VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

EN HIMLA MASSA BÅT OCH SÅ VISBY FÖRSTÅS

 

Förlåt denna radiotystnad men har varit på långweekend med Birka Cruises till Gotland. Och det är delvis dålig täckning ibland och massa saker att göra så jag bestämde mig för att uppleva istället för att gå undan och blogga ett par timmar som jag alltid gör annars. 

Och så vill jag vara med Lennox så mycket det går förstås. Avresa i fredags. Jonathan följer med.

 

 

Det är 11,5 år sedan jag var här för att inviga just poolterassen för SE&HÖRs räkning. Nu ser det lite annorlunda ut med en bistroavdelning, flyttad bar men jag valde just den här båten  för soldäcket. 

Här är det extremt varma lampor, både pool och bubbelpool och massa solstolar. Precis som på en riktig beach. Och man kan få sig en riktig paraplydrink förstås. Att de dessutom öppnar upp hela glastaket är ett plus i kanten.

 

img_8977.jpg

 

Trots att det är cirka 1700 personer på båten märks det knappt. Vi badar och Lennox är på skattjakt med Skeppråttorna. Här finns ju massa saker att göra. 

Disco, musiktävlingar, dansband, quiz, men man kan ju välja själv om man vill delta. Vi glider mest omkring. Tar en öl, är med på musiktävlingen men förlorar, går upp på övre däck och tittar på solen som går ner i den brinnande Östersjön.

 

 

 

Vi får fönsterbord på första sittningen och det bjuds på gravad vit sparris, helstekt kalv och skogsbärstårta. 

Lennox äter barnmeny och det var super. Det enda jag kan  klaga på är att det är lite lite mat på tallriken. 

Vi sitter en lång stund och tittar ut på skärgården och alla vackra hus. Sverige är sinnesjukt magiskt just nu.

 

 

Vi har bokat in oss på en av de guidade turerna till Lummelundagrottorna och Örtagården. Det tar emot lite att bänka sig i bussen i det vackra vädret men värt det för på plats är det svalt och mörkt nere i jorden. 

Jonathan får lite cellskräck men Lennox och jag gillar det. Berättelsen om de tre pojkarna som upptäckte grottan av misstag är intressant att lyssna till. 

Svårt att fota därnere då det är mörkt och bilder med blixt är aldrig bra bilder om de inte är tagna i ljus.

 

img_9030.jpg

 

Efter grottorna är det dags för besök i en gammal kyrka samt Örtagården som har en liten mysig lanthandel där man kan handla de kryddor som växer i örtagården. Ja, inte grillkryddan då förstås. 

Lunch i Lickershamns lilla färjeläger i en timme och kika på raukar förstås. 

 

 

Sedan, vid 15 var vi tillbaka i Visby. Det är Stockholmsveckan och helt hysteriskt med folk. Min vän Lenita är på plats nere på Kallis som är det populära klubben att hänga på nere vid hamnen men jag är extrem folkskygg just nu. 

Orkar inte med för mycket folk och hej och hå. Är helt allergisk mot att stå i en dunkadunkabar och dricka champagne.

All respekt till de som vill men jag är inte på mitt härligaste humör just nu så vi tar en glass, jag med citronsorbet som vanligt, och strosar runt innanför murarna tills det är dags att ta sig tillbaka till båten.

Det har varit väldigt härligt att få hänga med Lennox. Han älskar att bada och att det var fri tillgång till läsk för barnen. 

Och vi har spelat spel i hytten lite till och från.  Birka kom i land 15:45 och Threst och Lennox åkte direkt till Skåne en vecka. Konstigt känsla. Tomt. Eko. Hålet.

 

img_9007.jpg

I morgon jobbar jag igen. Och måste, måste fokusera på att skriva bok. 

Jag har också varit på Samtalshuset för första gången. I fredags klockan 8 på morgonen. Att då vända ut och in på sig när man knappt har vaknat var…speciellt.

Avslutar med den här underbara bilden. Önskar att det kunde vara så alltid. Frid och fröjd fryst i ett ögonblick.

 

Kommentera (2)
Annons

SEX MÅNADER SENARE

IMG_8847 (1)

Hemmet. Är väldigt viktigt för mig. Jag önskar jag vore mer av ”Wherever i lay my hat-thats my home-person” men riktigt så är det inte. Allt är klart. Alla tavlor på plats, jag ska visa dem senare, alla vaser, gardiner, krukor, mattor. Badrummet är orört. Pengarna tog slut och det är inte världens roligaste.

 

Men varje gång jag går in där och saknar mitt stora fina badrum med värmeslingor, badkar, snygg sten på golvet och tillhörande bastu, i mitt förra liv, så tänker jag på att jag har en toalett och en dusch. Och att det faktisk inte är en självklarhet och att miljoner människor skulle hugga av sig armen för den saniteten.

IMG_8848 (1)

Jag försöker bo in mig, det gör jag verkligen men det är fortfarande så väldigt ovant. Lennox rum gapar tom när jag passerar dörröppningen. Allt är perfekt. Orört. Ibland går jag in och vattnar blommorna, stryker med handen över täcket, rättar till några veck, plockar bort vissna blad från blomman på TV-bänken, bänken vi släpade hem från Blocket. Saknar honom så jag dör inombords. Vill att han ska vara här hela tiden. Hålet i hjärtat har inte blivit mindre. Det kommer det aldrig att bli.

Onaturligt är ordet jag alltid kommer återkomma till. Konstlat.

Kommentera (15)
Annons

ME TARZAN-YOU JANE

 

Jag gillar att jobba mitt i sommaren. På redaktionen är det lugnt. En tidning ska ut varje vecka trots att kollegorna har semester omlott. Ingen väntan på hissen. Toaletterna är nästan alltid lediga och plötsligt finns tid för lite kärleksfullt gnabb.

På fredag åker jag med Birka Cruises till Gotland på en weekendtrip med Lennox. Vi ska sova två nätter på båten och sedan besöka  Lummelundagrottorna och jag har hört att det finns soldäck på båten och pool.  Det ska bli mysigt och jag hoppas på bra väder så det inte blir sjögång.

Ikväll: Bio. Tarzan.

I morgon kommer Karin hit. Det blir mysigt.

Kommentera (4)
Annons

GRÖNAN

Kusinerna har varit här. Gröna Lund står på schemat. Jag har med åren blivit alltmer känslig och yr för höjder.

Lennox däremot är totalt orädd. Han åker Tilt själv. Ingen av oss vågar. Och vi går på Spökhuset som har zoombietema.

Och det passar mig perfekt. Barnen är livrädda, klänger sig fast på mig och gallskriker. Det är levande människor där, som tar i en.

Vädret är perfekt. Och alla är glada och nöjda. Parkeringen går ut 21 och vi avslutar med slänggungorna innan vi tar oss till stan för att äta mongolisk buffé.

Älskade gamla vännen Sussie från Örebro med maken Magnus och Ella kom och kusinerna var kvar. Vi åt pizza allihop innan alla försvann åt varsitt håll.

 

 

 

 

Och sedan blev det tyst och tomt.

Kommentera (5)

THESTORYOFMYLIFE


Fredagskväll. Ensam. Öppnar en flaska rosé. Skriver lite, går ut på balkongen, solen har försvunnit runt takåsen till höger. Det gör den vid 18 har jag lärt mig.

Puffar lite på kuddarna i soffan. Vrider på ugglan på skänken, lägger mig på sängen raklång och tittar upp i taket. 

Hjärtat rusar. Dunkar hårt. Torkar av köksbänken. Sätter mig i soffan. Slår runt på kanalerna. Messar och lägger mig i soffan med filten över.

Fredagskvällen hos mig. 

Kommentera (12)

>> <<