VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KVINNOFOLK

Mia Törnblom

Onsdagkväll för några veckor sedan. Lejon Media bjuder in till en sittande trerätters middag i Färgfabriken.  

Sara Sommerfeldt och Michaela Forni

Vi bjöds på trollerishow och magiskt mat men framför allt av en magisk kväll med samtal i fokus. 

 Cissi, Caroline och Sara
Fantastiskt initiativ av Vicroria Wyckman.

Nu sitter jag i bilen på väg till lillebror i Örebro. 

Kommentera (2)

Annons

Lenita och Micaela


Torsdag. Har ätit frukost med Annie på Riche, tidigt men satt fast på röda linjen så kom lite sent. 

Sedan till jobbet och haft medarbetarsamtal. Och klockan 13 var det dags att ta tunnelbanan till Skanstull och Clarion Hotel för intervjua Carin da Silva. 


Klockan 17 hade jag, Lenita och Micaela bestämt att ses på spanska  Racamaca på söder. 


Och så satt vi där tills de slängde ut oss kl 22. Och då hade vi kunnat fortsätta prata fem timmar till. Älskar dem för man kan spy ur sig allt skit man behöver få ur sig. 

Nu. ”Lets Dance” och så har ju Lennox kommit. I morgon åker vi till min bror i Örebro på kusinkalas. 

Kommentera

Annons

EN BÄTTRE ONSDAG

Veckan. Den går i rasande fart. Idag lunch med mina fotografer som jag jobbat med i 16 år, och som blivit mina vänner Malin och Micke. Ofta försöker jag samla kraft den här veckan när Lennox är hos sin pappa. Och Micaela sa något sant till mig när vi var på Maldiverna. ”Jag har läst att när man skiljer sig, separerar så blir man som man var innan, som när man var ung, man kliver liksom tillbaka dit lite igen”. Och inget kan vara mer sant. Jag sover länge på helgerna, äter lite hur och när jag vill och kan jobba hur mycket som helst på kvällarna.

Jag är så trött på datorer. Först sitter jag på jobbet och skriver, sedan går jag hem och fortsätter till framåt 23. Det är helt galet. Sover och så upp och samma visa igen. Men nu ser jag slutet på boken. Gör ju de sista redigeringarna nu. Stryker, lägger till, omformulerar.

Väger varenda ord på vågskål där det handlar om Threst och Lennox och för mig har det varit ledordet hela tiden. Att skriva en biografi, en stark livsresa som ska vara läsbar för Lennox och jag känner mig trygg i det.

Det viktiga att komma ihåg är att skriver den här boken utifrån MIG, hur jag har upplevt MITT liv, det är MIN historia, MIN känsla och det måste man komma ihåg under läsandets gång.

Och varför? För när man skriver en bok ska man inte göra det för att bli känd och sitta i TV-soffor och vara med i snygga magasin. Då är man ute och cyklar. Min motivation har varit samma som alltid driver mig.

Viljan att berätta så att vi känner oss mindre ensamma i de känslor som är allmängiltiga för alla. Vi har alla samma känslor inom oss och även om vi tror att vi är ensamma om dem så är det aldrig så.

Om människor gick omkring med sina liv i genomskinliga platspåsar skulle vi inte vara så benägna  att tro att andra har det bättre.

 

Kommentera (4)

Annons

SVD

Väcktes av mess från Eva från CancerRhehabfonden. Kul att vara på omlaget till SVD. Till bilagan. Eller kul är väl inte rätt ord. Viktigt. Det är inte så många som tänker på livet efter cancern.

Man ska vara jävligt tacksam att man inte dog. Inte komma och gapa efter mer. Men det är tufft att landa. Många behandlas i flera år, man ska tillbaka till jobbet, hitta en ny plats igen i en omkullkastad tillvaro och måste omvärdera nästan allt i sitt liv.

Därför tycker jag att du ska söka till någon av CancerRhebafondens fina veckor som de har. Alla kan söka. Och alla kan också stötta dem för utan givare kan inte cancerdrabbade få läka. Och blanda nu inte ihop dem med den andra organisationen på C.

 

Kommentera (1)

Annons

KÖPA NYTT-OCH SÄLJA

Här står jag på knä i Emma Israelssons fina collegetröja. En del av hennes smyckeskollektion, ”To Congo with love” går just till Panzisjukhuset. Just saying.

Är ni duktiga på det här med att sälja, köpa bostad. Det är en djungel och ska man köpa av samma mäklare man säljer med? Ska man kontakta den mäklare som är expert på just det området man vill bo i? Och jag måste ju sälja först för att veta hur mycket pengar jag har att köpa för och var ska jag bo om jag inte hittar något?

Ska man vänta till sommaren för tänker att våren finns det mest objekt ute men också mer svårsålt. Ni hör. Tusen frågor.

Hit me.

Kommentera (8)