VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Snart är solen här på allvar, glöm inte att skydda dig!

Äntligen är solen här!

Efter låååång tid i mörker och inomhus så får vi äntligen komma ut och njuta av solens härliga strålar. Men solens strålar kan vara farliga, speciellt UV strålarna och därför är det viktigt att skydda sig och sina barn ordentligt. När barnen är riktigt små ska dom inte bli insmörjda med solskyddskräm och då är solskyddskläder enda lösningen.

När barnen blir större så skyddar solskyddsläderna fortfarande lika bra om inte bättre än solskyddskräm då man inte behöver vara orolig att krämen har skavt bort, eller man har smörjt för lite. Vi har åkt utomlands varje år sen Karma var runt 1 år, vi har alltid haft solskyddskläder och kompletterat med solskyddskräm – oslagbar kombination enligt mig.

Karma på stranden i Thailand med Tuxer solskyddsdräkt.

Karma på stranden i Thailand med Tuxer solskyddsdräkt NU till kampanjpris i shoppen 199kr (349kr)

Karma har aldrig bränt sig (peppar peppar) och enligt forskning som har gjorts så är det större risk att få hudcancer när man blir äldre om man bränner sin hud i ung ålder. Så skydda era barn ordentligt!

Men det är inte bara positivt med solskyddskläder – man måste ”ta hand om dom” på rätt sätt så skyddet håller sig. Det har visat sig att vissa kläder har efter användning och tvätt  har solskyddsfaktorn på kläderna sjunkit från 50/40 till 10 vilket motsvarar en vanligt t-shirt.

Dom flesta solskyddskläder har en solskyddsfaktor (Ultraviolet Protection Factor) på 40 till 50 UPF eller mer. Det man ska komma ihåg är att det är nya kläder som inte har varit tvättade och ett osträckt material. Så fort man sätter på sig plagget så sträcks plagget och det blir påfrestningar när barnet leker, badar m.m.

Testfakta har låtit testat ett flertal märken med solskyddskläder (klicka här för att läsa hela artikeln) och då har kommit fram till den här sammanställningen:

 

Det man kan se här av det här testet är att man ska ha koll på vilka solskyddskläder man köper så man får det man betalar för. Vi har både Zunblock och Smiling Shark i shoppen, dom har fått bra testresultatet. Ett litet tips som jag kan ge er är att köp större kläder än vad barnet är, då blir skyddet bättre då tyget inte töjs i onödan.

Hoppas ni alla får en underbar sommar med mycket sol och värme!

Ulrika

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna