VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SOL I LEKSAND

Vaknar upp till strålande sol, Tar en promenad till den lilla affären här. Glömt smör att steka pannkakor i. Barnen vill ha det till frukost. Det är inte speciellt tidigt. Klockan är 9 och på campingen börjar folk vakna. Lukas och Lennox sover, eller rättare sagt, jag sa att de var tvungna att vara uppe när jag kom tillbaka. Parken öppnar 10. Det var de inte. Vakna alltså.

Lennox började dagen med att köra BMX. ”Det är bra för uppvärmingen” resonerade han.


Och efter mycket om och men kommer vi iväg. Vädret är strålande, runt 19 grader men jag fryser som vanligt i munkjacka bland alla bikinklädda människor. Frusenheten blev värre efter cellgiftsbehandlingen, enda gången det är ok att bada är när jag är utomlands egentligen.

Lennox är överallt. Hoppar, badar, kastar sig i och testar allt. Nytt för i år för Leksand Sommarland är Wipe Out, som en hinderbana i gummi på vattnet, vackra Siljan. Där har han hängt minst en timme idag.

Iskallt i Siljan när man druttar i men superkul tydligen. Däremot har man varmare vatten i poolerna detta år.

 

Vi har ätit lunch och fortsatt bada. Jag är lite nojig med vatten och barn. Så sbannt ocj lätt hänt med en olycka. Vet att Thrrst och jag ofta diskuterade det där, när man egentligen kan räkna att de är helt simkunniga? Är det när de har tagit vissa märken? Simborgarmärket? Ovh hade jag pool skulle jag ha svårt att vara inne och fixa och inte se hela tiden. Barn drunknar tyst. Fäktar och låter inte har jag hört. Usch.

Lukas gillade hopptornet och i morgon ska vi åka Zipline. Men nu väntar middag. Jag ska fixa bakad potatis, sallad och fläskfilé med bea. Sedan tar vi nog en promenad och spelar minigolf.

Kommentera (2)

Annons

LEKSAND SOMMARLAND

Vi planerar att åka vid 8 i morse men kom inte iväg förrän senare. Allt som ska packas. Kan inte förstå att man ska vara borta två nätter och ha all denna packning.

Destinationen är Leksand Resort, Vattenland, Motorland och Sommarland, allt samlat i äventyrsparken vi besökte förra året. Det tar en stund att åka, drygt fyra timmar men vi stannar för att handla mat och äta lunch.

Lennox gillar det här och trots att vi precis kommit hem från Grekland så bokade jag det här för längesedan, innan Greklandsresan och vi är bara tillsammans två veckor, sedan är han ju med Threst till Spanien och jag jobbar. Sista veckan med Lennox blir lugn.

Vi bor i Björkbyn, stora parhus med terass och balkong mot Siljan och har ju kusin Lukas med oss. Och planerar att laga mat själva för att hålla kostnaderna nere något. Tar med fläskfilé hemifrån som får tina på vägen samt köttfärssås. Och frukost, oboy, kryddor, salt, bröd, pålägg, fil, mjölk. köper vi.

Jag bäddar, barnen vill sova på övervåningen och jag och Jonathan därnere, kör leken ”burken”, spelar frisbee, och lagar middag. Sedan tar vi en promenad till affären som ligger här mitt bland campingen och stugorna, köper glass och hem och titta lite på TV.

Det är så oerhört vackert här precis vid vattnet. Förra året regnade det, var mulet och kallt.Jag höll ju på att frysa ihjäl men badade ändå. men i år… Det ska bli runt 19 grader varmt och sol så men har ju svettas i 40 graders värme hela förra veckan.

Så fina sommarbilder med min Olympus Pen. Det är verkligen något speciellt med ljuset de här sena sommarkvällarna. Lennox mår bra, njuter och är glad. Han fyller 12 år i oktober och är rätt självständig.

Jag vill inte längre berätta så mycket om honom. Han börjar bli stor och jag vill vara rädd om hans person. Inte låta den färgas av av mig och  hur jag beskriver honom. Han är alltid tillfrågad om jag får lägga upp bilder.

Och han har en väldigt fin relation till Jonathan. De är väldigt tajta. Kan bråka lika mycket som de säger att de älskar varandra. Retas, leker, skojar. Och  förmodligen beror det på att Jonathan är ung och orkar, har barnasinnet kvar. Och jag har för längesedan slutat övertänka så mycket angående vår ålderskillnad även om det definitivt är jag som är mer brydd än han.

Känns det bra nu så känns det bra. Vem vet vad som händer i morgon? Lev varje dag och tänk inte så förbannat mycket och oroa mig över saker i onödan. Jag kan bli påkörd av bussen på fredag. Njut livet och om det känns bra så räcker det gott.

Sedan jag blev sjuk har jag utvecklat någon form av orosyndrom, vet inte om det kallas så men jag är mycket oroligare av mig än innan cancern. Jag försöker tvinga mig till att inse att det mesta löser sig men det är en utmaning.

Och typisk mig är att oroa mig över morgondagen, räcker filen? Tänk om vi inte kan låsa ordentligt, eller om klockan inte ringer, eller om det blir kallt och tråkigt och vi bara tjafsar.

Och när vi kommer hem på torsdag måste jag börja skriva på en presentation och det kommer jag inte hinna för jag måste storhandla och kan barnen vara hemma själva då….Nä, det kommer aldrig gå.

Ungefär så ser den här oron ut i praktiken.

Nåja. Stugan är fantastisk. Och alla nöjda.

Kommentera (6)

Annons

MR GRAY

Så blev han trimmad. Lämnar in honom 10 i Farstas djuraffär. De tar 10 kronor i minuten. Och hämtade honom efter 40 minuter. De var helt chockade, hade aldrig träffat en sådan lugn och snäll katt. Många hugger och blir galna när maskinen låter, måste sövas. Men inte Loppan inte. Fin och alldeles grå men behöll päls på ben, svans och huvud. Och han verkar inte lida. Utan må som vanligt.

Nu till något helt annat. Jag fick en kommentar nyligen som berörde mig mycket och vill bara säga att jag tänker på dig som skrev den. Att det aldrig går att föreställa sig hur det är att förlora ett barn, oavsett ålder. Men att det fanns något fint över att du ville dela.

Hej
Jag har läst din blogg i flera år, men aldrig lämnat en kommentar. Men din hälsning till oss som firat midsommar själva av olika anledningar.
Min dotter dog 5 april i fjol i Oslo, 33 år ung i livmoderhalscancer. Jag satt hos henne varje dag i en månad, tills hon dog. Jag hade med hennes urna i en ryggsäck på tåget hem till Östersund. Dessa storhelger sover jag bort efter det.”

Kommentera (13)

Annons

OCH PANG SÅ VAR VI TILLBAKA HEMMA

Det var med sorg i hjärtat vi packade väskorna och tog oss ut till bussen idag vid 12. Flämtande satt i foajén medan alla badklädda gäster fortsatte medan vi väntade på att åka ut till flygplatsen. Det var 44 grader och stekande sol. Men. Allt går bra. Lennox sov och jag hann titta på nästan en hel film.

Han vill åka hit igen nästa år men då två veckor.  Jag är lite nyfiken på  Ving och deras Punta Cana, Mexico. Har hört så bra om den resorten. Men, men. Nu ska vi bara se till att landa den här sommaren först.

Vi tog en macka och en kaffe innan det var dags att boarda  tillbaka till Stockholm. Och hann vila lite i värmen. I morgon kl 10 ska Loppan trimmas ner lite. Inte alls klippas kort men det är varmt i lägenheten och han har inga tovor men tänker bara trimma ner honom något. Tror det kan vara skönt. Han har haft det bra, haft lite sällskap varje dag.

Och så har Lennox kusin Lukas kommit ikväll. Mysigt. Stannar en hel vecka.

Nu har jag varit duktig, dammsugit, plockar ur hela resväskan och betalat räkningarna. Rensat lite snabbt i väskgarderoben och kommer sälja lite väskor.  Inga märkesväskor men har för många, bara fånigt. Håll utkik på insta.

Kommentera (2)

Annons

HEMÅT FRÅN PARADISET

Sista dagen. Spara, spara minnen Lotta. Plocka fram dem när du hasar ner mot T-banan i februari och redan är blöt om fötterna fast klockan bara är 8 och du har en hel, kall mörk dag framför dig. Vilket skitland vi lever i, vädermässigt. Mörk största delen av året när man bara rör sig från punk A till punkt B. 

Mitt hormonplåster. Estradot var det. Funkar. Byter onsdagar och lördagar och var lite skraj att det skulle släppa i vatten men icke. Jag svettas inte de där floderna, kan tänka, ställer inte in skorna i kylen och är inte ett monster.  Skulle vilja säga att cirka 70 % av besvären är dämpade. Det är lätt att resa med Jonathan. Vi har samma mål. Att sola och bada. Förutom att han vaknar tidigt. Men han är cool med det. I morse spelade han tennis. Och så har vi druckit Irish Coffee trots 40 graders värme. Det fina med det här konceptet är att det inte blir en massa fylla. Det är ju extremt mycket barnfamiljer, barn som ska i säng och vid 22 är det nästan tomt i baren och det är trevligt att det inte är så mycket party.

Vi har bokat tvättstuga här. Enkelt och smidigt. Men jag gruffade lite över att det stal tid från solen men följde med och höll sällskap, jag behövde inte tvätta.

Och klockan 12 körs det pass för den som vill. Här finns även gym men som ni vet är jag inte den aktiva typen. Lennox hittade en familj med flera barn och har hängt med dem hela dagen.
Och jag har hängt lite i tvättstugan. Det har varit en fantastisk vecka på alla sätt och vis. Maten. anläggningen, vädret och personalen, så imponerad över deras tålamod. Och såklart det är perfekt med barn. Enkelt, allt finns.

I morgon kväll när vi landar kommer Lennox kusin Lukas. Han ska vara hos oss en vecka. Loppan har klipptid 10 på måndag, bort med lite päls och på tisdag morgon åker vi till Leksand Resort två dagar.

Men packar resväskan här nu fast jag helt vill sitta ute och njuta av den väldigt varma vinden. Nästa gång vi ses är det i  morgon kväll i Stockholm. Men kan tänka mig att återvända hit. Min kollega Lina kommer ner om någon vecka med sin familj, hon blev pepp och har en liten på två år.

Puh, varmt. Godnatt.

Kommentera (4)