VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Föreläsningsturnén är i full gång…..

Igår landade jag i ett kyligt Umeå -18 grader. Burr så kallt!!!
Men i föreläsningslokalen på Umeås Universitet möttes jag av härlig värme då många anslöt till kvällens Kickstart föreläsning! Det är en så fantastisk känsla att få inspirera, peppa och dela med mig av mina kunskaper kring bra mat och god hälsa. Denna turnén är också en lanseringsturné av min nya boka ”NYA Kickstarter med Ulrika”

Imorgon 18/1 bär det av vidare mot Åland/Mariehamn där nästa föreläsning kommer att gå av stapeln.
Välkommen till Hotell & Restaurangskolan, Strandgatan 1
kl : 18:00-20:30
Biljetter hittar du HÄR alternativt finns dom att köpa på butiken ZICZAC/vid torget i Mariehamn.

16114822_10153959011872574_2113792181244374422_n IMG_6565 IMG_6566 IMG_6567

Skärmavbild 2016-12-01 kl. 11.29.35 - kopia

Vi SES:)

Kommentera

Annons

Glutenfria chokladmuffins som ni bara måste testa!!!

I dag har jag lagat upp en massa maträtter och jag tänkte bjuda på en liten godsak här på bloggen…Nämligen KLADDKAKEMUFFINS som är helt otroligt goda och lättbakade! Prova dem i helgen och du får se. Dessutom är de sockerfria och jag använder bara minimalt med ersättning i form av agavesirap.

IMG_1509

Kladdkakemuffins – 6 st

2 ägg

1 dl sukrin

½ dl agavesirap

1 krm vaniljpulver

1 krm salt

4 msk kakao

1 ½ dl rismjöl

100 g smält smör

 

Avokadocréme

1 ½ avokado

1 msk agavesirap

3 msk kakaopulver

1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg ,ed sukrin och agavesirap. Blada ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet. Fördela i muffinsformar och sätt i i ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna något. Gör under tiden avokadocrémen genom att skala och gröpa ut avokado och lägg i en matberedare. Blanda ner agavesirap, kakao och vaniljpulver och mixa till en jämn smet. Lägg smeten i en sprits och fördela på muffinsarna. Servera som de är eller med färska bär!

IMG_1513

Kommentera

Annons

Bråda dagar på kontoret

Detta året har verkligen dragit igång med en rivstart och många vill dra igång det nya 2017 i en hälsosam anda. Vi har laddat upp det nya året med ett extra stort kursutbud och NYHETEN ” Xtreme”

Gå gärna in och kika HÄR om du är nyfiken på att läsa mer om ULRIKASKICKSTART.
Du missade väl inte att köpa Aftonbladets bilaga i helgen ?
Där bjöds det på flera fina framgångshistorier av personer som gått mina kurser för att få en hälsosammare livstil.

IMG_6449

Ett trevlig avbrott i arbetet blev det dock när vi fick fint besök av min kollega i branschen Ola Lauritzson och Gabriel Fors. Jag och Ola har ju arbetat mycket tillsammans och det är alltid lika roligt att träffas och bolla idéer med dessa härliga killar, vem vet vad vi hittar på i framtiden :)

IMG_6133
Ovan: Gabriel, Helena Bejerstål(verksamhetschef) och Ola

IMG_6130
Ovan bild: Gabriel, Jag, Ola och min arbeta & blogg kollega Tanja Fylking

Blev ett kort inlägg idag då jag är i full färd med att fotografera för ett nytt spännande samarbete.

Mvh Ulrika

Kommentera

Annons

Tv 4 Nyhetsmorgon

Ja det blev en tidig start på denna morgonen och vid 07:00 befann jag mig bakom kulisserna på  Tv 4 Nyhetsmorgon. Fick förmånen att prata om min nya bok ” NYA KICKSTARTER MED ULRIKA” och ge en liten guidning och inspiration av recept till en hälsosam livstil.

Såhär såg det ut bakom kulisserna imorse….

IMG_6427 IMG_6428 IMG_6429

Och det bjöds på massor av god mat:)
Här följer en bildbomb och recept av morgonens goda rätter.

LCHF

Omelettrulle med ost och skinka –1 portion

IMG_1389
IMG_1382

2 ägg

2 msk vatten

Salt och vitpeppar

1 tsk smör

4 skivor lagrad ost

3 skivor skinka

Några gurkskivor

Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten. Låt steka några minuter på svag värme. Lägg på ost och salami och rulla ihop omeletten. Skär omelettrullen i skivor och servera med skivad gurka.

 

Pestokyckling med squashtagliatelle – 2 portioner

Unknown

1 zucchini

300 g kyckling

1 msk smör

Salt och svartpeppar

1 dl vatten

1 msk kycklingfond

1/2 dl grädde

2 msk grön pesto

15 svarta oliver

1 röd paprika

15 cocktailtomater

1/2 dl riven färsk parmesanost

Några persiljekvistar

Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen. Fördela tagliatellen på tallrik. Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter. Salta och peppra. Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver. Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater. Ta av från värmen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

Gräddig filégryta – 4 portioner

Unknown-1

300 g fläskfilé

300 g kalvfilé

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

Salt och svartpeppar

1 dl vatten

1 msk kalvfond

2 dl crème fraiche

1 msk frysta italienska örter

1 röd paprika

100 g kärnfria gröna oliver

Färsk oregano

Grönsallad gjord på till exempel

salladsblad, gurka, broccoli

Skär köttet i skivor. Skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och stek i någon minut. Häll på vatten och fond. Vispa ner crème fraiche och örter. Låt puttra i 10 minuter. Skär paprikan i skivor och tillsätt till grytan tillsammans med oliver. Strö lite färsk oregano över och servera med en sallad.

5:2 DIETEN

IMG_1383
Kycklingsoppa med citrongräs och koriander, 4 port

IMG_1380

  • 2 stjälkar citrongräs
  • 2 klyftor vitlök
  • röd chili
  • 8 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • svartpepparkorn
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • kycklingfiléer
  • 100 g färsk minimajs
  • 100 g färska sockerärter
  • salladslökar
  • lime, saften av
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
  2. Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull. Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.

Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken. Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander. Smaka av med salt och peppar och servera.

Zuccinirullar med parmaskinka och ricotta, 4 port

IMG_1381

Du behöver

  • zucchini
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g ricotta
  • 0,5 kruka färsk basilika, hackad
  • 1 krm salladskrydda
  • 100 g parmaskinka
  • färska basilikablad, att garnera med
  • sallad, att servera till

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor. Krydda med salt och peppar.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med). Blanda ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke.
  3. Fördela ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka. Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform.

Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter. Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad

GI-METODEN

IMG_1385
Quinoaspagetti med Balsamicotomater, 4 port

IMG_1375

Du behöver:
8 dl kokt quinoapasta med persilja(motsvarar 250g okokt pasta)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
250g cocktailtomater
1 dl balsamvinäger
salt o svartpeppar
1 kruka hackad färsk basilika
ärtpesto till servering (se separat recept nedan)

Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla rödlöken tunt och finhacka vitlöken.
2. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs rödlök, vitlök och tomater i någon minut. Rör ner balsamvinäger och låt steka i 5 min.
3. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen. Krydda med salt o peppar. Strö över basilika och servera med en klick ärtpesto.

Ärtpesto
2dl frysta gröna ärtor
1 dl Hasselnötter eller skållad skalad sötmandel
1/2 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
ca 1 msk färskpressad citronsaft
salt & peppar
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare eller mixer och kör till en jämn blandning. Smaka av med salt o peppar.

LYXIG GI GRÖT, ca 10 portioner

IMG_1376

Du behöver

  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl kokosflakes
  • 2 msk malen kanel
  • 1 dl torkade äppelbitar
  • 0,5 dl torkade blåbär
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • 0,5 dl torkade gojibär

Servering

  • 1,5 dl havre-, mandel- eller sojamjölk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och förvara i en burk med tättslutande lock.
  2. För 1 portion: Lägg 1,5 dl grynblandning i en kastrull med 3 deciliter vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med mjölk.

Chevrefylld laxfile med persika- och sparrissallad, 4 port

IMG_1378

Du behöver

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 150 g chèvre
  • salt och svartpeppar
  • 50 g pekannötter, grovhackade

Persiko- och sparrissallad

  • knippa grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • persika
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk färskpressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk färsk dill, hackad

Tillbehör

  • 2 dl groddade mungbönor eller andra groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé. Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar. Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
  2. Skär sparrisen i bitar. Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
  3. Dela persikan, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor. Blanda ner persika, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
  4. Servera fisken tillsammans med salladen och groddar.

För mer info om mina Onlinekurser och min nya bok, kika in på hemsidan HÄR

9789174246179
Vi hörs! Ulrika

Kommentera

Annons

Ny bok och föreläsningsturne

Hej i Snöyran!
Har just landat i Stockholm efter en lång dag på flygplatsen i Visby. Alla båtar var inställda och så även flygen under dagtid. Tack o lov kom jag med första planet som kunde lyfta och nu är jag ÄNTLIGEN hemma i Stockholm igen. Det är en viktig dag imorgon då jag skall medverka i Tv 4 s Nyhetsmorgon 8:15 – 11:20 och prata om min nya bok ” Nya Kickstarter med Ulrika” Här kommer jag att bjuda på massor av hälsosamma tips och recept. Boken finns nu i butik och mellan 16 Jan – 2 Feb så kommer jag att åka på en föreläsningturne för att blandannat promota boken.

9789174246179

Föreläsningsturne 2017
16/1 Umeå, Universitetet kl 18-21
18/1 Åland, Hotell & Restaurangskolan kl 18-21
23/1 Jönköping, John Bauer Hotell kl 18-21
24/1 Göteborg, Folketshus kl 18-21
25/1 Malmö, Arena Hotell kl 18-21
31/1 Stockholm, City kl 17:30 -20
2/2 Gotland, Novi Resort kl 18-21
NORGE
13/2 och 15/2

GÅ IN OCH BOKA HÄR

Vi ses i Tv rutan :)

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna