VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

OMSLAGET

Rätt

Så. Äntligen. Efter mycket om och men blev det ett omslag. Rent, enkelt, ett vitt linne och en stadig blick. Varför krångla till det? Glittret har aldrig varit min grej. Eller för mycket lull-lull. Taget av Thron Ullberg i en studio på söder under en tid av  två timmar med pressbilder.

baksida rätt

Magbilden på baksidan  av boken är tagen av Jonathans duktige vän Josef Peyre. Jag ville verkligen ha en rå baksida och styrde upp den själv utan inblandning förlaget. Men de blev lika nöjda som jag över resultatet.

 

Boken landar 31 maj i bokhandeln. Men redan nu kan du förbeställa den här.

 

 

Kommentera (3)

Annons

🌞🌞 SOLSKEN ☀️☀️

Inte mycket har gjorts den här helgen. Jag har varit i mitt gamla hus och tagit hand om Loppan, vattnat och tagit in post, dragit fram sopkärlket. Threst är någonstans, Och ja, jag gör allt gör att träffa min katt. Ännu konstigare känsla än förut.

Förra veckan medverkade jag i nätverket 4good living och deras podd. Det lustiga är att jag var med och föreläste på ett av deras inspirerade träffar för, sisådär 9 år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Men väldigt roligt.

Vi pratat boken, lite skilsmässa, om att jag är en rätt pessimistisk person som alltid tror att allt ska gå åt helvete samt mitt jobb på röda mattan och att jag har världens bästa bloggläsare, allt ni betytt för mig genom åren.

Du kan lyssna på podden här. Klicka

Och tack för att ni tipsade mig lite hur jag ska tänka kring pappas arv. Bara att att tag i det där nu.

Kommentera (5)

Annons

LÖRDAG PÅ POSTILJONSVÄGEN

Frukost 11. Lunch sent. Väldigt sent, Och så lite läxa på det. Idag Lennox varit hos en kompis några timmar i Enskede gård och så har vi varit i huset och gett Loppan mat och vatten då Threst är i Spanien. Såg den stora högen med ris han krattat ihop och så skönt att slippa allt det det husander.

img_5727.jpg

Jonathan  och jag funderar på det här med Senegal. Jag vet inte hur det här ska gå till och jag vill inte åka dit ensam. Jag har ingen aning om min pappa var rik som ett troll eller fattig som en kyrkråtta. Det jag förstått är att han hade två hus i Senegal och mark på ett välbärgat område, varav han höll på att bygga ett av husen. Det andra huset har han hyrt ut till företag.

Dessutom hade han ett radhus, bil och konton i Bryssel men jag vet inte om han hyrde eller ägde det boendet.  Alla möbler och saker som nu står i det huset, allt det här måste jag ta reda på nu. Fanns det något skrivet? Jag är hans enda barn och så hade han en fru. Hon vet ingenting, åtminstone är det vad hon säger. Så ska jag ringa ambassaden i Senegal där han var medborgare? I vilken ände börjar man?

Jag förväntar mig ingenting alls. Men jag måste ju ta reda på om jag ska ha något han lämnat efter sig. Han har bott i Bryssel de senaste femtio åren där han jobbat men pendlat till Senegal ofta, stannat där längre perioder.

Har försökt fråga hans fru men det är svårt med engelskan så jag förstår inte riktigt vad hon menar.  Hon vill att jag ska åka dit, nu på en gång men jag måste ta reda på mer. Ska jag skaffa något slags juridisk ombud som pratar både franska och svenska? Någon som kan turerna kring sådant här?

Kommentera (11)

Annons

TORSDAGENS BESTYR

Igår. En podcast samt en intervju och så Danny Saucedo på Börsen. Vilken show! Herregud. Minns när jag knöt hans fluga på en plåtning för SE&HÖR för 11 år sedan, idag en sann entertainer. Väldigt suddig bild men för er som vill se en video finns den på instagram-vimmelmamman.

 

Trevligt att vara den som intervjuas och plåtas för en gångs skull. Nu drar det här Pr-jippot runt boken igång. TV, poddar, tidningar. Det är ju min presskontakt Charlotta på Forum som sköter det och hon, och jag vill förstås få så mycket utrymme runt boken som möjligt.

En del kanske undrar hur jag kan vara anställd på ALLER och skriva bok på Bonnier/Forum och det är kollat och avklarat med mina chefer, både de jag har på redaktionen men även andra.

Många kanske tror att boken  är bloggen rakt upp och ner, att har man läst bloggen behöver man inte läsa min bok men det vill jag faktisk poängtera inte stämmer. Naturligtvis är det helt omöjligt att skriva 220 sidor nytt liv, men boken  är annorlunda, mer djupdykning från det jag är sex år gammal fram till november.

Och så har vi tackat av Johhny, en av mina äldsta kollegor med en finlunch på Grodan i torsdags. Jag kommer sakna honom. En efter en av mina gamla vapendragare har försvunnit. Vi är bara några få kvar nu som jobbar länge. Jag har varit 16 år på tidningen nu. De nya är unga och hungriga och kan namnet på varenda dokusåpamänniska.

Nu har vi precis varit hemma hos Lina Rönning, vi har ju barn i samma klass men hon är även involverad med Pr kring boken. Ligger i sängen oh bloggar och ska snart sova.

Kommentera (1)

Annons

TONY OCH JOFAMA

Jag satt uppe halva natten och läste på inför intervjun med Tony Irving i torsdags. Och lämnade bokmanuset. Farligt hur lite jag sover. Oftast mellan 1 och 6:30 varav sömnen är dålig, vaknar hela tiden. Har på tok för mycket att göra och oron att inte fixa allt väcker mig ofta så sömnen blir inte alls sammanhängande.

img_5660

Nu kan du fynda jackor hos Jofama. Ska försöka ta mig dit i helgen, Lennox ska till en kompis på lördag eftermiddag. Jag behöver inga jackor men de har ju även herrjackor och vet att Jonathan är nyfiken på fynd.

Idag är det sinnesjukt fullt på schemat. Jobbat 8-16, sedan 16-17:30 podcast för Sunshine storys, 17:30-20:00 intervju Hemmmets Journal, 20:00-23:00 Dannys show på Börsen.

I morgon kommer Lennox. Ordningen är återställd.

Kommentera (4)