VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

En fantastisk hjälpreda i köket!

Bilen är fullpackad och jag rattar nu mot Västkusten med Strömstad i sikte. Här skall jag tillbringa helgen tillsammans med Norska tidningen TARA och hör och häpnad även tillsammans med Norska Prinsessan Märtha Louise . Berättar såklart mer om detta efter helgen :)

IMG_7807

Däremot måste jag bjuda dig på lite bilder och inspiration från gårdagens möte på Bosch huvudkontor.
Det var jag och kollegan Tanja Fylking  som dagen till ära fick en introduktion av Bosch nya maskin Autocook. Kan efter gårdagens besök säga att denna maskin kommer att bli min nya hjälpreda i köket. Så smart och så genialt!
Bosch lanserar  inom kort den första autopiloten ”Autocook” och jag
kan med glädje säga att denna maskin bland annat kommer att ersätta såväl kastrull och gryta som stekpanna och ugn och kan därtill fritera, tillaga sous vide och slow cook.

IMG_7790

Härliga Piia introducerade nyheten för oss och  tillsammans lagade vi enkelt en underbart god sparris risotto.

IMG_7791 IMG_7793

Vi fräste löken, hällde i ris, vin, vatten och lite buljong. På med locket och sedan sköter maskinen resten. Den piper till när det är dags att lägga i sparris och parmesanost. Vi pratar vidare några minuter och vips så är det klart! Du behöver inte ens röra om då tryckkokningen göra att det inte behövs.
Du fixar alltså ALLT i en och samma kastrull och har en supergod och perfekt risotto på mindre än 30 min.

IMG_7795 IMG_7797 IMG_7800 IMG_7801 IMG_7803

Jag blev väldigt imponerad över  denna  maskin och kommer under en tid framöver att testa dess olika funktioner.  Jag kommer också att återkomma med mer info om inköpsställe och priser inom kort.

Trevlig Helg :)

 

Kommentera

Annons

Juicing, drinkar och ny energi

Oj! Vilken härlig dag det har varit idag 😊
Strålande solsken, klarblå himmel och så mycket kul och kreativt som händer här på kontoret. Jag har i veckor jobbat med ett nytt spännande program och äntligen kan jag avslöja det lite exklusivt för dig här och nu.
Premiärstart är 15 Maj och längst ner i inlägget finns en direktlänk där du redan nu kan boka in dig :)

Ulrikas 3 dagars juicing! 

Boosta dig med en 3 dagars rening där du dricker näringsrika, utrensande juicer som är lätta att fixa samt får du mig som coachar dig igenom denna effektiva juiceplan. Istället för att beställa dyra, färdiga juicepaket för runt 400 kr per dag kan du lätt, med mina recept, göra dina egna juicer hemma – så färska och fräscha!

Att juica är ett bra sätt att bryta dåliga vanor och få ett snabbt resultat på vågen och måtten, dessutom rensar du ut slaggprodukter och toxiner. Det går att likna med en städerska som kommer in och gör lite rent och fint!

Känslan som infinner sig efter en 3-dagars juicing är härlig och det är en bra start för att fortsätta en hälsosam livsstil.

 

Ulrikas 3- dagars juicing innebär att du trappar ner 1 dag före och efter din juicing och då äter soppor , smoothies och lätt mat. Du får färdiga menyplaner och alla recept varje dag samt coachning i en privat facebookgrupp tillsammans med andra som följer samma kostplan. Du får veta allt om juicing genom intressanta dokument och inspirerande filmer. Du får mina goda juicerecept som du använder dig av när du gör iordning din dagsranson under juicedagarna. Du dricker 6 olika juicer varje dag som alla har olika innehåll och effekt på kroppens organ samt påverkar din juicing på olika sätt.

IMG_0513

Du behöver INTE köpa en råsaftcentrifug men behöver köpa eller låna en blender/mixer, gärna en med hög hastighet så att du kan mixa även äpplen och morötter.

En blender är att rekommendera att ha i hemmet även för framtiden så det är en bra investering!

Du kommer att bjudas in till Ulrikas FB sida 5 dagar innan vi startar så du kan i god tid planera för att vara startklar på måndagen. Då trappar du ner för att på tisdag starta en 3-dagars juicing. På fredagen trappar du upp med lättare mat som jag hjälper dig med och då kan du känna de härliga effekterna efter denna Juice Kick!  Facebooksidan kommer att vara öppen under 2 veckor (5 dagar innan start och 5 dagar efter start).

1 IMG_0544 IMG_0493

Boka Dig HÄR för endast 159kr

 

 

 

Kommentera


Annons

Mitt jobb som ambassadör för Kronägg!

IMG_0469

För 1 1/2 år sedan började jag jobba med Kronägg och det är en fröjd att få vara en ambassadör för ett så underbart varumärke och produkt som ÄGG – som är det bästa livsmedlet på marknaden! Det är nyttigt, proteinrikt, vitaminfyllt, lättlagat och billigt…

I går och idag har jag gjort ett nytt recepthäfte för Kronägg med härliga sommarrecept som ni kommer att älska så håll utkik efter midsommar när Kronägg lanserar en äggkartong med Ulrika och ni får inspirerande recept så att ni kan laga ägg på bästa sätt! I dag kom Marcus från Kronägg på besök i köket för att kolla om vi håller ställningarna!

IMG_0470 IMG_0471 IMG_0474

Vi gjorde också recept för min kommande kokbok idag och jag bjuder på ett recept som ni kan provsmaka innan boken kommer…. En Antioxidantshot som är ljuvlig och renande!

IMG_0514 IMG_0513 IMG_0496

 

Syrlig antioxidantshot – 6-8 små shotglas

3 pressade apelsiner

1 pressad lime

2 msk riven ingefära

2 msk tranbärspulver

200 gram frysta hallon

Några mynta kvistar

3 dl kallt vatten

Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära. Häll ner i en skål och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten. Mixa allt till en jämn konsistens.Tillsätt mer vatten om den blir för tjock. Servera upp i shotglas och börja dagen med en antioxidant boost. Förvaras i kylen 3-4 dagar.

Dessutom har vi tagit omslagsbilden till nya boken… Kan inte ännu berätta vad titeln är men snart…. Kommer i december 2017!

IMG_0522

Kommentera

Annons

Raw Food hallon och chokladkaka

Vill du baka en god kaka till påsk utan socker och gluten och dessutom raw food så bjuder jag på denna väcka skapelse som är lätt att göra och dundergod!

IMG_0074 IMG_0079

Raw hallon och chokladkaka – 6 portioner

Botten

1 dl mandel

1 dl kärnfria dadlar

1 ½ msk kakao

¼ tsk vaniljpulver

50 g mörk chocklad, 70%

1 tsk kokosolja

Hallonfyllning

1 dl hallon

½ dl cashewnötter

2 msk kokosflingor

3 msk agavesirap

½ tsk pressad citron

4 msk smält kokosolja

Chokladöverdrag

1 dl naturella cashewnötter

2 msk kokosolja

1 msk kakao

2 msk agavesirap

Dekoration: frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.

Mixa mandel, dadlar, kakao, vaniljpulver i en matberedare till en slät smet. Koka upp vatten i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i en rostfri skål i vattenbadet.

Sänk temperaturen och rör ner kokosolja tillsammans med chokladen. Vänd ner smält choklad i matberedaren och mixa ihop. Tryck ut smeten i en liten pajform med avtagbara kanter. Mixa cashewnötter i en matberedare tillsammans med hallon, kokosflingor, agavesirap och pressad citron. Smält kokosolja i en kastrull och häll ner i halloncrémen. Bred ut crémen på browniebottnen till ett jämnt lager och ställ in i frysen i cirka 8 timmar. Mixa cashewnötter i matberedare och tillsätt kokosolja, kakao och agavesirap. Mixa till en slät créme. Stryk ut crémen på kakan och sätt in i frysen i en timme. Dekorera med frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.

 

 

 

 

 

Kommentera

Annons

Ulrikas Hälsokök lanseras idag!

IMG_1434

Nu lanserar jag ett nytt forum på nätet, nämligen ULRIKA´s HÄLSOKÖK! Jag vill ge mina bloggläsare 200 kr rabatt och du kan använda koden: hälsokök200 när du bokar!

Ett nytt onlineforum för ALLA som vill inspireras och hitta glädjen i att laga god och hälsosam mat. Ett forum för Dig som vill hitta en ” Hälsosam livsstil” Må bättre, bli piggare och få mer energi med nyttiga, lättlagade recept varje vecka.
”Ulrikas Hälsokök” passar lika bra för Dig som för hela familjen och är en perfekt present till någon du bryr dig om.

Via abonnemangsform på 3.6 eller 12 månader får man varje vecka följande:
– 5 vardagsrätter

– 2 helgrecept

– 1 dessert

– 1 bakrecept

– Tips på matlåda!

– inköpslista för 5 vardagar

– inköpslista för helgens mat

– Matlagningstips

– Matlagningsfilmer
– Förmånliga erbjudanden

Fokus är matglädje och matinspiration i hälsosamma former och Ulrika kommer löpande att lyfta in säsongen, årstiderna och anpassa råvarorna utifrån detta i sina recept. Det kommer även att bjudas på smarta husmorstips, trevliga middagsdukningar samt kommer du som abonnerar på ” Ulrikas Hälsokök” att få flera förmånliga erbjudanden.

 

– 3 månaders abonnemang  – kostar 1500 kr – boka här

– 6 månaders abonnemang – kostar 2500 kr – boka här

– 12 månaders abonnemang – kostar 3500 kr – boka här

Mer info om Ulrikas Hälsokök hittar du på :
www.ulrikadavidsson.se
Facebook Ulrikas Hälsokök
Instagram #ulrikashalsokok
Youtube /Ulrikas Hälsokök

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna