VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

”CHARKISAR”

 

Fredagkväll. Jag tar mig till Kungsholmen, till Tessan och Patrik, Lennox gudfar. Men först går jag in på ICA på Kungsholmstorg och köper chips. Ibland funkar det att bara styra upp en spontanträff sådär. Både Anna kunde, jag och Tessan också, så vi ses på Charketurian, en liten kvarterskrog vägg i vägg med Tessan och Patriks lägenhet.

 

Planen är att ta ett glas vin, lite charkisar och sedan gå upp och fortsätta prata men Anna känner sig lite hängig och stannar inte så länge och Tessan och jag blir sittandes till 24.

 


Sedan kommer Patrik direkt från Los Angels. Han är pilot och kommer dragandes på kabinväskan som han lämnar i lägenheten och sedan kommer ner igen för att ansluta sig till oss. Han får äta upp resterna av den stora charkbrickan vi beställt in.

Vi sitter ute, galen september där man forfarande kan göra det så sent, dricker några glas vin, pratar livet. Väldigt härligt att se dem igen. Vi har känt varandra länge nu och på fredag har jag en middag hemma då de kommer.

img_0899.jpg

Det var hemma hos Anna och Christer i Höllviken som Lennox släppte styret och lärde sig cykla för första gången.

 

 

 

 

Kommentera

Annons

HÖSTCHILL PÅ SKARESTA

Lördag. Blir bjuden till Tanja och hennes nye man. Hon skilde sig från Gert några månader efter mig tror jag. Och så har hon träffat världens bästa Lasse. Han bjöd in ett gäng till sin barndomsgård Skaresta utanför Nyköping. C.a 1,5 timmes bilväg från Stockholm. Sover över en natt.

 

Lasse är väldigt intresserad av gamla bilar och har samlat på sig en fin bilpark genom åren.

Tanja hade fixat så fint med allt, här är hon med Cecilia, Kim, Lena och Kims sambo Anders.  Det här med att separera gör att allt blir nytt, man måste hitta nya konstellationer, nya egna sätt att leva sitt liv på. Hitta nya vänner då separationer ibland skapar oreda och ängslan i den invandra, konventionella gruppen. Någon sa att det cirka fyra år att bygga och hitta sin egen plattform.

Bygga nytt, från början. Det är svårt tycker jag. Skavigt. Men helt nödvändigt. Jag har inga problem med att umgås med nya vänner. Mer att det kräver intiativ som man inte behövde driva förut.

Tanja har ju köpt en lägenhet inte så långt från mig. Igår fixade hon bubbel och lite gott att äta innan det var dags att ta sig upp till stora huset för att grilla.

Vi började dagen med lerduveskytte, jag pratar med Lennox medan jag väntar på min tur att få skjuta lerduva vilket var jättesvårt. En träff fick jag in av fem. Katastrof.

Men det var roligt att skjuta och rekylen inte så hård som jag trodde faktiskt.


Valde sticktröjan från Myrorna, trots att jag har långärmat under. Att jag alltid glömmer bort det.

Der är så fint att se Tanja och Lasse tillsammans. Sådär kära som man bara är i tonåren, att man inte kan hålla händerna från varandra. Fint att ses.

 Skönt gäng.

img_0893.jpg

Jonathan matchade bombern med en av bilarna.

Kommentera (7)

Annons

EN PODD FRÅN AKADEMISKA SJUKHUSET

För några månader sedan spelade jag in en podd på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Sjuksköterskan Lotten intervjuade mig och att man börjat podda är väldigt ovanligt att ett sjukhus gör. Men transparant, modigt och innovativt kan jag tycka.

avsnitt_2_coloncancer
Det blev ett väldigt bra samtal. Speciellt när de tog in onkologen Nina Cavalli Björkman i samtalet som fick resonera kring det här med rädslan för  återfall och tankar kring att ge människor svåra besked mitt i livet.

Speciellt kan jag tycka att du som känner någon med en cancerdiagnos bör lyssna. Klicka bara här på länken så kommer du till En pod om cancer.

Fredag. Tid hos min psykolog  om ett par timmar och sedan ett glas vin hemma hos Tessan. Terapi. Fast på två olika sätt.

Kommentera (1)

Annons

TROPICANA- FÖR EN GOD SAK

IMG_0805

LottaGray_Inbjudan

I går bjöd jag, tillsamans med Tropicana in till en mysig frukost på hotell Miss Clara mitt i stan. Syftet var att, tillsamans med Cancerfonden, berätta att av varje sålt juicepaket under oktober månad går en krona till arbetet med att stoppa cancer. (Jag är ju ambassadör för Cancerrehabfonden som inte alls är samma sak som Cancerfonden, och att det är viktigt att hålla isär dessa två organisationer.)

Jag bjöd 17 personer men det svårt för folk att komma så tidigt på morgonen. Glad ändå att de här fina dök upp för att njuta av en god frukost vid 8.30.

 

IMG_0784

Nyttigt på bordet med färska bär, chiapudding, spirulinadryck samt grovt bröd med avocado och paprika bland annat. Det här är ju vänner jag känner bra, mina kompisar så det var inte som ett event direkt utan mer kompishäng.

 

IMG_9705small

Tropicana hade fixat så väldigt fint när jag kom upp på Terassen på Miss Clara.

IMG_9806small

Maggie är min kollega, Malin min fotograf jag jobbat med i många år, Tessan är gift med Thrests äldsta vän Patrik, som är gudfar til Lennox, Linas vars dotter Penny går i Lennox klass men Lina och jag har hittat varandra innan dess, bland annat var hon och Penny samt Lennox med till Liviv i Ukraina för att dela ut Aktion Julklappen, om ni minns det.

Sedan är det Jonathan som trivdes som fisken förstås och My som bloggar på samma portal som jag.

 

IMG_0785

 

IMG_0789

Det är så sällan vi ses. Malin träffar jag flera gånger i veckan förstås och Maggie. Men Tessan och Lina, barn och jobb, logistik kommer emellan.

 

P9210054

Alla fick varsin goodiebag med sig med Essies alla rosa lack och det nya rosa bandet att bära på jackan, detta år designat av skådisen Alicia Vikander, samt några Tropicanajuicer.

IMG_9687small

 

P9210064

 

IMG_0790

Vi stannade en timme drygt. Sedan droppade alla av till sina jobb, jag och Maggie samt Malin tog en promenad till Humlegårdsgatan där ALLER-huset ligger. Jag kollar alltid av med min chef att jag kan göra sådana här saker först innan jag tackar ja. Men det är bra att ses i goda sammanhang

IMG_0793

 

 

P9210051

Och såklart ville Maggie att vi alla skulle ta en selfie på terrassen. ”Det är så bra ljus” var motiveringen.

IMG_0795

Mina favoritblommor Hortensia  fanns som dekoration.

IMG_0799 (1)

Foto: Jonathan Emparan, Stina Ekelund, My Martens Kamera Olympus PenF

Tack Tropicana  och Pr-byrån JCP Nordic för ni ordnade så fint för mig och min lilla klick!

Kommentera (22)

KRAMTJUV

Jag är i huset, mitt gamla. Jag hittar inte här längre, skedarna ligger på helt andra ställen. Soppåsarna likaså. 


Det är en oerhört märklig känsla. Som att sätta ner fötterna i ett par gamla invanda träskor efter att ha gått en hel dag i pumps. 


Vi bakar. Och äter sushi. Och jag stjäl en kram bakifrån. 

Kommentera (7)