Kostrådgivare & Hälsoprofilen Ulrika Davidsson.
En av Sveriges med produktiva kokboksförfattare med 26 utgivna böcker sedan 2006.”
Jag är 45 år, tvåbarnsmamma, fru till Lasse och matte till katten Hugo & hunden Mimmi, kostrådgivare, kokboksförfattare, äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB.
I bolaget arrangeras allt ifrån Hälsoresor, events, föreläsningar samt catering både till företag &privatpersoner .
På min blogg kommer du att få ta del av mina kunskaper som kostrådgivare och jag kommer att bjuda på mycket fakta kring hur du bör äta för att må och prestera bättre. Du kommer att få tadel av många härliga lättlagade recept och enkla knep för att hitta en näringsrik vardag både för dig och din familj. Jag kommer också att guida dig som önskar gå ner i vikt via mina Kickstart program & Hälsoresor.
Under våren och sommaren kommer jag även att ta med dig på resor till underbara Gotland där jag driver min egna restaurang ” Hemma Hos Ulrika”.
Så välkommen in i min hälsosamma värld.
Hej,
Skulle egentligen ha skickat en kommentar på Frågor om GI-metoden, men indirekt så är det här ett nyårslöfte, jag skall börja äta bättre, dvs må bättre.
Min fundering är på all varor i butiken finns det näringsvärde per 100g: Energi/Protein/Kolhydrater/Fett etc.
Nu undrar jag hur skall jag läsa näringsvärderna för att se att denna varan är OK i GI-värde (utan att ha en GI-tabell med mig)
Jag vet ju att ju lågt kolhydratvärde är bra men var går gränsen?
Tacksam för svar, det skulle underlätta när man handlar.
Bra fråga! Dock inte helt enkelt att avgöra GI-värdet utifrån näringsinnehållet. Men några saker som är viktiga att tänka på:
1. Kolla innehållsförteckningen. Om vetemjöl eller socker kommer bland de fem första ingredienserna ska du undvika.
2. Undvik de flesta produkter där kolhydratandelen är stor (då blir protein- och fettandelen automatiskt högre)
3. Ta för vana att välja naturliga produkter som kött, fisk, fågel, ägg mm (dvs proteinrika livsmedel som inte har någon innehållsförteckning) och komplettera med grönsaker.