1 maj 2008. I ett soligt rum på SöS förändras mitt liv för alltid. Tjocktarmscancer och en akut operation där 80 centimeter tarm tas bort. Cellgiftsbehandling i sex månader. Cancern sprider sig till levern men jag blir friskförklarad 2012. Jag jobbar på tidningen Hänt i Veckan och lever tillsammans med sonen Lennox, 10. Cellgifter och champagne, gala och galon. Vill du läsa om mig efter cancerbeskedet söker du på arkiv maj 2008. Vill du lära känna mig innan sjukdomen rekommenderar jag dig att börja från början.

Annons

KRISTI FLYGARE

  Jag har varit ledig idag som de flesta andra. Jag har sovit. Till 10. Och sedan varit hemma hela dagen och satt upp den här fondväggen i Lennox rum från Mr Perswall. 
Det gick bra, rätt snabbt,cirka 2 timmar. Men mer om det i ett annat inlägg. 

 Men jag fryser så. Just nu sitter jag på min balkong, i solen. De här dagarna saknar jag huset fruktansvärt mycket, den stora verandan. Trädgården. Men jag måste bita ihop. 

Annons

ADJÖ MORMOR

   Brorsan och Elsa, nyss hemkomna från Mauritius vilket man inte kan tro.
Längbro församling. Mormor begravs idag och det är ett fantastisk väder. Kusin Steve och hans fru konfererar bland gravarna.

    
 
 Mamma och Lennox. Det är pappavecka men viktigt att han följer med och tar farväl av gammelmormor. 

m

     Det är en väldigt enkel begravning. Mormor var 97 år. Kvinnorna i min släkt blir gamla. Några vänner från församlingen, vi, barn och barnbarn.

  
Vi har tagit tåget. Orkade inte köra bil faktiskt. Och det är klart det är lite tungt trors att hon blev gammal och det är förväntat. 

Begravningar river upp saker, får mig att börja fundera över meningen med allt och vad man ska fylla livet medd.  

Annons

BARN AV ORMAR

DSC01507Foto: Jörgen Bodesand/Läkarmissionen

Vi är tillbaka i Kongo. En av de stora anledningarna till att jag velat åka så länge är för att besöka Mama London. Hon arbetar på den förskola i Bukavu där alla barn är resultatet av en våldtäkt. Ni kan läsa hela krönikan om du klickar här. Världen är verkligen ur led och jag undrar om jag någonsin blir mig lik efter dessa möten? Men jag vet att jag är oerhört privilegierad som får ta del av dem.

DSC01509

 

Bodesand_Mama_London_2016-1542

Bodesand_Mama_London_2016-1594

Till krönikan

Annons

VALBORG UTAN LENNOX

Valborg. Jag ska inte slå på stora trumman och tjata. Men på Valborg var det åtta år sedan exakt jag åkte in med ambulansen till SÖS. Igår tog jag min lilla bil och åkte hem till Pia i Segeltorp.

Jag är barnfri. Och det är klart att det är en märklig och tom känsla att fira Valborg utan sitt barn. Vi tog oss till Segeltorps IP för att titta på elden- Pia är ju numera skild från Jan Johansen och de har Tim som är lika gammal som Lennox. Och Tim var med, vilket var lite skönt för mig.

Sedan lagade Pia den mest magiska bruschetta och vid 1:00 tog jag min lilla bil tillbaka till Postiljonsvägen. I morgon väntar ett helvete på jobbet. Har man varit borta (vabb) ons, tors fre så växer högarna och nästa vecka är det kortvecka. Hua.

Annons

HEMMA

  
Chipsen och ”Lets Dance” tog slut samtidigt. Lennox har åkt till Threst. Läxan och de röda gympaskorna i en påse. Mitt hjärta ihopsnörpt. 

Ett så fruktansvärt onaturligt sätt att leva på . Vet att jag tjatar men vänjer man sog någonsin eller kommer det bara göra mindre ont? 

  
Tidigare kalas för Lourdres. Vi övverraskade med Jan Johansen som kom in i köket och sjöng ” Se på mig” och ”Trumslagarens pojke”. 

  
Men ligger jag här likförbannat och äter chips och tycker synd om mig själv.