VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

EN PODD FRÅN AKADEMISKA SJUKHUSET

För några månader sedan spelade jag in en podd på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Sjuksköterskan Lotten intervjuade mig och att man börjat podda är väldigt ovanligt att ett sjukhus gör. Men transparant, modigt och innovativt kan jag tycka.

avsnitt_2_coloncancer
Det blev ett väldigt bra samtal. Speciellt när de tog in onkologen Nina Cavalli Björkman i samtalet som fick resonera kring det här med rädslan för  återfall och tankar kring att ge människor svåra besked mitt i livet.

Speciellt kan jag tycka att du som känner någon med en cancerdiagnos bör lyssna. Klicka bara här på länken så kommer du till En pod om cancer.

Fredag. Tid hos min psykolog  om ett par timmar och sedan ett glas vin hemma hos Tessan. Terapi. Fast på två olika sätt.

Kommentera (1)

Annons

TROPICANA- FÖR EN GOD SAK

IMG_0805

LottaGray_Inbjudan

I går bjöd jag, tillsamans med Tropicana in till en mysig frukost på hotell Miss Clara mitt i stan. Syftet var att, tillsamans med Cancerfonden, berätta att av varje sålt juicepaket under oktober månad går en krona till arbetet med att stoppa cancer. (Jag är ju ambassadör för Cancerrehabfonden som inte alls är samma sak som Cancerfonden, och att det är viktigt att hålla isär dessa två organisationer.)

Jag bjöd 17 personer men det svårt för folk att komma så tidigt på morgonen. Glad ändå att de här fina dök upp för att njuta av en god frukost vid 8.30.

 

IMG_0784

Nyttigt på bordet med färska bär, chiapudding, spirulinadryck samt grovt bröd med avocado och paprika bland annat. Det här är ju vänner jag känner bra, mina kompisar så det var inte som ett event direkt utan mer kompishäng.

 

IMG_9705small

Tropicana hade fixat så väldigt fint när jag kom upp på Terassen på Miss Clara.

IMG_9806small

Maggie är min kollega, Malin min fotograf jag jobbat med i många år, Tessan är gift med Thrests äldsta vän Patrik, som är gudfar til Lennox, Linas vars dotter Penny går i Lennox klass men Lina och jag har hittat varandra innan dess, bland annat var hon och Penny samt Lennox med till Liviv i Ukraina för att dela ut Aktion Julklappen, om ni minns det.

Sedan är det Jonathan som trivdes som fisken förstås och My som bloggar på samma portal som jag.

 

IMG_0785

 

IMG_0789

Det är så sällan vi ses. Malin träffar jag flera gånger i veckan förstås och Maggie. Men Tessan och Lina, barn och jobb, logistik kommer emellan.

 

P9210054

Alla fick varsin goodiebag med sig med Essies alla rosa lack och det nya rosa bandet att bära på jackan, detta år designat av skådisen Alicia Vikander, samt några Tropicanajuicer.

IMG_9687small

 

P9210064

 

IMG_0790

Vi stannade en timme drygt. Sedan droppade alla av till sina jobb, jag och Maggie samt Malin tog en promenad till Humlegårdsgatan där ALLER-huset ligger. Jag kollar alltid av med min chef att jag kan göra sådana här saker först innan jag tackar ja. Men det är bra att ses i goda sammanhang

IMG_0793

 

 

P9210051

Och såklart ville Maggie att vi alla skulle ta en selfie på terrassen. ”Det är så bra ljus” var motiveringen.

IMG_0795

Mina favoritblommor Hortensia  fanns som dekoration.

IMG_0799 (1)

Foto: Jonathan Emparan, Stina Ekelund, My Martens Kamera Olympus PenF

Tack Tropicana  och Pr-byrån JCP Nordic för ni ordnade så fint för mig och min lilla klick!

Kommentera (21)

Annons

KRAMTJUV

Jag är i huset, mitt gamla. Jag hittar inte här längre, skedarna ligger på helt andra ställen. Soppåsarna likaså. 


Det är en oerhört märklig känsla. Som att sätta ner fötterna i ett par gamla invanda träskor efter att ha gått en hel dag i pumps. 


Vi bakar. Och äter sushi. Och jag stjäl en kram bakifrån. 

Kommentera (7)

Annons

2006

Idag när jag kom upp på jobbet stod den här framme. Tydligen hade någon hittat den i källaren. Och Ola, kom fram till att den är tagen 2006. Tagen av Jonas Hessman. 

Nåja. kollegan Maggie vill ha den hemma. Inte mig emot. 

Kommentera (9)

17 SEPTEMBER-2013

 

 

Kristian-Gidlund-4

Foto: Fahlström

… Då tystnade den vassaste pennan jag kände. Då gick 29-årige Kristian Gidlund  bort i sviterna av sin magsäckscancer. Och hann beröra en hel värld.

Ibland undrar jag om sanningen kommer till oss i våra sista andetag. Anledningen att vi är satta på jorden.

Är det för att lära andra, för att reproducera oss, för att av våra misstag dra lärdom?. Jag vet inte. Inte alls. Det enda jag vet är att de flesta av oss är på helt fel spår. Jag tror på att skala av. Först då kan vi hitta kärnan till det äkta.

Jag kan inte själv. Jag har köpt en lägenhet för miljoner och fyllt den med materiella prylar som inte ger ett shit lycka. Jo, ett kort rus, en kort tillfredställelse.  Jag är inte mer än människa och gör som alla andra.Men jag grubblar på att bli en bättre.

Lennoxtid. Hel ett tag.

Kommentera (9)

>> <<