VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Härliga ledighet…..

….eller?! Ja det är frågan.

Varje vår ångrar jag att vi köpte ett hus på landet med STOR tomt, men varje sommar så jag tackar för denna härliga tomt och att vi bor på landet nära till vatten och natur. Det är ett givande och tagande helt enkelt.

Denna vår kom så plötsligt, jag hann inte riktigt med. Jag var på mässa i Göteborg i ett par dagar och när jag var tillbaka så var träden utslagna och våren på var på full ingång. Allt låg och lurpassade för att vilja komma upp, vilket visade sig var svårare än vanligt.

Det som var intressant det här året var att min kära make hade sagt till mig i höstas att man inte alls behövde klippa gräsmattan innan snön kom….ja det finns ju gränser, men men tänkte jag, ok det kanske man inte behöver.

Så när snön kom så hade vi en ”hårman” av gräs på ca 30cm. Ni kan ju tänka er hur vår gräsmatta såg ut nu när snön smälte och solen började torka upp allt. Det var en ”gräskaka” av torkat gräs över hela gräsmattan. Jag hade behövt ett jätterakblad för att skära bort själva kakan så att dom nya stråna kunde få komma upp till solljuset. Men så blev det inte (hittade inget när jag googlade på jätterakblad), utan det fick bli krattning och åter krattning av tomten.

Resultatet blev att gräsmattan nu ser ut som en sönderblonderad småbarnsmamma frilla med mycket slitna toppar haha. Ja det blir säkert bra det också – får man klippa den några gånger och kratta lite till så blir det säkert bra tills midsommar. Skönt att man hade hjälp så man behövde fixa tomt-frillan själv.

Lillan som hjälper till med sin nya kratta och skottkärra

Härligt skönt väder var det i alla fall. Jag hade ju köpt bästa brallorna på mässan i Göteborg, galonbyxorna där gummistövlarna satt ihop med byxan kom tyvärr inte till användning till min kära dotters förtret. 2 års trotsen fick fullt utspel när jag försökte förklara på pedagogiskt sätt att man inte kan använda PLASTbyxor när det var över 20 grader varmt ute… Hon fick springa runt lite inomhus där det var svalare och då gick det bra.

Jättestolt över nya byxor

Nu får vi hoppas på lite regn både för min dotters skull och inte minst min kära gräsmatta så den kan få ordning på sin frilla.

När det gäller shoppen så fylls det på med varor hela tiden – den som är ballast just nu är BabyBjörns retro produkter. Dom kom precis in på lagret och är en hyllningskollektion för att BabyBjörn fyller 50 år i år. Det är Lillemor Jakobsson som är ”fru BabyBjörn” som har designat dessa godbitar som ligger helt rätt i tiden.

Det är begränsad upplaga, ni som vill ha ert ex får snabba på att köpa. Retrokollektionen består av 3st bärselar och 3st babysittrar i brun manchester, brunrostgult och blårandigt influerad av 60- och 70-tal.

BABYBJÖRN Babysitter ala 60-tal

BABYBJÖRN Babysitter ala 2011

BABYBJÖRN Bärsele-manchester ala 70-tal

BABYBJÖRN Bärsele manchester ala 2011

I morgon så kommer det in fler varor i shoppen, vi hörs!

Ulrika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna