Annons

EN TIO-ÅRING

Trots att det gått 10 år sedan du kom den där mulna fredagen i oktober 2005 minns jag det förstås  väldigt tydlig.  Livet blev väldigt mycket innan och efter barn.

Vi lyssnade på musik. Smörig R&B Innan kejsarsnittet.,Threst gråt vid min axel när någon lade dig vid mitt bröst.

Åren med dig har gått fort. Men också sakta. Att få förmånen att följa en människas resa är utan tvekan det mest vidunderliga livet kan erbjuda.

Med stora toppar och dalar, kryssa mellan kobbar och skär och vila under öppet tak.

Tack Lennox för allt du lär mig. Varje dag. Och grattis.

 

Annons

DAGENS RUS

 

Känner mig helt halv. Motsättningsord men det är det närmaste jag kommer. Två fantastiska besked inom några dagar. Jag har fått lånelöfte. Och jag är frisk. Men det har varit krig i mitt huvud de senaste veckorna. Det har kokat därinne. Jag gjorde  röntgen för två veckor sedan. Och sedan kom samtalet från min husläkare på vårdcentalen:

 

Jag satt och skrev en artikel på jobbet och fick kasta mig in i en tomt rum. ”Man kan se något i din lever, något lyser upp. Man vet inte var det är och det står i pappren här att ingen misstänkt recediv (återfall).

”Men vad är det då som syns om de skriver så?”

Det är det som nu måste undersökas noga, vad det kan vara. Antingen får du en kallelse från Bengan på Huddinge, eller så hör jag av mig”

Ridå.

Sen dog jag. Och dog lite mer fast jag var vaken och gjorde saker:  Jobbade, var på vimmel, Hängde med Jonathan och Lennart, var hos Fylking, käkade middag med Pia, duschade, åt, skrattade, shoppade, bloggade och var som en robot. För så är det.

Om en före detta  cancerpatient får ett besked att ”man ser något i levern” så är det redan klart. Det är ett återfall. Så det var det jag försökte hantera. På mitt vanliga sämsta sätt. Att klara mig själv.

Och när Threst ringde efter två veckor för att vi skulle få ett svar (jag orkade inte få veta, visste redan) undrade husläkaren varför ingen hört av sig från Huddinge. Hon ringde upp Bengan och han lät meddela att de haft en leverkonferens om mitt fall. Tittar noga, jämför, granskat och kommit fram till att det inte är metasatser. Förmodar att det var ofarliga kranskärl.

Just nu vill jag bara vila. Och googla på Hemnet. Den här 2,5 rummaren ska jag titta på, på söndag. Vad tycker ni?

Annons

ÅH GUD

De har hittat något i min lever…

Förra veckans besked har jag behållt. Inte delat. Inte berättat för någon i princip. ”Vi ser något på plåten, återkommer om vad det kan vara”.

Samtalet kom när jag var på jobbet. Så jag dog på insidan. Orkar inte mer. I nästan två veckor har jag nu försökt leva på. Fuck skilsmässa och boendeproblem. Det är bagateller om min cancer är tillbaka.

My God som jag gråtit. Jag kan inte dö nu när jag ska börja leva. Inte vågat svara i telefonen. Sovit på sömntabletter. Denna vidriga väntan efter två år som frisk.

Så idag kom beskedet. Ingen cancer! Något annat. Men inte cancer. Gråtfest i bilen. Ikväll skålar Lennox och jag med er i Pommac och Champagne.

 

Annons

DEN LILLA

 
Kan vara Gustavsvik. Jag kan vara runt 3-4.  Min mamma jobbade natt på sjukhuset i Örebro. Så jag bodde veckovis hos andra familjer. Hon hade inget val förstås och jag lastar henne inte för det . Helgerna var våra och det var gott så. Jag var på väldigt många ställen under några år. Alltid glad, gick alltid från famn till famn.

Ingen älskar en reservationslöst som man är

Idag kan förstå jag vad det där står för. Redan då måste man uppföra sig för att bli älskad. Ingen älskar en reservationslöst som man är. Så man lär sig att anpassa sig, inte vara jobbig. Och visst var jag en grundglad skit men jag är helt övertygad om att min svårighet att knyta an och lita på och våga visa HELA mig kommer därifrån.  Och mamma kämpade på. Hade mig förstås så mycket hon någonsin kunde.

Men idag, med smärtan av att inte dela mitt eget barns fulla liv undrar jag hur hon överlevde.

Annons

SAME SAME

  
Fredagsmys. Hans ben på mina. Chips, popcorn, ostbågar. Tända ljus, jävla överkompensation för veckan som gått utan honom. 

Jag kan inte med ord beskriva hur illa jag tycker om det här varannanveckas livet. Det är onaturligt, konstruerat, statiskt. 

Det är svårt att ställa om, att leva i dessa ytterligheter. Jag vet inte hur folk gör helt enkelt. 

  
Innebandymatch. Besök i Globen. Middag hos Micaela och Erik. Lite läxläsning, lite tvätt. Same same but different.

  

1 maj 2008. I ett soligt rum på SöS förändras mitt liv för alltid. Tjocktarmscancer och en akut operation där 80 centimeter tarm tas bort. Cellgiftsbehandling i sex månader. Cancern sprider sig till levern men jag blir friskförklarad 2012. Jag jobbar på tidningen Hänt i Veckan och lever tillsammans med sonen Lennox, 10. Cellgifter och champagne, gala och galon. Vill du läsa om mig efter cancerbeskedet söker du på arkiv maj 2008. Vill du lära känna mig innan sjukdomen rekommenderar jag dig att börja från början.