VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

HOT, HOT, HOT

img_7271.jpg

Frukost . Idag var det 32 grader varmt redan klockan 10. Fantastiskt. Grekisk yoghurt  och honung. Och bacon med ägg, kaffe. Inget bröd. Allltid samma. Det långsamma varandet ger onekligen tid till reflektion. Jag är inte van vid att inte ha något på schemat. Men jag har inre tankar som jobbar, ständigt.

img_7265.jpg

Och så ett inköp från Rhodos stad. Skinn, Hermésinspirerade men med en helt annan prislapp förstås. Vi badar, äter och badar. I morgon kör vi utflykt med en glas-båt, alltså glasbotten. Någon tipsade om den här och trots att Lennox är nöjd och glad tänker jag att vi kan hitta på något.

img_7256.jpg

Igår kväll bokade vi bord på Fino, den mer tjusiga restaurangen. Lite lugnare, ingen buffé, loungemusik. Ett glas rosé, lite öl, förrätt, grekisk tapas till förrätt, grym hamburgare och en creme brulé till efterrätt. Tog en Irish coffe i baren och sedan tillbaka till rummet.

Lennox och jag tittade på ”The bucket list”. Om viktiga saker man vill göra innan man dör, i det här fallet av cancer och det var fint för det blev lite prat kring det. Glad att vi såg den tillsammans.  Jonathan somnade men så behöver de också  sin skönhetssömn de där unga människorna hahahaha.

img_7152.jpg

Jag surfade in på Hemnet och hittade den här lilla trean med uteplats i ett område bra för Lennox och skola. Men jag vet inte jag. Är det värt att titta på den? Vad tycker ni?

Till bostaden

Kommentera (10)

Annons

MIN LILLA STORA SNART TOLVÅRING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi trivs. Vi skattar mycket, jag kanske sa det igår. Och tjafsar en del förstås men vi bara glider runt här. Lennox badar och vill mest vara med oss trots att jag  föreslår några av alla de aktiviteter som finns. Pizzakväll och movie-night men han tackar nej.

Vill hellre kolla film med oss på vår uteplats så vi tar ut alla dynor och bäddar upp utomhus, köper lite godis från Minimarket och tittar på Jonathans dator.

Och ja, jag frågar honom alltid om jag kan lägga ut bilder på honom eller ej. Är noga med det faktisk. Det handlar ju om förtroende. Det är också kul att han nu blivit så stor att han kommer upp ur poolen och faktisk ligger på solstolen i mer än 15 minuter. Solskydd 30 och 15 har vi kört.

Det är ju massor av barnfamiljer här, Hotellet vann Stora Barnsemesterpriset 2017 fick jag veta och fattar. Allt finns för upplägg med barn. Och jag är glad att Lennox är större. Ser alla familjer som sliter och släpar med småbarn, vagnar, solhattar, blöjor, plask i barnpool och ett ständigt passande.

Här är perfekt för det men jag tyckte de de där åren var…en transportsträcka på något vis. Alla åldrar är fantastiska men just den där tiden fram till fyra tyckte jag var mest meckig.

Kallithea är väldigt grönt och mycket blommor. Det härbärgerar runt 2.100 personer här när det är fullbelagt men personalen är så gulliga och har alltid ett vänligt ord över trots att det måste vara en mardröm att utfodra, och plocka efter alla dessa barnfamiljer där det ibland är kaos. 

Här ligger havet nära.

Lennox åker ju till Ibiza, Spanien om några veckor och vi pratar en del om det. Att det blir två helt olika resor. Där har man hyrt ett hus, lagar maten hemma och andra många barn. Supermysigt. Här är det ett helt annat upplägg förstås.

Kul att få uppleva mycket. Vår sista vecka tillsammans i augusti kommer vi att vara hemma. Göra dagsutflykter,  Skansen kanske, bio, Hälsa på hos Maria och Gustaf, åka till mina föräldrar.

Lite L.A över den här bilden med palmerna. Storstad har aldrig lockat mig som semestermål. Strand, är sällan intresserad av shopping eller city när jag är iväg.

By the way. Nu lottar Allt för föräldrar, tillsammans med Forum, ut tio ex   av  min bok ”Himlen kan vänta”.  Gå in på länken här så får du veta mer.

Kommentera

Annons

INGEN REVOUTION-MEN SÅ SKÖNT

Jag behöver verkligen det här. Det kan ju låta provocerande för ensamstående, utslitna småbarnsmammor, men kan faktisk kvala in i den kategorin. Har varit helt slut de sista två åren. Inte fungerat helt, borde varit sjukskriven där någonstans förra vinter-16 för jag kunde inte hålla en enda rak tanke i huvudet.

Här finns allt man kan önska sig.

Jag mår bättre. Allt är bättre men långt ifrån bra. Det tar sådan ofantlig tid att landa, att bygga nya vävar, nytt arv, nya traditioner. Dels tog det ett år cirka att landa i ekonomi, veta hur mycket man kan röra sig med för att alt ska gå runt, hur mycket man kan lägga undan, vad man klarar sig på som ensamstående med barn varannan vecka.

