VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mässdag 3!

Här kommer en liten sen uppdatering om vår sista mässdag.

Vi jobbade hela lördagen och sen var det avslutning på kvällen och hemresa i går söndag så när jag kom hem så var det inte bloggen som kom i första hand utan kel med familjen, som jag har saknat dom!! Skönt att få komma hem.

Lördagen gick i samma temp0 som dom andra dagarna, full rulle med både möten och jakt efter nya roliga produkter. Vi hittade en hel del kul även den här dagen.

Vi började med att besöka tjejerna från Imse Vimse, dom är riktiga veteraner när det gäller att ställa ut på Kind und Jugend. Imse Vimse har ett brett sortiment med ekologiska tygblöjor samt en av marknadens bästa badbyxor enligt min mening. Inom kort kommer hela deras sortiment att finnas i vår shop.

Här är jag och Duygu med Anette och Marie från Imse Vimse.

Efter Imse Vimse så besökte vi Skip Hops monter för att spana in deras kommande nyheter. Skip Hop har vuxit sig riktigt stora och från att vara enbart ha skötväskor till att ha ett brett och fint sortiment på barnprodukter på alltifrån väskor och leksaker till äta produkter och nu även leksaker i trä, kul!

Snygga nya motiv och färger på Skip Hop Duo Deluxe

En ny modell som är på väg in - den är stor och rymlig för alla "stor-packare" med andra ord....MIN väska:) haha

När vi hade titta på skötväskorna så var det dags för att spana in dom nya leksakerna. Skip Hop kommer att utöka sitt mjuka sortiment, nu har dom Treetop Friends och ABC kollektionen och inom kort kommer det flera familjer. Min favorit bland alla var Springtime Birdie.

Springtime Birdie rumsdekaler

Springtime Birdie musikmobil

När vi hade gått igenom det mjuka sortimentet var det dags för det hårda – fina nyheter med träleksaker från Skip Hop. Dom kommer precis innan jul (tror november) och det är ju perfekt för alla som gillar Skip Hop, kanon julklapp!

Fina träleksaker från Skip Hop.

Efter besöket hos Skip Hop var det dags för BRITAX – här fanns det en uppsjö av nyheter:). Jag kan berätta en hel del här men inte allt, mer kommer ni få veta efter onsdag då vi kommer åka till BRITAX för en svensk uppackning.

Den bästa nyheten av allt var deras nya bakåtvända ISOfix stol Max-Fix. Det är en uppföljning av deras storsäljare Max-Way – komfortmässigt och utseende är dom väldigt lika det som skiljer dom från varandra är att Max-Fix är en ISOfix stol.

Inga förankringsband behövs, stolen har ISOfix och ett stödben som är justerbart samt en bygel som man spänner fast (justerar) stolen ordentligt i fästena. 7st lutningslägen till stolen!!!! Barnet kommer inte att få ”gam-nacke” i den här stolen riktigt bra lutning/viloläge. Man får med även ett spädbarnsinlägg till stolen så det lilla barnet sitter ombonat och skönt.

Stolen kommer att finnas på den svenska marknaden i januari 2013 och kommer att kosta 4295kr.

Här står jag tillsammans med Magnus från BRITAX framför deras nya stol Max-Fix

När det gäller vagnssidan så visade dom upp en ny vagn som heter BRITAX Affinity. Även det är höjdare – snygg vagn, bra konstruktion och bra lösningar.

Vagnen kommer i 3 utföranden – alltid i grå klädsel och sen får man välja chassifärg, vitlackat, svart eller silver. Sen köper man till olika ”Colour-kit” – i det kitet får man dyna, sufflett, vindskydd och ett varukorgsinlägg.  Vagnen inkl regnskydd och spädbarnsinlägg kommer att kosta 4695kr, Colour-kit kostar 595kr, liggkorg 1395kr och skötväskan till vagnen ca 695kr.

Colour-kitet kommer i färgerna: röd, lila/rosa, grön, blå, svart och brun/mullvad.

BRITAX Affinity här med vitlackat chassi och Colour-kit lila/rosa

Colour-Kit till BRITAX Affinity

På alla Affinity vagnar kommer det att finnas en Security code (tjuv-skydd). Här går ni in och registrerar er vagn som har unika nummer, blir den stulen så finns vagnen registrerad hos er.

Andra nyheter på vagnsidan var att deras storsäljare BRITAX B-Agile kommer nu som syskonvagn. Samma funktioner som singelvagnen men nu dubbelsitsig. Vagnen kommer att kosta 3695kr och man kan använda en liggkorg (ej två) till vagnen. Vagnen kommer att finnas i butik november 2012.

Duygu med BRITAX B-Agile syskonvagn 3695kr, kommer endast i svart.

En annan riktigt bra nyhet på BRITAX är att B-Agile har fått ett Sverige-tillbehör, nämligen vinterhjul/terränghjul:). Kanon för alla er som har vagnen – nu kan ni även köra den utan problem i vinter.

Vinterhjul/Terränghjul till B-Agile - finns inom kort i shoppen 349kr, bara att koppla på direkt på vagnen - bort med dom gamla hjulen och på med hjulaxel och hjul.

BRITAX har köpt upp ett varumärke som redan finns på marknaden (ej Sverige) och det kommer dom nu att lansera i Sverige, jättefina vagnar och mycket funktionella. Bra kvalitet och konstruktion – ni kommer att få mer information efter vi har varit och besökt dom. Varumärket heter B.O.B

 

En liten "Sneak-Peak" på B.O.B vagnar - klarar en hel Ulrika i vagnen..haha

Efter mötet med BRITAX var det lite fri-tid igen för egen spaning. Mässan är så stor så även att vi har varit här i 3 hela dagar så har vi inte hunnit runt på hela mässan ännu.

Vi besökte 4moms som har babysittern mamaRoo och deras vagn Origami som snart är på väg in till Sverige. Den är riktigt häftig – väldigt unik och riktigt exklusiv. Priset är inte riktigt klart ännu så jag återkommer med det – så fort den har landat i Sverige så kommer vi få in den i shoppen. Se på vår facebook sida när jag fäller ihop och upp den, sååå coool. Klicka in här om ni vill se.

Snygg vagn som är framtidens vagn?!

Vi hittade även en riktigt bra syskonsits som man kunde göra om till en enkelvagn, smidig och påhittig lösning. Den passar till ca 80% av alla vagnsmärken på marknaden. Den har funnits i Sverige – nu har den blivit bättre och jag hoppas att någon svensk leverantör/distributör kommer att plocka upp den igen.

Buggypod - fäst fast syskonsitsen vid sidan om vagnen (viks ihop och lyfts upp när den inte används) eller så köper man till extra tillbehör och vips så har man en enkelvagn.

Jag avslutar årets Kind und Jugends rapport med den finaste montern på hela mässan enligt min mening, riktigt fin och livfull. Från taket så singlade det ner små vita pappersfjärilar.

Vi såg montern i början av mässan och då såg den ut så här, på lördagen så var hela golvet täckt som snö av vita små fjärilar.

Hoppas ni har gillat att vara med på ”resan” – nu är det ett år till nästa stora Kind und Jugend men innan dess så har vi vår svenska mässa 17-19 oktober, då får ni hänga med då också!

Ulrika

 

 

 


Kommentarer


  1. Erica september 20, 2012 on 9:03 e m Svara

    Kul att få följa med och tjuvkika lite på alla nyheter! Mycket att shoppa i vinter 🙂

  2. Kippuralla januari 26, 2013 on 9:57 e m Svara

    Hi! Do you know how long that seatunit is in britax affinity?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna