VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

HELGUTFLYKT

img_8706 (1)

Jag har varit ensam hela helgen. Och jag älskar det. Inga planer, Inga måsten. Massa tid som jag kan göra vad jag vill med. Och nej, jag tänker inte säga att det är det perfekta upplägget, varannanveckas livet som alla hyllar. Jag hade mycket hellre levt med Lennox på heltid men nu funkade inte det. Och det var och är fortfarande ett bra beslut. Men priset. Går aldrig att betala.

I söndags tog jag mig till Jofamas showroom i Nacka för att titta på hösten nyheter, och vårens. Massa färg. Inte riktigt min bag men jackorna är som karameller.

På herrsidan fanns det en massa snygga mockaskjortor som man tagit fram i samarbete med herrmagasinet King.

Och Efva Attling som för 10 år sedan gjorde en signumjacka lanserar jubileumet med att ta fram en kollektion med en blinkning till 70-talet och Woodstock.

Här är bland annat hennes röda, utställda skinnbyxor. Jackan har Måns Zelmerlöv varit med och designat. Alltid härligt at komma hit, Jan var inte på plats men hans kollega som visade mig nyheterna.

Hela veckan är jag också ensam. Ända till fredag då Lennox kommer. Det har var varit en svinjobbig vecka. Jag får sådana otroliga dippar, såna råsopar att inte få dela hela hans liv. Jag kämpar hårt med att acceptera, jag gör det verkligen men det är så svårt. Insiken. Jag tänder lamporna i hans rum. Mumlar ner i Loppans päls att vi saknar Lennox, Jonathan också förstås som är i Spanien.

Mu ska jag sätta mig och läsa på inför föreläsningen på torsdag i Jönköping.

Kommentera (2)

Annons

BEVARE MIG VÄL

Du får ursäkta men jag har så svårt att tycka synd om dig. Jag läser och jag läser, du är min enda blogg och det är mitt val. Nej jag har inte köpt din bok, känner att vi alla gör vår resa med medvetna val! Har så svårt att se att du är mer än mig… kanske du är, livet liksom. Finns självklart preferenser vilket har gjort att jag valt att följa dig”. 

Jag vill gärna svara på det här. Det gjorde mig lite ledsen. Inte för att det är något påhopp utan för att personen i fråga verkar jämföra sig med mig. Och är det något jag alltid försökt förmedla både i bloggen och i verkliga livet är ingen är finare eller bättre än någon annan.

Gud bevare mig, vi har alla olika förutsättningar, olika bagage och livsval. Ibland är mitt liv flott och tjusigt, ibland skit och elände.  Allmängiltiga känslor som kan appliceras på oss alla. Jag råkar bara blogga om det.

Så nej. Jag varken är eller vill vara ”mer” än någon annan.

 

Kommentera (12)

Annons

REUNION

Tidigare i somras bestämde jag mig för att bli bättre på att träffa mina gamla vänner. Jag har varit dålig på att höra av mig. Livet kom emellan  och hela förra sommaren skrev jag bok. Jag har ju, som alla andra, vänner från olika grupperingar.

Dels några från mitt jobb på Väderkvarnens servicehus här i Stockholm, dels några gamla Örebrokompisar som de här två och så vänner jag träffat genom Threst, under våra 14 år tillsammans. Och så Örebrogänget som bor kvar i Örebro. Lite spridda skurar helt enkelt.

 

Så nu försöker jag styra upp. Igår var Anna-Carin och Anna här. Anna-Carin  (t h) och jag spelade hockey i Kumla på fredagar när vi var runt 20. Hon hämtade upp mig med sin bil när jag bodde på Gustavsgatan i Örebro.

Sedan flyttade hon också till Stockholm och bor nu med sambon Pierre och tre barn i Tyresö och jobbar på Gudrun Sjödén som controler.

Och Anna, också från Örebro, har jag känts sedan länge. Minns faktiskt inte hur vi lärde känna varandra. Jo, NEH, tror jag. Nu bor hon med sambon Johan och två barn i Bromma och har precis fått nytt jobb som inköpschef på Nordiska Galleriet.

Jag älskar att träffa så här gamla vänner. Det är något speciellt med det. Att när det finns sallad kvar och Anna säger ”Lotta, du lämnar ju aldrig mat, ät upp du”. För att hon känner mig och vet det sedan gammal. Finns något fint i det.

 

Vi satt länge och pratade. Bestämde att vi måste ses oftare. Det är säkert 10 år sedan jag träffade dem på det här sättet, vi har sprungit på varandra, Anna var på min bokrelease men en härlig kväll igår och vi hade så mycket att ta igen.

Nu sitter jag här.  Ska ta mig till Jofama och kika på deras vårnyheter. Och ikväll bara vara hemma. Har en föreläsning på torsdag i Jönköping, kirurgveckan så måste förbereda den.

 

 

Kommentera (5)

Annons

EN SJÄTTEKLASSARE

Jag sitter här i mitt kök. På radio Lugna favoriter. I badrummet dunkar det från centrifugen från tvätten. Därinne virvlar våra liv omkring, mitt och Lennox och så Jonathan förstås vars t-shirt snurrar runt därinne. Lennox sover, med armen om  Tjockkatten breda, håriga rygg i min säng.

I morse tog vi sällskap i T-banan. Lennox går av vid skolan och jag fortsätter hela vägen till Östermalmstorg. Min fina sjätteklassare. I morgon går han till Threst efter skolan och jag har en hel helg som breder ut sig tom och tyst. Ingen Jonathan. Ingen Lennox.

Och jag varken vill eller kan längre skriva så mycket om min längtan och sorg efter att endast leva varannan vecka med honom som jag burit under mitt hjärta i drygt nio månader.

Men vet ni. Nu säger jag det. Det har inte blivit bättre. 

Kommentera (15)


Annons

ONSDAG

Jag sitter och väntar på Lennox. Det är första skoldagen och han åkte till Grönan efter skolan. 

Det blir lasagne och sallad, han gillar lasagne. 

Ni får stå ut med lite inredningshets. Soffan ska säljas. Grym att sova två i. Ikeas Ekeskog. Maila mig om du vill köpa. 


Ni tipsade om Magnesium mot trötthet. Och se vad jag hittade! Så förvirrad. Hade den hemma och äter den men hjälper inte ett skit. 

Nu kommer Lillskrutt, kram på er så länge. 

Kommentera (17)