VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lästips önskas

image180
På bilden. Att inte läsa är att dö en smula

I går hade Bindefeld ett vimmel på Centralen. Modevisning av Indiska men allt doftade grunge och kommunism. Idag ber jag er kära läsare att tipsa mig om er favioritbok. Jag älskar att läsa och läser minst en bok i veckan. På tunnelbanan där jag får egentid utan att bli avbruten av små kladdiga fingrar och sparkande små ben.

Redan i skolan satt jag i biblioteket när de andra var ute på rast och tjuvrökte eller hånglade upp varandra mot de fullklottrade toalettväggarna. Jag begravde näsan i böckernas värld och drömde mig bort från den tråkiga verkligheten. Valde alltid bort festerna och discodansen mot mina älskade bäcker eller stallet där min häst Golden fanns. Så nu vill jag att du tipsar mig. Min favoritbok? Parfymen av Patrik Süskind


Kommentarer


  1. Caroline 21 september, 2007 on 16:13 Svara

    Hm..ska komma med lite tips. Djävluen bär Prada, Små citroner gula, Andra sidan Venus o typ 50 till. Själv läser jag nog en bok i veckan i alla fall.

  2. Anna 21 september, 2007 on 22:44 Svara

    Jag gillar Tärningsspelaren (kommer inte ihåg författare men det är en klassiker)
    Skam av Karin Alvtegen gillar jag också.
    Förresten, det var jag som tipsade om bröllopssånger inför ditt bröllop och är väldigt nyfiken vad det blev för något till slut. :o)
    Ha en bra helg!

  3. Anna 21 september, 2007 on 22:45 Svara

    Luke Rhinehart heter han.

  4. Linda m. 4 barn 23 september, 2007 on 12:30 Svara

    jag läser aldrig böcker för jag blir så trött att jag håller på att somna efter en sida bara…men det är det bästa sömnmedlet när man ska sova och ligger i sängen.
    Bara att ta fram en bok så somnar man på två sekunder.
    Jag ser hellre det på film än läser böckerna..

  5. Åse 24 september, 2007 on 13:02 Svara

    Om du gillar att läsa verklighetsskildringar så är ”Den vita massajen”, ”Massajens dotter” och Resan tillbaka till den vita massajen” tre böcker jag rekommenderar att läsa. De handlar om en schweizisk kvinna (Corinne Hofmann) som förälskar sig i en massaj. Hon säljer sitt företag i sitt hemland och flyttar till honom i Kenya. Att det uppstår kulturkrockar är
    bara förnamnet.

  6. ylva 31 januari, 2009 on 08:05 Svara

    Det mesta Martina Haag har skrivit är riktigt bra och grymt roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *