VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

PANIK

20110612-084118

Mitt i natten vaknar jag. Det är säkert 27 grader i husbilen. Jag och Lenox ligger i samma säng, i någon slags utdragssäng ovanför förarsätet. Jag vaknar av samma magsmärtor som jag vaknade av då jag fick cancer. Precis samma. Efter 48 år vet man vad man har för magont, Inte bajsnödig, inte mensmärta, inte maginfluensa. Jag går upp och kissar. Tar en ipren. försöker sova men får panik eftersom det gör ju väldigt ont. Precis som 2008.

Försöker byta ställning, vända mig om. Magen är hård. Och så somnar jag om bara för att vakna en timme senare med samma smärta, går upp på toa igen. trasslar mig ner i mörkret och sitter där på den lilla plasttoan. Jag kan göra nr 2. Det är bra för det kunde jag inte den där första gången. Då var det helt stopp i tarmen.

Och försöker sova igen medan tusen tankar  rusar genom mitt huvud. Hur stor är risken att det ska hända igen? Det finns ju inte. Men får otroliga minnen. Till slut somnar jag och vaknar och mår som vanligt i magen. Kristina tror att det kan ha varit gallan. Jag är bara oerhört lättad över att det verkar vara över. Vad det nu än var.


Kommentarer


  1. Carina 17 juli, 2015 on 11:03 Svara

    Så otäckt. Förstår att du blev rädd. Hoppas smärtan bara var tillfällig och inte kommer tillbaka något mer.
    Carina

  2. Siv 17 juli, 2015 on 13:55 Svara

    Låter mer som akut förstoppning. Kan göra förb*t ont. Min dotter fick åka in akut en gång, då man trodde det var tarmvred. Hoppas allt ok nu.

  3. Monica 17 juli, 2015 on 13:56 Svara

    Gallsmärtor sitter ganska mitt fram (kanske med dragning åt höger), precis i undre kanten på BH:n, så att säga. Är det ett kraftigt anfall, strålar smärtan ut mot ryggen, under skulderbladen.

    Det gör något alldeles vansinnigt ont och vanliga värktabletter hjälper inte ett dugg. Jag fick Voltaren suppar för att uthärda fram till operation.

  4. Moan 17 juli, 2015 on 14:12 Svara

    Jag förstår att du blev rädd.
    Du är ju opererad i tarmen och har kapat av en del, så det kanske kan bidra till att du fick ont. För det verkad ju försvinna när du varit på toaletten andra gången.
    Hoppas det inte kommer tillbaka.

    Jag tycker det är spännande att följa er husbilssemester.

  5. Torsten 17 juli, 2015 on 17:04 Svara

    Det kanske är stress? Har man mycket i livet som stressar en så kan man få magvärk.

    Du kanske borde ringa din läkare och berätta om magknipen för säkerhets skull?

  6. Helena 17 juli, 2015 on 18:36 Svara

    ❤️❤️❤️

  7. Överlevnadsguiden 17 juli, 2015 on 19:27 Svara

    Varför händer sånt alltid på nätterna? Allting hemskt och skrämmande verkar hända nattetid och då blir upplevelsen ännu värre. På något sätt fungerar inte hjärnans bedömningssystem riktigt hundra på natten, i alla fall inte mitt. Jag kan bli riktigt rädd för saker nattetid som jag bedömer helt annorlunda dagtid. Även nu när jag vet hur jag fungerar så kan jag ibland få ångest över vissa saker om jag vaknar och tänker på det på natten, och så fort det ljusnar ser jag andra möjligheter och lösningar. Hoppas att det var ditt ”bedömningssystem” som var ur fas också och att magen och tarmarna är helt ok.
    Charlotta

  8. Lotta 18 juli, 2015 on 16:46 Svara

    Kan ha varit en variant av förstoppning trots att du kunde göra nr 2. Det har jag varit med om. Det är så hemskt när man får den där paniken, vet precis! Jätteskönt att det känns bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *