Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 52 år, Mirka 43 år, Kevin 18 år, Linnéa 16 år, Jennifer och Benny 13 år, Selina 12 år, Victor 10 år, Oliver och Alice 9 år, Thor 6 år, Nellie 5 år, Älva 4 år, Lilja 2 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 29 år, Daniel 24 år och Mikaela 22 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: [email protected]

Simma Sverige

 

Fotograf N.A¦èkesson_Vansbro 206

Tycker ni om att simma?

Här om dagen fick jag ett mail om Coca-Colas satsning – Simma Sverige som jag vill berätta lite för er om.

Jag har alltid tyckt om att simma även om det sker rätt sällan numera. Barnen älskar att simma och trots att de aldrig gått i simskolor så har de lärt sig rätt snabbt när man väl börjat träna de.

Coca-Cola satsar mycket på hälsa och ett aktivt liv, globalt i alla länder där de marknadsförs. 2013 tillkännagav de 4 åtaganden för att bidra till friskare och gladare samhällen:

Dessa globala åtaganden är:

1) Coca-Cola ska erbjuda låg-kalori eller kalorifria drycker på alla marknader

2) De ska ge tydlig information om näringsvärde samt informera om kaloriinnehåll på framsidan av  alla deras paket

3) Coca-Cola ska hjälpa till att få folk att röra på sig genom att stödja program för fysisk aktivitet i alla länder  där Coca-Cola gör affärer

4) Coca-Cola ska marknadsföra deras produkter ansvarsfullt, inklusive att inte rikta någon reklam till barn  under 12 år någonstans i världen

Coca-Cola sponsrar ofta allt från de olympiska spelen till olika lokala fotbolls-och idrottsprogram och stödjer olika program för fysisk aktivitet och hälsa runt om i världen. Därför samarbetar de med över 250 program i mer än 100 länder och målet är att innan 2020 ska minst ett program finnas i varje land där de verkar globalt.

Samarbete med Simma Sverige

I Sverige har Coca-Cola  en satsning tillsammans med Svensk Simidrott. De har sedan 2013 haft ett långsiktigt samarbete för att öka intresset för simning. En bra satsning tycker jag. Simma är bra på många vis.

Vidare har det samarbetet resulterat i projektet Simma Sverige. Simma Sverige vill öka simning som motionsform samt verka för livslång simkunnighet m.m

Mål som Simma Sverige har:

* Innan 2020 ha inspirerat 120 000 svenskar till mer aktiv livsstil genom simning.

* Den 20 oktober 2015 kommer förra årets utmaning att simma runt Sveriges kust försöka uppnås under en dag.

*Under 2015 ska Simma Sveriges olika aktiviteter inspirerat 40 000 svenska till en mer aktiv livsstil genom simning.

*Varenda simmad meter kommer att bli registrerad och generera pengar till förmån för WaterAid.

Fotograf N.A¦èkesson_Vansbro 239

I år samarbetar Simma Sverige med Simma för Livet, till förmån för WaterAid och deras arbete för rent vatten på Madagaskar.

Läs gärna mera på Simma Sveriges hemsida. De har ambitionen att vara den enda sidan du behöver för din simning. Där hittar du bla. tips, tränings-och teknikprogram, nyheter, möta likasinnade m.m 🙂


6 reaktioner på ”Simma Sverige

  1. Hej! Jag har aldrig kommenterat här innan men känner nu att jag måste få berätta en annan sida av Coca-Cola. Det är ett fruktansvärt företag. För att tillverka 1 liter av deras dryck krävs 9 liter vatten. Detta vatten tas från oerhört fattiga byar i bland annat Indien så att byborna där står utan rättigheten till rent vatten, något som får förödande konsekvenser. DN skrev om detta, i texten finner man följande:

    På grund av framställningsmetoderna utgör de kolsyrade dryckerna en stor hälsofara. För det första leder den massiva utvinningen av grundvatten till att fattiga lokalbefolkningar förlorar sin rätt till rent dricksvatten. För det andra framställer fabrikerna stora mängder giftigt avfall som hotar både miljön och lokalbefolkningarnas hälsa. Också produkterna som sådana är hälsofarliga – det indiska parlamentet tillsatte 2003 en kommission föra att granska förekomsten av bekämpningsmedel i läskedryckerna.

    I över ett år har kvinnor från byn Plachimada i norra Kerala protesterat mot att Coca-Cola har torrlagt flera brunnar och vattenreservoarer. Kvinnorna i byn måste gå fem till sex kilometer för att hämta dricksvatten som de bär hem i krukor på huvudet, medan åtta till nio lastbilar varje dag lämnar fabriken fullastade med läskedrycker.
    http://www.dn.se/kultur-noje/coca-cola-forbrukar-livsviktigt-dricksvatten/

  2. Hur gamla har barnen vart när de lärt sig simma? Hur har ni tränat dem? Mina har gått i simskola förutom en som har vissa svårigheter, bl a att följa instruktioner och att höra. Vi inser att vi får lära henne själv, men hur???

  3. Som förälder tycker jag att det är superviktigt att barnen får möjlighet att lära sig simma. Lyckades så bra med de två yngsta att de började tävla i simning, för att smitta mig. Så nu tränar jag också simning två gånger i veckan. Perfekt motion!

  4. Vilket roligt intiativ av Coca-Cola tycker jag! Bra att stora företag tar sitt ansvar 🙂 Det blir en delning på detta helt klart! Och tack Mirka för en bra blogg 🙂

  5. Coca-Cola Zero och Light är faktiskt bra alternativ till dryck om man känner sötsuget. Vissa har helt fel uppfattning att vanlig läsk och icke light produkter är bättre alternativ men så är det inte.

    Aspartam och ingående sötningsmedel i lightläsk är noggrant testade och understiger med råge de gränsvärden som livsmedelsverket rekommenderar (deras riktlinjer är konservativa). Det skulle krävas 9 liter Coca-Cola dagligen för att komma upp till livsmedelsverkets rekommendationer vad gäller konsumtion av aspartam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *