VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Juicing, drinkar och ny energi

Oj! Vilken härlig dag det har varit idag ?
Strålande solsken, klarblå himmel och så mycket kul och kreativt som händer här på kontoret. Jag har i veckor jobbat med ett nytt spännande program och äntligen kan jag avslöja det lite exklusivt för dig här och nu.
Premiärstart är 15 Maj och längst ner i inlägget finns en direktlänk där du redan nu kan boka in dig 🙂

Ulrikas 3 dagars juicing! 

Boosta dig med en 3 dagars rening där du dricker näringsrika, utrensande juicer som är lätta att fixa samt får du mig som coachar dig igenom denna effektiva juiceplan. Istället för att beställa dyra, färdiga juicepaket för runt 400 kr per dag kan du lätt, med mina recept, göra dina egna juicer hemma – så färska och fräscha!

Att juica är ett bra sätt att bryta dåliga vanor och få ett snabbt resultat på vågen och måtten, dessutom rensar du ut slaggprodukter och toxiner. Det går att likna med en städerska som kommer in och gör lite rent och fint!

Känslan som infinner sig efter en 3-dagars juicing är härlig och det är en bra start för att fortsätta en hälsosam livsstil.

 

Ulrikas 3- dagars juicing innebär att du trappar ner 1 dag före och efter din juicing och då äter soppor , smoothies och lätt mat. Du får färdiga menyplaner och alla recept varje dag samt coachning i en privat facebookgrupp tillsammans med andra som följer samma kostplan. Du får veta allt om juicing genom intressanta dokument och inspirerande filmer. Du får mina goda juicerecept som du använder dig av när du gör iordning din dagsranson under juicedagarna. Du dricker 6 olika juicer varje dag som alla har olika innehåll och effekt på kroppens organ samt påverkar din juicing på olika sätt.

IMG_0513

Du behöver INTE köpa en råsaftcentrifug men behöver köpa eller låna en blender/mixer, gärna en med hög hastighet så att du kan mixa även äpplen och morötter.

En blender är att rekommendera att ha i hemmet även för framtiden så det är en bra investering!

Du kommer att bjudas in till Ulrikas FB sida 5 dagar innan vi startar så du kan i god tid planera för att vara startklar på måndagen. Då trappar du ner för att på tisdag starta en 3-dagars juicing. På fredagen trappar du upp med lättare mat som jag hjälper dig med och då kan du känna de härliga effekterna efter denna Juice Kick!  Facebooksidan kommer att vara öppen under 2 veckor (5 dagar innan start och 5 dagar efter start).

1 IMG_0544 IMG_0493

Boka Dig HÄR för endast 159kr

 

 

 

Kommentera


Mitt jobb som ambassadör för Kronägg!

IMG_0469

För 1 1/2 år sedan började jag jobba med Kronägg och det är en fröjd att få vara en ambassadör för ett så underbart varumärke och produkt som ÄGG – som är det bästa livsmedlet på marknaden! Det är nyttigt, proteinrikt, vitaminfyllt, lättlagat och billigt…

I går och idag har jag gjort ett nytt recepthäfte för Kronägg med härliga sommarrecept som ni kommer att älska så håll utkik efter midsommar när Kronägg lanserar en äggkartong med Ulrika och ni får inspirerande recept så att ni kan laga ägg på bästa sätt! I dag kom Marcus från Kronägg på besök i köket för att kolla om vi håller ställningarna!

IMG_0470 IMG_0471 IMG_0474

Vi gjorde också recept för min kommande kokbok idag och jag bjuder på ett recept som ni kan provsmaka innan boken kommer…. En Antioxidantshot som är ljuvlig och renande!

IMG_0514 IMG_0513 IMG_0496

 

Syrlig antioxidantshot – 6-8 små shotglas

3 pressade apelsiner

1 pressad lime

2 msk riven ingefära

2 msk tranbärspulver

200 gram frysta hallon

Några mynta kvistar

3 dl kallt vatten

Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära. Häll ner i en skål och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten. Mixa allt till en jämn konsistens.Tillsätt mer vatten om den blir för tjock. Servera upp i shotglas och börja dagen med en antioxidant boost. Förvaras i kylen 3-4 dagar.

Dessutom har vi tagit omslagsbilden till nya boken… Kan inte ännu berätta vad titeln är men snart…. Kommer i december 2017!

IMG_0522

Kommentera

Raw Food hallon och chokladkaka

Vill du baka en god kaka till påsk utan socker och gluten och dessutom raw food så bjuder jag på denna väcka skapelse som är lätt att göra och dundergod!

IMG_0074 IMG_0079

Raw hallon och chokladkaka – 6 portioner

Botten

1 dl mandel

1 dl kärnfria dadlar

1 ½ msk kakao

¼ tsk vaniljpulver

50 g mörk chocklad, 70%

1 tsk kokosolja

Hallonfyllning

1 dl hallon

½ dl cashewnötter

2 msk kokosflingor

3 msk agavesirap

½ tsk pressad citron

4 msk smält kokosolja

Chokladöverdrag

1 dl naturella cashewnötter

2 msk kokosolja

1 msk kakao

2 msk agavesirap

Dekoration: frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.

Mixa mandel, dadlar, kakao, vaniljpulver i en matberedare till en slät smet. Koka upp vatten i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i en rostfri skål i vattenbadet.

Sänk temperaturen och rör ner kokosolja tillsammans med chokladen. Vänd ner smält choklad i matberedaren och mixa ihop. Tryck ut smeten i en liten pajform med avtagbara kanter. Mixa cashewnötter i en matberedare tillsammans med hallon, kokosflingor, agavesirap och pressad citron. Smält kokosolja i en kastrull och häll ner i halloncrémen. Bred ut crémen på browniebottnen till ett jämnt lager och ställ in i frysen i cirka 8 timmar. Mixa cashewnötter i matberedare och tillsätt kokosolja, kakao och agavesirap. Mixa till en slät créme. Stryk ut crémen på kakan och sätt in i frysen i en timme. Dekorera med frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.

 

 

 

 

 

Kommentera

Ulrikas Hälsokök lanseras idag!

IMG_1434

Nu lanserar jag ett nytt forum på nätet, nämligen ULRIKA´s HÄLSOKÖK! Jag vill ge mina bloggläsare 200 kr rabatt och du kan använda koden: hälsokök200 när du bokar!

Ett nytt onlineforum för ALLA som vill inspireras och hitta glädjen i att laga god och hälsosam mat. Ett forum för Dig som vill hitta en ” Hälsosam livsstil” Må bättre, bli piggare och få mer energi med nyttiga, lättlagade recept varje vecka.
”Ulrikas Hälsokök” passar lika bra för Dig som för hela familjen och är en perfekt present till någon du bryr dig om.

Via abonnemangsform på 3.6 eller 12 månader får man varje vecka följande:
– 5 vardagsrätter

– 2 helgrecept

– 1 dessert

– 1 bakrecept

– Tips på matlåda!

– inköpslista för 5 vardagar

– inköpslista för helgens mat

– Matlagningstips

– Matlagningsfilmer
– Förmånliga erbjudanden

Fokus är matglädje och matinspiration i hälsosamma former och Ulrika kommer löpande att lyfta in säsongen, årstiderna och anpassa råvarorna utifrån detta i sina recept. Det kommer även att bjudas på smarta husmorstips, trevliga middagsdukningar samt kommer du som abonnerar på ” Ulrikas Hälsokök” att få flera förmånliga erbjudanden.

 

– 3 månaders abonnemang  – kostar 1500 kr – boka här

– 6 månaders abonnemang – kostar 2500 kr – boka här

– 12 månaders abonnemang – kostar 3500 kr – boka här

Mer info om Ulrikas Hälsokök hittar du på :
www.ulrikadavidsson.se
Facebook Ulrikas Hälsokök
Instagram #ulrikashalsokok
Youtube /Ulrikas Hälsokök

Kommentera

Nyttiga mellanmål som ger energi!

IMG_2930

I morse gästade jag ”Malou Efter Tio” och bjud på olika mellanmål! Missade ni inslaget så hittar ni det här: 

Nedan hittar ni bilder och recept som jag varmt kan rekommendera att ni provar hemma!

Hälsningar Ulrika

 

IMG_2940

Muffins med hallon och banan– 4 st

1 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1 msk proteinpulver med smak tex vanilj

1 dl frysta bär, t ex hallon

1 liten banan

2 dl flytande äggvita

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Häll på äggvitan och rör om. Mosa bananen och blanda ner. Vispa till en smet och fördela jämt i 6 muffinsformar. Lägg ner hallon i varje muffins. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Grön smoothie ”To Go” – 4 glas

2 dl bladspenat

2 dl fryst mango

1 msk riven färsk ingefära

½ gurka

1 avokado

en knippe persilja

1 apelsin

1 lime

Lägg spenat, mango, ingefära, gurka, persilja och avokado i en blender. Skala apelsinen och limen och lägg ner i blendern. Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en ”To go flaska”

IMG_2935

Tonfiskröra i salladsblad eller på grovt bröd – 1 portion

1 liten burk naturell tonfisk, 90 g

½ grönt äpple, tärnat

½ dl strimlad purjolök

½ msk senap

1 msk majonnäs

1 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera i salladsblad eller på en grov macka.

IMG_2928

Smoothie bowl med kakao – 2 portioner

2 msk chiafrön

1 ½ dl havremjölk

1 krm vaniljpulver

1 dl fryst mango

1 avokado

5 torkade dadlar

2 msk kakao

Blanda chiafrön, havremjölk och vaniljpulver i en skål. Låt stå 5 minuter och blanda om. Lägg mango, avokado, dadlar och kakao i en matberedare. Lägg ner chiafröblandningen. Mixa till en jämn smet och häll upp i en skål. Toppa med bär, avokado och mango.

IMG_2941

 

 

Vill ni göra en Chiafrögröt så blandar du 2 msk chiafrön, en nypa vaniljpulver, 1/2 dl frysta mangotärningar och 1 1/2 dl havremjölk i en skål. Blanda om lite då och då under 15 minuter. Lägg upp i en skål med hallon och mango och servera med lite mandelflan och kokosskivor.

 

 

 

 

 

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna