Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 52 år, Mirka 43 år, Kevin 18 år, Linnéa 16 år, Jennifer och Benny 13 år, Selina 12 år, Victor 10 år, Oliver och Alice 9 år, Thor 6 år, Nellie 5 år, Älva 4 år, Lilja 2 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 29 år, Daniel 24 år och Mikaela 22 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: [email protected]

Bra kläder till höst och vinter

När det kommer till barnens vinterkläder så är jag extrapetig. De ska hålla bra emot kyla och väta, ha bra kvalité och gärna hålla så att de kan gå i arv osv. För 4 år sedan hade Benny, Victor och Alice Gneis vinterkläder och de fyllde verkligen alla kriterierna. Både Oliver och Thor har haft Victors set ett varsitt år och kläderna är fortfarande hela!

I samarbete med Gneis har jag nu fått testa några plagg och idag kom Nellies och Liljas nya kläder för hösten och vintern. Testar en annan variant för Nellie som jag tror blir kanonbra!

Hon behövde nya skalbyxor och jacka att ha framförallt på förskolan

wpid-img_20150923_153350.jpg

 skalkläder

 Turmalin allväder set

Visst är det en härlig färg jag valde ( älskar grönt )?

Tyget är verkligen mjukt och behagligt vilket gör det lätt för mindre barn att röra sig ute. Vattentätheten är hög ( 10.000mm ) och tyget andas bra. Byxorna är Cordura-förstärkt från knäna och neråt. Jag gillar att byxan är hög och har hängslen.

Det bästa är att man kan använda lager på lager – principen beroende på väder och vind 🙂

Och därför valde jag även dessa två plagg till Nellie!

wpid-img_20150923_153218.jpg

Mellanlager:

Izzy Termojacka och Zapp II termobyxa.

När det börjar bli kallare kan Nellie ha de under allväders setet och bör klara sig hela vintern så 🙂

De är smidiga och lagom varma. Lätta och tar inte mycket plats tex i väskan om man tar med de ifall det behövs varmare kläder 😉 DWR-behandlat för att klara lätt regn.

Nellie ville knappt klä av sig de nya plaggen och längtar till att få ha allvädersetet till förskolan imorgon.

Lilja fick en vinteroverall som hon har på sig i första bilden 🙂

wpid-20150923154608846.jpg

Vinteroverall:

Minishape II heter overallen och passformen är jättebra . Mjuk och smidig med en bra midjevidd som regleras inifrån.

Den kommer att bli perfekt för vinterns utelekar!

Har ni testat Gneis någon gång?

Gneis är ett norrlänskt företag som vill göra världens bästa funktionskläder för barn. Det är viktigt att kläderna är både sköna (rörliga, andande, funktionella  osv) och att de är slitstarka & vattentäta.

Gneis har fluorkarbonfri DWR i alla deras plagg ( DWR är den behandling av yttertyget som  gör att vattnet pärlar sig och rinner av.)

Gneis strävar kontinuerligt efter att minska deras kläders påverkan på miljön.  Och ett bra sätt är att göra hållbara, könsneutrala och tidlösa plagg, som kan  användas av flera barn.

Eftersom vi haft Gneis-kläder förr vet jag att vi inte kommer att bli besvikna 🙂

 

25 reaktioner på ”Bra kläder till höst och vinter

  1. Hej Mirka,
    måste fråga dig hur du har dina barn på förskolan?
    Jag har 5 barn och skulle vilja 2 av mina på förskolan ca 20 h i veckan, även om jag är hemma med dom andra. Hur fungerar dig hos dig?
    Känner lite dåligt samvete över detta, men tror ändå det blir det bästa för mina barn.

    Kram M

    1. Hej. Nellie och Älva är på dagis ca 20 Tim/veckan, alltid lediga på fredagar. De verkligen älskar dagiset och nu har de också möjlighet till att vara lediga om de nån dag skulle vilja det 🙂
      Eftersom jag ser hur bra de trivs där så har jag inte heller något dåligt samvete över det 😉

  2. Har inte provat gneis. Vilka märken har ni annars haft genom åren som varit bra? Använder ni samma märke till alla barn? Overall eller tvådelat? Jag använder f n vinterkläder från Ellos som barnen gillar, vi tycker är snygga och Ok pris.

  3. Jag förstår att det du måste göra ditt jobb men för mig som följare blir det väldigt tråkigt med dessa sponsrade inlägg. Hoppas du och familjen har en fin dag!

    1. Håller med dig Agnetha. Det har varit väldigt många sponsrade Inlägg på sistone. Tipsen känns ju inte så äkta när du fått betalt för det/fått produkterna. Observera att det inte betyder att jag inte unnar dig det!

      1. Jag håller med om att det varit lite mycket nu men ibland kommer massa erbjudanden som jag vill göra då jag enbart väljer sånt som jag är säker på att kunna stå för själv. För jag skriver inte om någonting som inte faller mig själv i smaken så att säga 😉
        Ibland väljer jag även sånt som jag verkligen tror att läsarna kan tänkas uppskatta. Det blir lugnare på den biten dock 😉
        Kram

      2. Jag har lite svårt att förstå allt ”gnäll” på sponsrade inlägg. Det är ju vettiga och praktiska kläder till barn……ta det som tips och råd från en mamma som har stor erfarenhet av barnkläder m.m.
        Jag läser en del bloggar och det finns inte en enda blogg som inte har sponsrade inlägg av produkter av olika slag.
        Tack för en trevlig blogg …..

        1. Men som tex. Gneis kostar oskäligt mycket i förhållande till plagg från andra märken och o-märken. Jag vet många familjer som inte ens skulle ha råd att prova för skoj skull. Ibland spelar det ju ingen roll hur bra det är- man får nöja dig med HM- typ. Som bloggare tjänar man ju pengar på att göra reklam så här- det är inget konstigt men jag läser ju inte för få såna här tips tex. 🙂 Men som jag skrev så repekterar jag Mirka till 100 %- man måste ju göra sitt jobb, men tråkigt för mig. 😉 Trevlig helg!

          1. Ja, fast vi är ju även många läsare som har råd med dyrare ytterkläder. Då är det ju tråkigt om hon bara skulle tipsa om HM. Smaken är som baken.

          2. Kan inte hålla med om att Gneis är dyrare än jämförbara märken. Det är tvärtom. Har själv en begränsad budget då jag är ensamstående med 4 barn och enbart arbetar 25%. Min 2 förskolebarn har enbart Gneis som märke gällande ytterkläder. Det har tom blivit billigare med detta märke. Ena dottern sliter kläder enormt. Båda barnen har Turesson (?) allväderset. Det setet har de haft ca 1 år. Innan jag satsade på detta slet de ut 2-4 par regnkläder/år och barn. Då är enbart regnkläder inräknade och inte ex jackor. Lilla syster har tom ärvt overallen som stora syster haft 2 år i rad. Det har inte gjorts med andra kläder av sämre kvalitet. Kläder från Kapphal, HM etc är inte så mycket billigare att det ”går 3 overaller på 1”. Mjukheten och rörelsefrihet går inte att jämföra heller.

  4. Gneis är bästa kläderna, köpt sådana i 5 år och jättenöjda med dom. Tåliga och smidiga, nu dags sälja dom urväxta och köpa nya/begagnade.

  5. Tackar för bra tips på alla typer av produkter, funktionskläder i det här fallet, som du själv har provat och tycker är bra. Man ska alltid vara generös med att dela med sig av bra erfarenheter. Personer som sprider negativitet och gnäll gör ingen glad, allra minst de själva. Bra jobbat med bloggen Mirka, du är grym! 🙂

  6. Kul med Gneis, dessa känner jag till sedan tidigare. Personligen så gillar jag inte färgerna ovan…. finns ju tack och lov i andra kulörer. =) Har spanat in massa annat tjusigt hos Gneis. VInteroverallerna bla. Tack Mirka för påminnelsen. =)

  7. Detta hör inte vill ämnet men en liten fråga till er alla, själv är jag extremt sugen på ett fjärde barn, hur lyckas jag föra över min längtan till mannen utan att tjata, kan tillägga att han inte är så vidare värst på idén. Tanken är väl mest att han själv ska bli sugen, men hur? Tar tacksamt emot tips!

      1. Tack för ditt svar, är väl bara hoppas på att han börjar längta precis lika mycket som jag snart. Lycka till med nr 5!

  8. Gneis är rätt dyrt, vill du få dina läsare att känna sig dumma som inte har råd att köpa dessa plagg? Konstigt sponsrat inlägg. Men jag förstår dig om du får gratis uppsättningar av kläder till dina kids i vinter.

    1. Jag har inga som helst avsikter att få någon känna sig dum!!
      Så här anser jag: Vinterytterkläder är för mig någonting det är värt att lägga pengar på för man får vad man betalar för. Som tex med Gneis, har haft deras kläder förrut åt 2 pojkar som vanligtvis sliter kläder enormt och behöver 2 par thermobyxor på en säsong om jag köper billigare varianter. Gneis kläderna höll för de och kommande säsongerna för 2 yngre bröder, sammanlagt höll de thermobyxorna i 3 vintersäsonger! I mina beräkningar så kom jag då billigt undan 😉 Så ja, jag rekommenderar helhjärtat Gneis då jag vet att deras kläder är bra. De kläderna tjejerna har nu till vintern räknar jag med ska även i sikt kunna användas av Älva, Lilja och David. Dvs. en långsiktig investering.

  9. Ett tips är att pga Gneis höga kvalité så fungerar dom utmärkt att köpa begagnade. Har själv köpt både nya och begagnade ingen skillnad på kvalitén. Jag tycker att viktigaste är att ett barn ska klara av en skoldag/fritids utan ha blöta kläder. Sen om det är ett ”märke” eller ej spelar ingen roll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *