VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

GLÖM INTE BORT ATT DU ÄR VÄRDEFULL

Dop i Längbro Kyrka, Örebro. Kom precis hem efter att ha kört mörkerkörning i regn från Örebro med Lennox. Klockan var 22 när vi kom hem. 

Återkommer i morgon. 

Kommentera

Annons

NEDSLAG

lotta-11-600x400

Varmt och svettigt på SOS-barnyar i Tanzania. Men så fantastisk känsla när barnen utanför kan få sina glasögon och kunna läsa. Framför allt är det ju en väg ut ur fattigdom, utbildning  är avgörande och om du bristfälligt kan se, påverkar det förstås hela din skolgång. Specsavers jobb är bra. Ge tillbaka.

 

I februari är det dags igen. Och jag hoppas att jag får göra ett jobb från resan på våra nya stora online satsning på Hänt.se. Där bör finnas all typ av läsvärt, inte bara traditionell nöjesjournalistik och om jag får bestämma tycker jag gott man kan var varva det med nedslag i andra delar av världen.

Jobbar hemma idag. Och snart kommer Lennox.

Kommentera

Annons

MARS 2009

3387239494_8ee8791620_b

Jag hade åtminstone eget rum där på Stockholms sjukhem. Alltid något. Och jag ser att jag har lagt en make up för att Expressen skulle komma. Så alldeles utomordentligt fånigt men mänskligt antar jag.

Mars 2009.

Sju år senare. Allt är bättre.

img_0443.jpg

Kommentera (6)

Annons

EN GRÅTANDE RIKSDAG

Bjuden till riksdagsseminarium. Andra kammarsalen. Vi går igenom säkerhetskontroller. Idag ska vi titta på filmen om Dr Denis Mukweges arbete. Han opererar de kvinnor i krigets Kongo som får sina underliv söndertrasade av machetes och gevär. Åttamånadersbebisar som aldrig går att laga. En systematisk krigsföring av de rebellgrupper som härjar i området runt östa Kivuprovinsen.

I mars var jag där, träffade de de här offren som i 20 år all helvetetes kval medan världssamfundet vänder dem ryggen. Vi grät, det var en vidrig film, men oförtrutet måste vi  fortsätta delge världen om det medialt sett tystaste krig som pågår fortfarande varje dag.

I mars åt jag lunch i hans hus i Bukavi. Denis var i Frankrike, Han lever under dödshot. Har vakter med sig överallt. Men han fortsätter att operera och resa runt i världen för att tala om de här övergreppen på kvinnor och barn.

När han började opererade de små flickorna vars mammor han tidigare lagat, slog det honom att han nu är inne på andra generationen. Detta måste få ett stopp.

Han själv var på plats men jag var tvungen att gå tillbaka till jobbet och kunde inte hälsa på honom men i morgon är han på Läkarmissionens kontor hela dagen. Tyvärr kan jag inte gå dit heller.

Såhär kan man stödja Dr Mukweges fortsatta arbete. Ge 100 kr genom att sms:a MUKWEGE till 729 72. Ge valfri gåva via Swish till 90 00 217

Kommentera (1)

AVSKEDSFESTEN

Jag läser egentligen inte så mycket längre, tyvärr för innan barn var det något som var livsviktigt för mig. Den här boken fick jag av min förläggare Carina. Den är fiktiv men har förstås sitt avstamp i en egen skilsmässa. Paret i boken har varit gifta i många år och samlar vännerna för en avskedsfest, för att berätta att de ska skiljas, som bästa vänner, i bästa samförstånd.

Allmängiltigt om skilsmässor. Vad händer när kontakten med kompisgänget blir allt sämre och man tvingas inse att man inte längre är välkommen till parmiddagarna? Om att bryta upp från ett långt äktenskap och orientera sig i en okänd värld Om hur man sakta börjar bygga en ny identitet mitt i livet.

Om det handlar boken och jag tror många kan känna igen sig i de träffsäkra skildringarna.

Nu ska jag på middag med Lenita och Micaela. Still standing.

Kommentera (1)