1 maj 2008. I ett soligt rum på SöS förändras mitt liv för alltid. Tjocktarmscancer och en akut operation där 80 centimeter tarm tas bort. Cellgiftsbehandling i sex månader. Cancern sprider sig till levern men jag blir friskförklarad 2012. Jag jobbar på tidningen Hänt i Veckan och lever tillsammans med sonen Lennox, 10. Cellgifter och champagne, gala och galon. Vill du läsa om mig efter cancerbeskedet söker du på arkiv maj 2008. Vill du lära känna mig innan sjukdomen rekommenderar jag dig att börja från början.

Annons

2010-2015

Den här videon är från november 2010. Vår utbyggnad i huset var precis färdigt. Och jag kom ihåg att jag inte alls gillade det där badrummet. Mörkt trä mot det vita. Nu är jag besatt av det.

Nu är det dags igen. Men denna gången är jag ensam. Ta alla beslut själv. Just nu vacklar jag mellan vita golv eller mörka. Och till måste till Fredells för att köpa ljusgrå heltäckningsmatta.

Annons

PÅ TISDAG FÅR JAG NYCKLARNA!

IMG_3099På tisdag klockan 9. Då får jag mina nycklar. Men kan inte flytta in alls. Kök ska byggas, alla golv ljusas. Måla om överallt. Det är Threst och BST och dess underleverantörer som gör jobbet. Och han lovar att jag borde kunna flytta in 1 januari. En månads renovering. Det perfekta är att jag kan bo kvar i den här lånade ägenheten till 15 januari. Vilket gör att jag inte behöver bo och leva här när allt är kaos.

IMG_3106

Och det är tusen saker som ska hållas i huvudet. Bänkskivor, kök är beställt, jag har ring en gaskille som ska komma och koppla ur gasspisen under renoveringen. En instgramföljare ville ha det gamla köket och kommer och river det den 2 december. Och jag måste köpa en heltäckningsmatta, den måste skäras till. Är Mattvaruset bra? Någon som har koll. Jag måste köpa säng, ja hela Lennox rum måste köpas. säng till honom , skrivbord, ev bokhylla. På jobbet är det mer än någonsin att göra och någonstans landar jag  i mina resväskor på Nynäsvägen.

IMG_3103[1]Jag saknar längtet efter att få gå runt och titta på möbler, planera. Men jag vill bara att det ska vara klart. Önskar jag kunde blunda och snäppa med fingrarna så var det bara att flytta in. Att någon annan gjorde det. För jag har inte alls tiden. Den finns inte. Jag fattar inte var jag ska hitta den, utrymme för att gå runt i butiker. Just nu är det nätterna. Jag surfar på nätterna efter saker jag måste köpa.

IMG_3101

Är det någon som vill komma och hämta kyl och frys och diskmaskin som ni ser lite av här?  Betala en billig summa.   Hämtas 1 Dec? Maila mig under kontakt här bara. Måste få bort det.

IMG_3103[1]

Gillar hallen väldigt mycket. Stor, ljus. Alla rummen utgår från hallen. Gillar INTE spegelgarderoben men det får vänta. Badrummet likaså. Ska köpa ny komod och skåp. Lägga in en fin badrumsmatta. Har inte råd att göra badrummet. Det är svindyrt.

IMG_3104

IMG_3105 Och det är ingen insyn från något håll. Bara trädtoppar från alla rum i princip. Högst upp. Jo. Den kommer bli jättefin. Vill bara inte att Lennox ska landa här innan det är helt klart. Men det är omöjligt. Vi har varannan vecka. Han kommer att få bo här innan det är helt färdigt. Ska se till att hans rum blir klart först.

Nu fortsätter vi här i Sälen med skidåkning och glögg.

 

Annons

TANZANIA-SÄLEN

alkbin

Foto: Christopher Hunt

Den 27 februari. Hettan, de långa dagarna, havet som slår mot klipporna nedanför Seacliff. Claudia från Specsavers ska inte med i år. Det är sorg. Det blir inte detsamma utan henne. För mig är allting första gången nu. Första gången jag ska förhålla mig till..att inte till tillhöra någon. Tanzania och Dar Es Salaam.

albino 1

Den skumpiga bussen som snirklar sig fram i miljonstaden, för bi människor med saker på huvudet och barn på väg till skolan. Men det är en tillfredsställande känsla när man kommer hem sent på kvällen efter att ha gjort människor glada. Som den här flickan vars ögon inte alls klarar solen men som vi lyckats hitta ett par perfekta solisar med styrka i. Dina glasögon kommer till nytta. Jag lovar.

Det är torsdag. Min mamma fyller år, grattis mamma och jag sitter på en buss på väg mot Sälen, Lennox är med. Den färgade veckan kunde inte börja bättre.

 

Annons

NÄR DET SOM INTE SKA HÄNDA – ÄNDÅ HÄNDER

IMG_3081

”När det som inte ska hända, ändå händer”

Sexuella övergrepp på barn är det som väcker starkast känslor hos oss. Avsky, ilska, ångest, sorg. Det är så i grunden fel på alla tänkbara vis. Organisationen Paraply har inte funnit så länge men de arbetar med att förebygga sexuella övergrepp på just barn. Och denna vecka kör de en kampanj för att uppmärksammas.

Det är lätt att skriva om sådana här saker och då menar jag att valet, att upplåta sin plattform, är enkel. Jag vill gärna vara en del av att sprida Paraplys budskap.

Här kan du läsa mer om vad de gör. 

 

 

 

Annons

NY AMBASSADÖR

Unknown-5

Jag blev helt nyligen ambassadör för CancerRehabFonden.En jädra bra grej.  Man blir sjuk, genomgår kanske operationer, cellgifter och själva berg&dalbanan att bli drabbad med allt vad det innebär. Sedan, kommer man ut på andra sidan,  oftast som en  förändrad person,  trasig och skör och eländig medan alla runt omkring säger, ”släpp det”, ”gå vidare”. Oftast är det nu det tuffa börjar. Att förhålla sig till det som hänt, att bearbeta, att våga börja leva igen.  Att komma tillbaka till det vanliga livet, jobbet, relationen, rutinerna. Det är inte alltid helt enkelt och något det sällan pratas om. Man ska liksom bara vara glad att man överlevde, vara tacksam och hålla käften.

” Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut”

CancerRehabfonden är en ideell organisation som jobbar för att alla som drabbats av cancer ska få rehabilitering. Sjukvården saknar nästan helt eftervård trots att det likställs med att vara i en krigszon.  Man kan ansöka om att komma till någon av CancerRehabFondens rehabiliteringsveckor på bland annat Lydiagården,  Bräcke Rehab eller Mösseberg. Det finns återhämtningsresor för barn med cancer, rehabilitering för färdigbehandlad, kronisk cancer, samt speciella bröstcancerveckor. Här får man samtalsterapi av legitimerad personal, social samvaro, avslappning och fysisk aktivitet. Alla kan söka och de fått oerhört bra respons på de som varit iväg. Inte en spänn kostar det dessutom.

Så ja. Jag är jättestolt över att fått frågan och att hjälpa dem att sprida information om att den här möjligheten finns. Alltid glad över att sätta ljus på den här skiten som kommer drabba var tredje svensk. Tack för förtroendet Eva.

Här kan du läsa mer och ansöka