Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 52 år, Mirka 43 år, Kevin 18 år, Linnéa 16 år, Jennifer och Benny 13 år, Selina 12 år, Victor 10 år, Oliver och Alice 9 år, Thor 6 år, Nellie 5 år, Älva 4 år, Lilja 2 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 29 år, Daniel 24 år och Mikaela 22 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: [email protected]

Tävling – Lidl

 

Lidl har tidigare haft pop up-restauranger där det har serverats förstklassig mat gjorda av Lidl:s egna råvaror.

Jag och Peter var och åt middag på deras pop up-restaurang i Bålsta ifjol och maten var verkligen helt fantastisk.

Nu är det dags igen!

Nu utsätter Lidl sina råvaror för den yttersta utmaningen. Den 2 december släpps biljetterna till pop up-banketten LE BON. Här ska alla kunna boka bord för att äta en av världens finaste menyer till världens finaste pris, 395 kronor, där alla intäkter för maten går till Barncancerfonden.

LEBON LOGO Black

Den 10 december slås dörrarna för en kväll upp till LE BON. Med pop up-banketten vill Lidl visa att man med deras råvaror kan laga fantastisk mat som går att bjuda på vid festliga sammanhang. Stjärnkocken Titti Qvarnström, från Bloom in the Park i Malmö, kommer att leda arbetet i köket. Till sin hjälp har Titti 50 andra passionerade kockar. På klockslaget 19.33 kommer en procession av 260 servitörer att tåga ner för den specialbyggda trappan för att servera de 1 300 gästerna.

Biljetter till LE BON säljs via www.lidl.se/lebon

Lidl

Menyn kommer att bli en överraskning, så den kan jag inte avslöja. Det jag kan säga är att maten kommer att vara lagad helt och hållet på Lidls kvalitetsvaror och mycket är svenskt, säger Titti Qvarnström.

Fakta om LE BON:

Namnet LE BON betyder ”det goda” på franska. Det goda, som i den goda maten, men också för att intäkterna för maten går till en god sak, nämligen till att finansiera Barncancerfondens livsviktiga forskning. Lidl stöder sedan 2010 Barncancerfondens verksamhet och är sedan 2012 en av deras huvudpartners.

Banketten livesänds i TV 4:s reklamavbrott

–       1 300 gäster från hela Sverige får chans att komma

–       Middagen tillagas på 2,7 ton råvaror

–       50 kockar från olika delar av Sverige, under ledning av stjärnkocken Titti Qvarnström

–       260 servitörer

–       5 200 tallrikar

–       7 800 glas

–       406 meter linneduk

–       15 000 blommor

Och i samarbete med Lidl kan jag nu tävla ut 2st VIP-biljetter  ( en vinnare ) till Le Bon-banketten!

Vilket tillfälle för någon lycklig vinnare att svida om till finare kläder och gå till banketten för en lyxig kväll 🙂

Banketten kommer att hållas nästa torsdag 10/12 i Annexet, Globen, men i en helt ny inramning.

Tävlingsregler:

Svara på frågan i en kommentar här under:

* Ditt bästa tips för en festlig måltid?

 P.S. Vinnaren och medtagen gäst måste vara över 18 år 😉

Tävlingen avslutas 7/12-15 kl. 14.00!

16 reaktioner på ”Tävling – Lidl

  1. En tävling helt i min smak!

    När jag själv bjuder till festmåltid så är planering viktigast, så mycket förberett som möjligt så man kan lägga tiden på att umgås med sina gäster.
    Mitt bästa tips gällande mat är skaldjur, i alla former. Färsk hummer, svenska kräftor, fixat några olika röror med räkor och kräftstjärtar. Hemmagjort vitlöksbröd och aioli.
    När gästerna kommer så kan man servera nyöppnade ostron och ett glas bubbel, med eller utan alkohol.

    Med en man som jobbar med Nobelmiddagen så är den 10 december en dag då han aldrig är hemma, dessutom så fyller svägerskan år då. Min svägerska är en matälskare och inspirerande matbloggare. Så vad skulle inte passa bättre än att få lämna barnen hemma, svida om till festkläder och få skämmas bort en dag som den.
    Att det dessutom gynnar något så fantastiskt som barncancerfonden är ju toppen!

  2. Jag tycker att den enklaste maten blir lyxig och festlig om man lägger krut på dukning, lite festligare kläder och tända ljus. Det är så jag levt mitt liv på sistone så det vore kul att få lämna barnen hemma och ta med kärleken på lyxig middag. Underbart att pengarna går till välgörenhet. Jag har själv varit med och samlat ihop nästan 120 000 kronor till cancerforskningen.

  3. Vilket underbart pris!

    Ett lite tips från mig är, att man ska ha en välkomst drink, och lite mingel innan. Sen käkar man en lättare förrätt som en rostad brödskiva med lite räkor och avokado på. Till varmrätt grillar man något med potatisgratäng och avslutar det hela med en grym efterrätt, den ska va snyggt upplagt och allt!
    På bordet ska det finnas ljus, karaffer med vatten och sedan en svagare lampa i närhetenav bordet så man ser varandra! Det blir så tråkigt när det är mörkt!!

    Nu håller jag tår och timmar här hemma och hoppas på en vinst!

  4. En perfekt middags bjudning är mat som är förbered så när gästerna kommer så få dom va med att laga det sista.Så värden/värdinan bjuder på nåt gåt att dricka mens man tillsamans gör klar det sista,så då har man rolig stund i köket med skratt och prat.
    Denna tävling skulle va perfekt att vinna , jag har inte vart på dejt med min man på ¨
    jäääääte länge .Och nu när vi ska resa ner till Stockholm nästa vecka så skulle detta va perfekt avslutning på mini semestern.

  5. Att vara och ha ett trevligt och roligt sällskap,att få sitta en en trevlig och mysig miljö,att maten ser god ut och är upplagt fint,om maten dessutom är god så är kvällen helt lyckad
    Mitt tips: Var positiv och tänk positivt så löser sig allt annat av sig själv

  6. Min bästa tips till en festlig måltid är först främst värme och kärlek.Jag tycker att en välkomms drink och tilltug tex snittar .Till middag så är mitt festliga tips att bjuda hemmagjord oxfiléplankstek och kall öl el vin.Till dessert blir det Färska frukter och fina ostar.Och självklart kaffe och kaka och avek.
    Jag skulle gärna vilja få ta med min underbara sambo på en lyxig middag.Att få klä upp sig och få äta gott,det är lyxigt för mig.Att få dela detta med min kärlek vore super duper kul.

  7. Bästa tipset på en festlig middag är ett bra humör, rätt gäster och underbart god mat och barnvänlig miljö utan alkohol… Det absolut bästa festliga middagarna jag varit på är när barnen får vara med och uppleva de fina dukningarna, fina kläder och den speciella stämningen.
    Sen är det ju underbart på tumanhand ibland… 😉

  8. Jag är gärna med och tävlar, och hoppas verkligen på vinst i denna härliga tävling. Här hemma älskar vi nämligen Lidl och deras produkter, så att få gå ut och de med festkläder dagen till ära och njuta av härlig mat och trevligt sällskap vore underbart nu lagom till jul.

    Mitt bästa tips till en festlig måltid är att fokusera på planering, ju mer som är klart när gästerna väl anländer desto bättre, då kan man kan fokusera på att umgås med sina gäster och njuta av en trevlig stund tillsammans. Det är alltid roligt att piffa till måltiden lite extra med tända ljus, snyggt porslin, dukar och annat fint på bordet och de är något så enkelt och litet som faktiskt kan få även den lättaste och mest enkla maten att kännas lite extra lyxig.

    Lägg även gärna krut på roliga lekar som frågequiz av olika slag eller kanske en fin liten gåva vid varje sittplats.

    Kram Sanna

  9. Först ska det utgå en festlig inbjudan med ett tema som blir som en röd tråd genom hela middagen och kvällen. Själv gillar jag guld och glitter som hade fått leda hela temat. Röd matta med lite marshaller framför dörren får bli det första som möter gästerna. Efter det är det fotografering i hallen innan välkomstdrinken serveras. Därefter lite mingel i köket där diverse tilltugg serveras. Då vi själva har barn och det brukar bli en hög av dom på en bjudning så brukar jag ”låna” grannens äldre barn som kallas in och blir ”lek ledare” för kvällen.( Nackdelen är att barnen sen oftast inte vill gå hem för att det är så roligt:)). Till huvudrätten serveras fondue med alla slags tillbehör och avslutningsvis blir det glass och säsongfrukt till efterrätt.

  10. Min bästa tips för en festlig måltid är bra råvaror, med det kommer man långt och smaken kommer vara riktigt bra!
    Jag skulle bli superglad om jag vann, speciellt eftersom jag samma dag skriver en stor tenta så det skulle kännas superhärligt att få gå på en sån häftig middag för att fira!

  11. För att få den bästa festmiddagen använder man sig så klart av catering. På så sätt kan man få umgås och ha kul med sina vänner utan att stressa ihjäl sig. Är man lite fiffigare än så anlitar man grannens tonåring med kompis som serverings- och kökspersonal. Hokus pokus fillijokus så har man middag, servering och disk fixad.

    Festligare än så kan det knappast bli. Väry fiffigt.

  12. Lyx ska det vara!!! Det betyder inte att det behöver vara lyx i den dyra bemärkelsen…..men att anstränga sig lite. Klä sig fint. Bjuda på något gott. Dricka något gott. Flärda till den annars så vanliga vardagen.
    Det och Glada munnen är allt som behövs:)

  13. Mitt bästa tips är bra råvaror och bra stämning. God mat, skratt och musik i goda vänner lag utgör en fantastisk grund till en riktig festmåltid.
    Jag skulle hemskt gärna ta med min make på denna festmåltid, då jag studerar var det ett tag sedan vi unnade oss ett restaurang besök på tu man hand utan barnen.

  14. * Ditt bästa tips för en festlig måltid

    Tänk att du har en vän som alltid får dig att känna sig som centrum av universum. Hon delar alltid den festliga känslan. Sätt guldkant på vardagen. Mirka, jag har en vän som är så klok och har fått gå igenom så tunga saker det sista året
    Men hon gör det med värme och får dig alltid att känna dig välkommen.
    Hon är min inspiration.
    För ett år sedan gick hennes systerson bort i cancer, familjen har fått kämpa för varje andetag.
    Hon gör det med sådan styrka och
    Hon stänger inga dörrar, utan omfamnar livet! Hon säger att -Varje måltid är fest, fram med det vackraste porslinet, njut av varje tugga.
    Det är i vardagen vi måste finnas där tillsammans.
    Jag förstår inte hur hon gör, men att hon har något viktigt att förmedla är sanningen.
    Hon ser till att alla mår bra, att alla samlas hos hennes och faktiskt trollar vardagen till magi. Det om något är ett tips att ta sig till för att få en festlig måltid, få varje människa att känna sig så välkommen och unik som hon gör.
    Låt henne få ta del av denna kväll, hedra hennes systerson och få glänsa som den unika stjärna hon är. Jag beundrar dig Anna!

  15. Vilken tävling :). Efter en vabbhöst utan dess like skulle jag vilja ta med mannen min ut på en dejt. Tänk att få klä upp sig och få en fin stund tillsammans. Mitt bästa tips är göra allt med kärlek. Det behöver inte kosta skjortan, ibland blir den bästa kvällen den som görs tillsammans. Jag älskar att ha fart och fläkt i köket, gärna med både gäster och barn. När alla hjälps åt blir maten fantastisk :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *