VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

I MIN HAND! 😱

Så kom den då!! Med bud till jobbet. Alldeles ny från tryckeriet. Otrolig känsla. Texturen, texten när jag bläddrar. 

Kan inte fatta att jag fått ur mig en bok. Som äntligen finns på riktigt och fysisk, inte bara i datorn. 

Kommentera (8)

Annons

LIVSHJULET

Det här är Anna Hegestrand som har podden Livshjulet och förra veckan tog jag mig till Kungsgatan för att medverka i den. Det här är ett steg i lanseringen av boken. På lördag sitter jag i ”Nyhetsmorgon” tv 4 och pratar bok en hel kvart vilket är enormt mycket utrymme och timmarna efter på tåget till Göteborg för att vara med i ”Sommarkväll” i SVT med Rickard Olsson.

Det blir härligt, Jonathan följer med för att göra en v-logg och mysigt att få bo på hotell. Ha är väldigt duktig på film, ni som följer mig på instagram har säkert sett hans filmsnuttar där. Duktig på att klippa och redigera. En liten filmsnutt på en minut tar en stund att klippa och texta. Roligt att han vill hjälpa mig.

Det var så väldigt snyggt och tjusigt på a cast som producerar de stora poddarna i Sverige, urtjusigt. Satt och väntade en stund på Anna innan det var dags att bänka sig framför micken. Bra samtal om livet, hur jag får ihop det, varför jag skriver boken, vad som driver mig med mina projekt, mina ambassadörskap, smyckeskollektion och andra småsaker jag gör förutom mitt vanliga jobb.

Idag har jag varit på Sandhamn hela dagen och plåtat hemma hos, hos deckarförfattaren Viveca Sten. Vi har samma redaktör på Forum, John Häggbom, världens bästa John. Och hoppas jag får honom igen om jag skriver en ny bok vilket jag hoppas.

Anna är skön, vi känner varandra sedan länge. Hon tog sambo och bebis och tillbringade flera veckor i Thailand nyligen. Avsnittet sänds 7 juni. Livshjulet var det ja.

Kommentera

Annons

MORS DAG

 

Jag vet inte om du minns men vi gjorde en liten film här hemma i mitt vardagsrum för ett tag sedan. Jag, Jonathan och Josef. För det drar ihop sig till Mors dag  söndag 28 maj och ni vet ju att jag tycker den bästa presenten som finns, är att se till att en annan kvinna kan få en säker förlossning.

Det är långt till sjukhus och om man som en stor del av befolkningen bor på landsbygden eller i byar är det nästan omöjligt att hinna fram till fots eller på cykel. Ofta finns det någon som kan hjälpa till vid förlossningen men om den är svår, långdragen eller något går fel, kan både barn och mamma dö. Jag var på Panzi i Kongo i oktober och var med på just en förlossning även om jag valde att gå ut från rummet och jag vet och har sett på plats att detta verkligen fungerar i parktiken.

För 150 kronor kan du nu få ett fint gåvobevis i telefonen om du messar MORS DAG till 729 72. Ni brukar vara väldigt duktiga på det här, att köpa en förlossning, en plats att kunna föda sitt barn i lugn och ro.

Här kan du klicka för köp. Eller sms:a

Kommentera (1)

Annons

”Jag kan inte låta bli att tänka på dig och din skilsmässa…”

IMG_8277-1

Jag noterade en kommentar från Emme nyligen och vill gärna plocka upp den tråden.

”Jag kan inte låta bli att tänka på dig och din skilsmässa, när jag läser om Isabella Löwengrip och hennes skilsmässa. Du sörjde något så fruktansvärt att du inte fick vara med Lennox hela tiden (och gör det fortfarande), medan Isabella verkar vara pånyttfödd och har placerat in några timmar och här och där i sin tårta med barnen…
Inte undrar på att man uppfattar dig som sympatisk och genuin (i all din flärd emellanåt).”

Hej Emme.

Jag tror att det handlar om vad du är beredd att visa upp i en blogg. En blogg är ju en plats där du helt själv kan styra hur du vill uppfattas förstås. Välja  vilka bitar du vill delge andra. Hur de ska uppfatta dig.

Det kan ju vara så att hon inte har någon lust att blotta de känslorna. Eller att hon faktisk på riktigt verkar vara pånyttfödd och inte lider på samma sätt som en del andra.

Vilket naturligvis är precis lika mycket i sin ordning som att plågas som jag har gjort.

Jag har svårt att mäta förlusten i att hon inte pratar om det öppet. Jag tror att vi alla har våra ok att böra förstås och att separeras från barn varannan vecka är ingen enkel sak man bara borstar av sig.

Det tror jag inte Isabella gör heller. Men återigen. Vem är jag att tycka eller döma? Jag är rätt svart av naturen och jag gillar ju att dela mina tillkortakommanden, mina tankar, min oro och har svårt för att vara någon annan.  Men återigen. Sådan är JAG.

Kommentera (8)

Annons

OM INSIKTER

Gårdagen. Gjorde ett jobb för designern Lars Wallin, för tidningen. Och vilka fantastiska klänningar! Skräddade förstås på ett helt annat sätt än något jag någonsin burit. 

Fick håret fixat. En stram knut. Personligen är jag inte så förtjust i det strama. Blir väldigt…damigt och elegant. Men är man modell så är man utlånad till att vara en palett. 


Och så köpte jag liljor med mig hem. For no reason at all. Känner mig lugnare än på länge. Alos arv och allt det som måste lösas, svinmycket på jobbet. Lansering av bok, intervjuer, poddar, boksignering i Örebro, releasefest.

 Jag har landat i ett slags lugn. Och det är en tydlighet som ramlat på mig. 

Det kanske är annorlunda om två veckor. Men den sista tiden är det som om jag har kommit fram till till någon slags…insikt. Skönt. 


Fredag och Lennox är här. Klockan 8 i morgon åker vi till Gävle och Furuviksparken. Så taggad på att åka massa galna saker och härligt att få uppleva dem med honom. 

Kommentera (1)