VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

BLODPROPP


Tar mig till SÖS. Det är 18 pers före mig. Det gör så satans ont i vaden, nere vid fotknölen. Har svullnat upp och är vätskefyllt, lite varmt. Rött. 


Jag har ringt 1177, den sajt jag själv varit med och utvecklar. Två gånger ringer jag, i lördags och i söndags men de tror getingbett, att jag blivit stucken utan att veta. 

Och så kan det absolut vara. Men jag är rädd för blodpropp som den f.d cancerpatient jag är. 

Och mycket riktigt. En ytlig ventrombos. Inte den farliga, djupa som kan gå till hjärta eller lunga. Jag tror tant behöver stödstrumpor. 

Kommentera (9)

Annons

DET HÄR MED TRASIGA KLÄDER

Jag undrar lite vad som är så provocerande med trasiga jeans? Krävs det en viss ålder när man ska sluta ha det? Eller handlar det om att de är just trasiga? Finns det då en åldersmärkning på när man inte ska ha för långt hår eller när det passar sig att sluta dricka oboy. Jag är genuint nyfiken på den här åldersfascismen när vi förväntas bära kläder efter vår ålder och inte efter vad vi vill ha på oss. Och om det då handlar om tycke och smak, alltså om man tycker det är fult med trasiga jeans, så är väl det en smaksak.

Precis som en del gillar volangkjolar eller khakiprint. För min del tror jag bara att det väcker starka känslor eftersom man banne mig ska klä sig efter sin ålder, man ska veta hut helt enkelt och inte tro att man är 20 år.

Den gamla vanliga jantelagen.

Kommentera (51)

Annons

KRÄFTSKIVA PÅ VATTNET

 

img_2731-683x1024

Vi träffas i Hannahs showroom för FEMME på Karlavägen. Så väldigt mysigt med bubbel och kallskuret. Några har jag inte träffat förut. Jag är sent, nåja. Lenita kom efter mig. Bilder lånade från Niinis blogg.

img_2733-683x1024

Taxi till Pontonen där kräftskiva väntade. Jag gillar Pontonen. Mest för de har grym musik. Allt jag älskar att dansa till. Och det gjorde  vi efter att ha sörplat i oss massor av havets guld.

Hanna och Johanna. Johanna är syster till duktiga smyckedesignern Emma Israelsson. Två fina systrar. Och så Hanna Graaf till vänster som har samlat ihop oss ikväll. Hon och maken Peter har klädkollektionen FEMME  sedan två år.

Mikaela är en ny bekantskap, tre barn, två tvillingtjejer och en son. Johanna har jag heller aldrig träffat  och så Jessica till höger.

Hannah och Johanna.

Niinis kanske ni känner till?  Hon har skrivit flera böcker om LCHF och varit med i ”Hela Sverige bakar”. Kika gärna in på hennes blogg här.

img_9740.jpg

Och så träffade jag Bobby som är nygift med sin Jimie. De har precis kommit hem från sin bröllopsresa. Så glad för Bobbys skull. Han förlorade sin partner Samuel under omständigheter när de var på fest i Örebro. Nu är han så lycklig igen.

Pontonen stängde 01. Jag tog en promenad till Rådhusets T-bana och kom hem vid 02. Söndag. Ska träffa Lennox. Det bästa av allt.

 

Kommentera (11)

Annons

SÅ KOM DE DÅ FRÅN GALLERIX

Lennox fångad av Camilla på hennes lantställe

Det jag hela tiden sett framför mig när jag legat på nätterna, grubblat fram och tillbaka på om jag, vi, skulle ta språnget att skiljas, det har handlat om det här vägandet.

Det man vinner och det man förlorar. Det jag ändå kunde konstatera där i mörkret var att jag skulle få bestämma själv över hur mitt hem skulle se ut.

Jag är ju besatt av bilder. Och när jag skulle välja motiv på mina tavlor var det enkelt. Men ändå svårt. Alla mina möten på alla mina resor, men vilka skulle jag plocka ut?

Den här pojken hade suttit flera veckor och väntat på sin mamma som var sjuk i tuberkolos och låg i sjuksalen bakom honom. Jag måste byta plats.

Svårt att ha den här bilden i sovrummet då den är så oerhört sorglig. Den andra föreställer Marielle från Burundi. Hon säljer barnkläder på marknaden i Bujumbura och önskar sig mest av allt en cykel.


Bild från tidningen mama

Det fick bli de starkaste minnena. Men många av dem har aldrig fångats på bild förstås. Jag valde Gallerix efter att ha kollat runt och jämfört.

En tidig morgon på Gotland, vi hittar en kohage. Den andra bilden är från Tanzania, en flicka väntar på sin mamma som ska få glasögon och jag passade på att stjäla en kram.

Omslag på mama. Kvinna i Tanzania med en svårt sjukt barn. Vi köpte malariatabletter men jag vet inte om han överlevde. Jag försökte ta reda på det sist men hade inte hans namn.

Gallerix var prisvärda och snabbast. Och jag ville ha den där klassiska svarta ramen som förstås de flesta har men i jämförelse med pris och leverans så blev valet Gallerix.  De har både ramverkstad och printstudio och man kan få smarta tips på hur man hänger tavlor snyggt.

Och så kom de då och blev lika fantastiska som jag sett framför mig. Nästan ännu bättre! Vilka otroliga motiv. Personliga men ändå så vackra att man kan tro att att de är köpta. Och när jag ser dem kan jag precis dra mig till minnes hur det kändes.

Massajkvinna i Tanzania förra året. Så cool, vilken hållning. Hon pussade oss alla innan hon tog sin stav och vandrade vidare.

Köket. Lennox äter hamburgare på Gotland. Den andra bilden är på nästan vuxna gatubarn som levt sina unga liv på gatan i Rwanda och som jag träffade för två år sedan med Läkarmissionen. Den tavla jag faktisk gillar allra mest.

Det här citatet såg jag på ett instakonto och bestämde direkt att jag skulle ha på väggen. Jag har även låtit trycka det på en silverbricka som armband. Otroligt inspirerande, åtminstone för mig och försöker ofta ha det i min tanke när jantelagen slår mig i nacken.


Sol i mitt kök. Har sovit till nio. Nu skriva bok hela dagen och sedan  till Hannas Graafs showroom (FEMME) och möta upp några tjejer för middag på Pontonen men har så ont i en vad, rött, lite svullet, ont att gå. Kanske måste se om det är en propp. Men det gör väl ondare?

Kommentera (15)

DU OCH JAG TILL TANZANIA?

swoty_797x398

 

Härliga Ingela. Hon vann ju 2015 års Glasögonbärare och vi hade roligt i Tanzania. Roligt men också minnesvärt för resten av livet. Ibland tänker jag på att jag har så många upplevelser. Allt jag fått göra, sett, alla människor jag träffat. Jag kommer inte ångra något.

Nu har Specsavers tävling dragit igång. Du kan läsa mer om den på länken här och som deras ambassadör reser jag med för fjärde året i rad till Tanzania i mitten av februari. Kanske blir det just dig jag får resa med!? Vinnaren får även en styling och en plåtning i Amelia samt glasögon från Bruunz Bazaar.

-3

Specsavers utökar sitt lokala engagemang kring sociala frågor med lokalt fokus.

”Att vi har kunnat bidra till bättre syn för så många människor i Tanzania är helt fantastiskt. Med vårt nya projekt, Ge Tillbaka, vill vi också engagera oss i lokala projekt här i Sverige. Det finns så många bra initiativ som drivs av frivilliga med väldigt små medel.

Vi tror att vi kan vara med och förändra på lokal nivå, där varje Specsaversbutik i Sverige får utrymme att engagera sig i frågor som de kanske brinner lite extra för, säger Marita Bertilson, Sverigechef på Specsavers.

Butikerna väljer själva sitt engagemang
Projektet Ge Tillbaka innebär att för varje par glasögon som skänks till Tanzania i en viss Specsaversbutik i Sverige, kommer butiken också att ge tillbaka till ett lokalt initiativ som bidrar till en positiv samhällsutveckling på orten. Butikerna väljer själva vilka projekt de vill vara med och engagera sig i.

Smart. Bra. I like.

Var med och tävla innan 3 september. Och lycka till!

Kommentera (4)

>> <<