VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MIDSOMMAR 2016

img_8399.jpg

Midsommar 2016. Sjuk. Feber. Det svider som eld i bröstet, svårt att djupandas. Threst har precis hämtar Lennox. De firar midsommar med på Tessan och Patriks lantställe. Sillunch, dans runt stången, många barn, många gamla vänner. Jag låter bitter. Men bitter är fel ord. Snarare sorgsen, melankolisk.

De här storhelgerna GÖR ont och kommer göra flera år framöver när man inte är med sitt barn, i sitt vanliga sammanhang,

img_8398.jpg

Såhär såg det ut förra året. Bara veckan innan hade vi satt oss ner med det svåraste samtalet man någonsin har. Men ville ändå fira semestern och midsommaren ihop som planerat. Ett år har gått. Otroligt.

 

img_8400.jpg

Finaste picknickorgen landade otippat från Sickla igår. Vad kunde passa mer? Orkar inte laga mat, så himla risig. Här fanns både sill, paj och goda efterrätter.

img_8383.jpg

Och jag inte anat än le när jag ser den roliga versen någon bedömat sig med att skriva. Det regnar. Passar mig perfekt. Ska ta en dusch, plocka undan lite i Lennox rum. Gå till ICA i sakta takt och köpa godis, potatis och popcorn.

 

img_8382.jpg

Och medan instagram och Facebook  fylls av lekande barn med fladdrande lockar och taniga ben på blöta ängar med slokande blommor, så fixar jag det här också. Jag har val. Men jag valde att vara hemma. Och med facit i handen så är jag inte tillräckligt frisk för att ”hoppa små grodorna”.

Glad midsommar vänner. Drick lagom, kör försiktigt och skratta mycket. 

 

Kommentera (9)
Annons

DET HÄR MED TRADITIONER.

Glasögon Nividas. Foto: jag  

Midsommar. Vet ni. Jag skiter i det. Jag stannar hemma med en kompis. Kryper under filten och äter godis. Threst är med Lennox och jag har inga planer.

 Jag har inte orkar iscensätta några. Och jag är helt ärligt fullständigt slut av orsaker jag inte kan ta upp här. Och det här oskrivbara kräver fruktansvärt mycket energi.

Så så blir det. En midsommar på soffan. 

Kommentera (20)
Annons

TID ÄR BOKAD

SAM_0592

Det var ett tag sedan jag röntgade mig. Det märks. Orolig. Tror lite av den här nattliga oron består av en del tankar inför om jag fortfarande är frisk. 

Jag är så fruktansvärt trött. Och jag vet varför. Hinner inte med. Sovet mellan 1-06, Allt ansvar, jag tycker det är svårt och tung.  Stora förändringar på jobbet.

 Hela printbranschen är i ett paradigmskifte men det kommer vi kunna se, i backspegeln om flera år. Det har varit väldigt stora förändringar det senaste året för mig. Både privat och i yrket. Och.

Att ensam uppfostra ett barn. Att sätta ramarna kring vårt lilla liv. Och jag är inte ensam, eller unik. Herregud, över 50 % skiljer sig. 

sladdar_26943559

Men jag har varit duktig och lyssnat på er. Bokat tid hos en gynekolog, en specialist på St Görans den 30 juni. 

Så får vi utreda om de här svettattackerna, oron och rivet i kroppen består av klimakteriet. Hatar ju sjukhus bara.

Kommentera (7)
Annons

HEJ PLAZA

 

Blev så glad när tidningen Plaza Kvinna låg på hallgolvet när jag kom hem häromdagen. Hade helt glömt bort både intervjun, som jag och journalisten Cecilia gjorde när vi satt på flyget, från Tanzania uppkurade i stolarna.

 

Unknown-3

 

Och bilderna mindes jag inte alls, men nu när jag ser dem kom jag ihåg att det var otroligt varmt. Fotograf Christopher Hunt och jag lämnade glasögonutdelning för Specsavers för en stund för att plåta till den här intervjun. Smet bakom den vita, låga sjukvårdssalen där bebisar med flämtande bröstkorgar kämpade en strid de alltför ofta förlorar.

Och jag tyckte mycket om att Plaza faktisk inte vara fokuserade på mitt ambassadörskap för just bara Specsavers. Utan även skrev väldigt mycket om Läkarmissionen och Cancerrehabfonden som jag precis blivit ambassadör till.

 

Unknown-4

 

Jag kan ju tycka att tre mina ambassadörskap räcker. Jag är rädd för att spreta. Att inte vara trovärdig. Jag vill att folk ska veta vilka organisationer jag brinner för, lyfter och pratar om.

 

Att ena dagen skriva om Rädda Barnen, andra dagen om UNHCR, (som jag iofs gillar för de är så hands on vid katastrofer) och den tredje dagen om UNICEF. Det går inte i min bok.Hur ska man då veta var jag har mitt hjärta?

 

Unknown-5

 

Och jag mår egentligen som allra bäst när jag känner att jag fyller någon slags betydelse för en enskild person. Det är ju en väldigt egoistisk tanke egentligen. I den här delen av världen är det svårt att bistå på samma sätt i överkonsumtionens högborg.

 

Unknown-2 (1)

 

Jag ser väldigt stark ut på de här bilderna. Konstigt, jag var trött som en gris.

 ”Men jag antar att riktig lycka lyser.” 

Kommentera (1)

FRITIDS-NO WAY


Helgen slut. Nästa vecka blir meckig. Jag jobbar. Lennox vägrar fritids. Det nya livet som ensamstående. Logistik deluxe. 

Kommentera (5)

>> <<