Enastående , kroppspositiv , ensamstående powerfull kvinna

TAGIT TEST FÖR COVID-19!

Hej vännen!

Hur är vädret hos dig? Här är det molnigt, men ändå runt 20 grader, små regn och lite glimtar av solen. Typiskt svensk sommarväder. Tror förra veckans toppenväder gjort alla bortskämda. Jag menar över 30 grader och inte ett moln på himlen hör ju inte till vanligheterna, vilket gör att man tycker en vanlig sven sommardag är skit 😉

Ska inte sticka under stolen med att det ändå kändes skönt med ett par dagar med lite regn och sämre väder. Känns som om man behöver lite nytt syre och kunna vädra ut hela huset.

I går var jag iväg för att ta ett antikroppstest för att se om jag haft Covid-19. Jag har vid flera tillfällen, men speciellt vid ett tillfälle i våras varit rejält sjuk. Hade svårt att andas och kunde knappt röra mig. Det var en känsla i lungorna jag aldrig upplevt tidigare. En tung , en känsla av tjockhet men inte i halsen utan enbart i lungorna. Trodde nästan att det skulle visa sig att jag haft Corona, men testet var negativt, så antingen har jag helt enkelt inte haft det eller så är antikropparna för låga för att mäta. Om det tyder på att dom inte hunnit bildats eller om dom till och med kanske börjat försvunnit har jag ingen aning om och inte sjukvården heller.  Även dom stor ganska ovetande till allt med Corona. Tänker att jag ändå får ta det som att jag inte haft det och agera där efter..

Hade nästan hoppats på att man haft det, en liten lättnad på något vis, speciellt eftersom att detta nu skapade en större oro kring alla mina halsinfektioner och all förskylning jag dragit på mig under våren. Har varit mer sjuk än på flera år, en trötthet som tränger bakom ögonlocken och körtlarna under armhålan som är större än en pingisboll.

Ringde i morse för att boka tid hos vårdcentralen, fick en tid i morgon för undersökning samt blodprov för att se hur mina blodplättar i kroppen ligger till. Kanske att dom ligger alldeles för lågt igen, att det är därför jag blir lättare sjuk, känner mig trött och halv dålig. Hoppas på ett enkelt och bra svar, att jag bara kan få medicinering som ökar trombocyterna i blodet igen..

Ni som också har ITP – Idiopatisk/Immun trombocytopen kan ni inte berätta om era erfarenheter? Känner mig ganska ensam och förvirrad i detta då jag inom åren till och med stött på läkare som inte har en aning om ITP och får googla om det för att få fakta om det. Känns ju tryggt 😉

Har hela tiden levt på normalt, förutom det halvåret blodplättarna låg så lågt att jag behövde medicin och ta blodprov varje månad för att hålla koll. Sen dess har jag lixom bara levt på, inte tänkt på hur sjukdomen kan påverka mitt mående under en viss period osv, hur ofta eller lite jag skulle behöva hålla kolla på trombocyterna i min kropp. SÅ ni som sitter på lite erfarenhet, dela den gärna med mig..

106583928_584906492219413_809213201890692199_n

106924238_615034372725753_760549325493685683_n 106506259_193207578783983_3581240268358876626_n

Barnen är just nu med min Mamma på Cirkusskola utomhus vid Stora holmen i Örebro , så jag passar på att jobba undan lite innan dom kommer hem igen..

Var rädd om dig.

Puss & kram

2 reaktioner på ”TAGIT TEST FÖR COVID-19!

  1. Hej,
    Du kan få mer information och kontakt med likasinnade via FBIS- Förbundet blödarsjuka i Sverige. Tyvärr har sjukvården än idag väldigt lite koll på olika typer av blödningsrubbningar.
    Ha det gott!

  2. Hej! Min son fick sin ITP diagnos för ca 1 år sedan…
    Det började med att han knappt såg något på ögat, typ grumlig lins.. Det sattes då in cellgift för att få ögat att må bättre.. i samband med behandlingen för ögat så tror vi han fick ITP. Läkarna vet knappt..
    Han har genomgått mycket mediciner och infektioner och blev jätte dålig. Han har även gjort benmärgsprov för att utesluta cancer.
    Jag lever i konstant oro för min son. Han är nyss fyllda 10 år.
    Vi är på sjukhuset för provtagningar Minst en gång i månaden.
    Han har fått IVIG behandling för att öka trombycyterna.. två gånger har han fått det och fått reaktioner varje gång. Kraftiga reaktioner!
    En gång blödde han så mycket näsblod så han svimmade två gånger
    Jag är en mamma som lever i konstant oro för honom, att han gör sig illa osv..
    Kram för en fembarns mamma från Norrland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *