VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

OCH BOKEN DÅ?

I Sverige är det en helt ok försäljning om en bok säljer runt 3.000 ex. Lite plus minus noll för förlaget. Jag blev väldigt förvånad när jag hörde det. Trodde siffran skulle vara betydligt högre men böcker konkurrerar ju med mycket annat brus nowdays.

När jag var och handlade på ICA  BEA här i Enskede i går såg jag den i butiken. Väldigt roligt då det alltid är kul med lokal anknytning. Många verkar ha laddat ner den som ljudbok och under taggen #himlenkanvänta på instagram kan man se de som taggat boken. Så glad för all publicitet jag får förstås.

 

Och det här var också kul. Fint sällskap med kioskvältaren Fredrik Backman. Men det allra finaste är de mail och kommentarer på blogg och instagram som kommer. Jag läser dem alla. Och svarar. För utan sina följare är man ingen.

 

”Hej Lotta! Mitt namn är Catja och imorse (18/6) började jag läsa din bok. Din fantastiskt välskrivna och öppna bok. Jag älskade den från första blad, till det blad där jag tappade en jordgubbe och det blad där lunch spilldes ut. Jag älskade den fem timmar senare när jag vände på det sista bladet och jag hade tänkt att vänta med boken tills jag låg i stolstolen på stranden om ett par veckor, men jag är så glad att jag inte lät semestern vänta. Tack för en kärleksfylld bok!
Hoppas du får en fantastisk sommar!

 

”Lotta, jag har nu sträcklyssnat på din bok. Jag är mer än tagen. Och du är suverän som uppläsare, du har en rogivande röst, och du berör så mycket. Du verkar så full av liv och tillförsikt och så mycket kärlek.” Lev livet, dansa och sjung, älska som aldrig förr och omfamna det som kommer. Stora varma kramar

”Kära Lotta, igår fick jag din bok av mina allra käraste vän Maria. Hon vet att jag har följt din blogg i alla år. Igår kväll började jag läsa och nu rinner tårarna när jag har läst dina sista rader. Tack för att du delar med dig av din historia, släpper in oss i ditt liv, skriver om stort och smått. Känslan av att veta att någon annan som är runt 50 har samma tankar som gnager inombords, att det skaver i någon annans själ det där om allt det vi har som många andra inte har det hjälper att veta när man själv funderar hit och dit.Du är fantastisk som har följt ditt hjärta nu, att du fortsätter söka efter den Lotta som du vill vara för att vara en lycklig Lotta. Jag är glad att det verkar som du är lycklig för det mesta, glad att din bok fick sluta så just nu. Glad att du valt att gå din egen väg.

 

Jag vill egentligen bara säga det varmaste TACK till dig Lotta och jag vill att du ska veta att dina ord är starka och de hörs och att du med dina ord och ditt engagemang gör livet mindre ångestfyllt och mer begripligt för andra egentligen oavsett vad vi funderar över i våra liv. Tack för din bok, för dina kloka ord, för att du berättar även om det som inte vitt, vackert, ljust och välordnat. Jag önskar dig allt gott i livet! Tack och varm varm kram,

”Hej Lotta, jag jobbar som inläsare för MTM, myndigheten för tillgängliga medel, som förser bibliotek och studenter på alla nivåer med inlästa böcker. Jag har just läst klart din bok och vill tacka för din berättelse. Tack för att jag fått ta del av ditt liv, din resa och dina tankar en stund. Det har varit en väldigt njutningsfull uppgift att läsa den och jag hoppas jag gjort den och dig rättvisa.”

Läkarmissionen gjorde en stor intervju med mig i deras tidning Journalen.  Tack, väldigt fint med det utrymmet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentera (3)

Annons

LUNCHRAST

I julklapp fick jag manikyr och pedikyr av Jonathans mamma. Men hade nästan glömt bort det. Men i veckan tog jag mig dit för att lägga mig i stolen. Så skönt. Valde som vanligt klassisk färg på naglarna. Försöker ibland ha klarrött eller burgundy men det går inte. Det känns som om jag ska på maskerad och lägger alltid på ljust lack efter någon dag.

Det ser fräsch och rent ut tycker jag. Jag tappade en dörr på stortån för sju år sedan när vi renoverade sovrummet och har sedan dess tappat den, fram och tillbaka. Den växer aldrig ut. Men hon frågade om hon skulle göra en ny, av något material. Och den sitter runt tre månader. Däremot sa hon att jag antagligen har psoriasis i naglarna på  höger fot.

img_8106.jpg

Blev väldigt bra med en fusk stortå-nagel måste jag säga.

Unknown-2

Lennox har ju anlänt till sina kusiner. Ringde honom i går och allt bara bra. Så skönt. Så glad att han är trygg med dem, att han ser dem som familj, vilket de förstås är.

Jag håller på att leta balkongmöbler. Söker en soffa, eller nej, en bänk egentligen och fattar inte att inget företag verkar göra bänkar, små nätta att ha på balkong. Jag vill inte ha två små stolar och ett fult runt bord i mitten. Nej, en bänk på max 140 längs och 50 djup. Men det finns inte någonstans. Hojta till om du vet. Helst i plastrotting.

img_8107.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera (8)

Annons

FRÅN IBIZA-TILL ÖREBRO

Unknown

Ingen idé att somna. Lennox ska hämtas på Arlanda 01:20 men hittar en stol i ankomsthallen. Jonathan kör. Det är det här jag älskar. Att han alltid är med, i båda stort och smått. Och vilka problem det blev i Malága när Lennox skulle åka eftersom Threst inte skulle med utan med ett annat plan någon annanstans i Sverige för vidare semester.

Man måste tydligen ha något papper om barnet reser utan förmyndare under en viss ålder.

Lennox åkte med alla de andra vännerna han känt sedan bebis men se det gick inte. Om inte föräldrarna är med krävs intyg, oavsett hur väl man känner resesällskapet för barn under 12. Och det här visste inte Threst så det blev panik vid gaten.

Och när han så äntligen kom ut från dörrarna på Arlanda hade han en ledsagare med som inte lämnade ut honom till mig utan att jag hade leg med mig. Vilket jag inte hade, hade ingen aning om att jag skulle behöva ta med det.

Skit samma att Lennox ropade mamma. Jag var tvungen att hämta leg. Men. Hade nyligen mailat mitt pass till min advokat i Bryssel så det fanns i telefonen att visa upp. Så 03:00 prick kom vi hem i natt.

Unknown-1

Bra. Bra att det inte ska vara lätt att föra ut ett barn ur länder. Svinbra att det funkar tycker jag.

Och idag på eftermiddagen följde vi honom till tåget i Örebro! Stort. Första gången, eller ja, om man räknar med flyget i går natt, som han reser helt ensam. Noga instruktioner från mig var han skulle av. Till kusinerna i fyra dagar, planerat sedan länge.

Godis, musik i hörlurarna, vatten och drickyoghurt och biljetten noga i ryggsäcken. Jag följde honom in till rätt plats och vinkade av när tåget rullade iväg. Och minns när vi sa när han var jätteliten att ”Tänk när han kan ta tåget själv till Örebro”

Nu var den dagen här.

 

 

 

 

 

 

Kommentera (4)

Annons

” ATT DUKA TILL DÖDEN VID MIDDAGSBORDET”

 

i_kroppen_min_3647

Citat: Kristian Gidlund

Förlåt att jag stör såhär i semestertider mellan palmer, drinkar, solbruna ungar och långa sovmornar men jag fick ett så klokt och fint mail. Ett viktigt mail som jag fick förtroende att publisera:

 

Hej.
Vill bara skicka en hälsning. Och tacka dig för din ståndpunkt när det gäller döden. Såg sommarkväll med Rickard Olsson där du blir intervjuad. Jag håller med dig så när det gäller vårt förhållande till döden. Min äldsta dotter var precis klar med sin utbildning när hon drabbades av hjärntumör.

Många år med operationer, cytostatika och strålning. Hennes sista tid bodde vi med henne på Sthlm sjukhem. Vi kunde sitta uppe långt in på natten och prata om livet, förväntningar, relationer och döden.

Det var fantastiska och äkta samtal. Döden finns för oss alla. Den går bredvid oss. En dag var jag tvungen att även duka till döden vid middags bordet, vare sig jag ville eller inte. Döden ber inte om lov att träda in i ditt liv. Döden tar sig den platsen.

331908h1024-LARGE

Min dotter förlorade till sist sitt inbördeskrig och idag är jag mormor och familjehem till hennes underbara döttrar. De saknar sin mamma och vi har behov av att prata om sorgen, längtan, förlusten. Och även om döden, men det är inte riktigt acceptabelt. Jag kan få panik och känna mig så ensam då man tydligen ska begrava sin dotter, sörja 1 år och sen gå vidare som inget hänt.

Jag skulle verkligen vilja dela med mig av mina erfarenhet och bjuda in döden i våra liv som något naturligt. Samt även med respekt för våra nära och kära som dött.
När jag saknar mina andra barn så ringer jag eller vi ses. När jag saknar min äldsta dotter så går jag in i mitt inre rum där jag känner sorg och saknad. Vi känner frid i att sitta vid graven.

Att visa och berätta något nytt om hennes döttrar.

Jag håller med dig, vi måste börja prata om döden.

Mvh. Åsa.

Kommentera (9)

Annons

OM ATT FÅ SAKER GJORDA

 

Den här helgen. Jag vet inte. Den har tenderat att skena galopp mellan total lathet och extrem effektivitet. Jag har sovit till 11. Och så har jag städat alla garderober. Organiserat i skafferiet.

Sprungit ner till källaren med saker som bara står i garderober utan funktion. Varit på IKEA och köpt saker som fattas som den där lilla grejen i vasken som jag råkat slänga av misstag.

Threst skickar bilder på en lycklig Lennox omgiven av barn på Ibiza. Det är jag tacksam för. Och på tisdag ska jag hämta honom 01.20 på Arlanda. Jonathan har gjort ceviche till oss ikväll. Peruansk rätt på rå tonfisk i lime, sötpotatis och peruanska popcorn. Typish. Väldigt gott.

 

 

 

Kommentera