I början höll jag stenhårt i pengarna, unnande mig ingenting för jag hade ingen riktig koll och minns att Lenita sa till mig när jag satt i bilen utanför Apoteket på Söder, den där sommaren  när vi skildes, att det tar ett tag att lära sig förhålla sig till hur man kan leva efter  att boendekostnad, bensin, försäkringar, el , A-kassa , teleräkningar etc är betalt. Lennox barnbidrag sätts in, inget vi använder alls och det är förstås fantastisk att vi kan göra det.

De här rummen kan man boka med gräsmatta eller utsikt mot havet men jag valde gräsmatta. Lite huskänsla. jippie!

 

Vår uteplats

Och jag försöker verkligen släppa jobbet helt och hållet men det är svårt men helt nödvändigt. Detta tempo vi haft är galet och även om mina resor till Tanzania förstås är sköna så innebär de knappast semester, ,mycket intryck, extremt tidiga mornar och jobb. Och så har jag ju skrivit en bok, om någon nu lyckats undgå det, hahahaha.

Här är enkelt. Mat serveras hela tiden, vädret är runt 30 grader varmt idag. Lennox mår bra. Vi solar, skattar mycket, och jag försöker att inte tjata så mycket. Jag kan vara rätt tjatig annars men vill att han ska få känna sig lite fri den här veckan. Dock kör vi läxläsning, svenska, matte och läsa lite engelska varje dag. Viktigt tror jag att hålla igång det under sommaren även om det bara är en kvart.

Igår var vi inne i en butik och jag blev lite kär i det här tunna silverarmbandet med en platta, som en peng. Men köpte det aldrig. Senare när vi åt middag trollade Lennox fram det. Han och Jonathan köpte det som överraskning! Så himla gulliga! Det var visst Lennox som propsade på att det skulle köpas till mig.

Det stela i silver bredvid köpte vi i Marrakech på julafton och älskar att det är så väldigt enkelt och stilrent.

Vi sover alla tre i dubbelsängen men rummet kan bäddas för fyra. Och vaknar oftast runt 9:30 och hinner precis till frukost.

Kommentera (10)

Annons

RHODOS STAD

img_7182-1.jpg

 

 

Vi har det fantastiskt här, mat i överflöd med två restauranger och två stora poolområden, jag är ju bekant med Sunwing och deras koncept sedan många år, Thailand och Bang Tao är definitivt min favorit men även  Cala Mesquida i Pollenca, Mallorca.

Allt är uppstyrt kring barnen och supersmidigt. Idag tar vi bussen in till Rhodos från Kallithea. Tar en kvart och så vandrar vi runt i Gamla stan, jag fick en fin present av Lennox och Jonathan  och så äter vi på en klassisk grekisk taverna, Sallad, gyros, varsin kall öl och taxi tillbaka för ca 8 euro.

”I´m to old for this” sa Lennox på engelska när jag ville ta en bild i foajén här på hotellet. Och så bad vi honom se så uttråkad ut som möjligt. Han trivs annars som fisken i vattnet för här finns fotbollskvällar och 3-kamp samt pizzakvällar och annat för barn i Lennox ålder. Vi har legat vid poolem hela dagen, bara vacklat upp för att äta i buffén och tillbaka igen.

Är det någon som kan förklara för mig det är med snoppar överallt? En fallossymbol, jag fattar det men ändå.

img_7140.jpg

Här väntar vi på att checka in.

Och jag har bränt mig trots solskydd, förmodligen för lågt så köper nytt, så extremt klantigt men jag är besatt av sol och kan ligga i timmar. Kul att även Lennox börjat gilla att ligga och njuta lite och varva ner.

Det är väldigt vackert här. Mycket grönska och så havet precis nedanför hotellet, runt 27 grader varm och väldigt blåsigt. Det är ett stort hotell, cirka 2.100 bäddar men det märks inte för området är stort och uppdelat, det enda jag kan sakna är att den stora restaurangen skulle vara mer ombonat, blir lätt lite skolbespisning över det hele men fullt begripligt när man ska rådda så många.

Kvällens middag inne i Gamla stan.

Och jag som alltid fryser kör på tröja på kvällarna, precis lagom.

Kommentera (6)

Annons

GREKLAND

Taxin kommer 4:30. Vi är alla svintrötta men så roligt att vännen Camilla gifte sig med Simon medans jag sov. Vi var bjudna på festen men var tvugna att tacka nej. 

Allt gick bra, Lennox somnade direkt, jag med. Och vaknade när lunchen serverades. Supergod thaikyckling. 

Och alla barn fick köttbullar med potatismos. 

Jag var här på Rhodos med Lennox, ensam en vecka när han var fem. Reste med Ving då med och det funkar alltid. Kallithea har jag dock aldrig varit på. 

 Nu bryr han sig inte om Lollo&Bernie med Teen aktiviteterna, det går hem. 

Och vi roar oss med filter, i alla fall jag. Badar, äter, njuter. Precis som jag vill. 

Kommentera (2)