vi kom överens om att hustrun behöll huset och jag flyttade till en 3:a hyresrätt som är ljus och fin och som jag trivs med. Mina barn
    är välutbildade och har bra jobb, dottern Civilekonom med HR påbyggnad och arbetar på ett läkemedelsföretag inom HR, ansvarig HR för Norden.
    Min son är KTH-ingenjör och arbetar på på ett lite hemligt företag i Järfälla, han har skaffat en egen bostadsrätt som han renoverat upp totalt och gjort jättefin. Min dotter är gift med världens finaste kille och de har en stor stor villa i Spånga Bevery Hills, de har 3 barn som är mina hjärtan i livet, en tjej 13, en tjej 9, en kille 7, underbara barnbarn 🙂

    Med åldern kommer ju lite sjukdomar, jag har i hela mitt liv hafr en aortaklaff som har läckt men det var först 2001 som det blev akut då min aorta hade en diameter på 65 mm vid hjärtat (=ballong) det blev oerhört bråtton med operation så 1/8 2001 sågade de upp hela bröstet och bröt revbenen både bak och fram och ersatte delar av aortan med en sk graft och klaffen kunde de rädda.
    Det räddade livet på mig. Men jag låg i hjärt-lungmaskin lite länge så jag blev inte lika snabb i tanken längre mm biverkningar.

    Några år senare blev min dotter tvungen att gå igenom samma operation, men hon var tuffare och starkare och hade bättre fysik så hon klarade sig bättre .. och blev helt OK.

    Min fd hustru bor kvar i vårt hus, min son byggde om hela huset invändigt innan han flyttade 🙂 Han byggde ut balkongen och altan och allt blev otroligt fint, han kan min son 🙂

    Men, efter min op så kom jag aldrig tillbaka helt, hjärnan hade fått sig en ”pärs” under operationen så runt 2006-2007 fick jag avgångsvederlag från Ericsson och HP på ett antal miljoner och jag fick hjälp av Max Matthiessen att placera pengarna i pensionsfonder mm ..
    Jag var ju tidigare 20-taggare så jag hade ju extra pensionsförsäkringar och hög lön så de lyckade skrapa ihop en bra
    pension när jag gick vid 65 års ålder.

    Nu är pengar det minsta bekymmret, det värsta är att vara ensam, barnbarnen går i skolan, de har massor med aktiviteter och min dotter och svärson har ingen ledig tid, tre barn kräver mycken sysselsättning 🙂
    Jag träffar min fd fru på jul och födelsedagar och vi kan prata om neutrala saker numera 😉

    Men ensamheten blev total, mina fd vänner från arbete spreds ju för vinden, mina personliga vänner tog min frus parti eftersom hon hade barnen mest efteråt så det blev tomt. Har suttit i denna lägenhet i 20 år nu och några amerikanska vackra damer har rest hit och hälsat på, bla en kvinna som skulle ta en PhD på gamla dagar och jag lovade hjälpa henner med den statitiska bearbetningen och göra tester ombedömningar mm .. jag har 50p i Statistik och Matte.
    Det pågick under 1.5 år i USA, hos mig och på LSU i Baton Rouge och även på Stockholms Universitet. Hon klarade sin PhD och sin Dr’s grad i en ålder av 50 år, tufft 🙂 Det var en kul tid.

    Sedan dog den delen och jag orkade inte starta upp en ny nära relation mer, jag saknade mina barn, min hustru, mina vänner pch eftersom jag kommer ifrån Tibro i Västergötland och min mor och far nu har gått bort så är jag ensam utan ork att skapa nya relationer, och ja det blir förfärligt ensamt.
    Nu är jag 66, hälsa sisådär, har råd att äta, men är ingen kock …

    På äldre dar blir man känslig på många sätt, jag gråter mycket, dels pga ensamhet, dels tidbrister hos alla, ser jag en romantisk eller sorglig film eller barn som kommer i kläm pga krig mm .. så gråter jag. Läser jag en vacker sångtext .. så gråter jag, till vacker musik kan jag gråta .. jaja man blir känslig när man blir gammal.

    Jag har fått uppleva allt som jag velat uppleva, jag har sett det mesta, jag har rest till de länder jag velat se ..nu är det bara att invänta den första plågan och sedan såga att jag inte vill få livsuppehållande vård och bli liggande. Jag har inget mer att uppleva än barnbarnens utveckling, i övrigt kan jag lämna in.
    Jag vill inte nli ett vårdpaket, då försvinner jag hellre, jag har gjort mitt och ingen sörjer om jag försvinner så ”I have no obligations any more”
    Mina arvepengar är ihoptjänade och på plats till barnen och jag har inte en enda skuld, inte en enda. Jaja nog om detta.

    Min fina vän och du vackra kvinna. du kommer att ta dig igenom det här med glans, du är vackrast i Sverige, du har en en jättefin son, du har ett bra jobb, du kommer att få det fint vännen, även om det inte såg så kul ut när du gick i korridorerna på SöS och med pumpen med i ditt arbete, du är en tuffing och du har betytt så mycket för mig när du orkade resa dig och bli bra/frisk .. medans omgivningarna, många .. försvann så sorgligt. DU var min gnista i livet när jag hade det som svårast. Tack min vän. *kram* /CG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *