1 maj 2008. I ett soligt rum på SöS förändras mitt liv för alltid. Tjocktarmscancer och en akut operation där 80 centimeter tarm tas bort. Cellgiftsbehandling i sex månader. Cancern sprider sig till levern men jag blir friskförklarad 2012. Jag jobbar på tidningen Hänt i Veckan och lever villaliv med sonen Lennox, 10, och maken Threst. Cellgifter och champagne, gala och galon. Vill du läsa om mig efter cancerbeskedet söker du på arkiv maj 2008. Vill du lära känna mig innan sjukdomen rekommenderar jag dig att börja från början.

Annons

JONAS 50 ÅR

IMG_4803

Jonas Hessman Foto: Micael Engström

De andra. Resten av pressgänget och kollegorna är i Barcelona och firar Jonas som fyller femtio i dagarna tre. Minst. Vi var bjudna men fick inte ihop det med hockeyläger och barnvakt. Men nu ser jag hur hela Facebook fylls med bilder på dem i Spanien.

Det där är något jag lärt mig. Att man inte kan vara med på allt. Det går inte och frågan är om man vill? Jag vet att många av er tycker att vi lever ett just sådant hysteriskt liv. Där vi aldrig verkar vara hemma och sällan tackar nej. Det stämmer till en del men visst stannar vi hemma ibland men om man toppar det med mina vimmel och egna engagemang med föreläsningar och tjejkvällar,  ja då ser det förstås mycket ut. Jag gör ju mycket ”mer” än Threst sammantaget.

I kväll, lördag,  har jag bjudit hem vänner. Jag är ensam lördag-söndag. Kanske går vi ut. Eller så  blir vi sittandes här över några flaskor rosé.

Annons

LIVET EFTER DÖDEN

  
Sitter i finska programmet YLE och pratar om tarmar, död och det där levande emellan. 

I maj intervjuade jag sångerskan Annika Ljungberg i Rednex. Vi pratade mycket om döden.
 Inte så mycket för att hon drabbas av en form av benmärgscancer och jag med min coloncancer, utan vi pratade om döden utifrån ett perspektiv som vem som helst. 

Hon berättade om en upplevelse hon varit med om. Och det som visats för henne. Hon menar att vi alla levt tidigare liv fast vi inte vet om det. Som det liv vi lever nu och bara är medvetna om här. 

Vi har alla olika roller i våra tidigare liv. Kanske har jag varit en man, som jobbat inom jordbruket, eller levt som fattig i ett utanförskap eftersom jag har en sådan stor dragning till den lilla människan. 

Hur vi behandlar andra i alla våra tidigare liv kommer att belönas. Vilka goda gärningar vi gjort.
 Hur vi mött andra. Det är Annikas teori. Och man får väl hoppas man får en guldstjärna, en liten en åtminstone. 

Annons

SONÖ

 

Lennox och jag packar övernattning hos vännen Lina och hennes Martin samt barnen Sigge och Penny. Penny och Lennox går i samma klass men Lina och jag har känt till varandra innan barnen kom.

IMG_6386.JPG

Det ska bli regn så vi kör gummistövlar och varma jackor. Jag är så galet trött på det här vädret, som de flesta andra verkar vara. Threst är på hockeyläger i en vecka. Jo, så är det. Senilhockey. Dock utan övernattning,  han kommer hem på kvällarna, somnar i soffan och är helt slut förstås.

IMG_6383.JPG

Då måste man se till själv är bäste dräng och styra upp tillvaron för Lennox och mig. I morgon blir det nog Tekniska museet eller Grönan men oklart hur köerna ser ut där mitt på dagen.

IMG_6390.JPG

Linas och Martins lantställe ligger på i Sonö och det vankades grillad lax när vi kom fram. Mysigt att få kura ihop sig på verandan medan barnen fiskade med Martin och avhandla sommaren. Lina är en klok tjej som lärt sig lyssna inåt.

IMG_6419.JPG

Idag har vi fiskat, Lennox älskar att fiska och Penny och jag har plockat blåbär. Sedan grillade vi hamburgare och Lina gjorde en magiskt god ost & skinkomelett och med stekta kantareller till. Kan ha varit sommaren godaste lunch faktisk. Ibland är det enkla det godaste faktiskt.


 

Sedan vid 17 åkte vi hem och hamnade i oväder av värsta slag. Det regnade så mycket att vindrutetorkarna inte hann med och jag kunde inte se motorvägen, fick krypa fram i 80 kilometer i timmen och det är ju ingen höjdare på en motorväg. Lennox sov och missade hela spektaklet.

IMG_6404.JPG

IMG_6381.JPG

Häromdagen fick jag hem finaste ringen härifrån som  är både rockig och cool. Och turkos förstås.

Nu sängen.

Annons

MATCHA MIN MENTALA ÅLDER

IMG_5145

Dr Calle Westerby på Forma Vita. Bäst i världen på att matcha min insida med min utsida.  Han lägger som vanligt lite Teosyal i veckan från näsan ner till munnen samt Teosyal Redensity gel under mina ögon, speciellt anpassad formulera för just det mörka under ögonen.

Jag har varit helt hålögd sista tiden. Till och med Threst har undrat om jag somnat med smink eftersom jag är så mörk under ögonen. Och kan jag slippa det så. Hell yes.

IMG_5155.JPG

Sedan lägger han lite botox i hårfästet men inte så vi trollar bort alla rynkor. Vill ha mimik kvar förstås annars ser man helt död ut om man blir helt slät så DET är inte en option för mig. Om 4-5 månader har allt detta försvunnit. Det försvinner successivt när man skrattar, ler, lever med ansiktet.

IMG_5316

De var nog minst en vecka sedan Lennox spelade golf.  Han spelade varje dag i tre veckor i juni så jag förstår honom. Idag har vi varit på bio bara han och jag och sett ”Ant-Man”, ätit popcorn och myst och i morgon åker vi till Lina, Martin, Penny och Sigge på landet utanför Norrtälje, fiskar och sover över.

Annons

GRISSLEHAMN

 

Åsa och Richard  har byggt ett fantastiskt lantställe i Grisslehamn. Igår var vi där och sov över en natt. Var nere och badade vid den lilla viken, grillade i ösregnet och hade en supermysig kväll som inte slutade förrän vid 3.30.

 

Barnen tittade på tv i gästhuset  och regnet smattrade på altanen. Och idag sov Lennox och jag till 11, tog en lång frukost och gick sedan en promenad ner till havet allihop för ytterligare bad.  Nu har vi precis kommit hem och jag försöker hitta en billig resa till mig i Lennox till solen. Typ i morgon.

Mer inspirerande läsning: