VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DEN 27 FEBRUARI

IMG_4886

Om några veckor är jag här. Tanzania.  Dar Es Saalam. Specsavers. Fullastad med glasögon att dela ut. Det är runt 27 grader. Och det ska bli så underbart. Det är min tredje resa med Specsavers och jag är ju deras ambassadör efter att ha vunnit årets glasögonbärare 2013.  Den här gången är det ett helt nytt gäng. Jag kommer inte känna någon men det löser sig rätt snabbt. Redan vid mellanlandningen  i Istanbul brukar vi ha bondat.

bild[1]

Här är gänget från första resan. Det blir ju långa dagar men det där har jag redan sagt 1000 gånger till er. Och jag hoppas ni vet hur tacksam jag  är att flera av er varit och  lämnat glasögon. Nu får de komma till bra nytta.

IMG_4914

Det är samma upplägg som förra året antar jag. Upp vid 6, frukost, buss till eyecampen, dela ut glasögon hela dagen, buss hem, middag och i säng så snabbt snabbt det går. Två dagar ledig. Jag hade hellre velat jobba alla dagarna men så brukar det vara.

1798279_10202613471673991_501509224_n

Unknown-3Och jag hoppas jag kommer få tid att träffa vår förra guide.

Den 27 februari. Då landar jag efter en lång flygning på Afrikas kontinent. Och så skönt att koppla bort telefoner och datorer. Blogga gör jag sent på kvällarna från hotellets foajé. Hade så dålig uppkoppling på hotellet sist så brukar sitta i faojén men där är det så mycket AC. Kallt men har sällskap av de vackraste massajerna som är nattvakter.

brud-600x600

Här hemma har vi haft fredagsmys


Kommentarer


  1. Marianne 6 februari, 2016 on 10:48 Svara

    jag var nyss på specsavers, men jag fick betala 1.120 kronor fast jag är fattigpensionär med 6.200/ i månaden. Tyvärr blev jag inte ens nöjd med glasögonen, de var inte mycket bättre än mackens för en tia, men sjukhus rådde mig att gå till Specsavers. Men de var vänliga där ska tilläggas.
    Jag ser sämre på h öga sen jag fick’ bells pares’ efter borrelia i somras, har någon haft det?

  2. Cath 6 februari, 2016 on 12:16 Svara

    Väntar med spänning på att få se om nån kan ha något av de par jag lämnat in. Du är en bra ambassadör för utan dig hade jag helt missat detta. Vad händer med glasögonen som ni inte hinner dela ut? Tänker på om det kan finnas ett behov här hemma med, för folk som inte har råd och för tiggarna t. ex?

  3. Anne Nordberg 6 februari, 2016 on 15:49 Svara

    Jag är besviken på Specsavers! Lämnade in tre par glasögon för ca två år sedan till butiken. De lovade att jag skulle få sms när någon hade fått mina glasögon och också att få en bild på personen som använder mina glasögon. Det var i butiken som de lovade detta och fick skriva ned både mitt mobilnummer och mailadress så de skulle kunna kontakta mig….Väntade o väntade men fick inget sms eller ngt. Såååå besviken. Ville verkligen se vem som fick användning för mina gamla (fina) och faktiskt nya glasögon…..Varför hörde de aldrig av sig????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *