”Annonssamarbete med Bosch”
Nu har jag skördat rödbetor och morötter från mitt trädgårdsland på Gotland och det är en fröjd att se vad mina vackra betor som gömmer sig i jorden! Så stora och så vackra och framförallt så goda!
Jag har en enorm skörd och kan givetvis inte äta allt på en gång. Då är det en glädje att ha mitt nya kylskåp från Bosch med en optimal luftfuktighetsfunktion (Vita Fresh plus) som bevarar rotfrukter i många månader. Det innebär att jag kan ha mina egna rödbetor nästan lika fräscha under de kommande halvåret och laga de godaste rödbetsrätterna vid många tillfällen. Nedan bjuder jag på ett recept på rostade rödbetor och palsternacka med lax som är en trevlig vardagsrätt och en god bjudrätt om ni har gäster!
VitaFresh pro är ett fräschhetssystem som säkerställer idealiska förvaringsförhållanden och ser till att fisk, kött, frukt och grönsaker håller sig färska tre gånger länge. Det gör att kyl/frysarna inte bara är optimala för din mat, utan också för dig.
http://www.bosch-home.se/aktuellt/vitafresh-kyl-frys
Se skillnaden på hållbarheten på grönsaker, frukt och bär i mitt kylskåp och ett annat kylskåp:
Vita Fresh låda Konventionell låda
Sallad 19 dagar 4 dagar
Broccoli 46 dagar 5 dagar
Jordgubbar/hallon 14 dagar 2 dagar
Svamp 20 dagar 2 dagar
Rotfrukter håller upp till 3 ggr längre än i en konventionell grönsakslåda
Vill du läsa mer om Bosch kyl och frys kan du göra det här: http://www.bosch-home.se/produktlista/kylskap-och-frysar/kombinerade-kylfrysar/fristaende-kylfrysar-med-frysen-nedtill/KGF39PI45?search%3DKGF39PI45
Det gör det lättare än någonsin att äta nyttigt, med massor av färsk frukt och grönsaker varje dag. Nedan bjuder jag på ett härligt recept med rostade rödbetor och lax – enkelt på en plåt! Trevlig helg hälsar Ulrika
Rostade rödbetor och palsternacka med lax – 4 port (673 kcal/portion)
4 skalade, klyftade rödbetor
2 skalade palsternackor
1 klyftad rödlök
1 tvättad citron
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 tsk örtagårdskrydda
2 msk olivolja
400 g tärnad laxfilé (ca 3×3 cm)
1 dl grovhackade hasselnötter
2 nävar rucola
4 msk hackad gräslök
Citron och gräslökscréme:
3 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar
1 liten riven vitlöksklyfta
½ tsk citronzest
Topping: 1 msk hackad gräslök
Jag är så lycklig! Äntligen har jag fått till en eget matlagningsprogram där jag får möjlighet att inspirera till en hälsosam matlagning varje vecka. Snart lanserar jag en egen Youtube kanal där jag ger er ett matlagningsprogram varje vecka och först ut i slutet av oktober är ”Hälsosamma matlådor på 5 min”. Sedan kommer ”Mina 3 bästa frukosttips” och ett så himla härligt klipp hur jag gör ”Gröna smoothies”.
Vi filmar hemma hos mig och det är Hugo Thambert och Peter Eggers som står bakom kameran. Snart kommer resultatet och snart är det dags för nya inspelningsdagar. Vad skulle ni önska att se mig laga?
Håll utkik efter ”Ulrikas Hälsokök” på Youtube!
Hälsningar Ulrika
Kommentera
I morse lämnade hela kontoret regniga Sverige och landade i härliga Palma redan på förmiddagen!
Jag startade Ulrika Kickstart för snart 3 år sedan och jobbade själv under en lång tid i bolaget att skapa onlinekurser med mina kostplaner. Detta tog fart ganska snabbt och nu är vi 11 anställda som hjälper tusentals människor som vill äta hälsosammare och må bättre! Vi har i dag nästan 20 olika kurser i olika ämnen; LCHF, GI, Detox, 5:2 dieten, Cleansing, hälsosam familj, diabetes 2, hormonell balans och vegetariska kursplaner och du kan gå kursen var du än befinner dig. Enkelt och smidigt hämtar du menyplaner, recept, inköpslistor på den nätkurs du går i och jag coachar varje dag i grupperna. Läs mer här om du vill ha min hjälp.
I morse fick vi uppleva en fantastisk service på SAS när vi flög ner och vi fick prova deras nya matkoncept som var otroligt bra och snyggt paketerat! Det är så roligt när det sker förändringar och att de serverar en glutenfri sallad med hirs, rotfrukter, kött och myntaolja – helt ljuvligt gott!
Redan kl 12 i dag var vi på Illietas strand och startade resan med en god lunch på Puro Beach! Härligt med sol och värme så här års! Nu väntar 4 dagar med konferens och jobb med datorerna på stranden eller på någon härlig uteservering i solen!
Hälsningar Ulrika
KommenteraGlänta på dörren till mitt nya kylskåp – Vita Fresh Plus!
http://www.bosch-home.se/aktuellt/vitafresh-kyl-frys
”Annonssamarbete med Bosch”
Nu har jag även installerat en ny kyl och frys från Bosch på mitt ställe på Gotland. Som vanligt är jag väldigt nöjd och ser fram emot att snart få bygga om hela köket och få ett sådant drömkök som jag längtar efter…Detta kylskåp har jag spanat på ett tag och jag är imponerad av:
Jag lagar väldigt mycket mat pga att jag jobbar som matskribent och skriver kokböcker. Vissa veckor kan jag laga 40 maträtter och då krävs det en bra kyl och frys. Ofta försöker jag frysa in portioner och sedan ger jag bort middagar till grannar och vänner.
I denna kyl och frys finns en ”NoFrost” funktion där fukten samlas upp – på så sätt lägger sig inte fukten på dina matvaror. Värmen dras ur kylrummet och avfrostning sker automatiskt med jämna mellanrum. Det smältvatten som uppstår leds ut ur frysen och samlas upp i en speciell skål där det med hjälp av kompressorvärmen förångas. Genom den här tekniken sjunker luftfuktigheten i frysen och det bildas nästan ingen is eller frost alls.
ALLTSÅ….Avfrostning kan strykas från att-göra-listan!
Vill du läsa mer om Bosch kyl och frys kan du göra det här:
Kommentera
Satsa på en online kurs med mig som coach och få en 4-veckors familjeanpassad menyplan med lättlagade, roliga och hälsosamma recept! Min förhoppning med denna kurs är att du ska få en medvetnare familj som lägger ner tid på matlagning, gör klokare val och därmed få barn och tonåringar som mår bättre, har mer energi och är glad och friska. Under fyra veckor får ni färdiga menyplaner och recept varje vecka som är planerade med frukost, lunch och middag. Inköpslista gör du och planerar själv utifrån hur många ni är i familjen. Du kommer också få tips på bra och hälsosamma mellanmål. Att göra en hälsosatsning på 4 veckor är en lagom tid för att alla i familjen kan ställa upp. Det är också tillräckligt lång tid för att märka skillnad och känna av de positiva förändringarna med den nya kosthållningen.
Du får under kursen:
Onlinekurs som startar på måndag den 2 okt – läs mer här och boka en plats!
Hälsningar Ulrika
Kommentera