VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Raw Vegan Christmas Cheesecake!

I dag har vi haft lite ”lilljulafton” med min makes bror och barn och jag tänkte att jag gör ett Hälsojulbord… Ibland uppskattas detta och det gjorde de verkligen idag. Jag upplever faktiskt att allt fler vill äta lite mer hälsosamt och ha mer grönt på julbordet och inte en massa onyttigheter.

IMG_1009

Jag gjorde en griljerad skinka med polenta (glutenfritt), coleslaw, rödbetsallad med getost, rostade valnötter, grönkål och fikon, en apelsin och avokadosallad, senapssill och jättegoda köttbullar. När jag gör julköttbullar brukar jag göra så här:

IMG_1005
IMG_0982Julköttbullar – 40 st

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk mörk sirap

1/2 tsk kryddpeppar

1 krm nejlika

1 krm muskot

1 krm vitpeppar

1/2 tsk salt

1 ägg

400 g nötfärs

300 g fläskfärs

1 dl grädde

Skala och skiva löken och lägg i en matberedare med vitlök, sirap, kryddor. Mixa några sekunder och lägg sedan ner färs, ägg och grädde och mixa till en jämn smet. Smaka av med mer kryddor och forma till små köttbullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen (200 grader) i 15 min och servera direkt!

IMG_1015
Som efterrätt hade jag gjort en ny kaka – RAW VEGAN CHRISTMAS CHEESECAKE som blev grymt god!!! Prova detta enkla recept och bjud dina kollegor eller gör som en efterrätt på julbordet. Fräscht och sunt istället för något onyttigt. Denna kaka smakar lite som pepparkaksdeg…!

Du kan förbereda kakan flera dagar i förväg och jag lovar – alla kommer att fråga efter receptet – helt underbar! Du kan dekorera kakan med nötter, kokos, choklad, vinbär, tranbär, lingon eller vad du tycker ser snyggt ut och vad du gillar.

RAW VEGAN CHRISTMAS CHEESECAKE – 1 kaka

Botten

200 g valnötter

2 tsk malen kanel

en nypa salt

8 torkade dadlar utan kärna

Fyllning:

3/4 dl extra virgin coconutoil

300 g cashewnötter (blötlagda över natten)

400 g kokosmjölk

4 msk flytande honung

2 tsk malen kanel

1/2 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen nejlika

1/2 tsk malen ingefära

Dekoration: vinbär eller lingon, nötter, riven choklad eller något annat du gillar!

Blötlägg cashewnötter under natten. Lägg valnötter, kanel, salt och dadlar i en matberedare och mixa till en jämn smet. Fördela i en bakplåtsklädd bakform med avtagbar kant, ca 24 cm. Ställ in i frysen.

Smält kokosfettet i en kastrull, låt svalna något. Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg i en mixer. Mixa hastigt och tillsätt kokosolja, honung och alla kryddor. Öppna kokosmjölken och lägg ner den tjocka massan av kokosmjölken i matberedaren (släng vattnet som blir över eller använd till något annat). Mixa allt ca 2 minuter till en jämn, fluffig smet. Bred över bottnen och ställ in in 4-5 timmar i frysen.

Ta ut kakan 20 minuter innan servering och dekorera med vinbär eller lingon, nötter, riven choklad eller något annat du gillar!

IMG_1014

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna