Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 52 år, Mirka 43 år, Kevin 18 år, Linnéa 16 år, Jennifer och Benny 13 år, Selina 12 år, Victor 10 år, Oliver och Alice 9 år, Thor 6 år, Nellie 5 år, Älva 4 år, Lilja 2 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 29 år, Daniel 24 år och Mikaela 22 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: [email protected]

Nitview luskam

Visst blir vi alldeles till oss när det kommer hem ett brev eller mail om löss i skolan/förskolan! Och inte då av glädje utan en plötslig känsla av klåda i hårbotten 😉 Vi har kämpat emot dessa små odjur ett antal gånger genom åren och ja….jag har blivit mera van att hantera situationerna med löss även om jag fortfarande ryser i hela kroppen av att se dom.

Jag har använt det mesta för att bekämpa lössen och kommit fram till att den bästa metoden är att ha en bra luskam och kamma, kamma och kamma. Tidskrävande – absolut, men fungerar 😉 Nu har det kommit en ny luskam som jag fått hem för att testa. Väldigt lägligt då det är stora problem i skolan med löss just nu och vi får mail varje vecka om detta. Speciellt i ett av barnens klass har de svårt att få bukt på detta så just nu ska alla i klassen kammas varje kväll.

Jag började luskamma barnen redan innan skolstarten och har under hela terminen kammat barnen varje vecka. Det känns som att varje år blir värre med problemen kring lössen 🙁

Kammen vi har fått testa, i samarbete med Nitview, är en nyhet och heter som sagt var just Nitview Ledcomb.

image

Nitview är en luskam med UV-ljus som gör det enklare att hitta och ta bort lössen och även äggen.

UV-ljuset i luskammen tas upp av kitin, en aminosyra, som finns i skalet hos ägg och löss vilket gör de fluorescerande och därför lätta att hitta. Luskammen fungerar också effektivt genom att ljusenheten sitter ihop med en kam vars tänder är försedda med mikrokanaler där ägg och löss fastnar och på så sätt avlägsnas.

Jag har testat Nitview nu under två kamningsperioder och är nöjd även fast jag inte lyckats ( thank gooood ) se några löss eller ägg. Kammen är som min favoritluskam fast med UV-ljus och det gör ju bara kammen bättre 🙂

image

Nitview kostar 349 kr och finns att köpa HÄR .

10 reaktioner på ”Nitview luskam

  1. Hallå . Läser din blogg från och till. Förstår inte problemet med löss…. Så äckligt,. Verkar ju vara utbrett i svenska dagis,. Har bott i Tyskland i större delen av mitt liv. … Inga löss..
    Nu sambo som har 6 barnbarn. Löss. Var kommer problemet i från? Ha det fortsatt bra!
    Hälsn S.

  2. Jag gillar inte sponsorinlägg men detta var ju vansinnigt bra! 😀 vi har inte haft löss på dagis (än??) men jag har tänkt köpa en luskam att ha hemma. Nu blev det av, vansinnigt bra funktion! Och den var billigare än du skrev. ;))

    1. Uppdatering: Idag kom den och jag är grymt besviken! Inledningsvis så behövdes det en ingenjör (bokstavligt 😉 för att få upp batteriluckan. Kammen är klumpig att hålla i handen. I kammen fastnade efter ett försiktigt kam-tag allt möjligt fint som UV-ljuset fångade. Lyste lite på skoj på min tröja och den var tydligen alldeles nedlusad den med ….. Den åker raka vägen tillbaka till butiken….

  3. Jag fattar inte hur lössen kan finnas kvar i er skola vecka efter vecka. Måste ju vara flera familjer som helt enkelt skiter i att kamma. EN gång har vi fått order om kamning på vår förskola på drygt två år.

    1. Det där är ett gissel, som kan gå runt – runt – runt…
      På dotterns dagis var det en segdragen historia, varade över fyra månader! Vi slapp, men kammade också noga var tredje dag.
      Att det går runt kan bero på:
      1) alla i omgivningen inte behandlas samtidigt och smittan går runt. Viktigt att informera skolor/förskolor och att alla i familjen (även farmor/ mormor/ mostrar/ you-namn-it som barnen ofta vistas hos) undersöks och behandlas.
      2) att man slutar behandlingen och luskamningen för tidig och ägg finns kvar som kläcker nya löss och börjar en ny livscykel/smitta.

      Vissa är mer mottagliga för löss än andra. Om inte alla i klassen tar sitt ansvar att kolla upp eventuella löss på besök, kan den stackars pojken/ flickan som är mest mottaglig drabbas om och om igen…

      Går det sådana här epidemier på skolan kan en riktig avlusning med ”lus-dammsugare” beställas från skolan.
      Jag tror att många föräldrar slarvar med kamningen. Framförallt tror jag att många föräldrar till korthåriga barn (ofta pojkar) tror att de barnen inte kan få löss. Men jo, även kortklippta kan få löss!
      Och det räcker inte att snabbt dra igenom kammen i håret, tio minuters kamning är på tok för lite. Vår dotter har tjockt långt hår och det tar över en timme att kamma igenom grundligt. Tack och lov gillar hon det (men det sliter på håret, ett sekundärt problem dock).

      Jag kan varmt rekommendera Nitfree luskam, köp inte lusmammar i plast eller med korta tänder. . UV-kammen vet jag inget om.

  4. Går löss på våra barns skola också mest hela tiden och har varit så i flera år. Måste vara vissa familjer som inte orkar eller inte bryr sig eller tror att det räcker med att behandla ett av syskonen… Vår familj har dock klarat oss rätt bra, men då kammar jag ungarna varje kväll, många tycker att jag är galen :). Har tre barn men det tar inte så lång tid, använder Nitfree, dyr också men funkar jättebra, och behandlar alla om jag hittar någon lus, samt skickar mail till alla i klassen. Men det är det inte alla som gör tyvärr, utan de plockar bort sina löss (tillfälligt) och meddelar ingen annan. Jag tror det är där det största problemet är, många skäms fortfarande för lössen och vågar inte berätta för klassen,, kompisar etc och sen går det bara runt.

  5. Hej!
    Läste ditt blogginlägg om denna kam och det lät ju väldigt festligt.
    Köpte kammen och kan tyvärr konstatera att när jag nu sitter och lyser på mina små löss som kammats ut lyser de inte alls gröna 🙁
    Kan ju vara bra att veta!
    Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *