VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tävling – vinn bilbarnstol Kidzofix från Axkid!

Nu är det dags för en tävling igen – den här gången tävlar jag ut en riktig höjdarprodukt, en bilbarnstol från Axkid!

Stolen heter Kidzofix och är en kombistol med ISOfix fästen.

Kidzofix är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04.  Används stolen med bilens ISOfix fästen är stolen godkänd för barn mellan 9-18 kg. Stolen kan även användas för barn på 9-25 kg men då sätter man fast stolen med bilens trepunktsbälte. Använder man stolen framåtvänt så är den godkänd för barn mellan 15-25 kg och då sätts den fast med bilens trepunktsbälte eller om man sätter fast den med bilens fempunktsbälte är den godkänd för barn mellan 9-18 kg. En bra stol med många möjligheter.

Axkid är ett nystartat företag men en av dom som ligger bakom företaget och bilbarnstolarna är inte ny i branschen, han heter Tony Qvist och har jobbat mer än 22 år i branschen. Ni kan läsa mer här om Axkid.

Här är jag och Tony Qvist - bild från mässfesten som vår branschorganisation har varje år.

Stolen som jag tävlar ut är en riktig godbit – unik i sitt slag, förutom att det är ISOfix fästen på stolen samt att man kan även sätta fast den med bilens bilbälte så har stolen ett patenterat integrerat självjusterande fempunktsbälte. Det betyder att bältena spänns fast runt barnet och huvudskyddet följer med varje gång man sätter barnet i stolen.

På andra stolar så får man själv se till att justera bältena och huvudstödet i den takt som barnet växer. Med Axon Kidzofix så kan du skjutsa ett barn till dagis och och ett annat hem och stolen är lika säkra för båda utan att man behöver justera om något utan det gör ju stolen själv – perfekt om man har flera barn i familjen och man hämtar och lämnar olika dagar. Ni kan själva se på filmen här:

Stolen har även en speciell vick-funktion som sträcker förankringsband till optimal inspänning och gör att stolen kan vickas fast i bilens säte, mycket bra då man glömmer bort att spänna bältena på sin stol. Även om den sitter bra vid första monteringen så måste man efterspänna då och då för att få maximal säkerhet (tänk på det ni som har bilbarnstolar hemma, kolla ofta om stolen sitter bra). Nu behöver man bara vicka lite på stolen så löser det sig själv.

Ni förstår ju att stolen är riktigt bra och den kan bli DIN, värde på stolen är 3995kr

Axon Kidzofix 3995kr

Som vanligt är tävlingen enkel, ni svarar på en fråga och sen får ni komma med ett bra tips som hjälper alla andra familjer med små barn i bilen.

Fråga – mellan vilka kilon är Axkid bältesstol Keezone godkänd för, läs mer här. Sen så vill jag veta ert bästa tips på att göra bilresan roligare och mindre tråkig. Det här ska bli intressant, Karmas farmor och farfar bor i Härnösand och jag tar tacksamt emot alla tips som gör att resan på nästan 5 timmar mer rolig för hela familjen:).

Ni tävlar genom att svara med en kommentar i det här inlägget. Tävlingen håller på till och med nu på söndag den 30 oktober klockan 23.00, kör hårt och lycka till!

Psssst ni som inte vinner stolen har möjlighet att köpa bra stolar till kampanjpriser nu i shoppen:)

Ulrika

 


Kommentarer


  1. Linda Lundberg oktober 25, 2011 on 1:10 e m Svara

    15-36kg

    • Sara Wirqvist oktober 25, 2011 on 4:29 e m Svara

      Axkid Keezone passar för barn mellan 15-36kg.

      Tips på roliga aktiviteter att göra tillsammans i bilen:
      – 20 frågor. En av passagerarna ska tänka på en person och de andra ska lista ut vem genom att ställa ja- och nej-frågor.
      – Bilbingo. Man förbereder spelplaner hemma. Tips på vad som kan vara med på brickan är bensinmack, rovfågel, flaggstång, röd bil, flygplan osv. När något av dessa dyker upp utanför bilrutan får man kryssa på sin bricka.
      – Lyssna på musik och sjunga högt tillsammans.

      • Åsa Tivander oktober 30, 2011 on 5:05 f m Svara

        Axkid Keezone passar för barn mellan 15-36kg.

        Med 5 barn har jag lärt mig att det får aldrig bli tråkigt när man åker bil. Jag brukar ta med mig barnskivor med sagor (Astrid Lindgren är ovärderligt) eller musik. Små pillriga leksaker gärna med ljud till de mindre. Något att dricka när törsten faller på. Om de är riktigt uttråkade så brukar jag stanna till vid nån affär o införskaffa nån ny lite leksak. Behöver inte vara dyr, men allt nytt är roligt en stund.

    • Maria Hedin oktober 26, 2011 on 10:00 f m Svara

      Spannet är 9-25 kg, beroende på hur man spänner fast bilbarnstolen.

      Mitt biltips är att passa på att ha ”familjeråd” där alla i familjen får chans att utvärdera vad som varit extra bra i familjen den senaste tiden, vad de önskar ska förbättras eller införas i familjen framöver.
      Vi spenderar så lite tid tillsammans med familjen nuförtiden så detta är det perfekta tillfället att låta stor som liten komma till tals när alla är samlade och ingen kan stressa vidare till något annat. Man kan låta en i familjen vara ”ordförande”, sen kan ordförandeklubban gå vidare vid nästa långresa. Barn är ju duktiga på att ha koll på sånt och det kan vara ett sätt att få de att se fram emot nästa resa och kanske fundera lite extra på vad de har för synpunkter att bidra med. Vill man inte säga något får man givetvis bara sitta och lyssna. Kanske får man inspiration att säga något
      vid nästa tillfälle istället.
      Jag håller tummarna för att jag har turen att vinna!
      Hälsningar Maria – mamma till Leja, 6 månader

  2. Maria Lindström oktober 25, 2011 on 1:11 e m Svara

    Stolen är godkänd för barn 9-25 kg.

    En lång resa är inte så kul, så att hitta många roliga platser att stanna till på och sträcka lite på bena i 5 minuter gör resan roligare. Innan man åker planera tillsammans med barnen vad Ni ska hitta på när det blir långtråkigt. Finns många roliga lekar och sånger att ta till. Varför inte hitta en rolig CD med blandade sång, ramsor och klurigheter på.

    Lycka till på resan!

  3. Josefin oktober 25, 2011 on 1:19 e m Svara

    Axkid Keezone är godkänd för 15-25 kg.

    Ja du, är själv i behov av tips för vi har 6o mil till barnens mormor och morfar.
    Vi köpte dvd till bilen men då visar det sig att dottern på 2,5 är åksjuk så det var bara att glömma. Och nu när sonen är 14 månader (det är han som behöver byta stol nu) så tycker inte han heller det är så kul att sitta still.
    Vad gör vi då? Jo vi sjunger för kung och fosterland. Vi har laddat med olika barnskivor och så gastar vi på. När halsen gör ont av all sång byter vi till att lyssna på sagor. Med dottern kör vi även lekar typ vem ser en ko först? Eftersom hon åker bakvänt så blir det liiiiite fusk 😉
    När dom blir lite äldre får man väl ta till knepen ens egna föräldrar hade så som ”färgbingo” på bilarna, eller kanske första siffran i reg.nr.
    Jag hoppas ni publicerar tipsen så man kan få lite idéer 😀

  4. Nadja Östman oktober 25, 2011 on 1:20 e m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg, mitt bästa tips för att göra bilresan lite roligare att leka leken gul bil, den som först ser en gul bil skriker gul bil och får då 5 poäng. Den som har högst poäng vid resans slut vinner. Kanske en liten vinst då och då. Finns ganska få gula bilar ute och detta gör att leken kräver koncentration.

  5. Bahar oktober 25, 2011 on 1:28 e m Svara

    För barn mellan 15 och 36 kg

  6. Carlos oktober 25, 2011 on 1:28 e m Svara

    För barn mellan 15 och 36 kg

  7. Marianne oktober 25, 2011 on 1:32 e m Svara

    15-36kg

    När vi har åkt långt så har vi åkt sent så barnen sover i bilen hela resan.
    Om vi har åkt dagtid så har vi laddat med leksaker/aktivitetsaker. Vi sjunger och gör rörelser som tex Mora träsk. Haft med en liten dator och visat film. Stannat och lekt lite på vägen för en bensträckare och ätit. Fått varit väldigt påhittig för ena sonen total vägrar sitta fast 🙂

  8. Marie Asp oktober 25, 2011 on 1:33 e m Svara

    Hej.
    Svaret på frågan är från 9-25 kg.

    Här kommer mina bästa tips på att få bilresan att gå ”smidigt”:
    – Man kan kompisitera nya sånger tillsammans, där barnen får hjälpa till att hitta på rim och ramsor.
    – Om barnen är stora nog att räkna kan man ha olika matte-lekar: t.ex. 5:ans tabell, där man räknar upp en siffra i taget, men på allt som innehåller 5 eller är delbart med fem ska man säga BOM istället. Om barnen är mindre men kan räkna lite ändå kan man ha mattetävling genom att bestämma vars en färg och sedan ha tävling vems färg som dyker upp oftast på bilarna runt om i trafiken.
    – En bra film med mycket sång i är också kul. Upp med volymen och sjung med!
    – Skiftas om att hitta på och berätta roliga historier, eller spökhistoriern nu i Halloween-tider. Brukar alltid ge massor med glada skratt!

    Hoppas att något av tipsen kan komma till nytta. Och hoppas att jag har den stora turen att vinna en stol till min minsting, Viola 1 år 🙂
    Tack och hej!

    • Marie Asp oktober 31, 2011 on 9:55 f m Svara

      15-36 kilo ska det ju vara 🙂

  9. Annica oktober 25, 2011 on 1:39 e m Svara

    Passar barn 15-36 kg.

    För större barn är bilbingo roligt, för mindre barn att stoppa små leksaker i en väska att plocka med min dotter älskar det plocka i och ur, rittavlor är också skoj.

  10. malin oktober 25, 2011 on 1:52 e m Svara

    Wow vilken stol!!Jag vill gärna vara med och ha chansen att vinna den =)
    Svaret på frågan är: 15-36kg
    och mitt bästa tips för resa med barn i bilen är: Vi åker flera gånger per år lite längre resor med barnen och har lärt mig att det viktigaste är att det finns något att göra: se film, rita, lyssna på musik, leka med leksakerna de fått plocka med i vars en liten väska. Något att äta och dricka: morötter, äppelbitar, smörgås, kex ja vad som barnen gillar bäst. Filtar så att barnen inte fryser om man ska köra på kvällen.. Sedan är det OVÄRDERLIGT att ha med sig vårtservetter. Även om man inte har något kladdigt med sig så blir barnen alltid kladdiga… Kan ärligt säga att vår 3 resp 6 åring väldigt sällan gnäller när vi åker långa sträckor =)

    Hoppas nu på turen <3

    Hälsningar Malin

  11. Louise oktober 25, 2011 on 1:56 e m Svara

    Stolen är godkänd för vikt mellan 15-36 kg..

    mitt bästa tips är att de får plocka ihop en väska med egna leksaker så det har något att roa sig med, och som dom har plockat ner själv.
    Samtidigt om det är ett yngre barn kan man ta med en barnskiva så man kan lyssna på och sjunga med, stanna flera ggr så de får sträcka på benen..

  12. Cecilia oktober 25, 2011 on 2:03 e m Svara

    Är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg.

    Sånger förgyller livet för alla och hela familjen kan vara med. Att sitta fast och göra rörelser till sången blir svårt men inbjuder till skratt och bus. Tiden går fortast när man har roligt. Behöver man lite lugn och ro är ljudböcker alltid uppskattat.

  13. Thesese oktober 25, 2011 on 2:04 e m Svara

    Svaret är 15-36 kg.

    Vi försöker alltid resa när barnen ska gå och lägga sig på kvällen. Då kan de sova under större delen av resan. Fungerar inte det brukar vi ha sångpåse under resorna. Från en sydd tygpåse drar barnen saker som symboliserar olika sånger och ramsor. Exempelvis en stjärna symboliserar ”blinka lilla stjärna” men också ramsan ”Jag klättrar på en stege”. För äldre barn kan man göra rim, man drar samma saker men man rimmar på orden. Matematik kan man också få in med påsen genom att dra siffror istället för saker.

    Hoppas det kan inspirera någon! =)

  14. Janet Dahlgren oktober 25, 2011 on 2:09 e m Svara

    För barn mellan 15-36kg.

    Jag skulle så gärna vilja vinna denna åt min svåger och svägerska då de ska ha barn men har det inte så gott ställt. Det skulle hjälpa dem ekonomiskt och jag vet att de skulle älska den, ge dem en för tidig julklapp är ni snälla! Kram på förhand

  15. angelixa84 oktober 25, 2011 on 2:11 e m Svara

    9-25kg är stolen godkänd för.

    Mitt bsta tips är att ha med en bärbar cd-spleare och splea upp sonens bästa flm- Bärgarn. De som också fungerar är min mobil där jag har Tom katten, det gör att han slappnar av och skrattar för fullt hela vägen dit vi ka. Sen självklart hans napp och välkända Ior <3

  16. Maria oktober 25, 2011 on 2:16 e m Svara

    Svar på frågan: Stolen kan användas för barn mellan 9 och 25 kg.

    Tips till bilresan är att löpa en varsin MP3-spelare och hörlurar till sina barn. Alla i familjen blir glada och nöjda då de själva kan välja vilken musik de vill lyssna på, samt slipper de vuxna i familjen lyssna på barnsånger 5 timmar i sträck (kan bli en aning tjatigt).

  17. Mariana B oktober 25, 2011 on 2:16 e m Svara

    Med små barn gäller det ju att planera och kolla var man kan stanna på vägen för att kunna sträcka ur en stund. Sedan får man ladda med sånger!

  18. Veronika oktober 25, 2011 on 2:17 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36 kg.

    Böcker är kanon i bilen, både vanliga och talböcker. Vi brukar ta med ett par bilderböcker som sonen kan sitta och bläddra i själv. Sedan har vi Bamse på CD som också är populärt.

  19. Mariana B oktober 25, 2011 on 2:17 e m Svara

    Svaret är 15-36 kg

  20. Lotta oktober 25, 2011 on 2:17 e m Svara

    Bilbarnstolen är godkänd för barn mellan 15-36 kg.

    Jag har åkt mycket bil i mina dagar och jag kommer ihåg när jag var liten och vi pendlade 60 mil mellan Skåne och Västmanland. Vi körde mycket med ”Ett skepp kommer lastat”, där man väljer ut en bokstav i taget och man i turordning får komma på så många ord man kan som börjar med denna boksav – måste dock vara substantiv.

    En annan rolig lek är att man ska tänka på en person och så ska de andra fråga en massa frågor. Frågorna får bara besvaras med ja eller nej och så gäller det att lista ut vem man tänker på. Det kan vara en verklig person eller en tecknad.

    Vi hade en annn lek oxå, vi bestämde i förväg att vi skulle hålla utkik efter en speciell bilmodell/lastbil/färg på en bil och den som först såg en sådan skulle skrika sitt namn och så vann man. Låter kanske fullkomligt meningslöst men vi tyckte det var roligt med tävlingsmomentet.

    När vi blev lite äldre körde vi men ytterligare en lek. Man är två som deltar och man ska räkna från 1-21. Förste man får säga aningen ett eller ett, två och sen går turen över till nästa man. Denne väljer också att räkna ett eller två steg och så fortsätter man till man kommer till 21. Den som får möjlighet att säga 21 vinner- Lite småsklurigt men kul.

    Annars rekommenderar jag alltid en sång. Sånger på svenska som alla kan sjunga med i – olika typer av sånger så alla familjemedlemmar blir tillfredsställda. Jag gillar personligen inte dansbandsmusik så värst mycket men jag kan sjunga en jäkla massa och det har jag min kära mamma att tacka för… får väl se det som allmänbildande! 🙂

    Slutligen tycker jag att man ska göra bilfärden lite mysig och lite utöver det vanliga, får man bara äta godis på lördagar i vanliga fall så tycker jag att man köper lite godis med sig till den långa bilturen, det är helt ok att ”köpa sig lite tid” när det börjar bli lite tråkigt och kinkigt…

  21. Marie oktober 25, 2011 on 2:26 e m Svara

    Svaret är 15-36 kg

    Vi har ett sparkskydd i bilen med massor av fickor på som man kan proppa fulla med olika leksaker och skivor med sagor så det är bara för den lilla att välja. För den store killen är det mer utmaningar och tävlingar som gäller, t ex. komma på ord för varje bokstav på reg skylten på bilen framför på mindre än 30 sek. Pausa ofta, få sträcka på benen och kanske äta och dricka lite kan få vem som helst på bättre humör.

  22. Amanda Hesselgard oktober 25, 2011 on 2:29 e m Svara

    15-36 kg är stolen godkänd för.

    Mitt bästa tips på resande fot är att göra pysselpåsar till barnen innan. Med lite kreativitet så kan man hitta på mycket roligt och spännande på vägen. En gång gjorde vi en skattjaktspåse där barnen fick små uppgifter att lösa allteftersom. Små labyrinter de skuller ta sig igenom, nån rebus, lite frågor om olika destinationer som vi passerade (man kan göra dem jätteenkela och sen är man själv ju ”domare”… Bra om man inte vill att de ska hafsa igenom allt för fort, då får de vänta på att man kommer till destinationen först ;)) Vi avslutade tävlingen när det var ett par timmar kvar och då fick de ”skatten” vilket var varsin färgbok och lite pennor. Något som höll dem sysselsatta resten av vägen och det var ju roligt att tjäna in sitt eget paket!

  23. Anneli oktober 25, 2011 on 2:31 e m Svara

    15-36 kilo

    Bästa tipset, vår son är endast 1 år så för oss fungerade det bra att göra allt enligt de dagliga rutinerna. Stanna och äta när vi vanligtvis äter och köra när det är lek eller sovstund. Olika leksaker som kan leka tittut osv. för att distrahera. Musik är perfekt i bilen, bara att sjunga med och göra roliga gester så underhåller det ett bra tag. För lite äldre barn, som inte är åksjuka, så tror jag på DVD 🙂
    När jag var liten så lekte vi lekar där man skulle räkna bilar i olika färger eller samla på nummerskylltar av olika slag!

    MVH,
    Anneli

  24. Lee oktober 25, 2011 on 2:35 e m Svara

    15-36kg

    Mitt bästa tips är att ta god tid på sig och stanna till på roliga ställen längs med vägen 🙂
    Bärbar dvdspelare, pennor och papper är också bra. Med mindre barn får man försöka se till att åka när barnet brukar sova middag 🙂 och ha ett gäng roliga ramsor på lager 😀 och tålamod är bra 🙂

  25. Laura oktober 25, 2011 on 2:36 e m Svara

    Svaret:
    Kidzofix stolen kan användas för barn mellan 9-25kg med bilens trepunktsbälte, 9-18kg med Isofix, 15-25kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

    Bästa tips på att göra bilresan roligare och mindre tråkig:
    Låtsas att resemålet för varje resa är hemligt. Ge barnen ledtrådar och låt dem ställa och besvara frågor för att räkna ut var du kör.

    • Laura oktober 31, 2011 on 1:09 e m Svara

      Axkid Keezone passar för barn mellan 15-36kg.

      • Laura oktober 31, 2011 on 1:12 e m Svara

        Jag läste den första frågan fel första gången. Mitt svar är i min andra posten ovan. Det är inte lätt att koncentrera sig när man har fyra små barn.

  26. Jessica oktober 25, 2011 on 2:38 e m Svara

    Svaret är: Stolen är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg.

    Sjunga, rita, film, favoritleksaker osv är alltid bra. Räkna kor eller andra djur (djurbingo) kan också vara kul.

    Att planera stopp/raster tillsammans med barnet/barnen dagen innan och vad som ska hända där (fika, glass, lunch, utsikts-plats, osv.) många korta trevliga stopp.
    Visa sen de olika stoppen på kartan på en GPS så kan barnen följa resan (”den blå pricken” = vår bil ) och se hur långt det är kvar till nästa aktivitet.
    Har man ingen GPS kan man använda en karta och rita ut stoppen på och sen visa barnen efter hand var man är.
    Kanske inte för de allra minsta barnen men faktiskt mindre barn än man tror tycker att det här är kul!

  27. Maria oktober 25, 2011 on 2:43 e m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 9-25kg.

    En trevlig resa där alla är glada,
    Får man när man en massa ord upprada.
    skriv ord på papper och hitta dem först,
    kanske passar bäst för de barn som är störst?
    tall, gran och en svart katt…
    barnen leker och letar glatt.

    För de små kan man ta med en upptäckarlåda,
    som inte barnen får lov att skåda.
    när det blir tråkigt plockar man fram en hemlig sak,
    en vuxen beskriver om den är krokig eller rak!?
    Kanske är det ett litet djur?
    eller en grön krumelur?
    Barnen får gissa vad det kan va,
    och har ni kommit fram, så är det bara bra!

  28. Martina Wärnelöv oktober 25, 2011 on 2:46 e m Svara

    Svar: 15 och 36 kg.

    Vi bruka se till att bunkra utt med flera bra cdskivor med ramsor och barnsånger, även Astrid Lindgrens sagor på cd är en klassiker på i vår bil. Vi leker även lekar som gissa färgen på nästa bil, platesporting ( hitta bilar med regnr från 001 och uppåt i ordning. Komma på vad bokstäverna på mötande bilars regskylt betyder m.m. De tre sista funkar bättre när barnen blir större så klart. Nu brukar vi även ha del mål på resan som lockar, tex att stanna och köpa milkshake på MC donalds eller stanna och leka i en lekplats, allt för att hålla humöret på topp:)

  29. Eva-Lena A oktober 25, 2011 on 2:49 e m Svara

    godkänd mellan 15-36 kg.

    allt beror väl på i vilken ålder barnet är, men med min son som är 20 månader brukar vi bland annat göra följande; lasbil! titta en buss! mammas sida, din sida. eller så spanar vi efter djur i skogsbrynen, om det går stannar till och tittar på älgarna, renarna eller vad det nu kan tänkas vara. eftersom sonen har tagit sönder radion i bilen så sjunger och klappar vi barnsånger. så har jag en tygpåse hängandes i bilen med olika småprylar som jag vet att att pojken tycker om att fingra med. dessa byter vi ut av och till. hittar vi någon fin rastplats kan vi stanna och roa oss där en stund, behöver inte vara en särskild, bara ett fint ställe. ja, några enkla tips att ta eller lämna kvar. : )

  30. Johanna F oktober 25, 2011 on 2:53 e m Svara

    Svaret på frågan är 15-36 kg.

    Först och främst, försök alltid åka när barnet ska ha en vila. Det är det första bästa tipset jag kan komma med. Då försvinner ungefär en timme.

    En annan toppenidé för min dotter på två år är att alltid ha kritor och ritblock i bilen. Man ska bara se till att just den sorten finns där för då blir hon alltid lika förtjust varenda gång, vart man än åker. Sedan om en vuxen sitter bak med barnet (Speciellt tänkt åt långa resor) så har man möjlighet att ge nya kritor hela tiden med olika färger. Att sjunga sånger och göra armrörelser till är också jättebra! Det är urkul enligt henne!

    Är det ett äldre barn så kan ju film vara mitt nästa tips. Har ni en fungerade laptop? Sätt på en barnfilm och du har ytterligare en timme borta. Barn är ju hopplösa i barnfilmer! Annars rekommenderar jag ett par bensträckare då och då, så barnet får springa av sig och leka lite. Lite matsäck är alltid en rolig grej! Att ha små vindruvor eller liknande att mumsa på, fungerar också alltid!

    Lycka till med resan! Hoppas oerhört att få vinna 🙂 Behöver nämligen en till bilstol till ”mommo och moffas” bil. Kram!

  31. Malin oktober 25, 2011 on 2:55 e m Svara

    För barn mellan 15-36 kg

    Vi har drygt 5 timmars bilresa till mormor och morfar och har åkt mängder av gånger fram och tillbaka de senaste 6 åren och (peppar peppar) så har det aldrig varit några problem, vi har haft turen att slippa åksjuka m.m. Ska precis ha barn nummer 2 så det ska bli spännande att se om det blir lika enkelt för oss den här gången… 🙂

    Jag tror att det är ganska viktigt att man som vuxen sätter sig i bilen med en positiv attityd att det här ska bli roligt och inte säga kommentarer som ”åh, så drygt, fem timmar i bil” eller ”tycker du att det är jobbigt att sitta i bilen så länge?” vad räknar man med att man ska få för svar då? då har man ju mer eller mindre redan bestämt för barnen hur de ska tänka…

    Vi har haft mycket nytta av en bärbar DVD för lite underhållning, nu när han blivit lite större har han ett Nintendo DS, vi har haft med böcker att läsa, gjort små överraksningspaket med billiga leksaker i, haft tävlingar vem som ser flest vindsnurror på sin sida vägen m.m. m.m.

  32. Johanna oktober 25, 2011 on 2:56 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36 kg.

    Om du sitter bredvid barnet kan ni göra olika klapplekar. Annars så kan du också ha med dig fika så barnet kan sitta och gotta sig lite. Ni kan också klippa ut massa bilder och göra en egen bok och varje gång ni åker förbi tex en ko så kryssat ni för de så kan barnet visa farmor och farfar att hon/han har sett så många kossor och så många lastbilar m.m.
    Är barnet lite mindre funkar de med allsång och lite raster då man kan gå i skogen som ligger precis vid rastplatsen så barnet verkligen får sträcka lite på benet och kanske plocka några fina stenar eller löv som ni kan prata om i bilen.

  33. Patrik oktober 25, 2011 on 2:56 e m Svara

    Stolen är godkänd för vikter mellan 15-36kg.

    Vi åker ofta till landet ca 20 mil enkel väg. Vi brukar bygga upp en spänning innan inför
    resan så de har något att se fram emot. Sen ser vi till att inte stressa när man ska iväg utan ta den tid
    det behövs o ladda med positiv energi. ibland har man tur att de somnar ibland är de vakna hela resan.
    Tyvärr blir våran stora kille, 2-år åksjuk lätt så det kan bli några stopp för en nypa luft.

    Under resan har vi Musik som även barnen kan sjunga till, när skivan gott ett varv brukar vi ta fram
    en sång påse. En tygpåse med c:à 10 små tygmotiv som man kan sjunga till. När man gjort klart det
    brukar de vara tid för lite luft o kisspaus. När man åker igen så börjas det om.
    Är det längre resa har jag som förslag att efter kisspausen ha lite högläsning från någon bok som barnen har fått vara med o välja innan avfärd.

    Jag tror mycket på att man ser till att göra allting till skojiga moment och att
    Barnen känner sig delaktig. Bästa är nog att ladda med positiv energi inför en längre resa.

  34. Ewa oktober 25, 2011 on 2:58 e m Svara

    Axkid Keezone är godkänd för 15-36 kg.

    Tips på en lyckad bilresa är att använda musik och sång. Ha allsång hela familjen, lyssna på barnens/familjens favoritskivor och ha tävlingar (ex. lyssna på intro och svara genom att sjunga en bit ur låten eller genom att tala om låtens namn och artist t.e.x.).

  35. pernilla oktober 25, 2011 on 2:59 e m Svara

    9 till 25 kilo
    vi brukar lyssna påbarn musik göra rörelser till musiken sen leka lekar som vem som ser mest bilar med en färg .

  36. Jessica oktober 25, 2011 on 3:00 e m Svara

    Hej.
    Stolen är godkänd för barn mellan 15-36 kg.
    Vi åker till farföräldrar i Luleå, 110 mil enkel resa, och stärkt av sommarens tur med bebis kommer här några tips.
    Lägg er tidigt kvällen innan och åk om möjligt innan soluppgång, så kan barnet sova en stund.
    Stanna ofta och fika och låt då barnet leka av sig, barnen kan äta i bilen och förhoppningsvis sedan sova en stund. Är resan lång som vår så tar vi in på hotell och sover samt äter frukost. Ny miljö ger mycket att titta på och vi sover en stund i bilen igen.
    Däremellan är sång och favoritleksaker ett måste 🙂
    Min dotter har precis vuxit ur babyskyddet så en bilbarnstol vore högsta vinsten för oss alla.

  37. Malin oktober 25, 2011 on 3:04 e m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 15-36kg.

    Tycker att den bärbara dvd är en gåva från himlen:o) Vad skulle bilresan eller flygresan vara utan den!! Är även en räddare på hotell utomlands för att få bort barnen från solen en stund!!

  38. Maria oktober 25, 2011 on 3:06 e m Svara

    Stolen är godkänd för 9-25 kg.

    Vi laddar alltid upp med mys när vi ska ut på långresa 🙂 Bra filmer, bra musik, myskläder på, kuddar o filtar, gottigott att gnaga på 🙂 Men det absolut bästa vi köpt till äldsta sonen är ett nintendo DS. Han älskar bilresorna sen han fick det. Bra att varva med 🙂

  39. Camilla oktober 25, 2011 on 3:12 e m Svara

    Svaret på frågan är 9-25kg

    KO TENNIS
    Denna lek har jag spelat i hela min uppväxt när jag åkt bil och är mycket uppskattad.
    Man delar in bilen i 2 lag, höger och vänster sida.
    När det kommer en hage med kor på högersida och de på högersidan ser hagen får de 15poäng, sedan fortsätter man poängräkningen som tennis. Så om det kommer en till hage på höger seda så har de 30poäng osv.
    Går ju att tävla med hästhagar eller något annat för den delen också.
    Lycka till med tennisen 🙂

  40. Erika Ångman oktober 25, 2011 on 3:12 e m Svara

    mellan 15-36 kg

    * Man kan välja en färg på bilar som man sedan ska räkna, alla resenärer som vill vara med väljer en varsin färg. Den som får ihop flest bilar vinner. Man kan också välja varsitt bilmärke.

    * Bygger ord utav reg. skyltar

    * Ett skepp kommer lastat med

    * Titta på film

    * Nynna låtar för att sedan gissa vilken låt.

    * ”Platespotting” Man ska hitta reg. skyltarnas siffror i ordning. Man börjar med 001, 002, 003 osv ända tills 999. Man måste se dem i nummerordning, t.ex. har man sett 004 innan 003 får man inte ha 004 tillgodo utan man måste hitta den igen.

  41. Ms B oktober 25, 2011 on 3:22 e m Svara

    Stolen är godkänd mellan 15-36kg.
    Vi brukar sjunga tillsammans. vi brukar börja med tösens favoritskiva. där dom sjunger hennes namn . Det är mkt populärt.
    Min tös är bara 2 men annars tycker jag om att spela bilbingo.

  42. Jennie Emanuelsson oktober 25, 2011 on 3:24 e m Svara

    Det beror på hur man har stolen (se nedan) men i bästa fall från 9kg-25kg
    (Används stolen med bilens ISOfix fästen är stolen godkänd för barn mellan 9-18 kg. Stolen kan även användas för barn på 9-25 kg men då sätter man fast stolen med bilens trepunktsbälte. Använder man stolen framåtvänt så är den godkänd för barn mellan 15-25 kg och då sätts den fast med bilens trepunktsbälte eller om man sätter fast den med bilens fempunktsbälte är den godkänd för barn mellan 9-18 kg.)

    Bra tips på underhållning är att berätta historier, lyssna på talböcker, kolla på djur i hagar (bor på landet) låta som olika ljud och låta barnen gissa vad men är… Ja det finns massor med kul!

    Hoppas hoppas att jag kan vinna, håller tummarna!!

  43. desiré oktober 25, 2011 on 3:32 e m Svara

    Svar på frågan: Stolen kan användas för barn mellan 9 och 25 kg.

    Vi brukar passa på att åka när våran lilla sover.
    Ska man långt så åka på natten!

  44. Zoolander oktober 25, 2011 on 3:36 e m Svara

    Svaret på frågan är: Stolen är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg.

    Det finns gott om saker att göra. Man kan lyssna på musik som alla gillar och sjunga tillsammans. Man kan ha med sig pysselböcker. Ta med böcker så man har något att läsa. Man kan titta på film i bilen, etc.

    Jag hoppas att du kan ha kul och nytta av dessa tips. 🙂

  45. Louise oktober 25, 2011 on 3:43 e m Svara

    Hej
    Godkänd för 15-36 kg.
    Vi har fyra barn så när vi är ute och kör långa bilturer så leker vi, kan vara allt från gissa nästa bilsort eller färg. Räkna bilar eller hitta på djur på olika bokstäver. Muter är ju alltid tillåtet när man vinner en lek får man något. För de stora barnen är det pengar som gäller, men de mindre nöjer sig med någon lite sak eller så.
    Spel är oxå ett bra tips, både gamla goda spel och spel på telefonen. Finns ju en uppsjö av appar att ladda ner.
    När kidzen blir för högljuda så brukar jag köra tysta leken, den funkar alla gånger. //Louise

  46. Mikaela oktober 25, 2011 on 3:49 e m Svara

    Stolen klara 9-25kg.

    Det där med bilresa är ingen höjdare. Allt hänger på hur gamla barnen är. Är barnen lite äldre kan man ha någon form av bil bingo. Man gör en bricka, tex… en röd bil, kossor, en mack ovs…
    Något som också är bra är de portabla DVD:erna som finns. Så har man väldigt lång resa är ju en film ganska lång. Annars är det rita och för de små så är det försöka ha lite leksaker och hoppas på att de sover mestadels av vägen.

    Håller tummarna att jag vinner 🙂

  47. Ina oktober 25, 2011 on 3:54 e m Svara

    Stolen är godkänd för 9-25 kg.

    Vi ser alltid till att göra bilresan till en härlig upplevelse med något gott som vi bakat tillsammans. Sen ser vi till att ha cd-skivor med bra musik som vi kan sjunga till och skivor med sagor att lyssna på. Sen brukar vi även turas om att berätta både spännande och roliga egen påhittade historier.Sen att leta olika färger på bilar är också kul.
    Och för de riktigt långa och sena turena har vi dvd-spelare för att barnen ska kunna ha en chans att varva ner.

  48. Ida oktober 25, 2011 on 3:57 e m Svara

    15-36 kg
    Vår bästa billek är ”pip”. Den leken går till så här:
    Någon i bilen ”har det” och startar leken genom att den personen bestämmer en hemlig grej ”pip”, det kan vara t ex en vägskylt, blå bil, avtagsväg, rött hus… När man sedan passerar den saken piper lekledaren. Övriga i bilen försöker lista ut vad det är…den som lyckas får vara den som piper och bestämmer en ny grej som är pip, osv.
    En jättekul lek som är uppskattad i vår familj!

  49. Elisabet oktober 25, 2011 on 4:08 e m Svara

    Keezone är godkänd för en vikt mellan 15-36kg.

    Jag brukar sjunga mycket med min dotter i bilen men till nästa långresa ska vi sätta in små skärmar på nackstöden så vi kan ha film igång. När barnens pappa är med i bilen brukar stora tösen få pilla med hans Iphone, blir mycket youtube eller de små videosnuttar vi själva filmat med mobilen.

    Nu är våra barn ganska så små men med tiden kan jag tänka mig att dvd, iphone/ipad och små handspel kommer vara perfekt underhållning i bilen. Något dyr underhållning men väldigt andvändbar!

    Nu håller vi tummar och tår för att vår lilla flicka ska vinna bilbarnstolen!

  50. Jenny oktober 25, 2011 on 4:14 e m Svara

    15-36 kg.

    Har insett att det finns inga genvägar, en bildvd är lösningen för oss… Innan de fanns var det helt enkelt inte meningen att man skulle resa långt! 🙂

  51. Kristin Wengerholt oktober 25, 2011 on 4:16 e m Svara

    Svaret är 15-36 kg.

    För alla barn som lider av åksjuka och inte kan pyssla eller titta på DVD kan man kolla efter olika saker längs vägen vilket brukar lindra illamåendet. Man kan till exempel räkna antal gula hus, ladugårdar eller hastighetskameror 🙂 Sjunga samtidgt funkar också utmärkt.

  52. Erica oktober 25, 2011 on 4:18 e m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg.
    När vi ska på långresa brukar jag i förväg köpa lite smågrejer på loppis (så det inte blir så dyrt) och annat, kan vara små bilar som de inte har lekt med, små fingerdockor på IKEA, små russinaskar att smaska på och så vidare. Tanken är att det ska finnas nya grejer som de inte har sett som man kan ta fram med jämna mellanrum som små överraskningar, brukar gömma dem på olika ställen i bilen. Vi har även tagit med dvd men mina barn har ärligt talat aldrig brytt sig om att se film när de istället får små leksaksöverraskningar. Fingerdockorna från IKEA är ovärderliga för övrigt! 🙂 Uppmuntrar till massor med rollekar…

  53. Veronika oktober 25, 2011 on 4:23 e m Svara

    15-36kg. Våra bar brukar titta på film när reser lång de funkar för oss. Man kan ju sjung en stund,lyssna på någon av barnens skivor antingen sång cd eller ljud saga.

  54. Emma Vuckovic oktober 25, 2011 on 4:23 e m Svara

    Åh vi ska snart köpa ny bilstol till vår pojk då lillasyster ska ta över hans! Vore ju perfekt att vinna en då =)
    Denna är lämpad för barn mellan 15-36 kilo.

  55. Jannike oktober 25, 2011 on 4:25 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36kg

    Då vi har vår dotters mor och far föräldrar runt halva Sverige blir de en hel del långa resor. Vi satsar på underhållning i form av musik som vi sjunger med och ljudböcker, sen ser vi till att stanna då och då och busa lite innan vi fortsätter. Vi mutar även med snacks som inte dräller ner hela bilen , som morötter, russin, kex och juice.

  56. malin oktober 25, 2011 on 4:32 e m Svara

    15-36kg!
    Enkel underhållning är att räkna mötande bilar i olika färger, tex en person väljer färgen blå, en annan väljer färgen röd och en tredje väljer färgen vit osv. Sedan håller man koll på hur många bilar av varje färg man passerar, och sedan börjar man om räkningen (då kan man också byta färg om man vill) exempelvis mellan varje stopp/fikapaus. Även ganska små barn kan vara med och det är en bra träning både att hålla räkning samt lära sig olika färger!

  57. Henna Tirkkonen oktober 25, 2011 on 4:42 e m Svara

    Barn mellan 15 och 36 kg, blir mitt svar.

    Vi brukar leka ordlekar, ha sång stunder.
    Även när vi stannar för att fika/sträcka på benen så har vi lite aktiviteter för oss.
    Samarbets lekar där man ska tillsammans med mamma eller pappa hitta en sak först eller komma på vad det står på rad två gott o blandat påsen.

    å brukar man komma in i bilen igen med allt spring i benen borta och en bra humör. 😉

    Ja, o så fortsätter det.. Leendet på läpparna och en massa beröm.. Det får allt att flyta på.

    Mvh Henna Tirkkonen

  58. Cicci oktober 25, 2011 on 4:44 e m Svara

    15-36 kg, vilket är toppen eftersom då sitter barnen säkra läääänge. 🙂

    Våran grabb är inte så stort fan av att åka bil. Men vi brukar bunkra upp med barnskivor som vi kan sjunga med i och som han kan göra rörelser i. Något som var toppen var en sån där magnettavla man kan måla på. Han kunde måla o sudda utan problem. Inte massa olika pennor o för mjukt underlag för pappret.

    När jag själv var liten (7-8 år), så brukade jag och min fyra år äldre bror + vår lillasyster leka att vi ägde allt på varsina sidor. Så den i mitten fick alltid vara med någon, sen skröt vi om vad vi hade på våra sidor. 🙂 Träd, ladugårdar, 100 hästar osv.

    Annars finns ju klassikern att leka namnlekar. Om jag säger Wille, så får nästa säga ett namn som börjar på E, eftersom förra namnet slutade på det. Och så går det runt. Det behöver ju såklart inte handla om namn. Kan vara leksaker. 😉

    Lycka till. 🙂

  59. Kristina Kastberg oktober 25, 2011 on 4:53 e m Svara

    Svaret är 9-25 kg

    Det bästa man kan göra med småbarn i bilen är att räkna olika djur som man ser på vägen sen kan man sjunga sånger om djuren som man hittar på tillsammans, med en känd melodi.
    Tex bäbävitalamm kan handla om något helt nytt.
    På så sätt är man kreativa och skapar något roligt och minnsesvärt tillsammans! 🙂

  60. andrea oktober 25, 2011 on 4:56 e m Svara

    den är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg,
    mitt tips är att sätta sig där bak hos sitt barn & leka med dom , titta ut genom fönstret prata & sjunga med dom , min dotter på 16 månader ÄLSKAR när jag sitter bak med henne i bilen & tittar ut med henne , när vi sitter & sjunger imse vimse spindel . & att bara göra ett barn glad genom att finnas på sidan & prata är bra 🙂 !

    den här stolen ser super bra ut & den vill vi gärna ha nu när vi väntar en till i familjen , & en ny bilbarnstol behövs till den stora 🙂 !

  61. Jennina Erikson oktober 25, 2011 on 4:58 e m Svara

    Bilbarnstolen passar alla barn mellan 9-25 kg.

    Mitt bästa tips ja kan ge när man ska åka långt är att komma iväg väldigt tidigt på morgonen för då kan barnet sova färdigt i bilen, bilresan blir då inte lika lång. Sen får man låta barnet plocka med några roliga saker den kan leka med under bilresan (mjuka saker i fall det skulle hända något på vägen).
    Sen får man stanna längs vägen lite fika eller äta lite mat och då på ett ställe så han/hon kan få springa omkring och göra slut på lite energi. Tror det oftast är anledningen till att dom ledsnar, för mycket spring i benen.
    Sen får man kolla efter saker dom tycker om längs vägen min son älskar traktorer, lastbilar m.m. så vi kollar efter det och låter samtidigt som det vi ser.

  62. Nathalie oktober 25, 2011 on 5:02 e m Svara

    15-36 kg
    Jag skruvar upp volymen på radion och sjunger så skruvat jag bara kan, och varvar denna sång med min finaste sångröst (vilken dock inte klingar så glatt i andras öron förutom min sons). Men roligt har vi! Annars är det helt enkelt så att man får göra bilen till det nya bollhavet, MASSOR med leksaker! c”,)

  63. Johanna Nilsson oktober 25, 2011 on 5:19 e m Svara

    15-36 kg

    Räkna bilar: Bestäm varsin färg och sedan räknar ni mötande bilar i den färgen ni valt.

    Sedan är det väl alltid bra att ha favorit leksaker och en skiva med barnlåtar nära till hands. Eller varför inte bättre att ha en ljudbok. Det kräver lite mer koncentration och är mer spänning för barnen.

    Har man flera större barn så kan man ta med papper och penna. Ena barnet börjar att rita ett huvud, andra halsen, första överkroppen, andra benen och första avslutar med fötterna. De kan få många goda skratt framför allt eftersom det kan bli lite ”guppigt” på färden.

  64. Åsa oktober 25, 2011 on 5:23 e m Svara

    9-25 kg

    Mitt bästa tips är att ha ”Musikbilen” så fort det blir gnälligt i bilen. Välj en rivig låt som alla känner igen och när den slås igång ska alla klappa händerna, skråla med och dansa med benen/låta gosedjuret dansa.
    När jag var liten var det låten Lambada som pappa körde igång. Nu skulle nog Saades Popular funka för de flesta åldrar.

  65. åsa stockbring oktober 25, 2011 on 5:25 e m Svara

    9- 35 kg
    Vi brukar sjunga, leka tittut med djur. Köra bilar i taket på bilen och framförallt berättar vi historier där alla får säga en bit i historien och den kan bli ganska kul. letar djur i böcker och säger dess namn och hur de låter.

  66. Kristina oktober 25, 2011 on 5:27 e m Svara

    Svar: 15-36kg
    Tips: Grimaser och en digitalkamera roar ganska länge! Hysteriskt roligt för alla åldrar Utom minsta babyn möjligen….

    Hoppas på stolen då vi har en lång liten kille som nästan växt ur sitt babyskydd redan vid 7 månaders ålder….

    Trevlig resa!

  67. Petra oktober 25, 2011 on 5:35 e m Svara

    15-36 kg

    Man kan försöka planera resan så att barnet åtminstone kan sova nån timme. Sen kan man ha med lite smått o gott att äta! 🙂 Russin,riskakor osv. Sen planerar man in en paus på nåt roligt ställe så att barnet får röra på sig. Att köra på natten är också ett alternativ.

  68. Helena Fogelberg oktober 25, 2011 on 5:38 e m Svara

    15-36 kg

    Tips till bilresan:
    Med tittut-lekar, film och sång,
    känns bilresan inte alltför lång!

  69. Emma Andersson oktober 25, 2011 on 5:41 e m Svara

    Stolen är godkänd mellan 15-36 kg.

    Vi har en liten väska som vi packar med olika leksaker varje gång, beroende på hur långt vi ska åka. Dessutom har jag en låda gömd där jag då och då fyller på med nya leksaker eller pyssel, som med fördel kan inhandlas på halva rea-priset! Från den hemliga lådan tar jag något nytt till ”res-väskan” så att det alltid är spännande att åka i bilen. Exempel på saker att ta med: Pixi-böcker, finger-dockor, ett litet mjukisdjur, duplolego osv…

  70. Sara Lindgren oktober 25, 2011 on 5:42 e m Svara

    Hej.

    Stolen är godkänd för 15-36 kilo.

    Det som funkar bäst för oss när vi är på långresa är att komma iväg i tid så att man kan ta några bensträckare och äta lite fika efter vägen. Sen lyssnar vi på radio och sjunger. Nu är min som bara 22 månader och när han absolut tröttnat så brukar jag faktiskt låta han leka lite med min telefon, har en app på den med en katt som härmar allt man säger. Men det är sista utvägen då jag egentligen är emot att han håller på med telefonen pga strålning osv. Lite leksaker och böcker är alltid bra att ha. Muta med lite majskrokar är aldrig fel 🙂

    Mvh Sara

  71. Anna Hammargren oktober 25, 2011 on 5:44 e m Svara

    Den är godkänd för 15-36 kg.

    När jag var liten så tyckte jag det roligaste var att räkna bilar i en speciell färg eller antal bilar med husvagnar. Man kan även leka en rolig lek när man tar bokstäverna i alfabetet och säger tex. en frukt på varje bokstav. Apelsin, Banan, Citron osv..
    Många pauser på roliga ställen med gott fika är också toppen.

  72. Fia skapar oktober 25, 2011 on 5:45 e m Svara

    Oh! Det här kom verkligen perfekt i tid för oss och vi håller tummarna för att få vinna och testa denna fina och säkra bilbarnsstol.

    Med ISOfix-fästen är stolen godkänd för barn mellan 9-18 kg.
    För barn på 9-25 kg sätter man fast stolen med bilens trepunktsbälte.
    Använder man stolen framåtvänt så är den godkänd för barn mellan 15-25 kg och då sätts den fast med bilens trepunktsbälte.
    Sätter man fast den med bilens fempunktsbälte är den godkänd för barn mellan 9-18 kg. En bra stol med många möjligheter.

    Vår kille är ju fortfarande liten även om han är stor för sin ålder (och har vuxit ur babyskyddet inom någon månad). Precis så som någon annan skrev här så försöker vi resa när det är sovdags, men Alexander älskar och åka bil och i helgen höll han sig vaken hela vägen till Örebro (från Stockholm). För att hålla honom glad så sjunger vi en hel del och lyssnar på sånger från Astrid Lindgrens filmer.

  73. Sofia Sikström oktober 25, 2011 on 5:58 e m Svara

    Svar: 15-36kg

    Tips: Vår familj ser alltid till att ha gått om tid för långresor så att vi kan stanna när barnen behöver. Bebisen tröttnar ganska fort på att åka bil och leksakerna är bara roliga en liten stund men då spelar vi hans favoritsånger på en barnskiva. Det funkar ALLTID!
    Med större barn kan man leka ”Räkna bilar-leken” där alla väljer en varsin färg och den som först ser ett visst antal (t.ex. 20 bilar) i sin färg har vunnit.

  74. Pierre oktober 25, 2011 on 6:00 e m Svara

    15000-36000g
    x Låta barnen bestämma vad som är kul innan man börjar åka.
    x Film med sång (om man har möjlighet, vår kostade bara 399:-) så att man kan sjunga med, ”Mama Mia” e grym.
    x Låta 10-åringen roa bäbisarna i baksätet. (så har vi tänkt göra när tvillingarna kommer i januari)
    x Låta ungarna ringa en kompis på mobilen
    x Göra gåtor – vinner jag så avslöjar jag några stycken
    x Bilbingo
    x Allt som håller blodsockret på en stabil nivå
    x Hjälper inte detta….res på natten och bulla upp med filtar, kuddar och en ficklampa under filten såklart, bygg en koja i baksätet

  75. Bella oktober 25, 2011 on 6:31 e m Svara

    9-25kg

    Sånger, sagor och massor av leksaker. Plus nyttiga snacks. det har funkat för oss.

  76. Linda Johansson oktober 25, 2011 on 6:39 e m Svara

    15-36 kg

    Ritbrädan är helt suverän i bilen. Den går att rita på om och om igen. Bara att dra den fiffiga sudden över och så vips en ren yta att måla på igen och igen. Rita saker ni ser på vägen och gissa på varandras alster. Skriv meddelanden eller uppdrag att göra. Ritbrädorna finns i olika storlekar så de behöver inte ta så stor plats.

    Sång, musik och böcker går också hem i bilen.

    Stanna på mysiga/ovanliga platser å sträck på benen eller för mellanmål. Vid en sjö, traska en bit in i skogen å ta en filt med knaske plocka med er lite saker från naturen att prata om i bilen. Klistra upp på en kartongskiva när ni kommer fram/hem. Detta hittade vi på vägen när vi åkte till Mormor/farmor/faster kusener eller vart färden är/var på väg.

    Linda

  77. Emma Falck oktober 25, 2011 on 6:41 e m Svara

    Svar: 15-36 kg

    Vår bästa billek är ja och nej-leken. En ”är” och ska svara på resten av passagerarnas frågor, men får inte säga ja eller nej i svaren. Inte så lätt som det låter och lockar till många skratt när man sagt orden utan att ens märka det själv.

  78. Sofia oktober 25, 2011 on 6:42 e m Svara

    Fråga 1: för barn mellan 15 och 36 kg

    Fråga 2: Man ska ha ett glatt humör och inte tänka på hur långt man ska köra. Ha med lite smått och gott i bilen att tugga på är alltid mys, sen att hitta på små tävlingar är alltid skoj.’
    Ex: – Hitta så många djur ute i naturen man kan.
    – Barnens favorit sånger. Om olika smak, låt alla få nån minut var.
    – Sago cd. Låta barnen få lyssna på sagor fungerar nästan alltid. Tyckte jag var mys iaf.

  79. Mikaela oktober 25, 2011 on 6:45 e m Svara

    15- 36 kg.
    Jag kan rekommendera de gamla klassiska lekarna så som ”få lastbilar att blinka efter omkörning!” ”Gissa vad jag ser”- man väljer ut ett föremål och förklarar vad det kan vara utan att säga vad det är, de andra gissar under tiden.

  80. Sofie Andersson oktober 25, 2011 on 6:45 e m Svara

    15-36 kg!

    Tips till långa bilresor:
    Tävla om vem som får flest bilar i samma färg
    Spela på mobiltelefon
    Allsång med barnens favoritmusik
    Fikapauser
    Lite mutor vid behov
    Målarböcker/pysselböcker
    Berätta egen påhittad saga om barnen själva
    Frågesport inriktad på barnens största intressen
    Apotekets åksjukearmband för att slippa missöden i bilen
    Och sist men absolut inte minst: Ett GLATT humör =D

  81. Fredrika Falbe oktober 25, 2011 on 6:49 e m Svara

    15-36 kg
    Vi har en magnetsik rittavla, den är kul att kludda på. Gissa vad det blir för bild, öva skolläxan eller måla monster. Mycket kul utan kladd.

  82. Kristin oktober 25, 2011 on 6:53 e m Svara

    Hej,
    9-25 kg
    Nedan är mitt tips i bilfärd från Stockholm till Skåne;
    Innan bilfärd ser man till att ha tid till mycket och lång fysisk aktvitet tills barnet börjar gnugga sig i ögonen. Innan John Blund hinner komma är det viktigt att fylla magen med gröt och sedan in i bilen. För oss brukar det inte ta många svängar innan lilla fröken har somnat och har man tur sover hon i 2 1/2 till 3 timmar och då hinner man en bra bit 🙂 När hon sedan vaknar gäller det att ta ut henne ur bilen och ta en halvtimmes paus då hon får röra på sig, lite mellis och sedan in i bilen igen. Nu är det svårare att gå henne att somna, så nu gäller det att ha alla lagrat olika leksaker som man kan ge till henne efter hand som hon tröttnar på den leksak hon håller på med och givetvis skall det var barnsånger för hela slanten i bilen 🙂

    Lycka till med resan till Härnösand!
    ~Kristin

  83. Jenny Stenman oktober 25, 2011 on 6:53 e m Svara

    Axkid Keezone passar barn mellan 15 och 36 kg.
    Vi har en vild kille på 15 mån som heter Anton Valentin, som inte gillar att åka fastspänd. Nu i sommar åkte vi två gånger upp till morfar i Ö-vik, en resa på 75 mil enkel resa. Vi valde helt enkelt att köra på natten, då vildingen sover som bäst. Men tyvärr går hans stol inte att luta så värst bra, så en ny Axkid vore ju toppen att vinna åt vildingen 🙂

  84. Sofia oktober 25, 2011 on 6:55 e m Svara

    Svaret är : När bilstolen sätts fast med Isofix är stolen godkänd för barn på 9-18 kg. Stolen kan användas för barn på 9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 15-25 kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18 kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

    Mitt tips för att göra bilresorna lite roligare är att titta på en karta och visa barnet/barnen vart vi ska åka och så kan dom vara kartläsare 🙂 Man bestämmer tillsammans med barnen vart man ska stanna och ta en paus så man har någonting att se framimot 😉

  85. Anngelica Kristofersson oktober 25, 2011 on 7:05 e m Svara

    Mellan 15 och 36 kg.

    Mitt tips är leksaker i bilen – nån favorit. T.ex. så har min ettåriga dotter en hammare som låter när den träffar något – den fungerar utmärkt. Och när hon tröttnat på den så brukar vi härma varandra. Det blir mycket ljud och mycket skratt från mig.

  86. Sofia oktober 25, 2011 on 7:07 e m Svara

    15-36kg

    Matsäck är ett måste till våran son och nu har han blivit så stor så han kan spela nintendo DS, vilket är perfekt på längre resor. Barnmusik och cd-sagor är oxå väldigt bra.

  87. Michaela Sköld oktober 25, 2011 on 7:10 e m Svara

    Axkid Keezone är godkänd för barn mellan 15-36kg.

    Mitt bästa tips för en trevlig bilresa är att lagra upp med småsaker att göra. Bra grejer är t.ex. CD-skiva med barnvisor att sjunga med till. lite film på det, någon lek (räkna röda bilar), en ask med smycken som får gås igenom och undersökas o.s.v. Sedan – det viktigaste – är att ha fika med i bilen! Kan lätt sysselsätta en halvtimma med att skicka smörgåsar/bullar/kakor varvat med dricka fram och tillbaka i bilen. Förutsätter att man inte är alltför rädd för kladd i bilen dock :-)!

  88. Emmie oktober 25, 2011 on 7:15 e m Svara

    Stolen kan användas för barn på 9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 15-25 kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18 kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

    Tipset på att göra bilresan roligare:
    – Bilfärgsleken, alla bestämmer en varsin färg. Sedan räknar alla hur många bilar det är man möter med samma färg som man har valt. Flest bilar vinner!
    – Gul-bil leken. När det åker förbi en gul bil så får man ”slå” den andra på axeln & man MÅSTE göra ett kryss på den andres axel innan man ”slår till”. En nervpirrande lek!
    – Sätta i en astrid lindgren berättar skiva, Pippi på det sju haven är populärast här hemma! Är spännande & lugnande.
    – Även en bra skiva med massa trallvänliga låtar fungerar.
    – Djurleken. Den bokstaven som djuret slutar på ska nästa person säga ett djur på. Till exempel: Säger jag Elefant, så säger nästa tex. Tiger & nästa säger kanske Råtta. Och så går man runt så tills alla djur är upptagna. Vill man försvåra det hela och barnet kanske har börjat lära sig Engelska i skolan kan man försöka med Engelska djur, kan genast bli lite roligare!

  89. Emmie oktober 25, 2011 on 7:15 e m Svara

    Stolen kan användas för barn på 9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 15-25 kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18 kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

    Tipset på att göra bilresan roligare:
    – Bilfärgsleken, alla bestämmer en varsin färg. Sedan räknar alla hur många bilar det är man möter med samma färg som man har valt. Flest bilar vinner!
    – Gul-bil leken. När det åker förbi en gul bil så får man ”slå” den andra på axeln & man MÅSTE göra ett kryss på den andres axel innan man ”slår till”. En nervpirrande lek!
    – Sätta i en astrid lindgren berättar skiva, Pippi på det sju haven är populärast här hemma! Är spännande & lugnande.
    – Även en bra skiva med massa trallvänliga låtar fungerar.
    – Djurleken. Den bokstaven som djuret slutar på ska nästa person säga ett djur på. Till exempel: Säger jag Elefant, så säger nästa tex. Tiger & nästa säger kanske Råtta. Och så går man runt så tills alla djur är upptagna. Vill man försvåra det hela och barnet kanske har börjat lära sig Engelska i skolan kan man försöka med Engelska djur, kan genast bli lite roligare!

    Lycka till 🙂

  90. Linnea oktober 25, 2011 on 7:17 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36 kg.

    Vi gör en del långa resor då delar av familjen bor långt bort, lillasyster i familjen bryr sig inte så hårt om någon större underhållning än att någon pratar med henne än så länge.
    Men storebror kräver lite mer, han brukar se film, spela bärbart tv-spel, lyssna på ljudböcker tillsammans med oss vuxna.
    Annat vi brukar roa oss med är att välja varsin färg på bilar och se vem som hinner komma upp till ett visst antal bilar först.

  91. Linda J oktober 25, 2011 on 7:23 e m Svara

    Svar: mellan 15-36 kg

    sen vad man kan göra i bilen finns det lite olika saker.
    man kan sjunga och ha barnens favorit cd eller så får alla gissa vilken låt man nynnar på,
    spela bilbingo, ha diverse favoritleksaker tillhands (inte för stora då),
    leka ”gissa vem” med teknade figurer,
    ha lite russin eller annat gott som inte smular för mkt,
    tja det gäller att prova sig fram. allt passar inte alla =)
    /Linda

  92. Erika Pettersson oktober 25, 2011 on 7:25 e m Svara

    Hejsan !

    9 – 25kg.

    Innan vi börjar en längre resa med bil, har vi laddat upp med en portabel DVD så sonen kan se film. Sedan har jag förberett så att det finns lättare mellanmål som inte smular / sormar så mycket. Till exempel. en macka eller små mini riskakor. Man kan skära ner äpple och päron i en burk som är lätt öppnad och lätt stängd. Dryck i en träningsflaska rekommenderas. Är barnen mindre ta nappflaskan.

  93. Sini N Hansson oktober 25, 2011 on 7:29 e m Svara

    Fråga: Stolen är godkänd för 15-36kg.
    Tips: Vi har en dvd spelare i nackstödet och en MASSA filmer när vi åker långt. En burk med olika kex med motiv brukar hon roa sig med ett tag (blir lite smuligt, men vad gör man inte för att ha ett glatt barn i bilen). När hon är riktigt uttråkad brukar vi leta efter djur, träd, broar, kyrkor, lastbilar, bussar… Hon är två år och tycker verkligen att allt är intressant 🙂

  94. Sofia oktober 25, 2011 on 7:33 e m Svara

    Mellan 15-36 kg

    Något som jag tycker har funkat bra är räkneleken – att räkna ex gula bilar, röda hus, hundar etc! Leken går ju att anpassa efter både ålder o vägsträcka =)

  95. Helena oscarson oktober 25, 2011 on 7:37 e m Svara

    15-36 kg.
    Jag brukar försöka åka då det är sovdax för den minsta… Där vinner man lite
    tid. Cd skivor med sagor och musik. Nintendo för de större där de kan måla spela
    ta kort och spela in ljud… Vi brukar också räkna färgerna på bilarna. Ett skepp kommer lastat.
    Hur många vinkar till oss…
    Små stopp med fika och även en liten fika ibilen brukar funka…
    Hoppas nu på en BRA stol till lilla tjejen så blir resan som en dans
    Helena

  96. Anja - 18 år & mamma till Sabina! oktober 25, 2011 on 7:40 e m Svara

    15-36 kg! 🙂
    Mitt bästa tips är en smartphone, där finns MYCKET som kan underhålla ett barn, t.ex appar. Sen kan man även ladda ner en film eller två till telefonen som barnet (eller barnen) kan kolla på, fungerar kanon!

    [email protected]

  97. Karin Persson oktober 25, 2011 on 7:42 e m Svara

    Hej!
    Oj en sån skulle jag verkligen behöva till min lilla tjej på sex månader! Den ser ju superbra ut! Den kan användas för barn på 9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 15-25 kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18 kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

    Mitt absolut bästa tips är att
    nr 1: försök tajma med hennes sovtider. Om hon sover ett längre pass efter lunch – var klara och åk direkt efter hon sovit. Om hon nu inte sover så mycket (eller kanske inte alls) så:
    nr 2: en liten dvd som din dotter kan se på under en del av resan – med ex nalle puh som min son äälskade vid samma tidpunkt.
    nr 3: goa kex – finns goa sockerfria från Småfolk från semper och till det go sockerfri juice eller smoothie.
    nr 4: om din dotter pratar mycket så kan man fråga vad alla heter i släkten och öva på namn. Brukar vara mycket uppskattat och se hur de små verkligen tänker till och försöka finna svaret på frågan 🙂
    nr 5: läs en favoritbok (eller två 🙂 och sjung favoritsångerna. Sångpåsen har varit superuppskattad hos vår kille 🙂
    Slutligen – se till och äät när minst halva resan gått så blir det inte så mycket gnäll.

    Alla dessa tips har jag själv testat på min Alfred 2,5 år och de funkar 🙂
    Kramar
    Karin

  98. sophie oktober 25, 2011 on 7:48 e m Svara

    svar 9-25 kg, bra tips är målarböcker sagoband eller hitta på egna frågesporter 🙂

  99. Maria Bengtsson oktober 25, 2011 on 7:49 e m Svara

    Hej!

    Den passar för barn mellan 15 och 36 kg!

    Våra barn är inte så stora 1,5 år och 3 år. När vi ska åka långt försöker ha så roligt i bilen som möjligt. vi har med oss barnskivor och sjunger massa sånger vilket dom tycker är kul, framförallt 3 åringen. Sen får dom ha med sig några favoritleksaker och böcker vilket också hjälper till! Vi gör också många stop för fika och lite mys så att resan inte bara blir bilåka. Ska vi åka jättelångt försöker vi börja på eftermiddagen så barnen somnar för kvällen vid sovdags och sen kör vi på och kommer fram sent på kvällen eller natten!
    Med lite större barn är det roligt att leka olika ordlekar eller tävla om vem som kan se flest bilar i en speciell färg!

  100. sanna oktober 25, 2011 on 7:53 e m Svara

    9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 9-18kg med isofix, 15-25kg framåtvänd med bilens trepunktsbälte och 9-18kg framåtvänd med stolens fempunktsbälte.

    Vi har bilen full med pixböcker och sagoskivor. Då kan barnen både bläddra själva å läsa. sedan har vi även köpt en smart väska till 6 åringen som går att fälla ut till ett bord och då kan hon sitta å pyssla å rita i bilen när vi åker långt.

  101. sabrina oktober 25, 2011 on 7:56 e m Svara

    Svar på frågan: 15- 36 kg

    Tips: Beror på vilken ålder man har barn i, men om han har lite större barn så kan man köra ”regskylt leken” som går ut på att skapa ord av regskyltarna man ser på vägen. En väldigt rolig lek som man kan leka ensam.

    Annars tycker jag bärbara DVD är väldigt praktiska och underhållande på långa sträckor. Både för sig själv och barnen..

    Vore underbart om man hade vunnit bilbarnstolen, då det snart är dax för en ny bilbarnstol då Lill-killen inte vill sitta i sitt babyskydd längre och pengarna vill inte riktigt räcka till. 🙁

  102. Christina oktober 25, 2011 on 8:01 e m Svara

    Axkid Keezone passar för barn mellan 15-36kg

    För varje bil som passerar tittar man på registrerings skylten, står det BUS 123 skall man komma på ett ord så snabbt som möjligt som innehåller dessa bokstäver. tex. ”Buss”, ”Busunge” osv.

    Den med flest påkomna ord vinner :))

  103. Emmis oktober 25, 2011 on 8:16 e m Svara

    Den är godkänd mellan 15 och 36 kg.

    Vi har 80mil till dotras farmor, och åker dit varje sommar, brukar börja åka på natten, då det tar 10 timmar, så slipper hon vara vaken hela resan i bilen.
    Det beror ju på lite vilken ålder dom är i, men att leka med roliga leksaker & sjunga sånger har funkat bra när hon var liten, nu roar hon sig med en bärbar DVD sen leker vi även bil leken, hon väljer en färg hon har på bilarna, och vi skall välja en färg vi vill ha, sen får man se vilken som fick flest, har även kört denna vem ser det först, kan vara gult hus, blå bil, häst, ko, m.m… Sen är det vilktigt att ta många små stopp så dom får röra på benen och ha små mellanmål i bilen, gärna något barnet valt själv, då det blir lite roligare då.

    Då vi har våran andra på ”jäsning” så skulle jag bli sååå glad om vi vann denna stol då den verkade väldigt smart… 🙂 *Håller tummarna*

  104. Sandra ljunglöf oktober 25, 2011 on 8:20 e m Svara

    1. 9 – 25 kg dock beroende på andvändningssätt och insättningsmetod dvs om man vill ha den framåtvänd, bakåtvänd, om man har 3 punktsbälte eller 5 punktsbälte eller sätter fast den via isofixen.
    Men minimum godkänd vikt är 09 kg och maxvikt är 25 kg eller 18 beroende på ovanstående insättningsmetod.

    2. Vi pendlar mycket streckan Stockholm – Skåne och vi har prövat det mesta för att hålla humören i trim hos barnen.
    Det absolut bästa är sång. Finns massa bra sångberättelser idag på cd. ( musikal liknande barnsagor ) där en författare berättar sagan men med jämna mellanrum och med täta intervaller har sånger inlagda som då ger massa utrymme för gemensam sång i bilen, skratt och glada miner. Därefter fortsätter berättelsen.
    Jag har tagit detta steget längre och berättar egna historier/ sagor där jag lämnar utrymme för sånger med täta mellanrum och detta är verkligen så populärt och funkar utmärkt och i längre perioder.
    Handlar sagan om en ekorre sjunger vi ekorn satt i granen och när grodan kom på besök sjunger vi dem små grodorna osv osv.
    Kreativt, kul, enkelt och framförallt engagerar alla:)

  105. Annika H oktober 25, 2011 on 8:37 e m Svara

    Den är godkänd för 15-36 kg.

    Tips att göra med små barn:
    – sjunga låtar som barnet tycker om
    – titta efter djur (kor, hästar osv)
    – ha med leksaker som barnet kan roa sig med
    – titta efter olika fordon (motorcyklar, lastbilar osv)

    Tips för större barn:
    – Sagoleken – en person börjar att hitta på och berätta en saga, sen får nästa person ta vid o fortsätta på sagan, sedan nästa petson osv tills sagan är slut
    – de vuxna kan hitta på tankenötter (i lagom svårighetsgrader för barnet) som barnet får fundera på o sedan diskutera fram lösningen med den vuxna
    – bokstavsleken

  106. Therese oktober 25, 2011 on 8:45 e m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för 15-36 kg.

    Några tips:
    *När min dotter började lära sig skriva så sa jag ord med tre bokstäver som hon sen skrev. Det tyckte hon var roligt, länge.
    *Allsång. Kul, åtminstone ett tag. Man kan ju utveckla det till att göra en sångpåse, lappar med sånger på som man drar.
    *Rita.
    *Leken där man säger ett ord och så ska nästa deltagares ord börja på bokstaven som föregående ord slutade med. Passar ju något äldre barn men man kan anpassa det till att antingen bara vara ord eller till geografiska platser eller så.
    *Snacks
    *Ljudböcker
    *Jag brukar köpa något lämpligt pyssel eller liten leksak eller tidning som barnen får i bilen när humöret svajar. Då blir det något nytt som fångar deras intresse förhoppningsvis ett bra tag.

  107. annst oktober 25, 2011 on 9:11 e m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för barn mellan 15-36 kg.

    I vår familj älskar vi billekar och bilbingo, 20 frågor och ”gul bil” är givna lekar på såväl korta som långa resor. Familjens favorit är dock biltennis. Leken går till så att vi väljer två bokstäver, en för varje sida bilen. Sedan ska man försöka hitta saker på den sida bilen man sitter som börjar på den bokstav man valt. Poängen ges som i en tennismatch med game och man byter bokstav mellan gamen. Först till tre vinner. Är vi fyra i bilen ”kör vi en dubbel”. En kul och kreativ lek för hela familjen där de små också får träna på alfabetet.

    För ett något lugnare tempo brukar barnen önska ”sagostund” där mamma och pappa tillsammans berättar en saga där barnen får bestämma innehållet. Ibland turas vi om och låter turen gå runt i bilen och alla får berätta. Mysigt och spännande.

    Trevlig resa!

  108. Pernilla oktober 25, 2011 on 9:13 e m Svara

    Hej!

    Rätt svar är mellan 15 och 36 kg.

    Vi har en liten pojke (6 månader) som inte alls gillar att åka bil. Det brukar bli lite roligare om vi sjunger rörelsesånger, t.ex. Imse vimse… eller rim och ramsar. Vatten i nappflaska brukar också fungera ett tag.

    Från när jag var liten minns jag radioteater, särskilt Tordyveln flyger i skymningen – att läsa med öronen, dvs. lyssna på ljudböcker, måste alltså vara en höjdare.

    Pernilla

  109. Sara oktober 25, 2011 on 9:26 e m Svara

    Svar 9-25kg

    Vi har alltid varit noga med att förbereda barnen på att vi ska ut på långresa i bilen. Även från det att de var riktigt små. Vi har pratat med dem om att vi ska åka länge i bilen och hänvisat till saker som ingår i deras vardag och som de kan relatera till t ex att vi kommer väcka dem när det fortfarande i mörkt, att vi under resan kommer äta både frukost, lunch och kanske tom middag. Att de ska sova middag i bilen osv. Bärbar-dvd, böcker, cd med sång, Nintendo är ovärderliga på långresa.
    När de var mindre gjorde vi ordning påsar med leksaker och andra intressanta saker som vi plockade fram en och en. Oftast var det leksaker vi hade hemma, men ibland köpte vi något nytt att överraska med. Under en period lekte de med lego och hade var sin bricka med lite högre kanter som gjorde att inte bitarna åkte av.

  110. Sara Almén oktober 25, 2011 on 9:28 e m Svara

    15-36 kg.

    Vi brukar ha papper och pennor/kritor med till vår dotter, (som snart fyller 4), så hon kan rita. Nån bok hon kan titta i och berätta för oss vad den handlar om, (är rätt roligt att höra vad hon kommer på för berättelse bara genom att se på bilderna). Leksaker brukar vi ha med till vår son, (som är 18 månader). Sjunga allsång funkar nästan alltid. Räkna olika saker som man kör förbi, tex hur många röda bilar vi kan se, hur många hästar osv. Något lätt att äta och dricka är alltid uppskattat.

    / Sara

  111. Therése oktober 26, 2011 on 4:19 f m Svara

    Hallå där!
    Stolen Axkid bältesstol Keezone är godkänd för barn som väger mellan 15kg- 36kg.
    Tips för att göra bilresan roligare med familjen.
    Ex nu ska vi alla komma på något gjur, jag börjar med Råtta, därefter forstätter barnet (eller ni vuxna) med den sista bokstaven i djuret, i detta fall A, vilket kan bli Apa 🙂
    Räkna hur många tex röda bilar ni möter eller volvo m.m
    Ta med barnets favorit låtar ( om ni har någon cd lr dylikt med dessa på ) så kan ni sjunga på dessa tillsammans.
    Är det lite störra barn kan man leka ”hänga gubben” där man gissar bokstäver och ska försöka komma på vilket ord som den andra tänker på.
    Sedan finns ju alltid alternativet om man har en portabel dvd att sätta på en barnfilm, dock föredrar jag att försöka komma på så mkt själv som möjligt (film är sista utväg)
    Man kan faktiskt välja att börja åka tex 1-2 timmar innan barnets läggningsdags på så vis får man lite extra tid med barnet samtidigt som barnet kan somna när det blir trött.
    Se då till att ha dragit på barnet pyjamasen innan så slipper man allt bök när man e framme och själv är trött 😉

  112. Maria oktober 26, 2011 on 4:38 f m Svara

    Hej!

    Oj vilken snygg och praktisk stol, vi som just börjat leta efter ny stol till vår son!
    Axikid bältesstolen är godkännd för barn som väger mellan 15 och 36 kg.

    När vi är ute och åker bil roar vi hela familjen genom att räkna kossor och klassificera lastbillar som stora eller STORA. I och med att vår son fortfarande sover middag ibland så kör vi ett klassiskt knep och försöker tajma in längre turer i samband med en sovstund.

    Många bra tips fick man här i din blogg, kommer bli en återkommande besökare!
    Mvh Maria

  113. Jenny olsson oktober 26, 2011 on 5:10 f m Svara

    Hej. Kul med tävling:)! Det står massa vikter när man läser men allt som allt är det 9-25 kg med trepunkts bältet.
    Tips till lång bilresa. Våran bästa vän i bilen är svan med olika filmer. Varje lång bilfärd så byter man ut några filmer. Självklart tröttnar små barn på att kolla film.
    Man kan slå in små saker till presenter. Det kan vara med små leksaker, kanske någon bulle eller Kaka. Sånt som barnen är intresserade av plus att det är roligt att öppna presenter.
    Det kan även vara skönt att få springa av sig emellanåt kanske leka kull eller någon annan springlek i några minuter.(trötta ut);)!
    Nu håller vi tummarna här hemma för sonen är två år o rätt stor:)!

  114. Linda Karlsson oktober 26, 2011 on 5:34 f m Svara

    Svaret på din fråga är 15-36 kg

    För mindre barn så är det alltid kul att plocka ihop en liten leksakspåse med favoritleksaker som barnet får plocka en efter en. Sångpåsen är också en rolig grej, där barnet plockar en sak från påsen och varje grej är kopplad till en sång, ex. en ekorre då sjunger man ”ekorrn satt i granen”. För äldre barn passar också sångtajm (sånger som man kan eller så tar man hjälp av någon bra sångCD) Ett annat bra alternativ är att man kan gissar färg på nästa bil som man möter. Räkna antalet bilar passar också bra! Målarbok/pysselbok passar också de äldre barnen. Annars finns ju enklare varianter som DVD i bilen och att man även kombinerar långa resan med mellanmål, som gör att resan går lite snabbare och smidigare 😉

  115. Linda Gustawson oktober 26, 2011 on 5:42 f m Svara

    15-36kg
    Vi brukar försöka hitta på ord av bokstäverna på mötande bilars nummerplåtar och sen har barnen kommit på en egen lek där dom räknar Gula bilar (dom är sällsynta nämligen)

  116. Johanna Rinde oktober 26, 2011 on 6:22 f m Svara

    Axkid bältesstol Keezone passar för barn mellan 15-36 kg.

    Det enda som får vår dotter att vara nöjd under långa resor i bilen är när hon får titta på sin favoritfilm på pappas surfplatta eller mobil. 🙂 Gissa om man får höra på samma film ett antal gånger, men nu börjar hon bli större och kan som tur är tänka sig att kolla på några olika filmer… 🙂

  117. Sandra Cederblad oktober 26, 2011 on 6:23 f m Svara

    Stolen är godkänd för 15 – 36 kg.

    *Vi har inbygd dvd som barnen brukar kolla på.
    *Vi lånar även en lagom stor back med olika böcker från biblioteket med böcker barnen inte läst samt böcker med gåtor o roliga historier som vi läser för varander.
    *Spelar bilbingo
    *letar gula bilar 🙂
    * 10 frågor, en person tänker på något tex en cykel, så får övrika i bilen ställa frågor o försöka lista ut vad det är för någont.

  118. Mari oktober 26, 2011 on 6:43 f m Svara

    9-25kg!!

    Jag har tre barn mellan 0-5. Vi brukar sjunga, räkna bilar i olika färger och modeller, lyssna på musik- alla får välja en låt (inte bebisen såklart men han verkar nöjd med den mesta musiken), berätta sagor. När jag var liten och vi åkte på långturer i bilen brukade vi tre systrar ta med tjocka sångpärmen och avverkade sång efter sång…nu i efterhand kan jag undra vad föräldrarna tyckte egentligen, men de sa aldrig något om att vi skulle vara tysta i allafall. Nåja, allt är väl bättre än bråk och kiv i bilen!

  119. Jennie oktober 26, 2011 on 6:55 f m Svara

    Bältesstolen är godkänd för 15 -36 kg. Det vi i vår familj gör förutom att ha planerat in många pauser är att vi sjunger, gärna rörelsesånger så att barnet/-n får ut lite energi ur kroppen. Sen kan jag rekommendera att ta med många mellanmål. Bilresan blir ännu tråkigare om blodsockret sjunker.

  120. Sari Siesing oktober 26, 2011 on 6:58 f m Svara

    Bältesstolen är godkänd från 15-36 kg.

    TIPS:
    Vi är kungar på att resa långt ; ). När vi bilade till Kroatien för några år sedan, så fick tjejerna som då var 4 och 7 år packa var sin prylväska och ha i baksätet. T ex Ett rikblock och några pennor. Barbie och kläder. Nintendospel. Inför långresan köpte vi en liten DVD och det har varit räddningen många gånger, även här hemma när TV:n är upptagen. DVD kan jag varmt rekommendera. När de vi något tillfälle blev rastlösa och började kivas (stavas det så?)så var det dax för fika eller McDonalds. Lycka till!!!
    Idag är tjejerna 7 och 10 år och vi har fått en liten sladdis-TJEJ till som är 9 månader och snart dax att byta bilstol…. hoppas jag vinner 🙂
    Kram Sari

  121. Hanne oktober 26, 2011 on 7:00 f m Svara

    Stoeln är godkänd för 9-25 kg,.

    En stående favorit under våra bilresor, långa som korta, är att räkna bilar med viss färg. Varje deltagare har en egen färg. Reglerna kan variera något från gång till gång, såsom bara räkna stillastående bilar, räkna endast bilar med någon bakom ratten, osv.

    Annars är musik – egna cd-skivor eller radion – som vi sjunger med i för fulla muggar. Sagor är också uppskattat, särskilt när det blir lite hängigt o trött.

    Sen kan man leka vad vi kallar ”Ledtrådsleken”, dvs man beskriver något man ser med ord; färg, form mm. Fantastiskt utvecklande för barnens språk och känsla för detaljer! Funkar även när man sitter och väntar länge på t ex flygplats, restaurang el dyl.

  122. Karina oktober 26, 2011 on 7:16 f m Svara

    Oj vilken stol. Den måste jag prova att vinna!
    Svaret är 15-36 kg.

    De klassiska lekarna med att leta efter saker samt film och musik funkar alltid.

    Men mitt tips är att göra upp en ”tidsplan”, det har funkat med min son ända sen han var 2 år, jag har bara anpassat den till hans ålder. Man gör en uppskattning om hur man kommer köra och hur lång tid det kommer att ta. Sen uppskattar man hur ofta och var man ska ta paus. Det är självklart en fördel om man försöker leta upp platser som kan vara roliga för barnen men det behöver absolut inte vara dyra saker. På nätet kan man se hur olika rastplatser ser ut och det kan räcka med att där finns en kulle eller en liten sjö för att den ska bli lite speciell. Finns det inget i miljön så kan man bestämma att på den macken ska man köpa en påse godis eller en serietidning.
    Sen ritar man upp tidsplanen med de olika stoppen. Antingen gör man en karta eller bara ett antal rutor efter varandra. För de större barnen kan man sätta ut klockslag och för de som håller på och lär sig klockan kan det bli ett utmärkt sätt att träna sig.
    Tänk på 2 saker för att få det bra:
    1) Att planen kan ”läsas” av barnen. Rita sjön, macken, eller något som symboliserar varje stopp ni ska göra. För de stora barnen kan man skriva ut ungefärliga klockslag när man beräknar vara där och för de som håller på att lära sig klockan är det ett utmärkt sätt att lära sig.
    2) Engagera barnen och ge dem ansvar. Rita upp planen tillsammans. Be dem ”hålla koll” på den åt er under resan, tex ”vad är nästa mål?” eller, ”har du koll på klockan?” osv. Min son gillar att hålla utkik efter vägskyltar så vi brukar säga att han hjälper mig så att jag inte kör vilse, genom att säga till mig när det kommer ”en grön skylt med vit text”. Eller tex att berätta när det kommer skyltar med varning för rådjur osv. Barn har lättare att stå ut med tråkiga saker om de är med i vad som händer och känner ansvar och har en översikt över när det tråkiga tar slut och vilka mål de har att se fram emot.

    Det viktigaste är ändå att berätta för barnen att det kan kännas långtråkigt ibland men att man får sin belöning i slutet när man är framme vid målet!
    Hoppas ni får en skön resa!

  123. Elin oktober 26, 2011 on 7:16 f m Svara

    Svaret är: Axkid Keezone är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg.

    När man ska åka bil långt kan det bli jobbigt för de små.
    Då är det viktigt att ha saker som får tiden att gå.
    Titta på babblarna är här hemma en favorit
    Det funkar då säkert en liten bit.
    Bäst kanske att åka på kvällen när barnen ska sova
    Men att de sover hela vägen kan man inte lova.
    Då är det bra att ha plan b, c och d
    Att ha något gott att smaska på kan vara en idé.
    Förebered med härlig musik att lyssna då
    Någonting som även barnen förstår sig på.
    Kom på någon rolig lek om du kan hinna
    Vips så har det gått försvunnit en timma
    Viktigt är det att ha sköna kläder
    Oavsett vad det är för väder.
    Leksaker kan man aldrig ha för mycket av
    Välj ut de bästa, det finns ju ett hav
    Att titta på film kan för vissa vara det bästa
    Det skadar ju i alla fall inte att testa.
    Välj sedan en färg och hoppas på röta
    Att just den färgen de flesta bilarna har ni möta.
    Kolla ut innan ni ska åka
    Om ni någon fin rastplats ska råk.a
    Myrorna i brallan lämnar ni där
    Vilket även barnen sig lär.
    Viktigt att försöka ha en bra stäming i bilen
    Börja glatt och försök hålla den stilen.
    Hoppas att mina tips kommer väl till pass
    Nästa gång ni ska ut på trapats.

    🙂 /Elin

  124. Jenny oktober 26, 2011 on 7:33 f m Svara

    9-25 kg beroende på hur man sätter fast stolen

    Mitt bästa tips är att man som vuxen gör barnen delaktiga. Att man pratar och frågar om saker man ser under bilresan och att man lyssnar och är ”med” och inte bara sitter i framsätet och ”hummar”. Min son älskar när jag hittar på egna sagor och berättar för honom. Ibland är han själv med och bestämmer vad och vem de ska handla om. Detta fungerar mycket bra i bilen både om man kör själv och om man sitter bredvid men blir åksjuk av att läsa vanliga tidningar och böcker.

    • Jenny oktober 26, 2011 on 7:37 f m Svara

      Lade in en ny kommentar så bortse gärna från denna 😉

  125. Jenny oktober 26, 2011 on 7:36 f m Svara

    Okej sorry. Läste frågan igen och kollade runt på hemsidan.
    Det ska ju såklart vara 15-36 kg. Så jag lägger in min kommentar igen med rätt svar. Blev lite för ivrig tror jag 😉

    Mitt bästa tips är att man som vuxen gör barnen delaktiga. Att man pratar och frågar om saker man ser under bilresan och att man lyssnar och är ”med” och inte bara sitter i framsätet och ”hummar”. Min son älskar när jag hittar på egna sagor och berättar för honom. Ibland är han själv med och bestämmer vad och vem de ska handla om. Detta fungerar mycket bra i bilen både om man kör själv och om man sitter bredvid men blir åksjuk av att läsa vanliga tidningar och böcker.

    • Rebecca oktober 26, 2011 on 8:19 f m Svara

      Hej Axkid Keezone är för 15-36 kg. Mitt bästa tips när man ska åka långt med barn speciellt om dom inte gillar att åka bil och vara fast spännd är att åka efter midddagen sent på kvällen då barnen kanske är trött och sover hela vägen, våra svärföräldrar bor 7 timmar ifrån oss och på sommaren åker vi sent på kvällen och på vintern när det är så mörkt åker vi istället tidigt på morgonen. Det bästa av allt är att oftast så är det inte så mycket trafik vid dom tider vi åker och barnen sover så gott och inget grinande. Annars köper vi sagor på cd och låter barnen lyssna det brukar hålla dom sysselsatta och tänka på något annat än att dom sitter fast i bilen. Sen om barnet sitter bra och rätt i stolen och bekvämt blir det nog mindre ledsen. Sen när sagorna är över så kollar vi om vi ser några djur och ett måste är att stanna vid någon lekplats så barnen får springa av sig lite och få ur sig lite energi 🙂 Mvh Rebecca

  126. Åsa Kronberg oktober 26, 2011 on 7:57 f m Svara

    Axkid Keezone är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg.

    Just nu är det sång som gäller för vår tvååring. Mamma sjunga! brukar det låta, eller Sjunga annat! Min lösning på problemet att komma på nya låtar var att fylla bilen med cd-skivor så att man får hjälp både med låt och text, för skivorna räcker inte, jag måste sjunga också :-).

    Längre fram kommer det bli billetartävlingar som kan varieras i det oändliga. T ex att man själv får välja en färg och den som kommer först till ett förutbestämt antal bilar med sin färg vinner. Vill man så kan man ju i förväg ha köpt in småleksaker som kan fungera som priser ifall det är svårt att komma igång med leken. Speciellt om det är en långresa som ska genomföras.

    För icke åksjuka barn fungerar ju bärbara DVD-spelare med favoritfilmerna bra. Förr, när min familj var ute och körde så hade min syster och jag näsorna i varsin bok hela vägen så den traditionella bokläsningen fungerar bra den också.

    Min minsting, som snart behöver byta stol, är ännu så länge nöjd om hon får pilla med sin mjuka prassliga bok.

  127. Ingela Wahlman oktober 26, 2011 on 8:02 f m Svara

    Stolen är fär 15-36 kg

    I bilen brukar jag och min dotter se om vi ser några djur genom fönstret och se man inga kan man alltid låssas att man ser en ..stor elefant.
    och sedan sjunger vi en sång om djuret ibland finns det sånger vi kan ibland får man hitta på en egen. Skulle humöret börja bli dåligt och inget hjälper så är en liten russin ask det bästa 🙂

  128. migranmamman oktober 26, 2011 on 8:07 f m Svara

    Axkid Keezone är säker och stabil och godkänd för barn mellan 15 och 36 kg.

    Härnösand, härligt, vi har landställe i Nordingrå (5 mil norrut i högakusten) Ett av de bästa tipsen är faktiskt att åka på kvällen. Mina föräldrar gjorde alltid det med oss och vi gör samma sak nu med vår lilla. Hon somnar gott i bilen och vi vuxna får en mysig stund för oss själva. Vi kan lyssna på musik äta massa godis och bara hinna prata med varandra. Vilket inte alltid hinns med i en stressig vardag. Därav är det ännu viktigare att ha en bra bilstol så de små kan sova bekvämt!

    Men om man nu vill åka på dagen så är det ett hett tips att ladda med massäck, ta god tid på sig så man kan stanna så barnen blir av med spring i benen. På sommaren kan man ta med sig badkläder och ta ett dopp efter vägen för att svalka sig. Vilken liten somnar inte gott efter det. (Tönnebro har bra strand) Annars är ju faktiskt en liten DVD spelare en riktigt bra grej att ha med sig när alla ordlekar och sånger tagit slut!

    Ha en fin dag!

  129. Camilla oktober 26, 2011 on 8:07 f m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för 15-36kg.
    När jag och mina syskon var små så brukade vi fördriva tiden i bilen till sommarstället genom att räkna bilar med en viss färg. Man väljer innan vilken färg man vill ha och sen ser man hur många bilar man har hittat när vi är framme.
    En annan lek vi gjorde var att räkna kyrkor. Detta är definitivt lekar jag kommer att lära mina barn 🙂

  130. Josey oktober 26, 2011 on 8:09 f m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för 15-36 kg.

    När jag var liten och åkte på långa bilsemestrar var det bästa jag och min bror visste att leka ordlekar med mamma och papppa. Vi lekte 20 frågor, gissa låten (man sjöng på en låt och den som gissade rätt fick sjunga på en som börjar på låtens sista bokstav) samt huvudstäder (pappa sa ett land och vi skulle säga huvudstaden).

    Mina egna barn är bara 1 och 3 år men de älskar också när vi leker (enklare) ordlekar i bilen och sjunger tillsammans, går igenom färger etc. Eftersom båda sitter bakåtvända än så länge har vi satt varsin spegel framför dem så de kan se oss i framsätet också. Det tycker de jättemycket om. Ett bra tips för småbarn är att knyta fast leksaker och nappar i ett snöre bältet så att man inte behöver stanna bilen varje gång de tappar (kastar) iväg sin kära ägodel 🙂

    Hoppas verkligen jag vinner den här fina stolen som vi kan ha nytta av i många år!

  131. Kicki oktober 26, 2011 on 8:12 f m Svara

    Tjo!

    Svaret är 15-36 kg som bilstolen är godkänd för.

    Mitt bästa tips är att man kan leka djurleken. En börjar att tänka på ett djur, dom andra ställer frågor som tex: Har den 4 ben? Bor den i sverige? Lever den i skogen?
    Den som gissar rätt får sedan tänka på ett djur. Man kan hålla på länge med den leken. Men man måste komma överens om man får ta med djur som inte längre finns som tex dinosarier och fantasidjur som drakar mm.

    Den uppskattar våra barn.

    Tjing!!!

  132. Moa oktober 26, 2011 on 8:13 f m Svara

    Moa skriver:
    Din kommentar inväntar granskning.
    oktober 26, 2011 kl. 8:11 f m
    15-36 kg är svaret!
    Mitt bästa tips för långresor med barn är att variera lekarna för att barnen inte ska tröttna och alltid ha något gott ätbart för barnet!
    Vi brukar ha med oss följande till vår 3-åring:
    – sångpåse (olika figurer i som man sjunger sånger om tillsammans)
    – portabel dvd, barnet kan koppla av till film
    – en låda med olika fruktbitar i (äppelklyftor, vindruvor mm)
    Sen leker vi ofta ”Kan du se några…..?”
    Jag frågar exempelvis barnet ”kan du se några flaggor?” , ”Kan du se några broar?” Så får barnet titta ut och leta… Det är populärt!

  133. Mirva oktober 26, 2011 on 8:17 f m Svara

    Svaret är 15-36 kg. För att göra bilresan lite mer rolig så brukar vi köra med olika aktiviteter som t.ex. att räkna alla röda bilar på vägen till vår destination. Eller räkna alla avlidna djur (låter hemskt men barnen tycker detta är jättekul…!). Och det viktigaste av allt är att de får sitta i bra bilbarnstolar som de både kan sitta och sova i, det brukar underlätta resan. Sen är det alltid uppskattat med pauser på t.ex. Mc Donalds eller i en leksaksbutik. Vi åker rätt ofta till svärmor som bor ca 3 timmar m. bil från oss och brukar stanna på Toys´n Rus halvvägs, det är mycket uppskattat av barnen! 🙂

  134. Lena Lindahl oktober 26, 2011 on 8:17 f m Svara

    mellan 9-25 kg (beroende på bäle och/eller framåt/bakåt vänd stol)

    vilken fin stol precis vad jag behöver då jag är mormor och hämtar /lämnar ibland på förskolan och man får då oxå komma ihåg att hämta bilstolen, vinna den här skulle underlätta betydligt för mig.
    mvh Lena

  135. Sofia oktober 26, 2011 on 8:18 f m Svara

    15-36 kg

    Tycker inte man ska krångla till det – en rolig lek för både vuxna och barn är att välja en kategori ex filmer, djur, namn etc. Sen säger den person som börjar ex i namnkategorin – ex börjar med Bodil. Så ska nästa svara ett namn på L som Bodil slutar på. Nästa säger då kanske Lars o nästa säger ett namn på S osv. Kan hålla på hela vägen till Härnösand..lovar!!

    När barnen somnat är det kul för vuxna att köra ex amerikanska filmer, skådisar etc 🙂

  136. Sophie med 7 oktober 26, 2011 on 8:22 f m Svara

    Åh det vore ett perfekt pris att vinna! Har 7 småbarn och ena barnet behöver en ny stol och den stolen skulle passa perfekt!
    Svaret på frågan är Axkid Keezone är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg.

    När vi åker längre sträckor så brukar vi ta med ritblock, pennor, lite pyssel som barnen kan använda medan vi åker. Musik är ett tips, vi brukar sjunga tillsammans allihopa, gärna någon ”barnmusik” man kan göra rörelser till.
    En annan sak barnen tycker är roligt är ”först som ser” då bestämmer man en sak man ska titta efter, tex något djur, en viss färg på bilar osv och så ”tävlar” man och ser vem som ser flest.
    Att titta efter djur tycker våra barn är väldigt spännande!
    Är det sommar kan man ju stanna vid en sjö och ta ett dopp. Det kanske finns något roligt eller fint ställe att stanna vid under bilresan.

  137. Linda Lundh oktober 26, 2011 on 8:22 f m Svara

    9-25 kg vi brukar leka gissa bilar 🙂 går till så att varje bil man möter ska man gissa märket på. Sedan brukar vi ha lag. Barnen tycker det är jätte kul!! Funkar inte hela resan pga att det kan bli högljud när man blir ivrig. Men vu brukar ha med en dvd för lite film tittning och nintendo DS för lite spel. Sedan naturligtvis paus och go fika efter vägen 🙂

  138. Anna-Sara Granström-Celebi oktober 26, 2011 on 8:22 f m Svara

    Svaret på frågan är: Axkid Keezone mellan 15 och 36 kg.
    Man som förälder ska göra resan så bekväm som möjligt för alla.Att sitta bak brevid sitt barn och leka och underhålla barnet och eventuella syskon och prata med dom om vad man ser och passerar under resans gång.sjunga och skoja tillsammans och läsa en saga,och göra någon skön paus i bilfärden med lite fika,så kommer resan att gå fortare än man trodde.

  139. Linda Lundh oktober 26, 2011 on 8:28 f m Svara

    Det ska naturligtvis vara 15-36 kg läste nu att det var ju en annan stol 🙂

  140. Lisa oktober 26, 2011 on 8:29 f m Svara

    svaret på frågan är 15-36 kg.
    Vi behöver precis göra ett byte av bilbarnstol så en vinst av denna vore super!

    Våra barns farmor och farfar bor ca 100 mil ifrån oss och vi reser den långa stäckan två gånger om året. Innan avfärd brukar vi göra något roligt med barnen så att de har fått ”springa av sig” lite energi inför alla stillasittande timmar. Sen försöker vi åka när det är BÄST för barnen, det har oftast blivit så att vi åker på eftermiddagen, efter lek och matintag. Inför vår senaste resa införskaffade vi en dvd-spelare, med två bildskärmar och trådlös dosa. Den har verkligen varit guld värd och barnen har varit som två små änglar bak i bilen och somnar i vanlig tid framför favoritfilmen med vällingfylld mage. Att prata om resmålet är också en favorit hos barnen, vi pratar om vart vi ska, vem vi ska till, vad vi ska hitta på när vi kommer fram, saker vi gjort tillsammans tidigare. Men allra viktigast tycker jag är att man anpassar resstarten efter barnen, en längre resa är ju oftast planerad och inte spontan så då tycker jag att barnen ska få styra. Ibland har vi anlänt till resmålet mitt i natten, men vad gör väl det?…då får farmor och farfar kliva in och mysa med barnbarnen!
    Hoppas resan går smidigt!

  141. Anne-Lie Aftevik oktober 26, 2011 on 8:31 f m Svara

    Stolen är godkänd för vikt mellan 15-36 kg

    Var på semester i september och då bilade vi i över 12 timmar… sonen är snart 3 år.

    Hade precis köpt dvdspelare till bilen och den användes i 15 minuter sen ville sonen inte se mer… vi hade packat ned en väska med leksaker man kan leka med i bilen, sonen visste inte vad vi hade packat ned så vi öppnade när det började att bli tråkigt och så kom någon ”ny” leksak fram. Vi ritade och letade efter kossor och gröna hus eller en gul buss. Självklart stannade vi och sträckte på benen och lekte av oss en stund. Nu sitter alltid jag eller min man med sonen i baksätet (pga av att han ibland blir åksjuk) men vi har upptäckt att det är lättare för honom att leka om vi sitter där.

  142. Mirela Mujic oktober 26, 2011 on 8:33 f m Svara

    Axkid Keezone bilbarnstolen säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg . Den bästa tipsen som jag kan göra med barnen undrer resa är att man räkna skaer tex bilar med en viss färg flaggor. Sjunga en sång .Hitta på en saga tillsammasn genom att berätta var sin mening. Alla i bilen turas om att hitta på delar i sagoberättelsen.. Lyssna op sago Cd . Spela dataspel. Titta på film på dvd

  143. Elin oktober 26, 2011 on 8:40 f m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 15-36 kilo.

    Vi brukar hitta på egna sagor i bilen, det brukar vara populärt. Man hjälper till lite med ex. ”Och då kom en jättestor och farlig…” eller ”Och då sade han…” så får barnen själva fylla i vad som händer och vart historien ska ta vägen 🙂

  144. Jonas oktober 26, 2011 on 8:49 f m Svara

    Hejsan, stolen är trygg och säker för barn mellan 15-36 kg.
    Här kommer mina bil-åkar-tips-som-resulterar-i-skön-stund-utan-gnäll (och jag lovar vi åker låååångt;-), min fru kommer från Skellefteå så vi åker ca 80 mil enkel(!) varje gång vi åker och hälsar på hennes släkt och vänner. Ok, ibland delar vi av vår resa och bor på hotell efter halva vägen – så det får bli mitt första tips! Vi kan alla få träsmak och myror i brallan av att sitta för länge. Kanske kan vi ändra på det nu om lilla tjejen får en skön lyxig stol att sitta i?! Men det absolut bästa tipset är faktiskt en bärbar dvd(eller två…) – då kan man nästan åka hur långt som helst. Funkar perfekt på både den stora och lilla. Den stora tjejen(4år) tycker även att det är roligt med s k billekar… vi brukar välja varsin bilfärg och kolla vem som först får ihop x antal bilar med just den färgen bland mötande bilar. Vintertid kan man byta ut den leken till att se vem som ser flest julgranar med tända ljus i på ”sin sida” av vägen. Passande lek när skymningen kommer och vem vet…kanske tomten står vid ngn av granarna?! Spännande lek oxå m a o! 😉 Försök att åka efter ”Skalmans mat och sovklocka”…alltså gasa på och försök att hinna så långt som möjligt efter mattiderna – förhoppningsvis så somnar barnen då – mätta och nöjda. Stanna och pausa och ha alltid tillgång till lite extra mysigt snacks under resan så är ni snart framme – glada och ”utvilade”.

  145. Anna oktober 26, 2011 on 9:00 f m Svara

    Åh! Den där skulle vi behöva nu när Lillasyster håller på att växa ur babyskyddet! Den kan användas för barn som väger mellan 9 och 25 kilo och det vore ju ypperligt för snart spränger hon 9-kilosbarriären! 🙂

    Mitt bästa tips för långresor (om man inte vill köra det vanliga med film i bilen osv) är att man hittar på ljud åt alla djur och andra skoj saker man kan se på vägarna, sedan är det bara att hålla ögonen öppna och den som hojtar först vinner. Alltså, ser man ett får så ropar man ”FÅR! BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!” så snabbt man kan. Det är jättekul för hela familjen (utom möjligen den som kör, ha ha).

  146. Sofia oktober 26, 2011 on 9:20 f m Svara

    Svar: 15-36 kg

    Sitt alltid en vuxen bak hos barnen och glöm inte snuttefilten! (våra döttrar är bara 4 månader) Det har fungerat perfekt för oss på dom resor vi gjort. Dom känner närheten och kan prata och sjunga med dem 🙂

  147. Linda oktober 26, 2011 on 9:22 f m Svara

    Svar: 15-36 kg

    Vi brukar roa vår lilla tjej med gossidjur som hon kan plocka med, har alltid några i bilen. Sång fungerar också och så pratar vi om allt möjligt det brukar fungera. Vi använder även nappen i bilen, men bara där och när vi ska sova 🙂

    Trevlig resa!

    //Linda

  148. Martina oktober 26, 2011 on 9:22 f m Svara

    15-36 kg är den för.

    Mitt bästa tips är att planera in långa resor så att barnen skall sova (middag eller för natten).
    Då behöver de inte bli rastlösa i bilen och så länge stolen de sitter i är skön så fungerar det att sova en stund i dem också vid enstaka tillfällen.
    Har de dessutom sovit middag i bilen så är de pigga och glada (förhoppningsvis) när de vaknar!

  149. Mikael Engelin oktober 26, 2011 on 9:25 f m Svara

    ”för barn på 9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 15-25 kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18 kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte”

    En lek som vi ofta lekte på långresor var färgleken, man väljer en färg och ser vem som ser flest bilar i den färgen, kanske tråkig idag när alla är silver…haha.
    Luffar-schack är en klassiker. Sen kan man försöka komma på meningar på reg. skyltar man ser, eller bara leta kul reg.skyltar. Mm mm. Man ska göra det enkelt, man ska bara behöva papper och penna. 🙂

  150. Emma Johansson oktober 26, 2011 on 9:28 f m Svara

    15-36kg

    När vi åkt långt så har vi försökt att inte göra någon stor grej av det och trissat dottern i onödan utan hon har fått med leksaker också sjunger vi lite och förståss pausar så fort hon verkar tröttna.

    Så mitt tips är. Gör inte en stor deal av det. Huvudsaken är att alla är nöjda!

  151. Karina oktober 26, 2011 on 9:48 f m Svara

    Svar: mellan 9-25 kg

    All ära till bärbara datorer, olika sorters spel men vad gör man om batterierna tar slut eller man glömmer pysselväskan i hallen, vilket har hänt. vi brukar leka en lek som heter ” vad tänker jag på”. lätt att anpassa till olika åldrar. man kan exempelvis ha kategorin djur. man börjar så här. djuret jag tänker på har fyra ben, den kan vara svart,brun, vit, grå, den dricker vatten, den har lång svans, den jagar möss osv. under tiden så gissar barnen. sen är det barnens tur att berätta vad de tänker på, kan bli hur roligt som helst.

  152. Emma-Lena oktober 26, 2011 on 9:54 f m Svara

    Axkid Keezone är för barn mellan 15-36kg.

    Fritidshus och morföräldrar 30 mil bort,
    då behöver bilturen kännas kort.
    För att slippa massa gnäll,
    åker vi oftast när det blir kväll.
    Beroende på väder,
    anpassar vi kläder.
    Så dottern har lagom temperatur,
    annars blir hon lätt sur.
    Något litet som är färdigt att äta,
    är bra för att slippa träta.
    En lek jag kört många gånger,
    Är Morfars kalsonger.
    Man turas om att en fråga ställa,
    Svaret: Morfars kalsonger, alltid gälla.
    Man kan gissa färgen på nästa mötande bil,
    plötsligt har man åkt ytterligare mil.
    Rim och ramsor och knasiga sånger,
    funkar för oss alla gånger.
    Innan ni åker kan du i hemlighet,
    av favoritleksakerna göra små paket.
    Att från resans start till slut,
    till barnet dessa portionera ut.
    Sist men inte minst,
    en behaglig tur det blir med denna vinst!

  153. Lisa oktober 26, 2011 on 10:01 f m Svara

    Svar: 15-36 kgför Keezone .

    Laddat IPad med massor av roliga spel, barnfilmer och musik samt god frukt och dricka! Men även klassiska spel och lekar som t.ex räkna alla röda bilar eller ritblock och pennor!

  154. Ellie oktober 26, 2011 on 10:06 f m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 15-36kg.
    Under alla bilresor korta som långa brukar våra tjejer 4 & 6 år vilja leka leken: kolla bilen, som går ut på att man säger en färg och så ska dem hitta en bil med den färgen. annars så är det en favorit att spela ritspelet Zebrapaint på min eller makens androidtelefon.

  155. […] in den här tävlingen så kan du också vara med och tävla om en bilbarnstol från Kidzofix […]

  156. Veronika Vesterlund oktober 26, 2011 on 10:38 f m Svara

    Den är gödkänd för barn mellan 15-36 kg.

    Barnen får göra sig en åka bil väska. Där i ska det finnas leksaker som de kan vilja ha under resan. Vi brukar leka olika lekar tex. som att jag ser. Jag ska då säga: Jag ser…. och de andra ska säga olka saker som de tror att jag ser tex. staket osv. Men det måste vara saker som finns längs vägen som man verkligen ser.

    Man kan se vem som hittar flest bussar eller lastbilar. Eller varför inte en speciell färg på bilarna.

  157. Nina Lundberg oktober 26, 2011 on 10:47 f m Svara

    Axkid Keezone passar för barn mellan 15-36kg

    För att bilresan ska bli roligt så finns det väldigt bra skivor med rim och ramsor som man kan sjunga. Att visa film eller låta barnen spela spel är också bra. Om barnen inte blir åksjuka så kan man fika bilen men tänk på att bjuda på sådant som inte kletar av sig allt för lätt och glöm inte hushållspapper. Många olika aktiviteter är bra då barnen blir trötta snabbt så ladda upp med olika aktiviteter att välja mellan. Det blir även roligare för föräldrar och morföräldrar.

    Trevlig resa!

  158. Hans Törnqvist oktober 26, 2011 on 11:07 f m Svara

    Axkid Keezone är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg.

    Tipsen för en roligare och mer behaglig resa är följande :
    1, Frukt och dryck för att hålla den värsta hungern och törsten borta mellan mat pauserna.
    2, Diverse lekar, då alla jag kommer på har nämnts så bryr jag mig inte om att räkna upp dom igen.
    3, Om ni tar med en hård skiva går det (oftast) bra att måla teckningar om inte vägen är allt för slingrig. Om du inte vill att pennorna ska fara runt över hela baksätet kan du använda en skrivplatta där du på förhand fäst en penna i en gummistropp
    4, Sago cd eller liknande när inget annat fungerar.
    5, Om inte sago cdn fungerar så fungerar det oftast i samband med en napp (beror nog på ålder :)).

  159. Anne Steén oktober 26, 2011 on 11:12 f m Svara

    Svaret är att den är stabil och säker för barn mellan 15-36 kg.
    Det beror ju lite på hur gamla barnen i bilen är, men när jag var liten så tävlade vi om vem som såg flest bilar av det märket man hade bestämt sig för att hålla på. Eller så hittade vi på ord där alla bokstäverna på bilen framförs nummerskylt skulle ingå. Är barnen mindre så är det ju aldrig fel att kunna visa en film för dem.Roliga leksaker, kanske en ny som de får öppna i bilen och sedan leka med där. Någon bra sagobok är ju aldrig fel att ha med.

  160. Camilla Dalevall oktober 26, 2011 on 11:20 f m Svara

    Axkid Keezone kan barnet ha mellan 15-36 kg

    Tips:
    Beror helt och hållet på barnens ålder!
    Mina äldsta som är 5 och 7 fungerar det jätte bra med hitta på sagor.
    En börjar och säger en mening sedan får nästa fortsätta osv. Det blir fantasifulla historier som man egentligen borde spela in. Vi får alla skratta mycket och det alltid lika härligt 🙂
    Till minstingen som är 1,5 år gäller det intressanta leksaker, leksaker som vi haft borta ett långt tag som sedan blir jätte roliga igen.

    Vi har ingen musikspelare i bilen (Bläää) så då försöker jag sjunga hitta på sånger, det tycker de är kul en stund men egna historier kan de hålla på länge med.

    Lycka till med resan. 5 timmar är lång tid.
    STANNA OFTA, (gärna vid någon lekplats)
    ÅK VID SOV TID
    ÄTA BRA
    INTE FÖR MYCKET GODIS (det funkar bara för stunden)

  161. Anna-Karin oktober 26, 2011 on 11:24 f m Svara

    svar: 15-36 kg
    Bästa tipset är att ha en riktigt bra bilstol som barnet sitter skönt och kan sova i. Sjunga sånger är bra som underhållning.

  162. Jessica oktober 26, 2011 on 11:27 f m Svara

    Axkid Keezone är en stol för barn mellan 15-36 kg.

    Vi har två småbarn, en tjej 10 månader och pojk på snart 2,5 år. När vi åker bilen så försöker vi ta med leksaker som är roliga och bra musik i bilen som barnen gillar att lyssna på så att vi kan sjunga och ha roligt. För vår minsta är en ”leksak” som en pet-flaska halvfylld med vatten otroligt underhållande just nu och roligt. Nycklar är också skoj att leka med. För vår stora pojk så bläddrar han själv i böcker (förutsatt att barnen inte blir åksjuka) och åker vi på landsvägar försöker vi hela tiden se om vi kanske åker förbi kossor eller annat för då övar vi på nya ord i bilen.

  163. Erica Johannesson Algehov oktober 26, 2011 on 12:04 e m Svara

    stolen är godkänd för 9-25 kg

    En rolig och lärorik bokstavslek gör bilresan roligare en stund. Någon tänker på en sak som den ser och säger vilken bokstav det börjar på, de andra börjar gissa, man får ge ledtrådar. Det är en lek vi gör ofta med vår 6 åring har gjort sen hon var ca 5 år och hon lär sig kluriga saker som ibland är svåra för oss att gissa . väldigt roligt kan det bli ! CD med sånger , sagor, roliga historier funkar bra för oss.Tysta leken kan vara rolig en stund också då man inte får skratta men göra roliga miner. Efter man har stannat en stund och det är dags att åka igen kan man ju börja -vi sätter oss i bilen och den som försten ser ”nåt”ex. ko eller vad som helst, vinner ! kan ju ha en liten vinst med .
    våran lilla tjej är nöjd och glad än så länge men snart gäller det nog att hitta på saker för henne med !
    Hon är 9 månader och det är hon som behöver en ny stol./ fina vänliga hälsningar erica

  164. Anita oktober 26, 2011 on 12:32 e m Svara

    15-36kg.

    Geocaching – http://www.geocaching.com. Resan ta ju längre tid eftersom man måste stannar och hitta någonting men det är bra när man behöver en bensträckare och rolig för barnen, en typ skattjakt. För små barn har vi Hans Christian Anderson sagor på CD och musik de kan sjunga med.

  165. Lisa Palm oktober 26, 2011 on 1:06 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36 kg.

    Jag har en liten 8månaders flicka som brukar få följa med på långturer. Bla 40 mil till sin mormor och morfar.
    För att göra resan så behaglig som möjligt för henne, så är det mycket leksaker i bilen, men även sånt som jag har till hands; en vattenflaska, cdfodral, plånbok och så rån, såklart!
    För lite större barn är mitt tips serietidningar, cd-saga, bilbingo (hitta vissa saker på vägen) och en kudde! För behöver man sova, är det mycket skönare med en mjuk och go kudde än bältet..

    Hoppas på att jag har turen att vinna!
    /Lisa

  166. Saga oktober 26, 2011 on 1:12 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36 kg.
    Mina barn är ganska små så lekar har jag inga tips om men annars:
    Åk så att något av barnens sovpass infaller under resan-
    Starta tidigt och ha gott om tid för pauser; sträcka på benen, byta blöjor, sitta på en bergknalle och äta kex.
    Ha med CD-skivor med musik eller sagor som barnen gillar.
    Sjunga själva.
    Ta med några extra av barnens leksaker att ta fram som överraskning när det blir segt.

  167. Maria oktober 26, 2011 on 1:32 e m Svara

    BÄLTES-Stolen är godkänd för barn mellan 15-36 läste frågan fel men skickar samma tips igen!

    En trevlig resa där alla är glada,
    Får man när man en massa ord upprada.
    skriv ord på papper och hitta dem först,
    kanske passar bäst för de barn som är störst?
    tall, gran och en svart katt…
    barnen leker och letar glatt.

    För de små kan man ta med en upptäckarlåda,
    som inte barnen får lov att skåda.
    när det blir tråkigt plockar man fram en hemlig sak,
    en vuxen beskriver om den är krokig eller rak!?
    Kanske är det ett litet djur?
    eller en grön krumelur?
    Barnen får gissa vad det kan va,
    och har ni kommit fram, så är det bara bra!

  168. linda. w oktober 26, 2011 on 2:49 e m Svara

    hej bilstolen är godkänd mellan 15-36 kg.

    biltipps, vi reser oxå långa sträckor i bil, jag brukar roa mina pojkar med lite olika så dom inte tröttnar, först en film kanske på en sån dvd som kopplas in i ciggarett urtaget, sen brukar jag ladda upp med cd skivor några med musik och några med sagor, sen brukar vi leka lite, ex jag ser, (jag ser nått som är blått och vitt. svar en väg skylt.) sen kan man räkna lastbilar på en viss tid, man tar en sida var, ex barnen tittar på höger och jag åt vänster, och den som fått flest lastbilar på en tid av 5 minuter vinner, och då har man ett förbestämt pris ex en bit choklad eller kanske ett klister märke. då det är stor ålderskillnad på mina pojkar 10 resp.2 så gäller det att ha något som kan passa dom båda. att sjunga funkar oxå bra. och mina knep funkar som i regel alltid. en stängningsbar flaska med vatten alt saft e oxå bra oc frukt så dom inte blir törstiga och hungriga med blodsockret på topp har ja nästan alltid glada barn på våra resor genom halva sverige.
    linda mamma till filip 9 och anton 2.

  169. Martina Peters oktober 26, 2011 on 2:50 e m Svara

    Hej,

    Min lille pojke på 1,5 år älskar att åka bilen med mamma och pappa eftersom vi alltid har sångtävling. Han pratar redan mycket och gillar att sjunga på sitt egna lilla vis och dansa till. Så en frekvent lek i bilen är sång och sittdans-tävlingar!

    Mamma och pappa tycker också det är kul eftersom vi ska sjunga en låt av en artist, ex. Madonna – då ska nästa på tur komma på en anna låt av Madonna. Den sista personen får sen välja en ny artist som nästa då också ska sjunga något av osv. osv.

    Om man är mer på pysselhumör, brukar vår son få leka lekar med Iphonen där vi har laddat hem pekböcker eller titta på roliga Pingu-klipp från Youtube!

  170. Caroline oktober 26, 2011 on 4:02 e m Svara

    Bältesstolen Keezone är godkänd mellan 15-36 kg.

    Tips inför bilresan:

    Eftersom min son bara är drygt 8 månader så roar inte lekar honom ännu. Så här tar vi till leksaker. På babyskyddet hade jag monterat olika saker från ett babygym, bland annat en figur som man drar i och så vibrerar den tillbaka. Den har räddat många bilfärder. Har vi åkt långt har jag laddat upp med olika leksaker och tar fram en sak i taget när den första är tråkig. Saker som skramlar och låter är super. Man kan också hänga lite leksaker i snören från nackkudden på stolen bilstolen är fäst i. Då kan barnen nå sakerna men inte slänga iväg dem så man inte kan hitat dem.
    Ett napplager har varit toppen när man åkt själv med honom, när han slängt iväg en så tar man fram nästa.

    Med större barn så är tipsen att leka olika lekar, räkna röda bilar, ett skepp kommer lastat, berätta spännande historier och lyssna på sagoskivor eller bra musik som de gillar och sjunga med. Har man tillgång till bä’rbar dvd-spelare elelr nintendo ds så brukar det vara poppis hos mina syskonbarn när de ska åka långt. Snacks är också poppis för lite äldre barn.

  171. Anja oktober 26, 2011 on 4:11 e m Svara

    Stolen är godkänd fr 15-36kg.

    Tips för roligare bilresa. Är det vatten letar vi krokodiler. På land räknar vi kossor och med tre söner kollas också bilmärken, jag förlorar alltid. Något som är viktigt är att ta flera kortare pauser. Russin och festis fungerar också bra. Barnen får välja favoritmusik eller cd-saga. Ibland kan det vara smart att åka väldigt tidigt eller sent så barnen får sova bort en del av resan.

  172. Anna N oktober 26, 2011 on 5:48 e m Svara

    Stolen är godkänd för 15-36 kg

    Mitt bästa tips som fungerat superbra för oss och våra bekanta är att slå in några leksaker från hemmet, gärna några som barnen inte lekt med på ett tag, i ett par paket med presentsnören och en liten hälsning som barnen får öppna på resan. Tex litet ritblock och kritor eller något som man kanske köpt på loppis som barnen inte lekt med tidigare (gärna mjuka leksaker för säkerheten). Alla barn älskar ju att få och öppna paket  För oss har det gjort att barnen tycker att långa bilresor är jätteroliga från tidig ålder!

    Tack för en bra blogg!

  173. things2die4 oktober 26, 2011 on 6:12 e m Svara

    Bältesstolen Axkid Keezone är godkänd för barn mellan 15-36 kg.

    Mitt bästa tips är att laminera en liten bok med bilder på familjen, släkten, vänner, husdjur och annat som barnen har i sin närhet. De tröttnar aldrig på att bläddra, titta och peka på bilderna och det slår alla andra böcker med hästlängder 🙂

    Små påsar med snacks är bra att ha med och för lite äldre barn är ljudböcker populära att lyssna till. Till de äldre barnen kan man också skriva ut färgläggningsbilder som brukar vara populära i många åldrar tillsammans med kritor eller pennor.

  174. Malin oktober 26, 2011 on 6:31 e m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för barn mellan 15-36 kilo.

    När man reser med barn så måste man stanna ofta. korta pauser med lite spring på en gräsmatta, snabbdopp på sommaren, fika eller en kort lekstund i en lekpark.
    I bilen kan man ha en rolig väska som endast barnet får leka med på bilresor, som är fylld med spännande saker. Slå in små paket med presenter, och dela ut när det börjar bli långtråkigt, behöver inte vara stora/dyra saker för det är ju själva överraskningen som är det roliga.

    För lite äldre barn så har vi alltid haft roligt åt ”resans kultur”. En i bilen väljer i förväg ut ett kulturellt känt ställe som de andra ska försöka gissa vad det är. Och kultur kan ju i stort sett vara vad som helst 🙂 Pris till den som kommer på det och sen besöker man ju såklart stället också. Nytta & nöje i ett!

    Håller nu tummar och alla tår på att jag denna bilstol får 😉

  175. Cecilia oktober 26, 2011 on 7:18 e m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg.

    Vårt bästa tips för att göra bilresan roligare och mindre tråkig är enkel och kul:
    * Sitt bekvämt i en bra stol (Axkid!)
    * Dela in resan i olika delar, men berätta inte det för barnen. Då har du hela tiden något nytt och roligt att ta fram när det blir långtråkigt 🙂

    (Exempel på små saker att ta fram:
    saga på CD,
    räkna bilar i olika färger,
    den som först ser en häst/sjö/rött hus vinner,
    leka tysta leken,
    sjunga sånger tillsammans (ha en liten lista med i fickan),
    sjunga sånger på önskemål,
    sjunga sånger som barnen inte hört förut (kan bli omåttligt roligt),
    berätta egen-påhittade sagor med inslag av det ni ser genom fönstren,
    ställ små frågor och låt barnen berätta något, lýssna på barnen 🙂
    träna på att räkna / alfabetet,
    tävling: hitta på namn som börjar på en viss bokstav som man turas om att välja,
    och alla andra kul smågrejjer man kan komma på)

  176. Sofie oktober 26, 2011 on 7:25 e m Svara

    Använder man ISOfix fästen så är det 9-18kg, Framåtvänd är det 15-25kg.

    När vi ska åka till vår stuga som är 20 mil enkel resa. Då brukar vi sätta på barnmusik och sjunger allihopa tillsammans, våra pojkar brukar ha pennor och block med sig så dem kan rita och sen brukar även våra barn titta på film det är deras favorit syssla i bilen. Halva vägen brukar vi stanna och ta en pause och ta en mysig fika tillsammans med en massa skratt och bus.

    Hade jätte gärna velat vinna denna fina bilstolen till mina pojkar

    /Sofie

  177. Joakim oktober 26, 2011 on 7:37 e m Svara

    Såklart är det 15-36kg..

    När jag ska köra långt med mina barn brukar vi leta efter lastbilar och traktorer men även om där är några djur påvägen dit vi ska. Då frågar jag om de vet vilken färg traktorn eller lastbilen hade och vad djuren säger som vi hittar.

    Detta tycker mina barn är väldigt skoj + att de lär sig färger och vilka djur som säger vad.

    Mina pojkar håller tummarna på att dem vinner denna fantastiska bilstol

  178. Lisa Saxell oktober 26, 2011 on 8:28 e m Svara

    Barn mellan 15-36 kilo passar i bilbarnstolen.
    Tips för långresor:
    Att berätta påhittade sagor/historier med personerna i bilen som huvudpersoner gör resan jättekul.
    Samtidigt har man bestämt en viss färg på en bil, och den som ser en bil i den färgen vinner och får bestämma färg på nästa bil osv. Så får den person poäng som först såg en bil i den bestämda färgen.. Vinner gör den med mest poäng när bilresan är slut.

    Lisa

  179. Maria oktober 26, 2011 on 10:21 e m Svara

    15-36 kg.

    Tips för bilresor är helt beroende på barnets ålder. Att försöka pricka in en tid då barnet normalt sover är det första och bästa. 🙂 Musik eller musiksaga, ett par favoritleksaker och tålamod från ens egen sida är också ett plus ;).

    När inget duger och barnet inte heller vill sova – matsäck. Dryck i mugg eller flaska som inte läcker, och något att äta på som helst inte kladdar… Tom&Jerry-kex är en favorit!

    Är ni flera på resan så sätt barnet bak tillsammans med någon som kan leka, sjunga och hjälpa barnet. Att inte få uppmärksamhet och inte kunna få hjälp när hon t ex tappar något är det som oftast får min dotter att tappa humöret i bilen om vi åker bara hon och jag.

  180. Jennie Nilsson oktober 27, 2011 on 7:13 f m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för 15-36 kg!

    mitt bästa tips till en lugn bilfärd är:

    våran 4 åring har en dvd spelare å vi har några filmer med som vi startar innan vi rullar iväg och hon är väldigt nöjd med att se en film om vi tex ska iväg och stor handla på annan ort, sen har jag även sett till att vi har kort filmer med för dom snabba svängarna som man slipper problemet med att se klart filmen! hihi annars funkar barnvisor väldigt bra vi sitter å sjunger å skrattar tillsammans 😀

    Jennie Nilsson, Kalix

  181. Linda Alfons oktober 27, 2011 on 8:58 f m Svara

    Axkid Keezone är en bilbarnstol för barn mellan 15 och 36 kg.

    Trafikverket har en rastplatskarta, den kan vara bra att ha med så är det lätt att planera för roliga stopp på vägen (jag rekommenderar också kartboken Bila med barn där finns rastplatser med lekplats, museum, djurparker med mera utmärkt). Vi brukar också packa böcker, målarbok och lite smått och gott att äta. Dricka i flaska med dickpip för mindre spill och pizzabullar (som kanelbullar fast med fylling av tomatsås, skinka och ost) är bra.

  182. Karin Lundholm oktober 27, 2011 on 1:15 e m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för barn mellan 15 och 36 kg. Vi åker nästan varje helg 18 mil enkel väg till vårt fritidshus, vilket tar ca 2 timmar. Under våren åker vi ofta till vår fjällstuga vilket tar 5-6 timmar. Vår son är nu 3 år och bilåkandet har inte varit någon höjdare enligt honom, och sova är helt uteslutet. De vägar vi reser efter innehåller dessutom inte så mycket intressant sevärt utan det är mest bara skog och åter skog. Mina bästa tips är: Tips (1) ladda med gott ätbart som tar barnet lång tid att pilla i sig. Små skurna fruktbitar eller i sämsta fall godis i smått såsom pixiaskar. Något drickbart måste också finnas tillgängligt. Tips (2) vår lilla bärbara DVD-spelare har varit guld värd, speciellt nu när sonen närmar sig 3 år. Ladda med en hel hög med filmer som barnet tycker om och det ger underhåll under en större del av restiden. Sjunga är oxå bra, men det orkar man inte i 5 timmar.

  183. mish0 oktober 27, 2011 on 2:36 e m Svara

    stolen godkänd för barn mellan 9-18 kg
    Singing skarven mellan familjen och pussel spela bort tristessen
    Bon Voyage

  184. Catti oktober 27, 2011 on 6:02 e m Svara

    Bältestolen är godkänd för barn mellan 15-36 kg.

    DVD i bilen är toppen för långresor. Färgbingo, leta roliga ortsnamn, sjunga roliga sånger är också saker som kan göra bilresan roligare och mindre långtråkig.
    När jag var mindre och vi åkte på semester fick vi räkna kyrkor och för varje kyrka fick vi en liten peng, ett trevligt sätt att få sig en extra slant.

  185. Marie Näsström oktober 27, 2011 on 7:51 e m Svara

    Axkid bältesstol Keezone är godkänd för 15-25 kg

    Vi har ca 12h restid till barnens mormor&morfar så här är några aktivitetstips:
    1)Planera nåt/några stop i förväg (speciell lekpark/lunchställe el liknande)
    2)Ladda med goda mellanmål/snacks
    3)Ladda med bra musik/dvd/böcker/tidningar (glöm inte lugn musik för nervarvning)
    4)En ljudbok till oss föräldrar (låna på biblioteket tex)

  186. Therese Abou Sweid oktober 27, 2011 on 10:09 e m Svara

    den är för barn mellan 15-36kg

    Vi brukar gissa djuret. Man ska tänka på ett djur (eller någon annan kategori) och sedan ska den andra personen försöka lista ut vilket djur man tänker på genom att ställa ja och nej frågor. Om det är äldre barn och det är risk för fusk kan man ju skriva upp det på en lapp innan man börjar och gömma undan den. Denna lek fungerar på det mesta; gissa frukter, kläder, maträtter etc.
    Alt 2 är att man kan försöka beskriva en sak, plats eller person utan att nämna namn eller vad man gör tex är ordet såg, så får man inte säga att man sågar med den utan tex ett verktyg som används för att dela på saker osv. Passar bäst för lite äldre barn

  187. jennie persson oktober 28, 2011 on 6:47 f m Svara

    Stolen kan användas för barn på 9-25 kg med bilens trepunktsbälte, 15-25 kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18 kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

    Har man tråkigt på resan kan komma på ett ”mysterium” som ska lösas. Börja redan hemma och tala om att ni idag ska lösa ytterligare ett mysterium…..Barnet blir förväntansfullt.
    För de större barnen kan ju historien vara lite ”avancerad” för att möta dem på deras nivå. Man kan kalla det för mysterium eller gåta etc. För att komma på idén till mysteriet kan man använda sig av diverse spel som finns på marknaden. (Ha med sig spelet i bilen.)

    Lycka till
    //Jennie & mamma till Liam snart 6 månader ”alias Lajmen” 🙂

  188. Aniika oktober 29, 2011 on 12:55 f m Svara

    Svar är 9-25 kg.

    Vi har två barn som är 1 och 3 år gamla. Det blir långa och många resor till mormor & morfar i Karlskrona, och farmor & farfar i Göteborg (själva bor vi i Stockholm). Vi har efter många olika tester med leksaker, sånger och skivor kommit fram till att det enda som funkar 100 procent är ”kvälls/nattkörningar”. Vi kör alla kvällsrutiner; på med pyjamas, borsta tänderna, och så ger vi dem varsin flaska välling i bilen, och kör hemifrån senast 19:30. Barnen somnar bums, och 5-6 timmar senare är vi framme. Funkar varje gång!

  189. Sofie oktober 29, 2011 on 6:59 f m Svara

    15-36kg.

    Vi brukar köra ordlekar. Bland annat denna.; Men säger ett ord Tex Hund, då ska nästa person säga något som börjar på föregående ords sista bokstav tex Dammsugare. Vill man göra det svårare väljer man ett tema typ Djur eller Frukter. Då blir de genast lite svårare. Annars kan man ju alltid räkna typ hästar eller kor. välja varsit djur och räkna längs med resan.

  190. VS - Anna oktober 29, 2011 on 10:30 f m Svara

    Svar: 15-36 kg.

    Det har säkert kommit en massor av bra tips och vi har säkerligen testat de flesta haha!

    Vår lösning, då film, lekar osv inte riktigt fungerat för våra åksjukebenägna barn har vi valt att åka på kvällstid och/eller natten.

    De längre resorna (vi har gjort många sådana) får en av oss vuxna köra medan den andre sover. Hellre att en av oss är trött när vi kommer fram än att barnen ska plågas i flera timmar. Jag tycker liksom inte att barn gjorda för långa bilresor och därför får vi föräldrar ”offra” oss. 🙂

    Funkar hur bra som helst för oss!

    Hoppas ni får smidiga bilresor framöver!
    Mvh Anna

  191. Lina oktober 29, 2011 on 5:31 e m Svara

    Axkid Keezone lämpar sig för barn mellan 15 och 36 kg.

    Mitt tips är att lägga några pengar på en ipad där barnen kan roa sig på egen hand med massa olika roliga appar. Värt varenda krona o alla i bilen är nöjda o får en underbar bilresa i flera flera mil.
    Eller så försöker man tajma in resan då barnen ska sova.

  192. Kicki Åsberg oktober 30, 2011 on 1:21 e m Svara

    För barn mellan 15 och 36 kg.

    Mina barn sover ofta i bilen, men vi har köpt bärbar dvd till dem att titta på emellanåt. Dessvärre är vi inte ute på så långa bilturer, eftersom den minsta bara är ett år.

  193. Britta oktober 30, 2011 on 7:46 e m Svara

    Axkid Keezone lämpar sig för barn mellan 15 och 36 kg.

    Mitt bästa tip för en lyckad bilresa är

    1) en bra bilbarnstol (hoppas den har vi snart ;))
    2) bäst att åka när barnet sover normalt så går det smidigt både för barn och vuxna
    3) en lekpåse med leksaker och lekar man kan leka ihop i bilen
    4) och om allt fallera har vi iPaden laddat med filmer som lillen får titta på

    Hoppas det var någon av tipsen ni har nytta av under resorna till Härnosand och vi kanske ha en bekväm bilstol till lillen när vi kör ner till Tyskland till Jul 🙂

    Tack för mig 🙂
    /britta

  194. CRA oktober 30, 2011 on 9:51 e m Svara

    Stolen är godkänd för barn mellan 15 till 36 kilo.

    Mitt bästa tips är att sjunga alternativt tävla genom att räkna något man passerar, tex kor, röda bilar, flaggstänger el. dyl. Ett annat alternativ är filmer på DVD.

  195. Monika november 3, 2011 on 4:45 e m Svara

    Svaret på frågan: 15-25kg

    Tips:
    – alla passagerare väljer en färg och sedan tävlar man om vilken färg mot kommande bilar har.

  196. Sofie december 11, 2011 on 5:42 e m Svara

    15-36kg

    Sjunga med barnen i bilen tycker jag och mina barn är väldigt skoj och sen sitter dom och diggar musiken där bak i bilen. Sen tycker dom även om att kolla på film om vi åker längre sträckor.

  197. Kattis mars 26, 2012 on 9:17 e m Svara

    Axkid Keezone passar för barn mellan 15-36kg.

    Tips 🙂

    -Sjunga
    – lyssna på sånger/sagor
    – se film
    – små russinpaket
    – annat plockbart som puffat ris, havre puffar osv (kanske klubba/tablettask om barnet är större)
    – Räkna djur, som tex kor.
    – Räkna en viss färg på bilar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna