VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lilla skorpan nästa

image82
På bilden. Det svenska vaccinationsprogrammet

Idag får sig BVC en känga. En riktig fet spark i röven för deras gamla mossiga instutition. Det är säkert fler av er som kommer säga att ni har världens gulligaste "BVC-tant" men mina har varit inkompetenta små tanter som inte har berättat något som inte redan är solklart.

När jag som nybliven mamma undrade över saker som: Ska brösten göra så här ont? eller: Ska bebisen skrika merparten av dagen? eller: Han kräks hela tiden, är det normalt? så är det alltid samma standarsvar: Det är helt i sin ordning och inget att oroa sig för. Vad är normalt för en ny mamma? ingenting är normalt kan jag säga och jag vill att någon talar om konkret hur jag ska förhålla mig till alla frågor.

Min bebis bajsar fjärilar? Helt normalt. Han vill amma varje minut.?Helt normalt. Jag blöder som en gris och det börjar växa ut håriga horn i pannan? Helt normalt. I morse kunde bebisen hela multiplikationstabellen? Helt normalt.

Dessutom är tanterna alltid i 50-års åldern (nej jag är inte åldersfacist, är snart där själv) och har grått hår och Trocadero bottnar som glasögon. I går stod att läsa i tidningen att BVC går på knäna. Att den enorma tillväxten på barn ökar stadigt och bara i sommar föds många fler barn är förra året. Därför ska Barnavårdcentralerna byggas ut.
Låt oss bara hoppas på lite fler kompententa damer, eller herrar, som kan lotsa en i vällingträsket.

Missförstå mig inte. Det är helt fantastiskt att jag helt gratis kan få mitt barn vägt och mätt, vaccinerad och komtrollerat som en Belgian Blue men jag saknar en handfast rådgivning


Kommentarer


  1. Lenna 24 april, 2007 on 19:12 Svara

    Jag skriver under på vartenda ord! Tack för din roliga blogg, jag läser den var dag! Kram

  2. Smul 28 april, 2007 on 09:41 Svara

    Tja Det finns manliga bvc-tanter.
    Och det skulle kunna vara så att väldigt mycket är normalt, att de flesta symptom ÄR normala, men när nyblivna mödrar frågar ska det vara så här? Då svarar man exakt det som man vågar, det är fullständigt normalt. Att andas om att det skulle kunna vara ett problem med något för nyblivna mödrar (med hormonerna sprutande) är som att skriva på en ångestcheck.

    Frågar du däremot VAD SKA jag göra när brösten gör så här ont, då kanske du får ett annat svar. MAn svarar liksom på det man blivit frågad, något annat är livsfarligt.

    Nej jag är inte BVC-tant jag är alldeles för ung.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *